View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
romcop
|
Posted: Sat Aug 23, 2008 9:14 pm Post subject: |
|
|
Tento článok na tom linku je ozaj zaujímavý. |
|
Back to top |
|
|
budkacik
|
Posted: Sun Aug 24, 2008 11:04 am Post subject: |
|
|
romcop wrote: |
Tento článok na tom linku je ozaj zaujímavý. |
V Nemecku Diesel na Esse vcera 1,429 Eura (cca 42,90 Skk). Neni velky rozdiel oproti Slovakom. Ale benzin ma tesi. Stoji o tri korunky viac nez nafta |
|
Back to top |
|
|
Fjodor
Joined: 16 Apr 2008 Posts: 298 Location: Bratislava - Michalovce
|
Posted: Mon Aug 25, 2008 2:38 pm Post subject: |
|
|
Ja prevazne Hypernova, asi dva-trikrat som tankoval na Shell a parkrat na Jurki... Musim si este z blockov pozapisovat do Spritmonitoru aj informacie o benzinkach, aby som mal v tom lepsi prehlad...
Inak, narazil som na toto, mozno to nejakemu cestovatelovi po Europe na nieco bude...
http://www.aaroadwatch.ie/eupetrolprices/ _________________ Ford Fusion 1.4i 16V Duratec, RIVAL X, vyrobene 12/2007, zakupene 04/2008, Sea Grey, PP, parkovacie senzory, folie
|
|
Back to top |
|
|
budkacik
|
Posted: Mon Aug 25, 2008 7:54 pm Post subject: |
|
|
Fjodor wrote: | Ja prevazne Hypernova, asi dva-trikrat som tankoval na Shell a parkrat na Jurki... Musim si este z blockov pozapisovat do Spritmonitoru aj informacie o benzinkach, aby som mal v tom lepsi prehlad...
Inak, narazil som na toto, mozno to nejakemu cestovatelovi po Europe na nieco bude...
http://www.aaroadwatch.ie/eupetrolprices/ |
Na Hypernove by som sa bal asi. V Kosiciach bol Carrefour znamy tym, ze ten benzin tam zapchaval daco v motore. Nie som znalec motora. Ja viem, ze to je ina znacka,ale neriskujem.
Kolega-hrdina, ktory neznasa pravidla, tankoval kde tade a v Polsku cestou dvakrat natankoval na neznackovych pumpach a oprava stala 2200 Eur. 1000 v Nemecku a 1200 na Slovensku. Diesel.
Apropo ta stranka, som sa zasmial. Preco asi pani z EU nezmenili dolare na Eura? Hahaha. Aby sa ludia v EU nenasierali? |
|
Back to top |
|
|
Fjodor
|
Posted: Tue Aug 26, 2008 12:24 am Post subject: |
|
|
Hmmm... To som si ani nevsimol, s tymi dolarmi...
S kolegom sme hladali Dansko a Nemecko...
BTW - pri benzine nemas take problemy, ako pri nafte, ze kde natankujes... A pokial sa dojde na to, ze viacero ludi ma problemy s motorom po natankovani na tej istej benzinke, tak sa potom riesi vymahanie od benzinky za vzniknutu skodu... Velmi vela ludi tankuje na Hypernove a nik nemal problemy... Takze sa nemam preco bat...
Ako sa hovori - Slovnaft tankuje benzinkam z rovnakej nadrze, len pre kazdu ma iny kohutik... _________________ Ford Fusion 1.4i 16V Duratec, RIVAL X, vyrobene 12/2007, zakupene 04/2008, Sea Grey, PP, parkovacie senzory, folie
|
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Mon Sep 01, 2008 6:03 pm Post subject: |
|
|
Vratil som sa z dovolenky, z turecka (nie autom). Viete co tam stoji benzin? V prepočte 60,-Sk. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Fjodor
|
Posted: Tue Sep 02, 2008 8:34 am Post subject: |
|
|
duves wrote: | Vratil som sa z dovolenky, z turecka (nie autom). Viete co tam stoji benzin? V prepočte 60,-Sk. |
A vies kolko v Spojenych Arabskych Emiratoch?!? 6,-SKK za liter...
