Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

autoškola - skúsenosti
Goto page 1, 2, 3, 4, 5  Next
 
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Zaujímavé odkazy a informacie
View previous topic :: View next topic  
Author Message
jader



Joined: 12 Feb 2007
Posts: 60
Location: Košice-okolie

PostPosted: Sat Jul 05, 2008 7:10 am    Post subject: autoškola - skúsenosti Reply with quote

Chcem aby ste sa tu podelili so skúsenosťami z autoškoly a pomohli tak možno ostatným rozhodnúť sa ktorú autoškolu áno a ktorú nie.

Manželka si od februára robí vodičský v najväčšej autoškole v Košiciach a Prešove. Stokrát som obanoval že sa tam prihlásila. Prvé tri mesiace 2x týždenne teória, dopravné predpisy atď. Po troch mesiacoch musela robiť testy a len tí čo urobili testy sa mohli zapísať na jazdy. Ďalšie testy až o týžden atď.Jazdy - žiadny trenažér a pod. Inštruktor na prvej jazde ju po 1/2 hodine jazdenia po basketbalovom ihrisku na jednotke zobral do premávky. Manželka je anti-technický typ a tak som chcel vedieť po 6 hodinách jázd ako jej to ide. Z hrôzou som zistil že skoro nič nevie. Inštruktor za nu stláčal spojku aj brzdu. Nechápala niektoré veci, tak som ju musel doslova naučiť ako sa pohýna cez pozastavenie uvoľnovania spojky, že auto na jednotke pôjde aj bez plynu, že spojku a brzdu súčasne stláčam len keď chcem zastaviť, pri zastavení vozidla skontrolujem či mám neutrál a pod. Odvtedy jej dávam duplicitné hodiny na odľahlom parkovisku (pohýnanie, jazda medzi kužeľmi, cúvanie, pohýnanie do kopca cez ručnú resp. nožnú brzdu. Najviac ma dorazilo keď jej inštruktor povedal či si doplatí za jazdy lebo jej to nejde. Inštruktori majú najradšej 18 ročných chlapcov ktorí už jazdia na otcovom aute a tak sa im nemusia venovať iba sa vozia. Teraz bola zase na cvičných testoch pred majiteľom autoškoly aby ju vôbec autoškola zapísala na skúšky a až o mesiac budú skúšky. Najlepšie na tom je že im povedali vraj aj tak polovica skúšky neurobí. Super vizitka.

Túto autoškolu nebudem nikomu z mojich známych odporúčať.


Last edited by jader on Fri Aug 08, 2008 5:35 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
scoop_sk



Joined: 28 May 2007
Posts: 152
Location: KE-okolie

PostPosted: Thu Jul 17, 2008 6:48 pm    Post subject: Reply with quote

No tak to je fakt bieda ta autoskola. Rolling Eyes
Ja som tiez cerstvym majitelom vodicskeho preukazu, a so svojou autoskolou som maximalne spokojny. Bol to vlastne rychlokurz, zacal som zaciatkom maja a koncom juna som uz mal skusky za sebou. Hned prva hodina teda bola jazda v premavke, cim som bol trosku prekvapeny, ale na auto som si zvykol hned. Zaujimave je to, ze ja som z Kysaku, autoskola sidli v Trebisove, co je vzdialenost nejakych 65km, a lektor autoskoly nemal ziaden problem chodit po mna na jazdy priamo domov. Cestou si samozrejme vybavil dalsich autoskolakov...
Ak mam ohodnotit pristup autoskoly, tak davam 10 bodov z 10 Cool
Kto ma zauje, nech napise ss, dam mu kontakt Smile
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
MajoV



