View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Robbert

|
Posted: Tue Dec 01, 2009 9:00 am Post subject: |
|
|
Za prvé, podotýkám, že nejsem jakkoli zainteresován u podobné firmy.
A o co jde?
Pokud je člověk u DN poškozený, tak má právo na náhradu škody a souvisejících nákladů. Ovšem ve skutečnosti dochází pouze k náhradě určité škody. Dodnes není pravidlem, aby si poškozený půjčoval náhradní vozidlo (ne každý má dvě auta, ale jezdit potřebuje). A má nárok na úhradu půjčovného po dobu opravy (je fakt, že se platí něco (nevím přesně kolik cca 3Kč) za každý ujetý km(amortizace a úspora za nepoužívání vlastního automobilu-ale přístup pojišťovny je čistě individuální), ale půjčovné hradí pojišťovna. A je spousta podobných věcí. Podobné agentury našly mezeru na trhu a pomáhají poškozeným domoci se jejich práv. Poškozený podepíše uvedené agentuře plnou moc a agentura se stará o poškozené vozidlo a vůbec řeší celou pojistnou událost. Je financována z povinného ručení viníka (myslím, že své služby bude nějak vymáhat na pojišťovně viníka, ale tak daleko do toho nevidím). Na co je třeba dát si pozor: Je nutné se domluvit nejlépe písemně, kde chcete mít vozidlo opraveno (značkový x neznačkový servis). Podobné agentury mají smlouvy s více servisy (zde asi taky budou mít nějakou provizi). Stejně tak zafinancují opravu, pak dostanou peníze od pojišťovny. Poškozený pak může doplácet pouze nějaké ty km, případně amortizaci, ale v 90% případů platí méně než v pojišťovně, pokud vůbec něco platí. nevím o tom, že by někdy někdo platil více než u pojišťovny. A výhodou je fakt, že to má bez starostí. Lze se domluvit, že náhradní vozidlo mu bude přistaveno na určité místo a stejně tak mu bude dovezeno vozidlo po opravě.
Já sám vlastní zkušenosti nemám, ale ze svého okolí (není to jedna paní povídala) vím, že si podobné věci lidé pochvalují. _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Mondeo Kombi r.v. 2015, Green Guard
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
EX:F Mondeo Kombi r.v. 2009
F Mondeo 2002,
Škoda Superb 1,9 TDi, 2003 |
|
Back to top |
|
 |
MyTB

|
Posted: Tue Dec 01, 2009 9:04 am Post subject: |
|
|
to Robbert: volal jsem pro zajimavost na Tvůj odkaz www.nehoda.cz a přestože mají pro mě nejbližší pobočku až v Brně, bylo mi sděleno, že zajišťují služby po celé ČR.
to dodo50: pokusím se vysvětlit, mám kámoše z práce, který má nedávnou zkušenost, využil služeb ostravské firmy http://www.expert-zpk.cz
Kámoš měl bouračku, zavinil to ten druhý řidič. Kámoš zavolal na tu asistenční firmu a oni přijeli, auto odtáhli (starý Seat Toledo), nabídli několik servisů (nebo si vybereš sám) a půjčili kámošovi náhradní auto Audi A4 Toť vše. Až bylo jeho auto opraveno, z firmy mu zavolali, vrátil půjčené auto a vzal si svoje. Všechno vyřídila asistenční firma, jediné co platil kámoš byl benzín, který projezdil v Audině. Z čeho ty firmy žijí? V tomto případě je to zaplaceno z povinného ručení viníka nehody.
Ale nevím jak je to v případě, že nehodu způsobím já. Bude to placeno z mého havarijního pojištění nebo bych musel normálně za tyto služby platit? _________________ Ford Fusion 1.4 59kW Ebony (2008-2010)
Ford C-Max 1.6 74kW Gen-X (2010-2015)
Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBoost 74kW (2015) |
|
Back to top |
|
 |
MyTB

|
Posted: Tue Dec 01, 2009 9:07 am Post subject: |
|
|
to Robbert: byl jsi o 4minuty rychlejší
Ohledně placení za půjčené auto: kámoš dostal Audinu s plnou nádrží a musel vrátit auto s plnou nádrží... _________________ Ford Fusion 1.4 59kW Ebony (2008-2010)
|
Back to top |
|
 |
Robbert

|
Posted: Tue Dec 01, 2009 9:21 am Post subject: |
|
|
MyTB wrote: | Z čeho ty firmy žijí? V tomto případě je to zaplaceno z povinného ručení viníka nehody.
Ale nevím jak je to v případě, že nehodu způsobím já. Bude to placeno z mého havarijního pojištění nebo bych musel normálně za tyto služby platit? |
V případě, že jsi nehodu zavinil, tuto službu používat asi nebudeš. Nemyslím, že je v tomto případě až tak výhodná. Navíc pokud máš škodu z havarijního, budeš platit spolúčast. _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
F Mondeo 2002,
Škoda Superb 1,9 TDi, 2003
Last edited by Robbert on Tue Dec 01, 2009 10:19 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
MyTB

|
Posted: Tue Dec 01, 2009 9:48 am Post subject: |
|
|
V případě nehody jsem bud poškozený nebo viník.
Jako poškozený můžu využít služeb těchto firem, o nic se nemusím starat, nic neplatím a okamžitě mám náhradní auto.
Jako viník... taky bych určitě bral nějakou firmu, která by mi zajistila opravu, vyřídila pojišťovnu, půjčila auto... a tak se ptám, je také v tomto případě možno využít služeb těchto firem? Samozřejmě že si ty služby budu muset zaplatit sám (když jsem viník), ale určitě je to lepší, než to všechno vyřizovat na vlastní pěst. Jde jen o to, na kolik by taková asistence vyšla...  _________________ Ford Fusion 1.4 59kW Ebony (2008-2010)
|
Back to top |
|
 |
dodo50
|
Posted: Tue Dec 01, 2009 10:28 am Post subject: |
|
|
www.nehoda.cz a http://www.expert-zpk.cz
už si je dávám do mobilu...
díky pánové, pochopil jsem princip asi správně.
Jsem-li viník - chci službu firmy - platím + platím škodu na mém autě -škodu na autě poškozeného platí má pojišťovna.
Jsem-li poškozený, vzniká má škoda a náklady pomáhající firmy - škodu na autě mi hradí pojišťovna viníka a pomáhající firma si mě poskytnuté služby nechá zaplatit pojišťovnou viníka. _________________ Fusion 1.4 Ebony 10/2008 Blazer blue |
|
Back to top |
|
 |
fofu2007
|
Posted: Tue Dec 01, 2009 10:42 am Post subject: |
|
|
Jednou jsem využil služeb nehoda.cz a k naprosté spokojenosti. I když je fakt, že jsem se obával, abych něco pak nemusel platit, ale vše dopadlo dobře. Firma je zároven půjčovnou aut a na zapůjčení náhradního auta ti půjčí peníze, aby ti vznikla prokazatelná škoda. Tuto škodu pak nárokuje na pojišťovně viníka. Ta ji nezaplatí celou, argumentuje tím, že když si vozíš zadek v cizím autě, tak neopotřebováváš to své. O tento malý rozdíl pak ti pak může dát asistenční služba slevu a pak nezaplatíš vůbec nic, jen projetý benzín. Jen je podezírám z toho, že na servis netlačí takovým způsobem na urychlení opravy, jako bych na ně naléhal sám. Ale jak říkám, já byl spokojený. |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Tue Dec 01, 2009 4:21 pm Post subject: |
|
|
My máme od Ostravského autosalonu u dokladů kartičku firmy RPS CZECH http://rpsczech.cz/ . Tato firma tam totiž měla "stánek" i s auty a nabízeli tam propagační letáčky
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/AutosalonWevi02#5333512631271009906
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/AutosalonWevi02#5333512639395212162
Pro Ostraváky to je možná lepší než nehody.cz, protože mají pobočku v Šenově u Ostravy. U nás jde vidět celkem často jezdit ty polepené auta "Nabourali vás?"
Každopádně je dobré mít kontakt aspon na jednu takovou firmu (třeba i více),protože člověk nikdy neví
MyTB: Pokud si viník-tak tím si nejsem jistý, ale pochybuju, že ti to zajistí. Tyhle firmy fungují spíše pro poškozené. Ale tohle nevím 100%, tak si to ověř-zavolej tam nebo napiš.  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
 |
Robbert

|
Posted: Tue Dec 01, 2009 4:44 pm Post subject: |
|
|
Podobná služba:
http://www.nehodovasluzba.cz/OfferedServices.aspx
Pro viníka nic moc... _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
F Mondeo 2002,
Škoda Superb 1,9 TDi, 2003 |
|
Back to top |
|
 |
TREK

|
Posted: Mon Dec 21, 2009 9:57 pm Post subject: |
|
|
Pani oprava mojho Fofika stala 3905 ,-euro _________________ FORD FUSION ,RIVAL X,1.4l,80hp,TANGO,
6X AIRBAG,KLIMA, denne svietenie,
2 DIN PIONEER,195X55 R16´ |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Mon Dec 21, 2009 10:01 pm Post subject: |
|
|
TREK wrote: | Pani oprava mojho Fofika stala 3905 ,-euro |
Ty voe  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Tue Dec 22, 2009 7:14 am Post subject: |
|
|
Môže byť. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Thu Sep 02, 2010 1:54 pm Post subject: |
|
|
Včera mi niekto v areali dostihovej drahy na starohajskej v BA obtrel dačo o predny naraznik. Tak som nasraty, že až! _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Sat Sep 04, 2010 3:23 pm Post subject: |
|
|
Takto to vyzera, horna časť nad plastom je potreta akoby farbou, ide to dolu, pod šedym plastom je to odrete. Nakopať niekoho do prdele. A mam inak pocit, že to neurobilo auto, možno niečo ine.
 _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
|
Back to top |
|