View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
MajoV
|
Posted: Wed Sep 01, 2010 1:06 pm Post subject: |
|
|
xxnobodyxx wrote: | Vycistenie klimy.
Najprv je potrebne odmontovat plynovy pedal obr.01, je uchyteny tromi maticami obr.02. |
pls doplnte niekt z adminov k obrazkovemu navodu, ze na odmontovanie plynoveho pedala treba 10tku kluc. Celkom mi tato info chybala ked som to isiel cistit.
Dakujem. _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Wed Sep 01, 2010 2:29 pm Post subject: |
|
|
MajoV wrote: | xxnobodyxx wrote: | Vycistenie klimy.
Najprv je potrebne odmontovat plynovy pedal obr.01, je uchyteny tromi maticami obr.02. |
pls doplnte niekt z adminov k obrazkovemu navodu, ze na odmontovanie plynoveho pedala treba 10tku kluc. Celkom mi tato info chybala ked som to isiel cistit.
Dakujem. |
No idealne je mat aj klbovy, karsanovy nastavec na hlavu pre ten kluč. Aspon ja som to tak robil tento rok v aprili. Je to rychlejsie. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
sklima
|
Posted: Tue May 03, 2011 7:41 pm Post subject: |
|
|
Dneska jsem desinfikoval klimatizaci pomocí "penoveho" cistice od Starline. Na obalu je, ze obsahuje 400ml. Puvodne jsem myslel, že vystrikam cely sprej, ale zbylo mi i na priste. Nebo vystrikal nekdo cely sprej do prostoru kabinoveho filtru a vydechu? |
|
Back to top |
|
|
ladin
|
Posted: Tue May 03, 2011 7:46 pm Post subject: |
|
|
Mel jsem stejny a vystrikal jsem ho cely. Ale strikal do prostoru kde je filtr a do všech vydechu - pod oknem, do tech na palubovce i u nohou. Vzdy dokud se netlacila pena ven. Vyslo to tak akorat. _________________ Fusion 1,25 deep navy, 04/2007
klima, mlhovky, radio 5000c, defend lock, tazne, hagusy |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Tue Feb 28, 2012 4:19 pm Post subject: |
|
|
Ako často chodíte na servis klimy?
Na niečo taketo? Kompletný servis a plnenie klimatizácie znamená:
· napojenie na systém
· odsatie starého oleja a zbytku chladiva
· vákuovanie systému
· podtlakový test tesnosti
· naplnenie systému novým olejom, kontrastnou UV látkou a chladiacim médiom
· test tlaku a funkcie klimatizácie
· meranie účinnosti chladenia
· tlač protokolu o naplnení klimatizácie
· vystavenie servisnej knižky klimatizácie
· zaplombovanie systému záručnými plombami s jedinečným číslom
zdroj: http://www.autoservisjurik.sk/autoklimatizacie.html
Rozne zdroje sa rozchadzaju v pravidelnosti. Už som objavil info, že to stačí raz za 3 roky, 2 roky a tu je extrem, vraj každy rok. Ja to dam teraz po 4 rokoch prvy krat. Myslim, že to stačí. Servisaci to prehanajú. Biznis musí byť, však ano.
Ale bo som niečo nepochopil? Je azda chladivo v sustave inak ako je to v domacich chladničkach? A tam sa žiadny servis nerobí. Je to na dožitie (10 či 12 rokov). _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Fri Mar 02, 2012 7:39 pm Post subject: |
|
|
Poprvé jsme měli po 2 letech, letos to necháme po dalších 2 zase
Ale jen desinfekci, ne komplet výměnu.. _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Fri Mar 02, 2012 9:12 pm Post subject: |
|
|
Ivašek a spol. wrote: | Poprvé jsme měli po 2 letech, letos to necháme po dalších 2 zase
Ale jen desinfekci, ne komplet výměnu.. |
Tak kašlem na to. A dezinfekciu si urobim sam. Teraz mam kupeny taky dosť dobry sprej. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Marekskk
|
Posted: Thu Mar 15, 2012 5:29 pm Post subject: |
|
|
Zdar chlapi. Zrejme teraz niekedy by som chcel dať naplníť klímu, no nebolá dezinfikovaná, resp. potrubie od kúpy auta, cca 3 roky, tak aj po naplnení je treba dezinfikovať alebo sa to naplnaním nejako spraví? Asi bude treba že? A čo je lepšie, sprej do výduchov alebo stačí sprej kde sa zapne vnútorná cirkulácia a celkovo sa to prečistí lebo je ich veľa druhov tak čo? _________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort
Ford Mondeo 2.0 TDDi |
|
Back to top |
|
|
Kormi
|
Posted: Fri Mar 16, 2012 7:43 pm Post subject: |