Joined: 09 Oct 2007
Posts: 465

PostPosted: Thu Jul 17, 2008 7:31 pm    Post subject: Reply with quote

Jader hod sem nazov nech maju hanbu.
Ja za seba poviem ze som robil vodicak v Blave presne pred rokom a autoskolu Polis. Jazdy na Fabii 1.9Tdi to hovori za vsetko. Pochopil som, ze nie je dolezite vediet pustat spojku ale vediet jazdit. Instruktor nam hovoril, ze nam bude pomahat so spojkou aby sme nemali stresy a robil dobre. Chodil som rano o siedmej a aj ked sme sa vyhybali zapcham prechadzali sme aj cez huste miesta kde som sa zapotil.
Chodil som cez ulicky o ktorych som netusil, ze sa tam vobec vojdem!!! Aj pozdlzne parkovanie ma ako tak naucil ale to je vec cviku. Teraz uz parkujem len tak pretoze pred blokom sa inak neda.
No a teraz? Bol som na garancnej s FF... (20tisic a klepkam na drevo Smile ) Netvrdim, ze som bez kiksov ale naucil ma toho dost.
Jader to co pises sa mi zda nekorektne zo strany autoskoly. Pomoz zene ako mozes nauc ju co mozes aby tu autoskolu spravila. Drzim palce. No ked ma zleho instruktora tak sa budete potom casto hadat za volantom a neprajem Ti tie horuce chvilky co zazivam ja a to ma polovicka vodicak 8rokov.
_________________
Ford Fusion Flair
Back to top
View user's profile Send private message
MajoV



Joined: 09 Oct 2007
Posts: 465

PostPosted: Thu Jul 17, 2008 7:35 pm    Post subject: Reply with quote

A este skusenost z KE. Idem si za autoskolou a oni si tahaju slabych 40 kde je 60. No povedzte mi ako ten instruktor uci jazdit ked nepreraduje zaradom na rovnej ceste. To by som poslal na dochodok takeho "ucitela". Mna dost casto musel krotit instruktor ked som mal uz stvorku aby nas nenamerali policajti Smile Smile Smile
_________________
Ford Fusion Flair
Back to top
View user's profile Send private message
dulius
Site Admin


Joined: 11 Jan 2007
Posts: 4425

PostPosted: Thu Jul 17, 2008 7:56 pm    Post subject: Reply with quote

CHLAPCI .. VASE PRISPEVKY BEZ NAZVU AUTOSKOL NEMAJU ZIADNU HODNOTU
_________________
admin Fusion webu
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
duves



Joined: 05 Feb 2008
Posts: 2379
Location: Bratislava

PostPosted: Fri Jul 18, 2008 5:39 am    Post subject: Reply with quote

MajoV wrote:
A este skusenost z KE. Idem si za autoskolou a oni si tahaju slabych 40 kde je 60. No povedzte mi ako ten instruktor uci jazdit ked nepreraduje zaradom na rovnej ceste. To by som poslal na dochodok takeho "ucitela". Mna dost casto musel krotit instruktor ked som mal uz stvorku aby nas nenamerali policajti Smile Smile Smile

Autoškola je od toho, že sa tam niekto učí jazdiť a nie od toho aby predvádzal pretekárske manévre.
_________________
FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
nexter



Joined: 14 Jul 2008
Posts: 175
Location: Ružomberok

PostPosted: Fri Jul 18, 2008 7:36 am    Post subject: Reply with quote

Ja som si robil vodicky v Ziline teda v inom meste ako som sa narodil a zijem, co povazujem za plus a odporucam vsetkym ktory tak mozu spravit. Tu v RK poznam skoro vsetky cesty kde je hlavna, stopka, jednosmerka atd... teda nebol by som vobec sustredeny a siel by som po pamati. Zilina bola nieco ine tam som to poznal iba ako chodec kedze som tam studoval a ked som jazdil tak som sledoval vsetky znacky velmi pozorne.

Co sa tyka autoskoly tak to nebol najlepsi vyber co sa kvality tyka ale najlepsi z pohladu ceny. Jazdili sme hned od zaciatku, ja osobne som s tym nemal problem kedze som s otcovou 120 jazdil od svojich 12r. samozrejme pod dohladom otca, ktory ma vsetkemu naucil za co som mu vdacny.
A co sa teorie tyka tak chlap to vzal velmi pragmaticky, ziadne vyhlasky, ziadne zakony... Jeho heslo bolo robte si testy comu nebudete rozumiet opytajte sa a ja vam to vysvetlim.... Takze sme si pisali testy dookola dovtedy kym sme ich nerobili bezchyby a kto comu v testoch nerozumel tak sa pytal a on nam to potom vsetkym vysvetloval...
Neviem posudit ci to bolo dobre alebo zle nakolko ked som si sam z vlastnej iniciativy Very Happy zacal citat zakon o cestnej premavke a cital som tam tie niektore hluposti tak on nas tych blbosti vlastne usetril....
Ale celkovo mam pocit ze ho to moc uz nebavilo...
_________________
KIA cee'd, X. edition, Dark Gun, 1,4i 16V 100Hp CVVT, 02/2015
FUSION Flair X, Black Panther, 1.4i 16V 80Hp Duratec, 05/2008
Back to top
View user's profile Send private message
MajoV



