View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
scorsese
|
Posted: Tue Jul 24, 2007 3:58 pm Post subject: Husteni pneumatik |
|
|
Rad bych se Vas vsech zeptal, na kolik hustite pneumatiky a jake s tim mate zkusenosti? V manualu (navode k autu) a na karoserii jsou uvedeny doporucene tlaky v zavislosti na zatizeni, rozmeru pneumatik atd. Pouzivate nekdo to komfortni husteni (2.0, 1., ktere vyrobce nedoporucuje ? _________________ Peugeot Partner Tepee - 1,6 Vti
ex : Peugeot 308 SW - 1,6VTi
ex : Fusion 1,4 16V - modrá ocean |
|
Back to top |
|
|
tribula
|
Posted: Tue Jul 24, 2007 4:38 pm Post subject: |
|
|
no ja hustim tak aby som nemusel pri kazdom vacsom zatazeni dohustovat... predne 2,4-2,5 - zadne 2,5. nie je to sice podla odporucani, lebo povacsinou jazdievam sam, resp. dvaja... a tiez je pravda, ze mam radsej tvrdsie jazdenie. _________________ Ford Fusion 1,4 TDCi 08/2006 |
|
Back to top |
|
|
scorsese
|
Posted: Wed Jul 25, 2007 6:34 am Post subject: |
|
|
Ja kola foukam taky radeji vic, predni 2.4-2.5 a zadni 2.2-2.3 a to jezdim prevazne sam nebo ve dvou. Take mam radeji tvrdsi gumy, kdyz je to mene nafoukane, mam pocit, ze to auto trochu "plave". Na tvrdsich gumach je to sice mene komfortni a vice to drnca, ale mam lepsi pocit z jizdy. Ja jsem si zvyknul na predchozim aute, tam jsem mel gumy 195/50 - 15 (Fabia). Nevite, jestli netrpi vice napravy, kdyz jsou na aute nizkoprofilove pneumatiky - 45, 50 ? _________________ Peugeot Partner Tepee - 1,6 Vti
ex : Peugeot 308 SW - 1,6VTi
ex : Fusion 1,4 16V - modrá ocean |
|
Back to top |
|
|
icask
|
Posted: Wed Jul 25, 2007 7:23 am Post subject: |
|
|
Ja zas hustim na 2,2 vsetky. Skusal som aj podla manualu, ale toto sa mi najviac paci. _________________ FO FU 1,4 TDci 12/2005 od 11.2008 uz VW Passat 1,9 TDi |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Wed Jul 25, 2007 9:34 am Post subject: |
|
|
ja okolo 2,3 az 2,5 vsetky _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
MrKos
|
Posted: Mon Aug 13, 2007 1:03 pm Post subject: |
|
|
hustím všechny pneumatiky na 2,2 - 2,3 a zatížení nějak tak v podstatě neřeším... na některé předchozí dotazy o větším taku v pneu bych řekl že nápravy to moc nepoznají ale může se stát že se to bude více sjíždět ve střední části běhounu... _________________ Ford Fusion+ 1,6 16V duratec 07/2005 |
|
Back to top |
|
|
DR
|
Posted: Mon Aug 13, 2007 10:56 pm Post subject: |
|
|
Já hustím kola na hodnoty určené pro dálniční provoz/ plné zatížení. Protože:
1. většinou jezdím po dálnicích a kvalitních silnicích.
2. o něco malinko klesně spotřeba a zlepšíse dynamika auta - kola mají menší valivý odpor.
3. nekontroluju tlak v pneu nijak často a tak i když tlak během provozu trochu klesne, přesto nejezdím na podhuštěných gumách. _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Tue Aug 14, 2007 8:31 am Post subject: |
|
|
DR wrote: |
1. většinou jezdím po dálnicích a kvalitních silnicích. |
tak o tomto si my tu na vychode mozme "nechat zdat". Tu je to opacne, vacsinou nejazdim po dialniciach (lebo tu dialnice nemame, tie kratke useky to je nic KE-PO a pri Branisku) + vacsinou jazdime po nekvalitnych cestach, aspon v okoli Kosic je to tak. _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
DR
|
Posted: Tue Aug 14, 2007 10:18 pm Post subject: |
|
|
dulius wrote: | ... Tu je to opacne, vacsinou nejazdim po dialniciach (lebo tu dialnice nemame, tie kratke useky to je nic KE-PO a pri Branisku) + vacsinou jazdime po nekvalitnych cestach, aspon v okoli Kosic je to tak. |
Ono to mírné přehuštění na komfortu pružení u normálch aut moc nepoznáš, většinou to nepoznáš vůbec. zkus to, schválně, za to nic nedáš. _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
|
budkacik
|
Posted: Mon Aug 20, 2007 9:59 pm Post subject: |
|
|
Minule mi tu pisal Getrag, ze spotreba blablabla a ja pozeram, a mne casom stupa a stupa. Reku co je. Napojil som kolesa na merac tlaku a pise 1,6!
