View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Sun Jan 04, 2009 2:12 pm Post subject: |
|
|
Andilek wrote: | dulius wrote: |
asi zabudas ze ja som mal dobru vybavu v 06/2006 ... co bola dobra vybava pred 2 a pol rokmi predsa uz teraz je nieco ine ... doba pokrocila ... ja mam 4 repraky, teraz sa montuju viac nie? rovnako airbagy, mam len 2, teraz su asi 4 v tej verzii, ci 6? ved je to jedno ...
porovnavame neporovnatelne ... ABS sa vtedy nemontovalo vsade napriklad ... asi sme sa nepochopili, ja som mal akcou v roku 2006, teraz je ina akcia, samozrejme ze musi byt lepsia ako vtedy, ved je vsetko lacnejsie  |
Neni to s tou vybavou zase tak hrozny,moc se nezmenila,repraky tam jsou 4,airbagy 2,nevim presne co bylo predtim ale ted je v zakladu ABS,okna v el.,vyhrivane predni sklo,ta sklapeci sedacka spolujezdce,mlhovky,klimatizace,el.zrcatka,15 lity kola, a par dalsich veci coz asi bylo i predtim v zakladu,jen ta cena sla trosku dolu,mel jsem kliku ze jsem ze jsem chytil akci u prodejce s cenou za zaklad Ebony 245000,k tomu vybava pres 40t Kc.Cekal jsem od podzimu,objizdel jsem prodejce a kdyz mi sdelili ze to pujde od ledna jeste dolu tak jsem cekal dale (i kdy se mi teda nechtelo),ale vyplatilo se to.Dobry auto v celkem slusny vybave za neco pres ctvrt melounu je parada,a nebo jsem si mohl koupit za ty prachy fabii  |
Ja vím,Dulius
Ale jak píše Andílek ,moc se toho nezměnilo,spíš šla dolů cena
Repráky máme taky 4 (nevím,jak v SK verzi),airbagy taky 2 (ale v té vaší SK verzi máte i boční,což u nás není )
No nedá se to porovnávat...to je jak Felicia stála před 2 roky 90 000 Kč a ted stojí 30 ...jiná doba
A jak psal Duves: nasere to  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
 |
geralt
|
Posted: Mon Mar 02, 2009 10:22 am Post subject: novy fusion, poradte prosim s vybavou |
|
|
Zdravim vespolek, tak to vypada, že co nevidet rozsirim zdejsi rady majitelu Fusiona. Soucasna cena za Ebony v 1.4 mi prijde vice nez prijatelna...
Chtel bych se zeptat zkusenejsich, co jeste dokoupit, abych pak nelitoval.
Zatim jsou me uvahy nasledujici
co urcite vzit:
+ barva bila - libi se, je cilem (a ano, usteri se prijemnych 12000)
+ tmava okna od B sloupku - k barve imho idelani, akorat nevim, zda vzit tovarni za 3000,- nebo to resit pomoci folii?
+ bocni airbagy+denni sviceni za 9000,-
+ ponechat zakladni radio pro pripad vymeny za jine
+ kola 5ti paprskove 15"
nerozhodnuto:
+ loketni operka 1500,- - nevim, musim vyzkouset... vozite/nevozite?
+ zesilena baterie 1500,- - k čemu je to dobre, mate to nekdo?
+ prodlouzena zaruka, nejradsi bych dostla napr. 3/60000 v cene
+ tazne zarizeni pevne/odnimatelne - odnimatelne je 2x drazsi, je nejaky prakticky problem jezdit s pevnym na Fusionu? do ted jezdi s pevnym na Passatu a nevidim v tom zadny problem
+ 2. dalkove ovladani - predpokladam ze vystacim s 1 dalkovym a dvema klici
+ zasterky... urcite uzitecne, ale jak se pripevnuji? trochu me desi predstava vrtani do plechu... pak to bude zreznout ne?
po uvaze zatim zavrzeno:
+ zrcatka v barve
+ automaticka klima
+ palubni pocitac
prosim o radnou kritiku, budu vdecny za jakekoli pripominky a napady |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Mon Mar 02, 2009 12:23 pm Post subject: Re: novy fusion, poradte prosim s vybavou |
|
|
geralt wrote: |
prosim o radnou kritiku, budu vdecny za jakekoli pripominky a napady |
nerozhodnuto:
/pouzivam to denne, je to super ... o opirke sme sa tu uz bavili, da sa zohnat aj lacnejsie
+ prodlouzena zaruka, nejradsi bych dostla napr. 3/60000 v cene Smile
/ paradna vec ... nemas starosti s nicim ked si v zaruke
+ tazne zarizeni pevne/odnimatelne - odnimatelne je 2x drazsi, je nejaky prakticky problem jezdit s pevnym na Fusionu? do ted jezdi s pevnym na Passatu a nevidim v tom zadny problem
/ ziaden problem nevidim, mozno, ked mas cuvacie senzory, ale da sa to vyriesit
/ jasne ze staci jeden ... kolko stoji ten 2. ?
+ zasterky... urcite uzitecne, ale jak se pripevnuji? trochu me desi predstava vrtani do plechu... pak to bude zreznout ne?
/ neboj, nevrtas ... o zasterkach tu uz tiez bola dlha debata, staci precitat, je to dobra vec
po uvaze zatim zavrzeno:
+ automaticka klima
/ mam manualnu, pohodka, ale automaticka je urcite lepsia
+ palubni pocitac
/ vyuzivam ho stale, preco ho nechces? _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
MyTB

