View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
joko69
|
Posted: Fri Oct 31, 2008 6:43 pm Post subject: |
|
|
[quote="dodo50"]Tak si musím taky postěžovat na jednu věc, která mě velice zklamala...
mě taky, zkus se podívat kolem klik u dveří, já nemám skoro žádné nehty a mám to poškrabaný až běda, o zbytku ani nemluvím  _________________ Ford Fusion, Ebony 5D 1.4 Duratec /barva:DEEP NAVY/tmavě tónovaná skla / Mio C520 / 9/2007 |
|
Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Fri Oct 31, 2008 7:54 pm Post subject: |
|
|
[quote="joko69"] dodo50 wrote: | Tak si musím taky postěžovat na jednu věc, která mě velice zklamala...
mě taky, zkus se podívat kolem klik u dveří, já nemám skoro žádné nehty a mám to poškrabaný až běda, o zbytku ani nemluvím  |
Prelešti Turtlevoxom, nebude to také výrazné....a pokiaľ to máš na aute, j vytvorený film a po oplachnutí vodou je auto de facto čisté a už ho nemáš čím odrať,inak je to úplna pravda, že na prvotom oplachu záleží ako ho potom nepoškodiš/poškodíš...Este je treba mať vždy mokrú špongiu, čím viac vody,tým lepšie.... _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Fri Oct 31, 2008 8:05 pm Post subject: |
|
|
Liboro wrote: |
...a pokiaľ to máš na aute, je vytvorený film a po oplachnutí vodou je auto de facto čisté.... |
A jak to, prosím tě, děláš, že když to opláchneš, tak to je čisté...????
Já jsem ho minulý týden zkoušel ostříkat hadicí (je navoskovaný) a špinavý byl pořád (akorát trochu to spláchlo ten "hrubý" bordel ,jinak špína zůstala )
P.S.Navoskované je to dobře , voda se nedrží a na kapotě/střeše jsou ty "megakvapky"  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Fri Oct 31, 2008 8:12 pm Post subject: |
|
|
Ivašek a spol. wrote: | Liboro wrote: |
...a pokiaľ to máš na aute, je vytvorený film a po oplachnutí vodou je auto de facto čisté.... |
A jak to, prosím tě, děláš, že když to opláchneš, tak to je čisté...????
Já jsem ho minulý týden zkoušel ostříkat hadicí (je navoskovaný) a špinavý byl pořád (akorát trochu to spláchlo ten "hrubý" bordel ,jinak špína zůstala )
P.S.Navoskované je to dobře , voda se nedrží a na kapotě/střeše jsou ty "megakvapky"  |
Mám tlakovú vodu-wapku a záleží aj od špiny, samozrejme,že tam vždy niečo zostane. Ale keď prší a prídeš domov a máš auto ešte mokré(nezaschne špina) stačí fakt "dvomi kýblami" obilať a je čisté. _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Fri Oct 31, 2008 8:24 pm Post subject: |
|
|
Liboro wrote: | Mám tlakovú vodu-wapku ... |
Hmmm....tak já nemám wapku,ale hadici,ve které je taky tlak...  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
 |
ladin

|
Posted: Mon Nov 03, 2008 6:18 am Post subject: |
|
|
Ty jemné šrkábance od mytí mám taky, možná má svůj podíl tmavá barva na které je to hodně vidět. Na mytí používám kartáč, přeci jen případný písek nedře po laku jako houba. _________________ Fusion 1,25 deep navy, 04/2007
klima, mlhovky, radio 5000c, defend lock, tazne, hagusy |
|
Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Mon Nov 03, 2008 9:56 pm Post subject: |
|
|
ladin wrote: | Ty jemné šrkábance od mytí mám taky, možná má svůj podíl tmavá barva na které je to hodně vidět. Na mytí používám kartáč, přeci jen případný písek nedře po laku jako houba. |
Myslím si skôr opak, že práve ten kartáč nech je hociako makky poškodzuje lak viac, ale beriem, každý podľa toho, čo mu vyhovuje, ja som za makku veľmi dostatočne mokrú a penovú špongiu...
P.S. Ako umyješ s kartáčom poza kľučky, disky/puklice, prípadne iné ťažšie dostupné miesta?  _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
|
Back to top |
|
 |
ladin

|
Posted: Tue Nov 04, 2008 7:41 am Post subject: |
|
|
Liboro wrote: |
P.S. Ako umyješ s kartáčom poza kľučky, disky/puklice, prípadne iné ťažšie dostupné miesta?  |
úplně normálně, kartáč má cca 10cm dlouhé štětiny a do těchto míst se bezproblémů dostane _________________ Fusion 1,25 deep navy, 04/2007
klima, mlhovky, radio 5000c, defend lock, tazne, hagusy |
|
Back to top |
|
 |
majlou.x