Kurde. Som dofukal,dal som 2,0, mozno casom dam aj trosku viac a spotreba pocitacova klesla o skoro liter. Z 5,4 na 4,6. Ta som si povedal, ze by som si zasluzil |
|
Back to top |
|
|
KK
|
Posted: Tue Aug 28, 2007 8:46 pm Post subject: |
|
|
V předu 2,5 a vzadu 2,3. Na přední kola ( pneu Continental ) je asi těch 2,5 moc, všiml jsem si že se mi lehce sjíždí gumy na prostředku víc než na kraji. Takže jsem ubral předek na 2,4. Pod 2,2 bych asi už nešel, když jsem auto přivezl, tak tam bylo 2,0 a jízda byla plovoucí. _________________ KK
nyní C-MAX 1,6 Tdci GEN-X - 5/2010 - metalická šedá sea
a ještě stále dál Fusion - nyní Cukáček 1,4 Tdci Trend - 8/06 - Stříbrná Mondust |
|
Back to top |
|
|
Maki
Joined: 09 Jul 2007 Posts: 124 Location: Kosice - Zelezniky
|
Posted: Sun Sep 02, 2007 5:43 pm Post subject: |
|
|
budkacik wrote: | Minule mi tu pisal Getrag, ze spotreba blablabla a ja pozeram, a mne casom stupa a stupa. Reku co je. Napojil som kolesa na merac tlaku a pise 1,6!
Kurde. Som dofukal,dal som 2,0, mozno casom dam aj trosku viac a spotreba pocitacova klesla o skoro liter. Z 5,4 na 4,6. Ta som si povedal, ze by som si zasluzil |
Preco ti tak sfukli gumy?
Radsej sa mrkni ci mas dobry ventil.
Maki _________________ Fusion 1.4 16V/80PS, 06/2007, model Flair-X
cervena tango metal |
|
Back to top |
|
|
fusik
|
Posted: Sun Oct 21, 2007 12:06 pm Post subject: Tlak v PNEU |
|
|
Zdravim, ja davam na všechny 4 pneu tlak 2.4 ,
naprosto mi to vyhovuje, jezdim vetšinou ve 2 nebo sam, ale často vozim něco těžkeho nebo s vozikem, tak jsem odzkoušel že 2.4 je idealni.
2.2 je už měka a 2.6 už moc tvrde.
JO A ZSADNĚ DAVAM DO LETNICH I ZIMNICH PNEU "PLYN"
(směs dusiku a nějakych dalšich plynu-to už vědi v pneuservisu co tam je)
Pneumatika je pak mnohem stabilnějši, meně se opotřebovava, lépe reaguje na změny teplot a téměř odpada problem se změnou tlaku,uchazenim pneu atd.-dofoukavam 1x nebo max 2x za rok.
( i když pichneš, tak uchazi pomaleji než se vzduchem - takže vklidu dojedeš do servisu to opravit - teda zaleži jak to pichneš a jak daleko maš do servisu)
.
.
.
. _________________ Fusion 1.6 TDCI,Jeans Blue,2005,Xenony,AutoChip,Disky16-TOORA chrom,UniroyalRainSport2,205/50 R16,Audio Pioneer,6repro,Bruxafol,2xvýfuk UlterSport,Chrompaket OmsaLine,zrcatkaazadni světla NewFusion,chrom-Hagusy,maskaazadní nárazník kopie MondeoS. |
|
Back to top |
|
|
sedlaq
|
Posted: Sun Oct 21, 2007 7:13 pm Post subject: |
|
|
fusik Už jsi někdy slyšel o placebo efektu? Co říkáš na tenhle odborný článek? http://motozurnal.centrum.cz/clanek.phtml?id=4089 _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
|
fusik
|
Posted: Sun Oct 21, 2007 7:52 pm Post subject: |
|
|
Jo, hezky članek, ma však mnoho ale, a žadne podložene realne testy rozdilu vzduch/či směs dusiku.
Mimo jine, dnes už se maže guma a disk kolem dokola spec. lepidlem nebo co to je, ktery zabraňuje uniku vzduchu, svliknuti gumy - aspon o několik %, a taky mi takhle mažou i ventilek-tu čast co se dava do disku, aby to bylo utěsněny. To asi pan chemik z članku nevi, jak vidim.
Ja teda zustavam i po jeho přečteni na 50%, protože nebylo nic dokazano a nic zhoršeno.
Co vim ja,co jsem našel, přečetl, vyptaval se, tak ten plyn do pneu je vetšinou směsi dusiku a jinych asi 4 plynu, takže už toto hned vyvraci jejich tvrzeni že dusik neni lepši, protože ono to neni jen ten dusik co se tam dava.
(Samozřejmě je potřeba se divat i u ktereho pneuservisu si to nechaš udělat-to už je pak otazka, zda ti tam daly to co slibovali)
A taky bych řekl, že přece musel existovat nějaky důvod proč se to v pneuservisech nabizi,ne? a pochybuju, že si někdo jednou řek, budeme to nabizet jen kvuli ziskum, ne?
Ja si to prave takle jednou vyzkoušel ještě kdysi asi před 6 lety na mem druhem autě Corsička 1.5 TD, (prvni byla 105-ka, tam to nemělo smysl) a u Corsičky to bylo docela citelny. Ono je to auto od auta a guma od gumy, vše souvisi se všim.
A i kdyby ti to pomohlo byt jen o 20%, tak na ulici tech 20% zlepšeni nenajdeš ne, diky i za to, i když tomu članku neveřim, protože už od začatku je psan v negativnim duchu.
Na konec, jak jsem napsal v mem prvnim přispěvku, je to moje vyzkoušena věc, ja to tak vyzkoušel, funguje to u mě, a libi se mi to a tu 100 jsem za to ochoten dat, zbytek už si musiš rozhodnout sam, nic ve zlym samozřemě.
Zdarec a mnoho km bez nehod. _________________ Fusion 1.6 TDCI,Jeans Blue,2005,Xenony,AutoChip,Disky16-TOORA chrom,UniroyalRainSport2,205/50 R16,Audio Pioneer,6repro,Bruxafol,2xvýfuk UlterSport,Chrompaket OmsaLine,zrcatkaazadni světla NewFusion,chrom-Hagusy,maskaazadní nárazník kopie MondeoS. |
|
Back to top |
|
|
|