Joined: 09 Oct 2007
Posts: 465

PostPosted: Fri Jul 18, 2008 8:35 am    Post subject: Reply with quote

Dulius ja som uviedol nazov. Asi ako jediny lebo viem aku ma hodnotu dobra informacia.
Tu mate aj link : http://www.autoskola-polis.sk/ Autoskola ma sidlo Bratislava v centre

A nech sa konkurencia po... Ked sa toto dostane do Google indexov tak budu mat o zabavu postarane. Ale prajem im. Aj ked neboli najlacnejsi pristup bol vysoko profesionalny a nebolo to len o testoch do bezvedomia ale o prednaske k veci s putavym pristupom. Cakal som, ze ten pan bude nezazivny, ale ostaval som v nemom uzase ake dobre prezentacne schopnosti ma. Maju aj trenazer ale ten je vedlajsi. Je to len na vyskusanie a kvoli zakonu kde je to povinne. Ten zakon si myslim dodrziavali dobre. Skusenosti s touto autoskolou su velmi dobre. Je to o tom niekde aj nejaky blog ako tam ktosi robil autoskolu.
_________________
Ford Fusion Flair
Back to top
View user's profile Send private message
jader



Joined: 12 Feb 2007
Posts: 60
Location: Košice-okolie

PostPosted: Fri Aug 08, 2008 6:05 pm    Post subject: Reply with quote

Tak pridávam názov k prvému príspevku - Grendel. Aby ste nemysleli že kecám tak prikladám odkaz na porovnanie úspešnosti autoškôl v roku 2007 http://www.telecom.gov.sk/index/open_file.php?file=doprava/cesta/sdu/Vysledky_autoskol_za_I_polrok_2007.doc. Aj vďaka mojim duplicitným hodinám manželka nakoniec skúšku urobila ale zo 14 -tich neurobili 7. Osobne odporúčam autoškolu Sičák http://www.sicak.sk/. Tam budú robiť vodičák aj moje dve dcéry. Sestra, svokor a švagriná tam robili vodičák, ja kondičné jazdy po 15-tich rokoch nejazdenia, všetko o.k. Pán Sičák nepustí ku skúškam nikoho kto nie je dostatočne pripravený. Má dve autá a druhý inštruktor je jeho manželka. Nepokazí si reputáciu u polície tým že mu neprejde 50% žiakov na skúškach.. Ak si pozriete tie výsledky neúspešnosti tak 1,8% (Sičák) proti 47% ( Grendel) vsjo jasno. Keby som mal tieto informácie a keby som vedel ako to v Grendeli funguje tak nikdy viac. Musím však priznať že niektorí inštruktori v Grendeli majú dobré renomé, bohužiaľ sú tak vytažení že nemajú voľné hodiny aj na dva mesiace dopredu.
Back to top
View user's profile Send private message
duves



Joined: 05 Feb 2008
Posts: 2379
Location: Bratislava

PostPosted: Fri Aug 08, 2008 7:17 pm    Post subject: Reply with quote

Ja som pisal davnejsie ako moja starsia dcera robila vodičak a dost vela ich neurobilo (dcera jazdi Wink ). Co som robil vodicak zaciatkom 80-tych rokov, doslova v roku 1980, tak veru sme to brali dost zodpovedne.
_________________
FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
duves



Joined: 05 Feb 2008
Posts: 2379
Location: Bratislava

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 7:04 pm    Post subject: Reply with quote

Mno, moja polovička chce vodičák. Už ma úvod za sebou. Hovorí mi, tam vraj dajaka iskra prekočí a horí to. Polovička je zdravotna sestra.
Reku, musim daco vyhladat na nete, nejaku vizualizaciu 4 taktu. A keby niekto potreboval tiež:
http://www.keveney.com/otto.html
_________________
FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
patulka83



Joined: 16 Oct 2008
Posts: 3

PostPosted: Thu Oct 16, 2008 3:24 pm    Post subject: Reply with quote

MajoV wrote:
A este skusenost z KE. Idem si za autoskolou a oni si tahaju slabych 40 kde je 60. No povedzte mi ako ten instruktor uci jazdit ked nepreraduje zaradom na rovnej ceste. To by som poslal na dochodok takeho "ucitela". Mna dost casto musel krotit instruktor ked som mal uz stvorku aby nas nenamerali policajti Smile Smile Smile



