View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
duves

|
Posted: Sat Nov 01, 2008 9:26 pm Post subject: |
|
|
Ani 15 palcove gumy tu nepresnost nezachrania. Dokonca 16 palcove vykazuju stale odchylku, no prijatelnu. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
dodo50
|
Posted: Sun Nov 02, 2008 6:13 pm Post subject: |
|
|
tak jsem se bavil se sousedem, který dělá na STK, ptal jsem se jej jaké si mám koupit zimní kola, zda 14 nebo 15stky a on se zmínil, že sice jsou 14 levnější ale finančně lepší je koupit 15 protože až spadnou na 4 mm tak je dám na slitinové disky a dojedu v létě, čímž bych měl taky něco ušetřit. teď otázka - jaký je poměr užívání letní -zimní, má soused pravdu? nebudou se mi třeba hromadit v garáži zimní gumy na dojetí? snad jste mě pochopili... díky za odpověď  _________________ Fusion 1.4 Ebony 10/2008 Blazer blue |
|
Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Sun Nov 02, 2008 6:41 pm Post subject: |
|
|
dodo50 wrote: | tak jsem se bavil se sousedem, který dělá na STK, ptal jsem se jej jaké si mám koupit zimní kola, zda 14 nebo 15stky a on se zmínil, že sice jsou 14 levnější ale finančně lepší je koupit 15 protože až spadnou na 4 mm tak je dám na slitinové disky a dojedu v létě, čímž bych měl taky něco ušetřit. teď otázka - jaký je poměr užívání letní -zimní, má soused pravdu? nebudou se mi třeba hromadit v garáži zimní gumy na dojetí? snad jste mě pochopili... díky za odpověď  |
Pochopil,zaujímavý názor, podľa mojích skuseností,ale vyjadrujú sa tak aj odborníci, sa zimná pneumatika v lete chová veľmi zle, najskôr drží drží a zrazu sa auto doslova"utrhne" do šmyku, kde už niet pomoci.Nehovoriac o dosť vyššej spotrebe, takže neušetríš.Dám radu,také pneumatiky buď obuť na vozík,auto v zime málo použivané a pod, predať za symbolicku cenu alebo jednoducho dať zrecyklovať/vyhodiť.  _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
 |
sedlaq

|
Posted: Sun Nov 02, 2008 7:29 pm Post subject: |
|
|
Já s tvým sousedem souhlasím a přesně tak to dělám. Letos jsem staré zimní gumy dojížděl až do dovolené. Měly už 4 roky a zhruba taky 4 mm. Takové gumy už se chovají podobně jako letní. Guma po těch letech ztvrdne a poloviční vzorek už skoro žádný hluk nevydává. Na zimu je to již nevyhovující, ale bylo by mi líto je vyhodit. _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Mon Nov 03, 2008 9:33 am Post subject: |
|
|
sedlaq wrote: | Já s tvým sousedem souhlasím a přesně tak to dělám. Letos jsem staré zimní gumy dojížděl až do dovolené. Měly už 4 roky a zhruba taky 4 mm. Takové gumy už se chovají podobně jako letní. Guma po těch letech ztvrdne a poloviční vzorek už skoro žádný hluk nevydává. Na zimu je to již nevyhovující, ale bylo by mi líto je vyhodit. |
Podobnu myslienku som uviedol aj ja, možno v marci. Len nedavno som čítal, že to nie je správne. No neviem prečo.
Kedze zimaky mam 14" a letne 16", takze ich dojazdim na plechačoch. Mimochodom, jazdi sa mi na 14" lepsie. Cez vikend som jazdil a aj spotreba šla dolu. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Mon Nov 03, 2008 7:40 pm Post subject: |
|
|
Fjodor wrote: | To Duves: Hej, v TP, ale co Ti dali do auta?!? Ja mam v aute 175/65 R14, ale v povodnom TP nebola uvedena... OK, tvorim topic...  |
foto rezervy:
 _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Sat Nov 08, 2008 5:09 pm Post subject: |
|
|
Tak sme už taky přezuli .
Poklice máme origoš FORD (viz foto) a jsou fakt pěkné ....jako nechat si to bez poklic uplně je bláznovství,protože ty černé plecháče na tom vypadají otřesně ..ty FORDí jsou i jinačí materiálově (jsou ohebnější než normální,takže by neměly praskat)...

_________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
 |
Gek

|
Posted: Sat Nov 08, 2008 6:48 pm Post subject: |
|
|
Tak to jsou přesně ty co mám též.  _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde. |
|
Back to top |
|
 |
Fjodor
Joined: 16 Apr 2008 Posts: 298 Location: Bratislava - Michalovce
|
Posted: Sun Nov 09, 2008 11:28 pm Post subject: |
|
|
To Duves: No, tak mas ten isty problem, ako som mal ja... Mas rezervu, ktoru ale nemas "oficialne" povolenu... 175/... totizto v OEV nemas... Ja uz konecne ano...  _________________ Ford Fusion 1.4i 16V Duratec, RIVAL X, vyrobene 12/2007, zakupene 04/2008, Sea Grey, PP, parkovacie senzory, folie
 |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Mon Nov 10, 2008 11:11 am Post subject: |
|
|
Fjodor wrote: | To Duves: No, tak mas ten isty problem, ako som mal ja... Mas rezervu, ktoru ale nemas "oficialne" povolenu... 175/... totizto v OEV nemas... Ja uz konecne ano...  |
Ehhh...?
A co s tym treba robiť? Zajst za predajcom? _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
Fjodor
Joined: 16 Apr 2008 Posts: 298 Location: Bratislava - Michalovce
|
Posted: Mon Nov 10, 2008 11:16 am Post subject: |
|
|
Hej, chod za predajcom, nech Ti vystavia list na alternativne rozmery pre Tvoje auto - uvedu tam VIN... S tym listom potom na dopr. inspektorat, 150,- SKK kolok a ziadost o dopisanie do OEV... Odporucam prefotit povodne OEV a porovnat s tym, ktore Ti daju, aby si tam nemusel ist dvakrat, ako ja, ze mi zrazu zmizli 16ky z OEV a zmenili sa nejake udaje... Som to bol minuly tyzden reklamovat... _________________ Ford Fusion 1.4i 16V Duratec, RIVAL X, vyrobene 12/2007, zakupene 04/2008, Sea Grey, PP, parkovacie senzory, folie
 |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Mon Nov 10, 2008 11:42 am Post subject: |
|
|
No vobec sa mi s tym nechce behat. Pockam na garančku a im to ukážem.
Prihlasenie a vydanie EVČ bolo robene cez predajcu, tak to budu musiet doriešiť.
Alebo mi dať uvedene koleso podla techničaku:
 _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Mon Nov 10, 2008 11:59 am Post subject: |
|
|
No ja som volal do http://fordcentrum.ford.sk/page.php mojmu predajcovi. Tvrdi, že je to v poriadku, pravdepodobne tam chyba zvyšok - teda dalsi riadok o rozmere dojazdoveho kolesa, teda ta R14 co mam ja.
Este mi povedal, že teraz v zime, čo jazdim zimaky R14, tak pri použití rezervy R14 môžem ist aj vyššou rychlostou ako je 80km/h. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Wed Nov 12, 2008 11:15 am Post subject: |
|
|
Tak sa mi vidi, ze poslednu dekadu v novembri ostestujeme zimne gumy naostro.
Je predpoklad (mam to od profika), že december a januar budu naozajstne zimne mesiace, nie ako pred rokom. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
|