Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Prešov - krádež kolies

 
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Podvozok, brzdy, kolesa, pneumatiky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Pepikos



Joined: 27 Aug 2008
Posts: 35
Location: Trenčín

PostPosted: Wed Jan 06, 2010 8:09 am    Post subject: Prešov - krádež kolies Reply with quote

Ahojte, takze vsetkym vsetko najlepsie do Noveho roku a vela vela stastne stravenych chvil na cestach a hlavne bez nehod a inych podobnych konfliktov. Ja sa chcem s Vami podelit o dalsiu skusenost s nasim milovanym fuzacom.
Rano pridem na parkovisko, ze idem do roboty, no nejaky Pako ma presvedcil v tom, ze v ten den budem zhanat nove disky a pneumatiky a budem sa snazit auto zdvihnut zo zeme. Najprv sa mi zdalo, ze je nejake nizke, no po blizsom preskumani som prisiel na fakt, ze je bez kolies a nejaky idiot (resp.: idioti)ich prosto bez heveru odkrutili a ztrhli tak, ze auto padlo na pripravene pieskovcove kvadre, ktore boli pripravene na podvozku v mieste, kde sa pripaja hever. Tie vsak vahu nevydrzali a auto v priebehu dna ich podrvilo a sadlo prakticky na zem. Prisiel som o pneumatiky MP52 a elektronove disky Lardini sportivo. Policiu vsak musim pochvalit, na mieste bola za 5 minut s tym, ze vysetrovatel pride neskor, lebo nie som 1 pripad v tu noc. No poviem Vam, ze nenasralo ma to, ze slohli kolesa ale to, ako ti kkti (prepac Dulius, ale myslim, ze ta nadavka je namieste) poskodili podvozok. Kazdy mi tvrdi, ze slohli to kvoli elektronom (mal som 14-ky disky), a ze to je tak, ked si clovek da potrpiet na dizajne svojho milacika, no ja nemozem za to, ze elektrony ma visli na polovicnu cenu ako plechove disky... . Skoda na kolesach 12900,-Sk, co mi vobec nevadilo, skoda na podvozku, (pokryvene prahy, utrhnute podvozkove plastove lemovanie, prakticky likvidacia opornych bodov pre hever, prehnutie podlahy na viacerych miestach) je zatial nevycislena (mam ist na obhliadku poistovacim agentom). No, priznam sa, ze z toho sa mi chcelo plakat... . Prisiel na rad vysluch – vysetrovatel bol super a na rozdiel od vysetrovatela z Bratislavy, ked nam ukradli novu Octaviu ma ako prve neupodozrieval, ze som si to dal ukradnut ja!!! Havarijnu poistku mame, takze snad nieco preplatia.
Zhananie pneumatik a diskov – neskutocny problem. V ten den som so svokrom pobehal 5 pneuservisom, pricom ani jeden z predajcov nebol ochotny pozhanat disky s tym, ze mam prist v pondelok (mne sa to salo z pondelka na utorok). Nastastie jeden predajca pneuservisu s nazvom .................. bol tak ochotny, ze disky stiahol z mesta vzdialeneho 120 km v priebehu 2 hodin a pneumatiky (Alpine 3)mi poskytol zo znacnou zlavou (akcia na zimaky) + sme vyskusali, bezpecnsotne matice, ci ma vyznam davat ich na plechace, kedze sa daju odkrutit z plechacov hasakom (po cesky to neviem – take velke vodoinstalaterske naradie ) Kupil som 4 bezpecnostne matice s vonkajsim vzorom a 4 s vnutornym vzorom, ktore maju obvod matice kruhovy a prakticky su presne ako proti hasaku s tym, ze tvar disku na priereze do istej miery zabranuje uchytenie matice inak ako klucom s adapterom (aj ked verim, ze ked niekto bude chciet, tak to odkruti – ale preco to tym sviniam neskomplikovat?). Za 3 hodiny bolo vsetko pripravene s tym, ze boli ochotny ist na miesto, kde lezal „padly hrdina“ a namontovat ich. Pre tieto pripady bola firma vybavena zdvihakom, ktory mozno narvat do 3 cm priestoru. No po prichode bolo auto prakticky na zemi s tym, ze kamene su na mieste, kde sa dava hever. 2 hodiny tomu chuddakovi technikovi (aj tak mu dakujem)trvalo, kym to auto postupne s 2 hevermi dostane do vzduchu a postupne da kolesa. Aj aj tak mu dakujem. Sice to vyslo vsetko trochu drahsie (660€), ale poviem Vam, ze pristup konkretneho pana predajcu a 2 technikov ma naozaj presvedcil, ze ochota riesenia Vasich problemov sa este sporadicky vyskytuje a naozaj dostanete to, za co zaplatite.
Co z toho vyplyva?
1. Davajte pozor na auto a dajte si bezpecnostne matice (hlavne na elektrony, kde su matice zapustene a inak ako adapterom ich proste neodtiahnete);
2. Nestratte adaptery – je to vazna komplikacia;
3. Bezpecnostne matice Vam nepomozu, pokial Vam chce ukradnut kolesa profik a ma adapter;
4. Adaptery na bezpecnostne matice noste so sebou (ked opustite auto vezmite si ich a ked idete niekde autom majte ich pri sebe – bez nich nevymenite koleso);
5. Ja mam 2 druhy bezpecnostnych matic a dufam, ze to zaberie;
6. Nenechavajte adaptery v aute, lebo je mozne (ako sa uz par krat stalo), ze rozmlatia okno a prehladaju auto a pridete o kolesa. Ak vsak adaptery v aute nebudu, budete mat len rozmlatene okna ale auto stat na kolesach bude.
7. Posledne: nechavajte si pri aute 4 a viac kusov drevenych tapacirovanych hranolov, na ktore zlodeji mozu nezne polozit auto
Zelam vsetkym, nech sa Vam takato komplikacia nestane a berte to ako varovanie, podla policajtov sa kradnu najmä kolesa s malymi priemermi(13´´, 14´´, a max 15´´) a to najmä v Presovskom kraji. Takisto isty cudzokrajnici zo severu chodia v najazdoch a VYKRADAJU auta (najmä okolie Popradu - pozor nech si davaju nasi cesky bratia a najmä na Strbskom plese a samozrejme aj v ostatnych lokalitach Tatier), kradnu airbagy, palubne dosky a elektroniku a to tak, ze skoda na aute sa vysplha aj na 30 – 50% hodnoty auta, pricom vsetko je odmontovane naprosto profesionalne a okamzite severni cudzokrajnici putuju spät do Polska bez moznosti vypatrania.
Nechcem Vas plasit, len varovat.
Dakujema pekny den zelam.
Pepikos
_________________
Fofik, Urbanite X, modrá metalíza, 1,4 TDCI a maximálna spokojnosť Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Podvozok, brzdy, kolesa, pneumatiky All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group