|
Posted: Mon Mar 02, 2009 12:37 pm Post subject: Re: novy fusion, poradte prosim s vybavou |
|
|
nerozhodnuto:
- original nic moc, lepsi jsou velke s uloznym prostorem, sam ji nemam, ze jizdy mam pravou ruku na rucni brzde, takze by mi operka zavazela
+ zesilena baterie 1500,- - k čemu je to dobre, mate to nekdo?
- zbytecnost
+ prodlouzena zaruka, nejradsi bych dostla napr. 3/60000 v cene
- dobra vec, doplacel jsem 5/120000, ted jde dokonce i na 6let
- no problem
- mam i druhy dalkac, ale urcite staci jako druhy i klic bez D.O.
- kazdopadne ber - nic se nevrta, jsou prichyceny svorkami
po uvaze zatim zavrzeno:
+ zrcatka v barve
- mam zrcatka v barve a el.sklopna, perfektni vec na parkovisti!
+ automaticka klima
- urcite lepsi nez manual, zvysuje hodnotu vozu pri pripadnem prodeji
+ palubni pocitac
- nemam a lituji ze nemam, ber ho  _________________ Ford Fusion 1.4 59kW Ebony (2008-2010)
Ford C-Max 1.6 74kW Gen-X (2010-2015)
Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBoost 74kW (2015) |
|
Back to top |
|
 |
zdenal8

|
Posted: Mon Mar 02, 2009 2:00 pm Post subject: |
|
|
Aut. klima je v balíčku s ovládánim rádia pod volantem a je to obojí luxusní věc. Pokud máš možnost, určitě to ber.
Můj názor na zastěrky je takový, že pokud máš kola 185/60 R14 tak možná k něčemu jsou. Ale u velikosti kol, co jsou ve výbavě Ebony mi přijdou origo zástěrky celkem k ničemu. Ale to je jen můj názor a je to řešeno v jiném tématu.
Loketní opěrku určitě ber, cestování bez ní si nějak nedokážu představit.
Tažné zařízení nemám, ale určitě bych vzal pevné. Je levnější a určitě se hodí při parkování. Jenom bych doplnil na co mě upozornil prodejce. Ta cena za tažné co je v ceníku je uvedena bez montáže, takžek tomu většinou musíš připočíst ještě montáž.
Nelakovaná zrcátka si myslím, že je dost praktická věc. Nemusíš o ně mít takovej strach, že to někde poškrábeš. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Mon Mar 02, 2009 4:08 pm Post subject: Re: novy fusion, poradte prosim s vybavou |
|
|
geralt wrote: |
co urcite vzit:
+ tmava okna od B sloupku - k barve imho idelani, akorat nevim, zda vzit tovarni za 3000,- nebo to resit pomoci folii? |
Záleží, jak tmavé to chceš-tonovaná z výroby jsou celkem světlá, foliemi si vybereš,kolik chceš.
geralt wrote: | Nerozhodnuto:
+ loketni operka 1500,- - nevim, musim vyzkouset... vozite/nevozite? |
Máme-občas využívaná,občas ne...ale ta větší s uložným prostorem je asi lepší...
geralt wrote: | + prodlouzena zaruka, nejradsi bych dostla napr. 3/60000 v cene  |
Ber,určitě to využiješ...
geralt wrote: | + 2. dalkove ovladani - predpokladam ze vystacim s 1 dalkovym a dvema klici |
Máme 2, ale záleží to na tobě...
geralt wrote: | + zasterky... urcite uzitecne, ale jak se pripevnuji? trochu me desi predstava vrtani do plechu... pak to bude zreznout ne? |
No nevím, špinit se ti to bude stejně jako bez,akorát to možná ochrání trochu víc před kamínky...
geralt wrote: | po uvaze zatim zavrzeno:
+ zrcatka v barve |
Bez laku jsou asi lepší kvůli tomu podření...
geralt wrote: | + automaticka klima |
Super věc, s tím ovládáním na sloupku řízení to ted stojí myslím 6 000 Kč, takže za to pohodlí to myslím stojí...
geralt wrote: | + palubni pocitac |
Taky super věc... _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
 |
vls