Joined: 08 Mar 2008 Posts: 102 Location: Vysočina okr. Jihlava
|
Posted: Sat Nov 29, 2008 7:34 pm Post subject: |
|
|
Já pokud bude mrznout tak auto mejt nebu,protože když mám na autě špínu,tak je to asi rozhodnělepší když ta silničářská sůl zustane na tý špíně a ne na čitě umytém autě...Sice to nevypadá hezky,ale lak ti netrpí tolik jak kdyby na to přímo šla ta sůl...
co myslíte vy?? _________________ Ford Fusion 1.4 16V Blazer Blue,Audio 6000 CD,PalPc,Tonovaná zadní skla......
--Fair play-- |
|
Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Sat Nov 29, 2008 8:08 pm Post subject: |
|
|
majlou.x wrote: | Já pokud bude mrznout tak auto mejt nebu,protože když mám na autě špínu,tak je to asi rozhodnělepší když ta silničářská sůl zustane na tý špíně a ne na čitě umytém autě...Sice to nevypadá hezky,ale lak ti netrpí tolik jak kdyby na to přímo šla ta sůl...
co myslíte vy?? |
Ja sa snažim mať auto viac menej vždy čisté, takže ho umyvam často, lenže v zime sa to nedá, kedže voda logicky zamŕza, takže sa ho snažim umývať ,ked svieti aspon trochu slnko a ihned po umytí ho dám do garáže...keď ho aj neumyjem, snažím sa ho aspon ostriekať tlakovou vodou...chodil som v Žiline na sídlisko Vlčince do veľkogaráží, bola tam taká vykurovaná garáž, do ktorej človek prišiel, hodil 10 korunu a mal tlakovú vodu, 5 Sk vysávanie, no zavreli to...škoda, v zime to bolo fajn, že nezamrzala človeku voda na rukách:-D a umyl si ručne auto za 40-50 korun
Čo sa týka špiny, tak si myslím, že laku škodí všeobecne znečistenie, čím samozrejme nechcem povedať, že to treba nejako prehánať s umyvanim, to je jasné, že nebudem predsa umývať auto 5 krát denne
Uzavriem to tak, že keď je lak ošetrný, stačí v zime raz-dva krát týždenne auto otriekať tlakovou vodou, resp. ak je moc špinavé umyť aj hubou, celkový čas aj s vysávanim je tak cca pol hodiny,pri dôkladnom umytí tak od 1,5 do 4 hodin)  _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
|
Back to top |
|
 |
makx
|
Posted: Sat Dec 06, 2008 10:55 am Post subject: Vymena kolies |
|
|
Ahoj, dnes som menil gumy na zimne, mam z FORDu aj s plechacmi...
No a jak na potvoru ten zdvihaj je ksunt, na pravom zadnom kolese sa mi zosmykol pri zdvihani a odrel mi zvnutra kusok smelu, asi 2cm dlhy a 0,5cm siroky... Mate nejaku radu jakym tmelom to opravit? ci hocijaky cierny laminatovy tmel tam napatlam??? jak je to zo zarukou? uz mi asi padla,co?
Dnes som asi fakt usetril ked som si vymenil sam gumy a teraz musim tmel kupovat...
Dik za rady... _________________ Fusion Tango, 1.4 Duratec - najazdeno uz 30.000km  |
|
Back to top |
|
 |
dodo50
|
Posted: Sat Dec 06, 2008 7:54 pm Post subject: |
|
|
Kupoval jste někdo ve fordím servisu nějaké přípravky (tužky, spreje, lahvičky, apod. lakovací specialitky) na opravu laku? v bibli (v knížce - fordím návodu) myslím píšou, že v případě poškození laku - obraťte se na servis, oni vám prodají "zázračné medicíny" na lak auta. Máte někdo nějakou zkušenost v této věci? _________________ Fusion 1.4 Ebony 10/2008 Blazer blue |
|
Back to top |
|
 |
Franczesko
|
Posted: Thu Dec 11, 2008 8:48 pm Post subject: |
|
|
Stačí si přečíst předcházející diskuzi. Mě v Chebu odkázali na nedalekou prodejnu, kde mi lak namíchali, problém byl jen s vyladěním odstínu - viz můj příspěvek někdy z léta. _________________ FOFI 1,4 Ebony Tonic 01/2008 |
|
Back to top |
|
 |
makx
|
Posted: Thu Dec 11, 2008 11:57 pm Post subject: Poskodenie vosku |
|
|
Ahoj vsetci odpoviem si teda sam. Bol som v servise aby mi vypieskovali skla koli kradeziam a poistovni, poprosil som ich aby mi nastriekali aj ten kusok co som orypal.
Zistili ze ten kusok co som orypal bol koniec toho vosku a dalej uz aj tak pokracuje iba plech, tak mi to zadara nastriekali so zinkovou farbou a siel som... Uz asi viem kam budem chodit na servis,kedze je to FORD autorizovany servis . . .  _________________ Fusion Tango, 1.4 Duratec - najazdeno uz 30.000km  |
|
Back to top |
|
 |
dodo50
|
Posted: Wed Dec 31, 2008 4:04 pm Post subject: |
|
|
Zjistil jsem, že se mám nějak zvláštně poškozený lak na pevné hraně u pravých zadních dveří - pevný kraj při hraně dveří. Nevím, zda to je způsobené kamínky, synem při nastupování, nebo vadou od výroby. Kamínky to asi nebudou, protože není jak, aby na tu hranu narážely, syn nastupuje i z druhé strany a tam to není, že by od výroby? Jedná se o ty bílé tečky - stále jich přibývá a nevím, čím to může být. Jak jste na tom s touto hranou vy? Díky za komentář.
http://dodo50.rajce.idnes.cz/31.12.fusion/#album _________________ Fusion 1.4 Ebony 10/2008 Blazer blue |
|
Back to top |
|
 |
|