View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Liboro

|
Posted: Mon Oct 20, 2008 4:22 pm Post subject: |
|
|
duves wrote: |
Problem prezuť a od kedy nie je o teplote 7 stupnov. Cez den môžu byť plusove teploty. No problemom môžu byt ranne mrazy. Primrznute okraje vozoviek (natečena a zmrznutá voda z polí, či od lesa) už zradili nejedneho majstra. Mat letnaky a zabrzdit na tom je zufalstvom. |
Pokiaľ je také ráno logicky ideš opatrnšie...na ľade ti to môže byť viac menej jedno, i keď zimná pneu je maksia(súhlas), ale na lade je rozdiel minimalny.
Pripájam ešte jeden prečo, ako som písal predtým s tým, že ak by som teraz dal zimné, tak pri ceste Žilina - Bratislava a spať (400 km) po dialnici pri 15-20 stupnoch mi vzrastie spotreba o 2 litre na 100 km, to jest 8 litrov na celej trase, čo je zhruba 300 korún, alebo dalších viac ako 100 kilometrov na letných a to nerátame vyššie opotrebenie zimných pneu oproti letným...
Nehovorím, že takým, čo chodia denne do práce či školy krátke trasy sa to neoplatí, to by som možno tiež už prezul, ale ja keď chodím aj dlhé trasy, je to ešte skoro. Každy si musí nájsť svoju "zlatú" cestu a hlavne tak aby dbal na bezpečnosť.Platí tu to moje povestné:,, Jazdím tak,aby som za žiadných okolností auto nerozbil alebo nepoškodil."  _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá
Last edited by Liboro on Mon Oct 20, 2008 6:07 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
Gek

|
Posted: Mon Oct 20, 2008 5:08 pm Post subject: |
|
|
Dnes ráno synek jel do práce a škrabal okna. Proto jsme dnes přezuli.
Prosím, myslím si že to tu někde je. Nemohu to najít, Mluvilo se o klíči na kola a pastovém klínku. Dá se klínek vyndat a pod ním je malý bodec na sundávání poklic. Nebo si to s něčím pletu ?? Já jsem klín nesundal ani ve svěráku.  _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde. |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Mon Oct 20, 2008 7:55 pm Post subject: |
|
|
Liboro wrote: |
Pripájam ešte jeden prečo, ako som písal predtým s tým, že ak by som teraz dal zimné, tak pri ceste Žilina - Bratislava a spať (400 km) po dialnici pri 15-20 stupnoch mi vzrastie spotreba o 2 litre na 100 km, to jest 8 litrov na celej trase, čo je zhruba 300 korún, alebo dalších viac ako 100 kilometrov na letných a to nerátame vyššie opotrebenie zimných pneu oproti letným...
Nehovorím, že takým, čo chodia denne do práce či školy krátke trasy sa to neoplatí, to by som možno tiež už prezul, ale ja keď chodím aj dlhé trasy, je to ešte skoro. Každy si musí nájsť svoju "zlatú" cestu a hlavne tak aby dbal na bezpečnosť.Platí tu to moje povestné:,, Jazdím tak,aby som za žiadných okolností auto nerozbil alebo nepoškodil."  |
Paradoxne som mal na zimnych gumach nižšiu spotrebu. Su užšie.Tak som zvedavy hned ako ich nahodim, či to tak bude opäť. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Mon Oct 20, 2008 7:59 pm Post subject: |
|
|
duves wrote: | Paradoxne som mal na zimnych gumach nižšiu spotrebu. Su užšie.Tak som zvedavy hned ako ich nahodim, či to tak bude opäť. |
Ale na 14" to není správně spočítané,ne? Myslím,že se to už někde řešilo...
Jinak je to logické-čím užší pneu, tím nižší spotřeba . _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Tue Oct 21, 2008 8:47 am Post subject: |
|
|
Ivašek a spol. wrote: |
Ale na 14" to není správně spočítané,ne? Myslím,že se to už někde řešilo...
Jinak je to logické-čím užší pneu, tím nižší spotřeba . |
Co nie je spravne? Myslis rozmer kolesa, teda jeho obvod s dopadom na presnost merania?
Neviem kto jazdite s GPS-kou a trochu sa tym zaoberate. Ale cim rychlejsie idete, je chyba merania rychlosti cez GPS mensia. Ukazovatel na palubnej doske mi zobrazuje rychlost 90 km/h a GPS-ka cca 86-87. Takze ta chyba tam je a to som zatial testoval letne 16 palcove. Uvidim ako to bude na zimnych 14-kach. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Tue Oct 21, 2008 9:58 am Post subject: |
|
|
duves wrote: | Takze ta chyba tam je a to som zatial testoval letne 16 palcove. Uvidim ako to bude na zimnych 14-kach. |
Aby si nebol prekvapený ako ti to dodrbe jazdné vlastnosti, taký skok, o dva palce,ale šak uvidiš A presnosť?vždy je odchylka ale pri menších kolesách ukáže tachometer dlhšiu vzdialenosť ako sa v skutočnosti prejde.Je to jednoduchá matika, spočítať rozdiel obvodov kruhov vie vypočítať hadam aj siedmak..... _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Tue Oct 21, 2008 10:08 am Post subject: |
|
|
Aby si nebol prekvapený ako ti to dodrbe jazdné vlastnosti........ |
Ja som sa v aprili vytešoval pri prezuvani zimnych za letne a žiadny zazrak to nebol.
... taký skok, o dva palce,ale šak uvidiš A presnosť?vždy je odchylka ale pri menších kolesách ukáže tachometer dlhšiu vzdialenosť ako sa v skutočnosti prejde.Je to jednoduchá matika, spočítať rozdiel obvodov kruhov vie vypočítať hadam aj siedmak..... |
Ved hej, len je dolezite na aky obvod kolesa je nastaveny snimač. Ci na 16-ky, alebo 14-ky. Uplne idealne by bolo nastavenie na aritmeticky priemer z oboch obvodov. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Tue Oct 21, 2008 10:15 am Post subject: |
|
|
duves wrote: |
Ved hej, len je dolezite na aky obvod kolesa je nastaveny snimač. Ci na 16-ky, alebo 14-ky. Uplne idealne by bolo nastavenie na aritmeticky priemer z oboch obvodov. |
Mas pravdu,takže najpresnejšie budu 15-tky asi...ono je to jedno,hlavne že sa to kruti,ale osobne mám skusenosť, že na vačších auto lepšie sedi.A vlastne aj širších.Potrebuješ lešpie rozkladať silu na plochu, aby si čo najväčšou plochou zaberal/brzdil. _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
 |
MajoV
|
Posted: Tue Oct 21, 2008 12:29 pm Post subject: |
|
|
Ak chces aby Ti Fusion lepsie sedel uz nepomozu vacsie ani nizsie gumy. Bude potrebne zmenit tlmice na tvrdsie pruzenie. Mam pocit, ze by sa mi to zislo. V zakrutach sa trochu naklanam a nie je to prijemne. Velmi jemne sa musi s volantom. _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Tue Oct 21, 2008 4:53 pm Post subject: |
|
|
duves wrote: | Co nie je spravne? Myslis rozmer kolesa, teda jeho obvod s dopadom na presnost merania?...
|
No jak psal LIBORO, čím je kolo menší, tím se vícekrát otočí-tzn.,že najede více km a tím pádem je menší spotřeba...
Tachometr by měl být nastavený na 15" ( ), protože jsou jako standardní rozměr a jsou i z výroby. 14" a 16" jsou jako vedlejsí alternativa (napsané pod čarou v TP). _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
 |
Daho

