View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
maximus
|
Posted: Tue Apr 03, 2012 8:56 am Post subject: Nefunkcni man. klima |
|
|
Zdravim vsechny.Tak jsem zapnul klimu kontrolka se rozsvitila ale chlazeni neprichazelo respektive vubec nesepnula(nezvysily se otacky atd.) muze to byt nedostatkem chladiciho media nebo vadnym kompres
orem?Ci vas napada jina zavada.Diky predem za rady. _________________ FoFu 1.4 TDCI 03/2007 Sea Grey |
|
Back to top |
|
|
Kamko13
Joined: 27 May 2011 Posts: 101 Location: Michalovce - okolie
|
Posted: Wed May 02, 2012 11:40 am Post subject: |
|
|
Ja som auto FOFU kupoval v zime a tak som nemal sko vyskúšať klimatizáciu, ale mám ten istý problém. Chladný vzduch nikde a otáčky rovnaké. _________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort - Moondust
r.v. 2008 |
|
Back to top |
|
|
Fordeda
|
Posted: Wed May 02, 2012 12:59 pm Post subject: |
|
|
Máte prázdnou klimatizaci. Měl jsem to samé, bazarníci tvrdili "je moc chladno, nejde vyzkoušet". Svépomocí to nespravíte. Tlakové čidlo zjistí nízký tlak a nedovolí sepnutí. V servisu klimatizací zjistili, že je zcela prázdná. Po naplnění funguje ok. Je popsáno několikrát, že klimatizace se má občas pustit kvůli promazání a roznesení oleje na těsnění. Věřím tomu. Uvidím, jak dlouho potrvá, než znovu uteče. Nechte si to naplnit, není to až tak velká pálka. Dají do toho barvivo a dá se pak zjistit, kde to utíká. _________________ Fusion + 1.6 schwarze Katze |
|
Back to top |
|
|
Marekskk
|
Posted: Wed May 02, 2012 9:11 pm Post subject: |
|
|
Nedostatok chladiaceho média. Jednoznačne doplniť, ak chcete aby fungovala dobre. Klíma by sa minimálne mala používať aspoň 10 minút za 14 dní, osobne ju používame skoro vždy, leto/zima. Neide len o chladný vzduch ale používa sa aj v zime. Čim dlhšie sa nepoužíva tým viac sa ničí resp. uniká médium. _________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort
Ford Mondeo 2.0 TDDi |
|
Back to top |
|
|
Kamko13
|
Posted: Mon May 14, 2012 6:31 pm Post subject: |
|
|
Len že mne to klimatizáciu zopne - zasvieti kontrolka - kolegovi na fieste nezopínalo. _________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort - Moondust
r.v. 2008 |
|
Back to top |
|
|
Fordeda
|
Posted: Tue May 15, 2012 5:48 am Post subject: |
|
|
Kontrolka svítí, ale kompresor nejede! _________________ Fusion + 1.6 schwarze Katze |
|
Back to top |
|
|
Kamko13
|
Posted: Tue May 15, 2012 6:03 am Post subject: |
|
|
Určite nejde keď nedvihne otáčky.
Skúsim to dať naplniť a uvidíme. _________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort - Moondust
r.v. 2008 |
|
Back to top |
|
|
maximus
|
Posted: Tue May 22, 2012 1:32 pm Post subject: |
|
|
Tak jsem navštívil servis a je to tak jak popisovali kolegové.Klima prázdná bez média takže doplněno 650g dle návodu a vše funkční jak má být.Jako důvod mě uvedli,že úniky v systému kolem spojů atd. má dnes kdekdo a pro mě to znamená každoroční doplnění média.Je to levnější než oprava. Děkuji ostatním za radu. _________________ FoFu 1.4 TDCI 03/2007 Sea Grey |
|
Back to top |
|
|
hanýsek starší
|
Posted: Tue May 22, 2012 1:45 pm Post subject: |
|
|
To maximus:
Neber to jako drzost a zvědavost, ale na co ta "legrace" s doplněním přišla???