|
Posted: Mon Mar 02, 2009 5:44 pm Post subject: |
|
|
ja som minimalista, teda :
+ tmava okna od B sloupku - nemusi byt
+ bocni airbagy+denni sviceni za 9000,- za 9000 korun by som bol ochotny stukat vypinacom iste niekolko pracovnych dni...
+ ponechat zakladni radio pro pripad vymeny za jine - ak chces menit, vezmi medziskatulu - prechod na jedno alebo dvojdinove radio...
+ zesilena baterie 1500,- - k čemu je to dobre, mate to nekdo? - ak parkujes stale vonku...
+ prodlouzena zaruka, nejradsi bych dostla napr. 3/60000 v cene - urcite nie, co sa nepodrbe za dva roky uz vydrzi nafurt, len pchas prachy fordom do krku...
+ 2. dalkove ovladani - predpokladam ze vystacim s 1 dalkovym a dvema klici - ja vystacim s centralom bez dialkoveho...za kolko penazi budem odomykat a zamykat?....
+ zasterky... urcite uzitecne, ale jak se pripevnuji? trochu me desi predstava vrtani do plechu... pak to bude zreznout ne? - zasterky urcite, aj keby bolo auto bez motora. ked je predo mnou chlap so zimnymi 230/50-19 bez zasteriek, tak mi nahadze na kapotu kamenov, ze by s tym mohol nakladat nakladaky...
+ zrcatka v barve
+ automaticka klima
+ palubni pocitac
- cokolvek z toho je za peniaze tak nie.
ale : dalsie auto uz nechcem bez tempomatu... _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
Suzuki SX4 Scross 2WD, 1.0 Premium 6AT, sphere blue pearl
Peugeot 3008 1.6VTi Active, red rubis
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red |
|
Back to top |
|
 |
Gil

|
Posted: Mon Mar 02, 2009 6:05 pm Post subject: |
|
|
vls wrote: |
+ prodlouzena zaruka, nejradsi bych dostla napr. 3/60000 v cene - urcite nie, co sa nepodrbe za dva roky uz vydrzi nafurt, len pchas prachy fordom do krku...
|
Větší blud jsem už dlouho nečetl _________________ Fusion 2008 1,4 Duratec Ebony ve vecnych lovistich |
|
Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Mon Mar 02, 2009 8:08 pm Post subject: |
|
|
Farba, folie, to je na tebe, fólie sú fajn, ja mám dorábané potom.
- denné svietenie sa dá urobiť aj lacnejšie, na druhej strane, ked je to z fabriky,tak cez den nesvietia zbytočne žiarovky v palubnej doske a osvetlenie EČV, čo je výhoda
- 15" kolesá - to už ani neriešim,14-tky sú strašné a úspora paliva je "len na oko"
- loketni operka - môže byť užitočná, ja ju nemám a nejako výrazne mi nechýba
- zesilena baterie - myslím,že je to zbytočné
- tazne zarizeni pevne/odnimatelne - neviem ako, ale ked som chodil do autoškoly a aj inde som sa to dočítal a dopočul, že na Slovensku môžu byť na nových autách vyrobených po roku 1997 používané len odnímatelné ťažné zariadenia a taktiež ak je guľa odnímateľná, pokiaľ nie je vozík, musí byť zložená (ak sa mýlim opravte ma, ja mám také info)
- Dialkové stačí jedno , rezervné kľúče stačia byť aj len klasické
- zasterky montujú sa bez vŕtania, aspon oreginály
- zrcatka v barve - no k bielej by sa asi hodili
- automaticka klima, ja mam len manual a bohato stačí
- palubni pocitac - nemám nevyjadrujem sa
Toľko asi k tomu čo si písal[/quote] _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
 |
sedlaq