|
|
Marekskk wrote: | Zdar chlapi. Zrejme teraz niekedy by som chcel dať naplníť klímu, no nebolá dezinfikovaná, resp. potrubie od kúpy auta, cca 3 roky, tak aj po naplnení je treba dezinfikovať alebo sa to naplnaním nejako spraví? Asi bude treba že? A čo je lepšie, sprej do výduchov alebo stačí sprej kde sa zapne vnútorná cirkulácia a celkovo sa to prečistí lebo je ich veľa druhov tak čo? |
Pokud ji budeš nechávat doplňovat,takje možnost aby ti v servisu udělali i dezinfekci -napojí klimu na servisní jednotku a odčerpají chladící plyn a jednotku ti i vydezinfikují a při doplňování chladícího plynu Ti dočerpají potřebné množství od optimálního stavu- nechej si to udělat v servisu- spray je řešení jen na chvíli cca1/2 sezóny- ale v servisu Ti udělají kompletní přečerpání pokud budeš klimatizaci nechávat vysušovat tak Ti to zase vydrží dlouho _________________ Ford Fusion 1,4 -16V -Ebony Blaser 1/09
Ford Grand C Max-1,9 Tdi 12/13
http://fusion.fordclubs.org/nase5.html
MOTTO: ..je jedno čím jezdíš ,ale jezdi jako člověk |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Fri Mar 16, 2012 8:33 pm Post subject: |
|
|
Plnenie klimy: ja som to preveroval. Vraj je to blbosť. Je to presne ako píšem hore. Trik ako vytiahnut tisicky korun či desiatky eur. Doma chladničky tiež nedavame po 3 rokoch doplňať a ide v kuse non-stop. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
SEKYC
|
Posted: Fri Mar 16, 2012 8:47 pm Post subject: |
|
|
Já osobně jsem to dělal dvakrát(myslím to čištění tím sprejem ) a jak to dopadlo,třeba u xary,vystříkal jsem to komplet až pěna všude vylezla jako ta polyuretanová na okna a pak jsem týden jezdil s hrncem u spolujezdcových nohou,ano asi tak dlouho to vykapávalo ven,veškerá ta pěna totiž skapalní ,a ještě jedno překvapení mě potom čekalo,po prvním dešti nebo jakékoli změně vlhkosti vzduhu ihned se zamlžilo přední sklo ale takovou mastnotou no fuj a tak jsem to každý týden drhnul ironem jako vůl takže za mě už nikdy ten spray a jedině do servisu. _________________ Ford Fusion (FUFÍK) 1.4 16V 59kw Comfort RedTango 5/2010 6,4l // Hyundai i10 1.2 16V 57kW 01/2009 ( divoká červená karkulka) |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Tue Apr 10, 2012 6:49 pm Post subject: |
|
|
Nazdar, toto som kupil asi pred pol rokom
http://www.sos.sk/?str=371&artnum=67715
Píšu, že je tam nejaka aktívna pena a strieka sa to do nasavania klimatizačnej časti po vybratí peloveho filtra a musí sa to nechať pôsobiť niekolko minut.
Nerobili ste to už niekto? _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
Ivašek a spol.
Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Fri Apr 13, 2012 6:55 pm Post subject: |
|
|
Myslím, že už to tu někde někdo psal..zkus pohledat...možná to je i na webu v "návodech" _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Fri Apr 13, 2012 8:13 pm Post subject: |
|
|
No mam k tomu aj navod. Tak pojdem podla toho. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
nexter
|
Posted: Wed Jul 04, 2012 8:40 am Post subject: |
|
|
Zdravím chlapi dlho som tu nič nenapísal ale teraz sa chcem podeliť o včerajšiu skúsenosť. Bol som doplniť klimatizáciu. Auto ma 4 roky od nova som nepociťoval problém to riešiť nakoľko klíma fungovala aj doteraz, chladila už síce menej ako za nova a preto som už nad tým uvažoval dlhšie že ju dám doplniť avšak nejak vždy nebol čas... veď to poznáte. Včera som si ho konečne našiel a odporúčam všetkým, ktorý to odkladajú spraviť čím skôr. V klíme som mal iba 180g plynu z 650g . Servisáci boli prekvapení že mi vôbec ešte chladila, nehovoriac o tom že plyn roznáša olej, ktorým sa maže kompresor takže, keď je málo nosného média aj mazacia schopnosť je nižšia a pokazený kompresor je nie pár 10tok € záležitosť ale rádovo niekoľko 100 až 1000€ _________________ KIA cee'd, X. edition, Dark Gun, 1,4i 16V 100Hp CVVT, 02/2015
FUSION Flair X, Black Panther, 1.4i 16V 80Hp Duratec, 05/2008 |
|
Back to top |
|
|
|