Vozit tam vodu a dovazat naftu a benzin... _________________ Ford Fusion 1.4i 16V Duratec, RIVAL X, vyrobene 12/2007, zakupene 04/2008, Sea Grey, PP, parkovacie senzory, folie
|
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Wed Sep 03, 2008 9:14 pm Post subject: |
|
|
duves wrote: | Vratil som sa z dovolenky, z turecka (nie autom). Viete co tam stoji benzin? V prepočte 60,-Sk. |
a kolko zarabaju turci v prepocte priemerne Skk? _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
MajoV
|
Posted: Thu Sep 04, 2008 8:46 am Post subject: |
|
|
budkacik wrote: | Ale benzin ma tesi. Stoji o tri korunky viac nez nafta |
Ha Ze vraj tesi. Nafta moze byt aj o dost drahsia. Na to aby si sa s naftakom dostal na 7l/100km musis bud mat nejaky 3 liter alebo jazdit ako prasa. Ta nafta sa stale viac oplati ako benzin pokial ide o cenu PHM. Cena auta je uz o inom. Takze to tesenie sa beriem ako ruzove okuliare. _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
|
breit
Joined: 16 Jun 2008 Posts: 103 Location: Praga mater urbium
|
Posted: Thu Sep 04, 2008 9:46 am Post subject: |
|
|
Je to tak.. .Před FoFu jsem měl dieslového peugeota 1.4D a žral mi běžně 4l, po městě MAX 5l.
Oproti tomu je Fusion nezvyk.
Ale je plno věcí, které tu vyšší spotřebu zastíní, že jsem i tak moooc spokojený _________________ FUSION Ebony, Frozen White, 1.4i 16V 59kw Duratec, 06/2008
Last edited by breit on Thu Sep 04, 2008 9:57 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Thu Sep 04, 2008 9:49 am Post subject: |
|
|
dulius wrote: |
a kolko zarabaju turci v prepocte priemerne Skk? |
Vobec netuším. A ako suvisi priemerny plat turka s cenou benzinu?
Priemerny američkan zarobi 3x viac ako priemerny slovak a benzin tam stoji 30% nasej ceny. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Fri Sep 05, 2008 3:25 pm Post subject: |
|
|
duves wrote: | dulius wrote: |
a kolko zarabaju turci v prepocte priemerne Skk? |
Vobec netuším. A ako suvisi priemerny plat turka s cenou benzinu?
Priemerny američkan zarobi 3x viac ako priemerny slovak a benzin tam stoji 30% nasej ceny. |
ked si spomenul kolko stoji tam liter benzinu, tak som len chcel vediet ci su na tom lepsie, alebo horsie ako napriklad my, teda potrebujem vediet ich plat _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Fri Sep 05, 2008 7:52 pm Post subject: |
|
|
dulius wrote: |
ked si spomenul kolko stoji tam liter benzinu, tak som len chcel vediet ci su na tom lepsie, alebo horsie ako napriklad my, teda potrebujem vediet ich plat |
Fakt neviem, tam kde som bol, to bolo celkom vyspela oblast zijuca 6 mesiacov v roku z turistiky. Nic sa tam neoplatilo kupit. Len za kožene opasky chceli 20 eur. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
jader
|
Posted: Thu Sep 18, 2008 1:15 pm Post subject: v-power benzín |
|
|
Tak, minulý týžden som v snahe ušetriť natankoval po čase plnú Shell 95 (Shell Ťahanovce sídlisko) a zdá sa mi že motor akosi "trhá", neviem ako je to s tým "placebo efekt" ale dokiaľ som tankoval v-power žiadny problém. Buď to pos.ali na čerpačke alebo ...(neviem)?. Ostanem pri v-pover, 50 Sk naviac na jedno tankovanie prežijem. |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Fri Sep 19, 2008 10:00 am Post subject: Re: v-power benzín |
|
|
jader wrote: | Ostanem pri v-pover, 50 Sk naviac na jedno tankovanie prežijem. |
ja tankujem povedzme na Esse, alebo Jet liter 95ky za 39,4 Sk
ak by som tankoval V-Power, zaplatil by som za liter kolko? ani neviem, cca 42,3 Sk
pri plnej nadrzi je rozdiel v cene 45*42,3 - 45*39,4 = 130,5 Sk
po prepocte su to 3,31 litra naviac, teda naviac pri spotrebe 6l je to 55,2 km naviac _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
|