Pravděpodobně mne to bude na podzim "pozdravovat" po třech letech spíše nepoužívání také, tak ať vím dopředu, na co se mám finančně připravit. .
Dík za odpověď. |
|
Back to top |
|
|
Fordeda
|
Posted: Tue May 22, 2012 7:08 pm Post subject: |
|
|
U nás v pneuservisu něco málo přes 600, plní strojem a test chlazení vychladili na 5 st. C. Dali mi protokol z plničky. Jen mně zajímá, co na to ekolozi. Všechny auta jezdí s děravejma klimatizacema, cpou se do toho tuny freonů. To nikomu nevadí, že toho tolik utíká? Co je to za konstrukci v dnešní přeekologizované době? Motor jsou schopni obestavět tolika udělátkama, že skoro netáhne, ale normy splnuje. A klimatizace mydlíme netěsný po miliónech. _________________ Fusion + 1.6 schwarze Katze |
|
Back to top |
|
|
Kamko13
|
Posted: Sat Jul 21, 2012 10:30 pm Post subject: |
|
|
Ja som si ju dal naplniť a super.
Po 14tich dňoch znova nič.
Dal som ju natlakovať a mám deravý chladič klimatizácie.
Nový len 80€ (neoriginálny)
Už sa teším na výmenu. _________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort - Moondust
r.v. 2008 |
|
Back to top |
|
|
Kamko13
|
Posted: Sun Aug 19, 2012 6:09 pm Post subject: |
|
|
Chladič vymenený a teraz uvidím koľko mi to vydrží.
Celkovo to vyšlo :
chladič 80€
robota 30€
plnenie 39€
_________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort - Moondust
r.v. 2008 |
|
Back to top |
|
|
giancarlo_sk
|
Posted: Wed Apr 17, 2013 12:04 pm Post subject: |
|
|
Zdravim,
Na mojom Fusione klima klepala od novoty. Tiez mi vo forde bolo povedane ze je to tok, tak som to neriesil, pustal som ju (ak som si spomenul) raz za mesiac aj v zime. Min. rok v zime mi uz ale nesla zapnut (kontrolka na tlacitku nezostala svietit, neklapla, neklesli otacky). Pri kontrole u garazmajstra som zistil, ze kompresor ide rukou pretocit nie moc lahko a napln ziadna. Tak mi ju doplnili, asi pridali aj farbivo, aby zistili kadial uteka. Cely rok vsetko fungovalo (klepanie zostalo, aj pri max. vykone) a v zime zas nesla zapnut. Teraz zas zostane svietit ale spojka neklapne, kompresor netoci a rukou nejde vobec pretocit. Viete mi niekto povedat, ci ten kompresor ma ist pretocit lahko alebo ked vam klima nevypina, ci vam tiez ide kompresor tak ztuha? Taktiez mam otazku na niekoho, kto ma starsieho fofu, ci sa po rokoch pri stalom zapinani a vypinani spojky kompresora nevyderie ta spojka? (len predpokladam ze je tam elektromagneticka trecia spojka)
Dakujem za reakcie a zelam vela stastnych km. _________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec 2009 |
|
Back to top |
|
|
Kamko13
|
Posted: Wed Apr 17, 2013 12:13 pm Post subject: |
|
|
Pokiaľ viem tak pokiaľ je teplota pod 4C tak ju nezapneš. Aspoň sa mi zdá že je to napísané v knižke. Skús teraz pokiaľ je teplejšie. _________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort - Moondust
r.v. 2008 |
|
Back to top |
|
|
kuna
|
Posted: Thu Apr 25, 2013 6:16 pm Post subject: |
|
|
Tak se bohužel také hlásím do klubu s "klimatickými" problémy. Dnes ji zapnu, kompresor jako vždy spíná a vypíná, ale fouká jen teplý vzduch. Ani automatika na nejmenší hodnotu (LO) s ní nehne.
Jestli je po zimě od soli prožraný výměník nebo jaký bazmek, mám chut se na ni vy...t. _________________ Ford Fusion (Fučík) 1,4 59kW Ebony, Red Tango, 5/09 |
|
Back to top |
|
|
|