View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Szabados

|
Posted: Wed Nov 04, 2009 11:34 am Post subject: |
|
|
dulius wrote: | MyTB wrote: |
Proč u forda stojí minimálně 2x tolik... nechápu (nebo spíše chápu - viz nedávné porovnání cen matic na plecháče u forda a v e-shopu) |
hlavny dovod rozdielu v cene je to, ze na tych puklicach z Tesca napriklad nemas vylisovany znak Ford ... |
A nemá tam vylisováno třeba TESCO?  _________________ Ford Fusion Ebony 1,4 - Colorado Red - PP
do provozu 10/2008
7,3 l/100km
na statistiku mám DrivEx |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Wed Nov 04, 2009 11:37 am Post subject: |
|
|
Szabados wrote: | dulius wrote: | MyTB wrote: |
Proč u forda stojí minimálně 2x tolik... nechápu (nebo spíše chápu - viz nedávné porovnání cen matic na plecháče u forda a v e-shopu) |
hlavny dovod rozdielu v cene je to, ze na tych puklicach z Tesca napriklad nemas vylisovany znak Ford ... |
A nemá tam vylisováno třeba TESCO?  |
to je jedno, co tam ma, moze tam mat hocico, myslim, ze z tesca puklice tam nic nemaju napisane  _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
MyTB

|
Posted: Wed Nov 04, 2009 11:39 am Post subject: |
|
|
Szabados wrote: | ...a nemá tam vylisováno třeba TESCO?  |
Jako fór dobrý Ne, samozřejmě tam není nic a dokonce je tam krásné místo ve středu poklice na samolepku Ford, kterou koupíte například na Aukru za pár kaček - a hned máte originál poklice za poloviční cenu  _________________ Ford Fusion 1.4 59kW Ebony (2008-2010)
Ford C-Max 1.6 74kW Gen-X (2010-2015)
Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBoost 74kW (2015) |
|
Back to top |
|
 |
Szabados

|
Posted: Wed Nov 04, 2009 11:42 am Post subject: |
|
|
MyTB wrote: | Szabados wrote: | ...a nemá tam vylisováno třeba TESCO?  |
Jako fór dobrý Ne, samozřejmě tam není nic a dokonce je tam krásné místo ve středu poklice na samolepku Ford, kterou koupíte například na Aukru za pár kaček - a hned máte originál poklice za poloviční cenu  |
A je to! _________________ Ford Fusion Ebony 1,4 - Colorado Red - PP
do provozu 10/2008
7,3 l/100km
na statistiku mám DrivEx |
|
Back to top |
|
 |
Robbert

|
Posted: Wed Nov 04, 2009 11:46 am Post subject: |
|
|
MyTB wrote: |
No mě se taky nechtělo investovat skoro 1.000,- za original ford poklice (14"), tak jsem minulý podzim koupil v Hypernově v akci 4ks obyč poklic za 49,-/ks. Samozřejmě jsem je ničím nezajistil a při první vyjížďce jsem hned jednu ztratil... a ty zbývající 3 asi mrazem ztvrdly (zřejmě nějaký kvalitní plast ) a při jízdě dělaly takový kravál, že nakonec skončily u Ivaška v přístřešku pro auto na stěně jako dekorace... a celou zimu jsem odjezdil bez poklic. Teda mě se osobně jen černé plechy na autě líbí, ale musím uznat, že plecháče dostaly bez poklic přes zimu zabrat (rez).
Na tuto zimu jsem zvolil jiný "značkový" supermarket Tesco a koupil sadu poklic nějaký tesco Tunning v krásné velké oranžové bedně za 399,-. Montáž na auto OK, drží OK, nedělají kravál a dokonce bylo v balení i 8ks eskapásek, takže jsem poklice pro jistotu zajistil i takto
Ono to zase není tak horké, jak to vidíte. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že třeba není nerez a nerez a stejně tak není plast a plast.
A pokud Ford dává na něco své jméno tak ručí za kvalitu, ale taky si za ni dá zaplatit.
Mimochodem už jsi do poklic investoval cca 600 Kč.
Já mám na Mondeu originál poklice od roku 2002 (bohužel už mám 2 nové, protože v dpůsledku pojistných matic bez uchycení el. páskami jsem dvě ztratil) ale nejde poznat, které jsou nové a staré, takže opravdu v tomto případě rozdíl lze poznat.
Stejně tak třeba matice, viděl jsem tak obroušené hrany, že se musely povolovat navařením  _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Mondeo Kombi r.v. 2015, Green Guard
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
EX:F Mondeo Kombi r.v. 2009
F Mondeo 2002,
Škoda Superb 1,9 TDi, 2003 |
|
Back to top |
|
 |
haplo602
|
Posted: Wed Nov 04, 2009 12:47 pm Post subject: Re: X+/UrbaniteX/Calero na 14" diskoch |
|
|
Cara wrote: | Mr. Magic wrote: | Robbert wrote: | Jak jsi přišel na 4 cm? je to "jen" 2,2 |
2,2cm je poloměr, o 4,4 cm se sníží celková světlá výška |
Světlá výška vozidla se sníží jen o ten poloměr, tj. 2,2 cm. |
sakra mas pravdu ... tie druhe 2.2 cm su nad rafom moja chyba ... _________________ Ford Fusion 1.6 TDCI Urbanite-X (Tango) / 2008
Kia Carnival III 2.9 CRDi EX /2006 |
|
Back to top |
|
 |
Fjodor
Joined: 16 Apr 2008 Posts: 298 Location: Bratislava - Michalovce
|
Posted: Wed Nov 04, 2009 2:29 pm Post subject: |
|
|
jj preto mne sa paci, ze 16 letne a 15 zimne a rozdiel je skutocne zanedbatelny (3mm), tak vlastne aj ukazovatele +- sedia...
Pokial ide o puklice - minuly rok som kupil v LIDL za par drobnych, uchytil umelohmotnymi plombami (neviem, ako sa to vola odborne) a nemal ziadny problem... Z jednej puklice som si sam odlomil, ked som spoza nej vytahoval klobucik od ventilu - nabuduce si ju radsej zlozim a dam nanovo...  _________________ Ford Fusion 1.4i 16V Duratec, RIVAL X, vyrobene 12/2007, zakupene 04/2008, Sea Grey, PP, parkovacie senzory, folie
 |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Wed Nov 04, 2009 4:39 pm Post subject: |
|
|
Robbert: Naprostý souhlas
Nevím, proč se nedá pochopit, že ty origoše jsou uplně o něčem jiném ...už jsem to tady psal několikrát:
1. Uchycení - Tesco kvalita má tuším tak 3 ty uchytky -> Ford má kolik paprsků,tolik uchytek (tzn. my máme 9)
2. Kvalita plastu - Tesco kvalita je z tvrdého plastu, takže se blbě nasazuje a praská a taky se blbě sundává a praská...+ jak se někdy stane,dokonce i dělají kravál... -> Ford jsou z kvalitního "gumového" plastu,takže se dobře nasazují i sundávají a nepraskají...
No a 3. vzhed -což už je každého věc...
No a jak psal Dulius - Ford si samozřejmě nechá zaplatit za logo FORD
Neberte to jako reklamu ...jsou to jen fakta a pravdivá
Jo o té ceně jsem mu taky už říkal - že když si bude kupovat každý rok v Tescu nové, tak za chvíli ho to bude stát víc než jedny Fordácké
MyTB wrote: | nedělají kravál |
A to víš jak? Měl bys přijet a uvidíme....
jj,pokličky už sou u Fofíka
Pro ukázku ty 3 v pravo
 _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
 |
Mr. Magic
|
Posted: Wed Nov 04, 2009 8:17 pm Post subject: Re: X+/UrbaniteX/Calero na 14" diskoch |
|
|
Cara wrote: | Mr. Magic wrote: | Robbert wrote: | Jak jsi přišel na 4 cm? je to "jen" 2,2 |
2,2cm je poloměr, o 4,4 cm se sníží celková světlá výška |
Světlá výška vozidla se sníží jen o ten poloměr, tj. 2,2 cm. |
ajajaj sypu hlavu popelem  |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
|
Back to top |
|
 |
Kormi

|
|
Back to top |
|
 |
Kormi

|
|
Back to top |
|
 |
duves

|
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
|
Back to top |
|
 |
Pepikos
|
Posted: Tue Jan 12, 2010 7:37 pm Post subject: Pneumatiky |
|
|
Teda vam poviem, predtym som mal MATADOR MP 52 (185/65 R14), ktore mi aj s elektronmi ukradli. Teraz mam Michelin Alpine 3 (195/60 R15) a neda sa to porovnat s MATADORKAMI . Tieto nove su proste genialne... . Keby mi nerozbili podvozok, tak ani nelutujem ... .  _________________ Fofik, Urbanite X, modrá metalíza, 1,4 TDCI a maximálna spokojnosť  |
|
Back to top |
|
 |
|