Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Zmena sklonu svetlometov
Goto page Previous  1, 2

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Elektroinstalacia, elektronika
View previous topic :: View next topic  
Author Message
MajoV

PostPosted: Mon Sep 07, 2009 9:30 am    Post subject: Re: svetlomety Reply with quote

King24 wrote:
Sú veci ktoré sa dajú urobiť aj doma...
ale je na to potrebná nejaká tá zručnosť prip. pomoc niekoho kto to už robil a má na to "grif"...

a preto sa zastávam aj MajoV - radšej sa učí na chybách druhých...
chcel si to uľahčiť...
ale rozpisovať sa tu o nasavení svetiel ? Embarassed
a dávať do toho emocie...?

Dokážem na aute urobiť kopec vecí sám...ale výhoda je ked to robil niekto predomnou a poradí mi ako si to uľahčiť ...

Forum beriem ako pomoc ostatným členom....
nie ako návod k obsluhe Fusiona = práca pre odbornú dielnu je rada na všetko ?!

Dik.
Dulius by mohol tuto temu vycistit od odpadu a nechat tu naozaj len to podstatne.
MajoV

PostPosted: Mon Sep 07, 2009 9:36 am    Post subject: Reply with quote

zdenal8 wrote:
MajoV wrote:

A vyzera to tak, ze takuto banalitu ako upravu sklonu tu nerobil nikto tak asi nebude problem vo mne.

Ano. Asi to nikdo nedělal, protože všichni mají světlomety seřízené. Docela by mě zajímal důvod, proč chceš za každou cenu přizvednout světlomety? Je to kuli tomu, že máš skutečně ověřeno špatné nastavení světlometů? Nebo je to jenom tvůj pocit, že to svítí málo? Ono se to totiž musí umět nastavit, aby si pak stále neoslnoval protijedoucí řidiče. A myslím, že kuli správnému seřízení není zas takový problém zajet do servisu nebo na STK. Je to pro ně práce na pár minut a máš to pak seřízené perfektně. Dokonce na některých STK ti to zkontrolujou a seřídí zadarmo. Jo a pokud se ti stále zdá, že ti to málo svítí, tak doporučuju ty světlomety občas otřít vlhkým hadrem. Divil by ses, ale pomáhá to hodně.

ako som pisal:
Pripominam, ze v servise som to uz mal a vysledok dopadol nad moje ocakavania... Dokonca som za to zaplatil! Mam ist znova do servisu na to aby som zistil, ze to bol opat strateny cas???
Nemam cas chodit kazdy tyzden do servisu. Mam inu zabavku. A svetla mam zarucene ciste. Vy co nejazdite v noci to asi nepoznate ale ja zle nastavene svetla vidim aj na svojom aute.
Zmenit sam som si to chcel preto lebo som to mal od vyroby zle - 50tisic km. Mal som cas zasiel som do sevisu a povedal nech mi to opravia. Svietilo to krizomkrazom vpravo hore, videl som bilbordy vedla cesty. Opravili mi to nastavili - mozno podla predpisov ale tak ze ked mam prazdne auto nemozem bezpecne vidiet co je predomnou. v bezpecnej vzdialenosti. Ti co jazdia v noc pochopia.
MajoV

PostPosted: Mon Sep 07, 2009 9:40 am    Post subject: Reply with quote

Cara wrote:
Vždy jsem si myslel, že seřízení světlometů je záležitostí odborného (netvrdím značkového) servisu. Už se ale nedivím, když mně spousta aut oslňuje, asi si také seřizují světla sami. Na seřízení světel musí být absolutní rovina na které vozidlo stojí, stěna, na kterou se promítá světelný kužel, musí být kolmá a vzdálenosti světlometů od této stěny přesné, vč. úhlu rozhraní světla a stínu. Opakuji, amatérské seřízení je NEODPOVĚDNÉ.

Na "serizeni" svetiel ti absolutne kolma stena a absolutna rovina pomoze prd. Robi sa to zariadenim - regloskop a inak sa to ani neda. Preco, to pochopi kazdy komu nieco hovori optika.
O nezopodvednosti oslepujucich vodicov prednasku nepotrebujem.
Cara

PostPosted: Tue Sep 08, 2009 6:15 am    Post subject: Reply with quote

Robi sa to zariadenim - regloskop a inak sa to ani neda. Preco, to pochopi kazdy komu nieco hovori optika.
O nezopodvednosti oslepujucich vodicov prednasku nepotrebujem.[/quote]

Zajímavý postřeh, to k nám do Prahy ještě nedorazilo. Ale teď vážně: já jsem o té podlaze a stěně psal v souvislosti s amatérským seřízením světel. Asi jsi to nepochopil.
MajoV

PostPosted: Tue Sep 08, 2009 8:40 am    Post subject: Reply with quote

Cara wrote:

Zajímavý postřeh, to k nám do Prahy ještě nedorazilo. Ale teď vážně: já jsem o té podlaze a stěně psal v souvislosti s amatérským seřízením světel. Asi jsi to nepochopil.

Pochopil, je to ok ale chcel som len pripravit ludi na to, ze to take jednoduche neni. Naozaj. Zbytocne sa budu ludia snazit najst taku stenu a rovinu ked nakoniec zistia ze nastavenie nie je aj tak dobre.
btw. Subjektivne mam tie svetla teraz lepsie. A ak by na mna niekto blikal nie je problem otocit kolieskom.
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Elektroinstalacia, elektronika All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum