Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Prídavné denné svetlá
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 30, 31, 32  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Elektroinstalacia, elektronika
View previous topic :: View next topic  
Author Message
hanýsek starší

PostPosted: Mon Jan 10, 2011 8:41 pm    Post subject: Reply with quote

To vakadlec:
Zatím díky za všechny rady a inspiraci.Jak počasí trochu dovolí,chystám se tě následovat "do RL svícení". Smile Smile Smile
Back to top
View user's profile Send private message
hanýsek starší

PostPosted: Sun Jan 16, 2011 7:33 pm    Post subject: Reply with quote

Tak jsem v pátek 14.1 dopoledne navštívil v HK AutoIN Ford s dotazem,kde bych případně v motorovém prostoru FoFíka našel spínané +.Ochotně se mne ujal technik a u něj zrovna přítomný mechanik.Vysvětlil jsem jim svůj dotaz ohledně zapojení denních světel.Po zvednutí přední kapoty však zjistili,že na rozdíl od Focuse nemá Fofík v motorovém prostou pojistkovou svorkovnici a před baterií pod černým plastovým krytem je pouze v patici jedno relé. Sad Sad Sad .
Takže skutečně bude nutné vlézt do prostoru kabiny a spínané + pro denní světla chytit buď za rádiem a nebo ještě lépe od pojistkové svorkovnice za schránkou spolujezdce.Bohužel je to mrzuté zjištění, jak snadné by to bylo u Focuse. Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Asi máme "nedokonalá auta",když se na rozdíl od Focuse pod kapotu FoFíka ta pojistková svorkovnice nevešla.Až se tedy v počasí přihlásí trochu jaro,tak začnu nacvičovat "operaci denní světla". Smile Smile Smile
Back to top
Ivašek a spol.

PostPosted: Sun Jan 16, 2011 7:55 pm    Post subject: Reply with quote

Njn..Focus...

Tu průchodku máme stejnou jako Vakadlec Wink

http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion#
Back to top
hanýsek starší

PostPosted: Thu Jan 20, 2011 3:40 pm    Post subject: Reply with quote

kuher wrote:
Tyto jsem připevnil na držáky světel a
celé uchytil samořezkama k plastu, jak je nad mlhovýma, tem svislý.

kuher,jak to bude možné,dej sem prosím nějaké foto - detail,jaké připevnění (umístění) jsi zvolil.Dost dobře z toho tvého popisu - místa přípevnění nejsem chytrý. Shocked Shocked Shocked
Back to top
hanýsek starší

PostPosted: Thu Jan 20, 2011 9:09 pm    Post subject: Reply with quote

kuher wrote:
Rádio jsem nechal a připojil vodič na pravý vodič zásuvky pod volantem, ten je za spínací skřínkou, samořeznou spojkou.

kuher,tak teď jsi mne prosím tě úplně zaskočil. Shocked
Zítra jdu hned do garáže hledat pod volantem zásuvku,o které píšeš.Nikdy jsem si nevšiml,že tam nějaká je,ale popravdě pod volant jsem se ještě nikdy nedíval.Tvé foto DSC00016 této zásuvky je "mázlé",takže z něj nevidím,o jakou jde zásuvku.Jakou barvu má ten pravý vodič zásuvky???
Dík za trpělivost nad mojimi dotazy.
Back to top
hanýsek starší

PostPosted: Fri Jan 21, 2011 7:04 pm    Post subject: Reply with quote

kuher,díky za vzorný návod.Před chvílí jsem se vrátil z garáže.Zásuvku jsem po sehnutí pod volant pod tou umělo hmotnou krytkou objevil hned.Demontáž krytu dle tvého popisu snad nebude taky velký problém.
Ale objevil jsem v cestě z motorového prostoru do kabiny další nepříjemnost! Evil or Very Mad
Na rozdíl od vás já nemám bohužel v přepážce od motoru do kabiny za brzdovou nádržkou žádnou gumovou průchodku,ale je v plechu pouze prolis s důlkem uprostřed,kde by měla být.Ale některý "soudruh od Fordů" jí tam při výrobě mého FoFíka v továrně jaksi neudělal (možná opoměl). Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Za brzdovou nádržku se s žádným vrtáním z prostoru motoru kvůli udělání dirky nedostanu (tak malou vrtačku neseženu).Budu se s tím muset nějak popasovat z prostoru kabiny.Tam ale zase docela překáží pedál plynu,abych se dostal k místu pro vrtání.No nějak se s tím vším musím "poprat",ale jelikož se opět ochlazuje,počkám na příznivější období. Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
I tak ale díky zatím za všechny rady.Pokud budu ještě potřebovat,tak budu opět žádat o pomoc radou "od zkušených" Smile Smile Smile Achhhhhh jo!!!
Back to top
hanýsek starší

PostPosted: Fri Jan 21, 2011 9:18 pm    Post subject: Reply with quote

kuher wrote:
Tak se vykašli na kabinu a dej tam ten žlutý modul, přímo na baterku, jak jsem chtěl původně já. Akorát, jestli budeš dávat ty kulatý světla, tak mají kulatý konektory, ale na modulu jsou bajonetový s aretací. Jsi elektrikář, není problém je vyměnit. Já tam měl už ten "nespínací" modul s nataženými dráty, tak proto tohle řešení. Ten velký reaguje na navýšení palubního napětí a spíná, tedy po startu. Tento, NE JINÝ!!!: http://www.vltava2000.cz/gsm-caraudio/goods-sj291e-0-modul-denni-sviceni-pro-pridavne-led-svetla-12-az-24v.html

Bylo by to řešení,ale nechtějí se mi zbytečně "vyhazovat další finance za přídavné moduly.
Nějak se do té kabiny musím dostat.
Back to top
hanýsek starší

PostPosted: Sun Jan 23, 2011 5:01 pm    Post subject: Reply with quote

http://kuher.rajce.idnes.cz/Denni_sviceni_Fusion./

To kuher:
Nyní jsem koukal na foto DSC00004,DSC00015,DSC00012 z tvého odkazu.Připadá mi,že na těch fotkách tvoje kulatá RL-LED světla jako by "šilhají".
Není to tím jinak řešeným uchycením,než má vakadlec?
Nebo to pouze klame nafocením a ve skutečnosti jsou rovně na vozovku?
Back to top
King24

PostPosted: Tue Jan 25, 2011 10:13 am    Post subject: denne svetla Reply with quote

možno trošku od veci...

spýtam sa Vás čo máte namontované už pridavné denne svetlá :

zisili ste pokles spotreby PHM (paliva) Question
hanýsek starší

PostPosted: Tue Jan 25, 2011 7:30 pm    Post subject: Re: denne svetla Reply with quote

King24 wrote:
možno trošku od veci...

spýtam sa Vás čo máte namontované už pridavné denne svetlá :

zisili ste pokles spotreby PHM (paliva) Question

Denní svícení normálními světly - to není jen o spotřebě paliva.Daleko větší zátěž celé elektrické soustavy při stálém svícení (alternátor,baterie,odrazová vrstva v hlavních světlometech,zbytečně rozsvícený interier atd.).
Domnívám se,že žádná automobilka nekonstruje modely aut na trvalé svícení!!!Proč by jinak dražší nová auta (Audi,Mercedes atd.)sjížděly z výrobních linek s již zabudovanými LED světly???
Německo,Rakousko a další rozumné státy v evropě již na tento "nesmysl" s denním svícením již přisly a zrušily jej.
Back to top
dulius
Site Admin

PostPosted: Tue Mar 01, 2011 9:21 am    Post subject: Reply with quote

nieco k teme: http://natankuj.sme.sk/c/5775680/chceli-mu-dat-pokutu-za-to-ze-mu-nesvietili-nepovinne-svetla.html
fofu2007

PostPosted: Thu Mar 03, 2011 6:20 pm    Post subject: Reply with quote

Dneska jsem potkal jednoho FF:

Pokud je to nekdo zdejsi, jaká jsou tam pouzita svetla? Do tech postraních otvoru se nevesla nebo byla malo "zakulacená"?
Back to top
zdenal8

PostPosted: Sun Mar 06, 2011 9:08 pm    Post subject: Reply with quote

Pokud jde o toho na tej fotce, tak nechápu, proč to nedal místo těch mlhovek, když tam stejně žádný nemá a jejich absence ho netrápí. To řešení místo mlhovek je takový asi nejelegantnější, ale pouze pro někoho, kdo ty mlhovky nepoužívá.

www.fordfans.cz
Back to top
Kormi

PostPosted: Tue Mar 08, 2011 9:26 am    Post subject: Reply with quote

zdenal8 wrote:
Pokud jde o toho na tej fotce, tak nechápu, proč to nedal místo těch mlhovek, když tam stejně žádný nemá a jejich absence ho netrápí. To řešení místo mlhovek je takový asi nejelegantnější, ale pouze pro někoho, kdo ty mlhovky nepoužívá.

Všimni si ,že se pokoušel dostat ty světla pro denní svícení do těch horních pásků,co jsou standardně nad mlhovkami-má tam vyříznuté místo-
MOTTO: ..je jedno čím jezdíš ,ale jezdi jako člověk
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
hanýsek starší

PostPosted: Mon May 09, 2011 3:53 pm    Post subject: Reply with quote

Omluva a níže nový příspěvek.

Last edited by hanýsek starší on Tue May 10, 2011 5:17 pm; edited 1 time in total
Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Elektroinstalacia, elektronika All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 30, 31, 32  Next
Page 11 of 32

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum