| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Szabados

|
Posted: Wed Oct 07, 2009 1:00 pm Post subject: |
|
|
| dulius wrote: | | Szabados wrote: |
ta fusekle žere jen na volnoběh snad přes osm litrů, to nemluvím o tom, když jí pak musím trošku "odtlačit" na jedničku
|
to myslis vazne ? pri volnobehu by som ocakaval maximalne liter, ved 8 litrov to zere, ked slapem po dialnici 140kou |
vážně to myslím, ovšem jestli mám pravdu to nevím
kdybych měl vycházet z údajů PP tak zastavím a po minutě mi vyleze průměrná třeba z 7,5 o desetinu nahoru
si to vyzkoušejte někdy vy co máte průměrnou 6 litrů
by mě to zajímalo, vynulujte, najezděte třeba jen deset km na 6 litrů a pak zastavte a nechcte to pět minut stát _________________ Ford Fusion Ebony 1,4 - Colorado Red - PP
do provozu 10/2008
7,3 l/100km
na statistiku mám DrivEx |
|
| Back to top |
|
 |
Silver

|
Posted: Wed Oct 07, 2009 3:25 pm Post subject: |
|
|
Myslim ze to tu uz niekde bolo riesene ze ked stojis nemoze si pp prepocitat km pretoze ziadne nerobis a on neukazuje aktualnu spotrebu ale priemernu.Takze ked prejdes po vinulovani len povedzme 10km a potom budes dlhsie stat alebo sa posuvat v kolone tak si pp veskeri chod motora zapocita do tich 10km. _________________ Ford Fusion 1.4 16V Black Panther |
|
| Back to top |
|
 |
Robbert

|
Posted: Wed Oct 07, 2009 3:53 pm Post subject: |
|
|
Pokud stojíš bere se spotřeba nikoli na kilometry, ale na hodiny cchodu motoru  _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Mondeo Kombi r.v. 2015, Green Guard
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
EX:F Mondeo Kombi r.v. 2009
F Mondeo 2002,
Škoda Superb 1,9 TDi, 2003 |
|
| Back to top |
|
 |
sedlaq

|
Posted: Wed Oct 07, 2009 4:53 pm Post subject: |
|
|
| Silver wrote: | | Myslim ze to tu uz niekde bolo riesene ze ked stojis nemoze si pp prepocitat km pretoze ziadne nerobis a on neukazuje aktualnu spotrebu ale priemernu.Takze ked prejdes po vinulovani len povedzme 10km a potom budes dlhsie stat alebo sa posuvat v kolone tak si pp veskeri chod motora zapocita do tich 10km. |
Máš pravdu, ale bohužel lidem, kteří nedávali ve škole pozor a navíc jim to nemyslí je zbytečné tohle vysvětlovat. Já už jsem rezignoval. _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Wed Oct 07, 2009 6:56 pm Post subject: |
|
|
Možná to je jak píšete-že to "špatně" počítá při delším stání...
Ale jak psal Szabados- krásně to leze nahoru....třeba při vynulování na benzince a přejetí necelého km a zastavení na semaforu to vyleze až na 12-15 litrů  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
| Back to top |
|
 |
kuna
|
Posted: Wed Oct 07, 2009 8:14 pm Post subject: |
|
|
Právě z těchto paranoidních důvodů jsem si PP neobjednal, asi bych se z těch údajů zbláznil, stačí mi dojezd na zbytek paliva. Spotřebu a vše kolem auta si eviduji v programu QuickMoto. _________________ Ford Fusion (Fučík) 1,4 59kW Ebony, Red Tango, 5/09 |
|
| Back to top |
|
 |
King24

|
Posted: Thu Oct 08, 2009 7:17 am Post subject: |
|
|
| kuna wrote: | | Právě z těchto paranoidních důvodů jsem si PP neobjednal, asi bych se z těch údajů zbláznil, stačí mi dojezd na zbytek paliva. Spotřebu a vše kolem auta si eviduji v programu QuickMoto. |
správne
mám PP ale priemernú spotrebu vôbec nevnímam ...
prepočitam si ju po natankovaní....
hlavne sledujem iba dojazd ... _________________ Fusion Comfort, Moondust Silver, r.v. 2/2007, 80 koní v stajni Duratec |
|
| Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Thu Oct 08, 2009 7:51 am Post subject: |
|
|
| Ivašek a spol. wrote: | Možná to je jak píšete-že to "špatně" počítá při delším stání...
Ale jak psal Szabados- krásně to leze nahoru....třeba při vynulování na benzince a přejetí necelého km a zastavení na semaforu to vyleze až na 12-15 litrů  |
99,9! Som mal. Z bezinky po vynulovani na semafore.  _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
| Back to top |
|
 |
Szabados

|
Posted: Thu Oct 08, 2009 8:57 am Post subject: |
|
|
| sedlaq wrote: | | Silver wrote: | | Myslim ze to tu uz niekde bolo riesene ze ked stojis nemoze si pp prepocitat km pretoze ziadne nerobis a on neukazuje aktualnu spotrebu ale priemernu.Takze ked prejdes po vinulovani len povedzme 10km a potom budes dlhsie stat alebo sa posuvat v kolone tak si pp veskeri chod motora zapocita do tich 10km. |
Máš pravdu, ale bohužel lidem, kteří nedávali ve škole pozor a navíc jim to nemyslí je zbytečné tohle vysvětlovat. Já už jsem rezignoval. |
Za prvé funkci PP jsme ve škole nebrali
Že mi to nemyslí máš asi bohužel pravdu, ale naučil jsem se s tím žít. Jsem holt zvyklej, že např u škodovky to počítá v pohodě, předpokládám, že jakmile se to přehodí z l/100 na l/h přestane to počítat do průměrný. A nebo je to tu ten rozdíl, že fusekle na volnoběh skutečně žere trošku víc než třeba zmiňovaný škodovky a to bylo to na co jsem tu chtěl upozornit, případně se zeptat na názory ostatních. _________________ Ford Fusion Ebony 1,4 - Colorado Red - PP
do provozu 10/2008
7,3 l/100km
na statistiku mám DrivEx |
|
| Back to top |
|
 |
DUDIS