Joined: 19 Mar 2008 Posts: 123 Location: Jablonec nad Nisou (CZ)
|
Posted: Wed Oct 22, 2008 3:36 pm Post subject: zimní obutí |
|
|
Pořídil jsem Goodyear Ultra Grip 7 + Jsou to jedny z nejlépe hodnocených pneumatik na zimu. Kolega na nich taky valí a je nesmírně spokojen ! Podívejte se na různé testy na netu.. V rozměru 195 / 60 / R15 mě stál kus 1550,- kč na www.pneunet.cz ( velice rychlá a příjemná firma ) Ale pozor, místní pneu dealer mi je nabízel za skoro 2000,- takže to chce dobře hledat!
Doporučuju !! david _________________ Ford Fusion 1,6 16V 10/2002
Ford Ka 1,3 44Kw 02/1998 |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Wed Oct 22, 2008 8:23 pm Post subject: |
|
|
Ivašek a spol. wrote: |
No jak psal LIBORO, čím je kolo menší, tím se vícekrát otočí-tzn.,že najede více km a tím pádem je menší spotřeba...
Tachometr by měl být nastavený na 15" ( ), protože jsou jako standardní rozměr a jsou i z výroby. 14" a 16" jsou jako vedlejsí alternativa (napsané pod čarou v TP). |
Poznam, z biku. Cyklokomputer ma rozsah nastavenia obvodu kolesa od 16 palcov do 29 palcov, viem o čom to je.
Vyzera to na prezuvanie. Skandinavia to pusti ten dalsi vikend na nas. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
bosh007

|
Posted: Thu Oct 23, 2008 2:58 pm Post subject: |
|
|
Mno já jsem pořídil taktéž na www.pneunet.cz ,ale Hankook W440 Ice Bear.Uvidíme jak se ukážou.Za sadu jsem dal 5180,- což jde....
Už je mám na autě a zatím ok. _________________ Fusion Ebony 1,4 16V;Grey Sea,Violet Tanzanite........prostě zlatíčko |
|
Back to top |
|
 |
haplo602
|
Posted: Fri Oct 24, 2008 10:49 am Post subject: |
|
|
duves wrote: | Ivašek a spol. wrote: |
Tachometr by měl být nastavený na 15" ( ), protože jsou jako standardní rozměr a jsou i z výroby. 14" a 16" jsou jako vedlejsí alternativa (napsané pod čarou v TP). |
Poznam, z biku. Cyklokomputer ma rozsah nastavenia obvodu kolesa od 16 palcov do 29 palcov, viem o čom to je.
Vyzera to na prezuvanie. Skandinavia to pusti ten dalsi vikend na nas. |
toto je celkom fun debata .... lebo zle ti bude ukazovat jednak tacho a jednak pocitadlo kilometrov ... otazka je ci sa to vykompenzuje alebo zrata ... _________________ Ford Fusion 1.6 TDCI Urbanite-X (Tango) / 2008
Kia Carnival III 2.9 CRDi EX /2006 |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Fri Oct 24, 2008 1:55 pm Post subject: |
|
|
haplo602 wrote: |
toto je celkom fun debata .... lebo zle ti bude ukazovat jednak tacho a jednak pocitadlo kilometrov ... otazka je ci sa to vykompenzuje alebo zrata ... |
Eliminacia nepresnosti: predpokladajme, že vyhodnocovacia jednotka tiež pracuje s nepresnosťou. No je velmi doležité, aby boli vstupné údaje čo najpresnejšie. Dokonca na (ne)presnost má vplyv aj nahustenost pneumatiky. Podhustena pneumatika sa bude rychlejsie otačať a vystup bude skresleny. Velka skoda, že sa neda manualne prestavovat obvod kolies na autach. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
|