View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Joho
|
Posted: Sat Dec 22, 2007 4:52 pm Post subject: Continental alebo Goodyear |
|
|
Objednal som si FoFu a mám možnosť vybrať si letné pneumatiky CONTINENTAL PREMIUMCONTACT alebo GOODYEAR EAGLE NCT5 (195/55 R16). Ktoré pneumatiky mi odporúčate ? Mne sa viac pozdáva Continental, na poľné cesty sa mi však zdá vhodnejší Goodyear. |
|
Back to top |
|
|
dulius Site Admin
|
Posted: Sat Dec 22, 2007 6:48 pm Post subject: |
|
|
jasne, ze zalezi aj od toho kam budes chodit ... pozeral si na webe testy tych 2 pneu? _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
|
Joho
|
Posted: Sat Dec 22, 2007 8:09 pm Post subject: |
|
|
Samozrejme, že som si testy pozrel. Lepší by mal byť na asfalte Continental, ale testy sú testy a skúsenosti používaťeľov ukážu často niečo iné. Mám obavy z toho, ako sa Continental bude správať na tráve. Nebudem s tým jazdiť v náročnom teréne, ale kupujem si ho preto, aby som s ním mohol prejsť po poľnej ceste, lúke keď sa vyberiem na huby. Pneumatiky dostávam k autu "grátis", inak by som si vybral asi nejaké s hrubším vzorom. |
|
Back to top |
|
|
DR
|
Posted: Sat Dec 22, 2007 8:51 pm Post subject: |
|
|
Joho: zkušenosti uživatelů ti neřeknou skoro nic. V testech srovnávají gumy za stejných podmínek a na základě měření. Uživatelé jezdí každý jinak, jinde a každý má jiná měřítka - co pro jendoho je hrozné, pro druhého je super. Já bych řekl buď vlastní zkušesnot, nebo se řiď radši testy.
BTW, fusion není žádný trhač asfaltu, abys mezi gumami ze stejné třídy dokázal zaznamenat nějký výraznější rozdíl. A na trávě ti asi bude klouzat všechno. _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
|
xxnobodyxx
|
|
Back to top |
|
|
Hradečák
|
Posted: Sun Dec 23, 2007 2:22 am Post subject: |
|
|
Joho wrote: | Nebudem s tým jazdiť v náročnom teréne, ale kupujem si ho preto, aby som s ním mohol prejsť po poľnej ceste, lúke keď sa vyberiem na huby. |
Nezlob se, ale to je trošku blbost vybírat pneu kvůli tomu že pojedeš pár metrů po trávě dvakrát do roka na houby. Podstatné je snad těch 99.9999% zbývajícího času co strávíš na silnici.
Já bych zvolil Continentaly. |
|
Back to top |
|
|
Joho
|
Posted: Sun Dec 23, 2007 9:36 am Post subject: |
|
|
Ak to dovolí počasie pravidelne chodím na túry prípadne na huby. Auto najradšej nechávam zašité pod lesom preto, aby mi ho nejaký dobrák nevykradol, prípadne nedoškriabal. Osvedčilo sa mi to s predošlým autom a chcem to robiť aj naďalej. Stane sa, že si takto vybehnem aj trikrát do týždňa a keďže z dediny je do lesa často aj pár kilometrov, kladiem dôraz aj na pneumatiky. Nad 4x4 som neuvažoval, vystačím si aj s predným náhonom. Každopádne pneumatiky sú základ, preto to riešim keďže mám možnosť si vybrať. A myslím si, že každá nezaujatá rada je dobrá a pri konečnom rozhodovaní pomôže, aj keď nakoniec sa musím rozhodnuť sám. |
|
Back to top |
|
|
ladin
|
Posted: Mon Jan 07, 2008 6:17 am Post subject: |
|
|
Do terénu budou nejlepší zimáky _________________ Fusion 1,25 deep navy, 04/2007
klima, mlhovky, radio 5000c, defend lock, tazne, hagusy |
|
Back to top |
|
|
Joho
|
Posted: Mon Jan 07, 2008 7:29 am Post subject: |
|
|
Ano, zimné pneumatiky sú v teréne super. Na predošlom aute so zimnými pneumatikami Matador MP 55 sa dalo prejsť v teréne dosť.
Nakoniec som sa rozhodol pre CONTINENTAL PREMIUMCONTACT. Z testov vyšiel lepšie ako GOODYEAR EAGLE NCT5 a kamarát, bývaly majiteľ pneuservisu, mi neodporúčal GOODYEAR EAGLE NCT5 pre ich problémy na mokrej vozovke (v podstate rovnaké rezultáty zaznievali aj vo výsledkoch testov). Uvidí sa na jar, teraz mám na FO FU nahodené zimné Semperit Speed-Grip 195/60 R15, zatiaľ spokojnosť. |
|
Back to top |
|
|
DANID
|
Posted: Mon Jan 07, 2008 8:48 pm Post subject: |
|
|
Dobra volba,ja osobne mam tiež lepšie skusenosti s CONTINENTAL,aj ked nič proti GOODYEAR ,tiež vynikajuca značka ale CONTI u mna jednoznačne vytazi,myslim že maju dlhšiu trvacnost,asi lepšia zmes. _________________ FORD FUSION 1,4TDCI,2004,COMFORT FRESH. |
|
Back to top |
|
|
TBP
|
Posted: Sun May 04, 2008 2:08 pm Post subject: Re: Continental alebo Goodyear |
|
|
Joho wrote: | Objednal som si FoFu a mám možnosť vybrať si letné pneumatiky CONTINENTAL PREMIUMCONTACT alebo GOODYEAR EAGLE NCT5 (195/55 R16). Ktoré pneumatiky mi odporúčate ? Mne sa viac pozdáva Continental, na poľné cesty sa mi však zdá vhodnejší Goodyear. |
Dunlop jednoznacne... |
|
Back to top |
|
|
destroy
|
|
Back to top |
|
|
duves
|
Posted: Tue Jul 20, 2010 9:47 am Post subject: |
|
|
Tak. Včera som si rozdrapil GY eagle 16" na vystupku zo železa, kde som sa otačal.
Ak by niekto vedel o lacnej jazdenej takej pneumatike 195/55 R16, Eagle, dajte mi vedieť. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
|
|
Back to top |
|
|
|