|
Posted: Thu Oct 08, 2009 3:16 pm Post subject: |
|
|
| Szabados wrote: | | sedlaq wrote: | | Silver wrote: | | Myslim ze to tu uz niekde bolo riesene ze ked stojis nemoze si pp prepocitat km pretoze ziadne nerobis a on neukazuje aktualnu spotrebu ale priemernu.Takze ked prejdes po vinulovani len povedzme 10km a potom budes dlhsie stat alebo sa posuvat v kolone tak si pp veskeri chod motora zapocita do tich 10km. |
Máš pravdu, ale bohužel lidem, kteří nedávali ve škole pozor a navíc jim to nemyslí je zbytečné tohle vysvětlovat. Já už jsem rezignoval. |
Za prvé funkci PP jsme ve škole nebrali
Že mi to nemyslí máš asi bohužel pravdu, ale naučil jsem se s tím žít. Jsem holt zvyklej, že např u škodovky to počítá v pohodě, předpokládám, že jakmile se to přehodí z l/100 na l/h přestane to počítat do průměrný. A nebo je to tu ten rozdíl, že fusekle na volnoběh skutečně žere trošku víc než třeba zmiňovaný škodovky a to bylo to na co jsem tu chtěl upozornit, případně se zeptat na názory ostatních. |
znova niečo prihodím (ale už to tu bolo)
1. najazdi 500 km a samozrejme bez vynulovania PP si pozri priemernú spotrebu keď budeš stáť na volnobežných - odhad po 1 min sa to nezmení ani o desatinu ---
2. keď vynuluješ počítač a rozbiehaš sa okamžitá spotreba - okolo 22 l a tiež to neriešiš že zrovna vtedy je tak vysoká (inak je na každom aute) - dôležitejší je dojazd...
3. ideš 80km/h plynulá jazda po rovinke - vynuluješ PP a čuduj sa svete - spotreba nejakých 3,9 l/100
Záverom - tie kolóny zvýšia spotrebu každému autu (tých 5 km z 15 km trasy)
choď sa niekam previesť na dlhšiu trasu (PP - TRIP) bez zastávok a po 400 km si pozri PP spotrebu a napíš - celkom ma to zaujíma akú máš spotrebu pri normálnej jezde...
opakujem PEVNÉ NERVY _________________ sympaťák...
FF 1,4 duratec, FAMILY X, vision metalic, fólie, poťahy superior, zásterky ... no proste krása |
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Thu Oct 08, 2009 4:12 pm Post subject: |
|
|
| duves wrote: | 99,9! Som mal. Z bezinky po vynulovani na semafore.  |
Tak 99,9 ukazuje po každém vynulování
| DUDIS wrote: |
3. ideš 80km/h plynulá jazda po rovinke - vynuluješ PP a čuduj sa svete - spotreba nejakých 3,9 l/100
|
jj,tak tak....při 70km/h to dokonce ukazovalo 2,8l/100km
Samozřejmě zařazená pětka  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
| Back to top |
|
 |
MyTB

|
Posted: Thu Oct 08, 2009 7:11 pm Post subject: |
|
|
Ja jsem tak rad, ze jsem si misto PP koupil radeji elektricky sklapena zrcatka. Nemusim se zatezovat spotrebou 99,9l/100km a to byste koukali, jak banda kouka, kdyz se Vam zrcatka samy sklapeji/odklapeji. At zije PP  _________________ Ford Fusion 1.4 59kW Ebony (2008-2010)
Ford C-Max 1.6 74kW Gen-X (2010-2015)
Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBoost 74kW (2015) |
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Thu Oct 08, 2009 7:29 pm Post subject: |
|
|
| MyTB wrote: | | Ja jsem tak rad, ze jsem si misto PP koupil radeji elektricky sklapena zrcatka...a to byste koukali, jak banda kouka, kdyz se Vam zrcatka samy sklapeji/odklapeji. |
Sklápěcí zrcátka už je dneska běžná věc  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
| Back to top |
|
 |
MyTB

|
Posted: Fri Oct 09, 2009 4:30 am Post subject: |
|
|
| Ivašek a spol. wrote: | Sklápěcí zrcátka už je dneska běžná věc  |
Jo???? No ze treba Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008 je nema?? Ale ma PP!!  _________________ Ford Fusion 1.4 59kW Ebony (2008-2010)
Ford C-Max 1.6 74kW Gen-X (2010-2015)
Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBoost 74kW (2015) |
|
| Back to top |
|
 |
Robbert

|
Posted: Fri Oct 09, 2009 7:03 am Post subject: |
|
|
Za sklápěcí zrcátka se u FoFu připálící asi 2,5 K.
Za PP myslím 5
Ale frajeřinka je to dobrá... _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Mondeo Kombi r.v. 2015, Green Guard
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
EX:F Mondeo Kombi r.v. 2009
F Mondeo 2002,
Škoda Superb 1,9 TDi, 2003 |
|
| Back to top |
|