|
Posted: Mon Mar 02, 2009 8:44 pm Post subject: |
|
|
Liboro wrote: | - automaticka klima, ja mam len manual a bohato stačí
| [/quote]
Manuální klima je lepší, než nic, ale kdo měl jednou automat, nechce již jinak  _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
 |
Gil

|
Posted: Mon Mar 02, 2009 8:49 pm Post subject: |
|
|
sedlaq wrote: |
Manuální klima je lepší, než nic, ale kdo měl jednou automat, nechce již jinak  |
Je to tak  _________________ Fusion 2008 1,4 Duratec Ebony ve vecnych lovistich |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Mon Mar 02, 2009 9:43 pm Post subject: |
|
|
Liboro wrote: | - tazne zarizeni pevne/odnimatelne - neviem ako, ale ked som chodil do autoškoly a aj inde som sa to dočítal a dopočul, že na Slovensku môžu byť na nových autách vyrobených po roku 1997 používané len odnímatelné ťažné zariadenia a taktiež ak je guľa odnímateľná, pokiaľ nie je vozík, musí byť zložená (ak sa mýlim opravte ma, ja mám také info)
|
No já sem o tom taky něco slyšel, že by se to tažné mělo vyndávat i u nás ...nevím no..chtělo by to pohledat v zákoně nebo někde
Ale stejně všichni jezdí s pevným .
A k té klimě: automatická je komfortnější ..a jak tady psali: nal epší se zvyká dobře  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
 |
vls

|
Posted: Tue Mar 03, 2009 8:57 am Post subject: |
|
|
Gil :
- mame podla statistik 3.-4. najspolahlivejsie auto na trhu...
- je tu viac nez 450 uzivatelov webu a o zarucnej oprave hovorili tak 20-ti
- mne osobne sa za 3 roky a 71t km ulomila klucka okna na zadnych dverach taskou decka a nesla otvorit kapota, co ma stalo 3 minuty srcenia ruky odspodu pod dekel.
ak chces citat vacsi blud nez moj prispevok o predlzenej zaruke, skus ju vybavit na Slovensku - bolo to tu uz rozoberane, ponukaju nam tuto moznost vo vsetkych papieroch, ale ked prides do forda dozvies sa, ze predlzena zaruka sa neda dokupit... _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
Suzuki SX4 Scross 2WD, 1.0 Premium 6AT, sphere blue pearl
Peugeot 3008 1.6VTi Active, red rubis
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red |
|
Back to top |
|
 |
Gil

|
Posted: Tue Mar 03, 2009 9:19 am Post subject: |
|
|
Nevím jak na Slovensku, ale u nás dávají k akčním modelům aktuálně 3 roky navíc "zdarma" nebo je možnost přikoupit bez problému.
To že se ti zatím pokazila pouze klička Ti přeju a držím palce ať to tak vydrží, ale kolegovi se pos.ala převodovka po 60000,- km a 4 letech a vzhledem k tomu, že záruku nemá platil sám (cca 37.000,-Kč) a z Fusiona se rázem stal nepřítel č.1 _________________ Fusion 2008 1,4 Duratec Ebony ve vecnych lovistich |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Tue Mar 03, 2009 9:20 am Post subject: |
|
|
Gil wrote: | Nevím jak na Slovensku, ale u nás dávají k akčním modelům aktuálně 3 roky navíc "zdarma" nebo je možnost přikoupit bez problému.
To že se ti zatím pokazila pouze klička Ti přeju a držím palce ať to tak vydrží, ale kolegovi se pos.ala převodovka po 60000,- km a 4 letech a vzhledem k tomu, že záruku nemá platil sám (cca 37.000,-Kč) a z Fusiona se rázem stal nepřítel č.1 |
U nas je zaruka 2 roky, predlženu treba zakupiť, no neviem či sa to oplatí? _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
|