Drahy MajoV....absolutne v tomto smere s Tebou nesuhlasim....Predsa nemozes ocakavat od novacika, ktory po autotrenazeri pride prvykrat do premavky (napr. v KE),aby siel 60km/hod.!!! Ani Ty si svojej mamke z porodnej saly neutiekol, vsetko v zivote ma svoj cas. Ked Ta uz v autoskole musi instruktor napominat pre ryhclu jazdu, necudujme sa,preco je na nasich cestach tolko nehod.S pozdravom Patka
Back to top
View user's profile Send private message
dulius
Site Admin


Joined: 11 Jan 2007
Posts: 4425

PostPosted: Thu Oct 16, 2008 3:38 pm    Post subject: Reply with quote

patulka83 wrote:

Drahy MajoV....absolutne v tomto smere s Tebou nesuhlasim....Predsa nemozes ocakavat od novacika, ktory po autotrenazeri pride prvykrat do premavky (napr. v KE),aby siel 60km/hod.!!! Ani Ty si svojej mamke z porodnej saly neutiekol, vsetko v zivote ma svoj cas. Ked Ta uz v autoskole musi instruktor napominat pre ryhclu jazdu, necudujme sa,preco je na nasich cestach tolko nehod.S pozdravom Patka

draha Patka ... ale vies aky je efekt toho co pisal Majo?
ze Ti ludia spomaluju premavku a nevram mi ze nie, DENNE zazijem na cestach viac pripadov, ked niekto brzdi a si predstav, ze vo vacsine pripadov su to zeny...
aj dnes ... idem si po vedlajsej dedine a zienka za volantom si to vali 30kou, nemohol som predbehnut, lebo oproti siel autobus ... zrazu v sekunde ta zena zastala na krajnici .. ziaden blinker, nic Sad kebyze nedavam pozor, tak som v nej .. toto ja v zivote nepochopim.
A stava sa mi to casto, ze tam kde je 60ka ide niekto nizsou rychlostou = brzdi premavku ... vrcholom je, ked niekto ide v rychlom pruhu 50kou a nepreradi sa ani za toho boha doprava Sad
_________________
admin Fusion webu
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
dulius
Site Admin


Joined: 11 Jan 2007
Posts: 4425

PostPosted: Thu Oct 16, 2008 3:51 pm    Post subject: Reply with quote

pavluto wrote:
Kam tak ti lidi dneska furt spěchají?? Razz

napriklad do prace Cool
alebo casto chodim na poslednu chvilu na futbal Smile

P.S. ked idem v meste 60kou, tak specham ??? nie, nemyslim .. idem proste normalne ...
_________________
admin Fusion webu
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Ivašek a spol.



Joined: 29 Mar 2008
Posts: 3292
Location: Dětmarovice, okres Karviná

PostPosted: Thu Oct 16, 2008 6:24 pm    Post subject: Reply with quote

patulka83 wrote:
MajoV wrote:
A este skusenost z KE. Idem si za autoskolou a oni si tahaju slabych 40 kde je 60. No povedzte mi ako ten instruktor uci jazdit ked nepreraduje zaradom na rovnej ceste. To by som poslal na dochodok takeho "ucitela". Mna dost casto musel krotit instruktor ked som mal uz stvorku aby nas nenamerali policajti Smile Smile Smile



Drahy MajoV....absolutne v tomto smere s Tebou nesuhlasim....Predsa nemozes ocakavat od novacika, ktory po autotrenazeri pride prvykrat do premavky (napr. v KE),aby siel 60km/hod.!!! Ani Ty si svojej mamke z porodnej saly neutiekol, vsetko v zivote ma svoj cas. Ked Ta uz v autoskole musi instruktor napominat pre ryhclu jazdu, necudujme sa,preco je na nasich cestach tolko nehod.S pozdravom Patka


Ale někdy je to hrůůůůza!!!! Evil or Very Mad
Třeba včera cestou z Karviné do Dětmarovic (cca 7km okreska) jela autoškola 30km/h a je tam 90 !!!!!!!!!!!!!! Twisted Evil
To je pak už hrozné,FoFík nechtěl jet ani na trojku Sad .
_________________
Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008

http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion#
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Zaujímavé odkazy a informacie All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 1 of 5

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group