Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Prídavné denné svetlá
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 30, 31, 32  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Elektroinstalacia, elektronika
View previous topic :: View next topic  
Author Message
martin.ivanov

PostPosted: Wed May 18, 2011 9:24 pm    Post subject: Reply with quote

Neviem či také to umiestnenie bude vyhovovať. Zajtra premeriam Smile

https://picasaweb.google.com/104803045567505833706/DenneSvietenie#
SEKYC

PostPosted: Wed May 18, 2011 10:07 pm    Post subject: Reply with quote

Ivašek a spol. wrote:
Ty kks...to je nádhera... to by tam přesně sedělo..navíc za tu cenu..ale obávám se, že to budou pouze poziční Sad
http://www.jb-tuning.cz/www-jb-tuning-cz/eshop/1-1-Svetla-pro-denni-sviceni/0/5/145-Svetla-pro-denni-sviceni-8-led-homologace
SEKYC

PostPosted: Wed May 18, 2011 10:19 pm    Post subject: Reply with quote

Tak se mě to povedlo sem dotlačit ten odkaz (jsem tak trochu počítačově impotentní-jen počítačově zatím Laughing Laughing ) ale vypadají s tím chromovým obvodem docela slušně,i ten rozměr by tam pásnul. Já jsem bohužel v záruce tak si asi musím nechat zajít chut by koukali kdybych tam nad mlhovky vyfik dvě díry Laughing Laughing Laughing
hanýsek starší

PostPosted: Thu May 19, 2011 6:49 pm    Post subject: Reply with quote

Přátelé, v tichosti sleduji každý den, jak na fóru pokračuje diskuze a podněty ohledně denních LED světel.
Dnes mi to nedalo a rozjel jsem se do nedaleké STK pro vyjádření a následně na Dopravní inspektorát.Dozvěděl jsem se následující:

1/ světla musí vyhovovat nejen homologaci dle příslušného E!!!

2/ musí být rovněž schválená jako denní a ne poziční - takže musí mít atest RL, který je vyražený na skle příslušného LED světla.Na škodu není ani homologační list a ten mám i já k těm, co jsem nyní montoval!!!

http://www.stualarm.cz/Files/drl019web.pdf

Proto jsem u obou výše citovaných institucí dostal "požehnání". Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message
SEKYC

PostPosted: Thu May 19, 2011 7:37 pm    Post subject: Reply with quote

hanýsek starší wrote:
Přátelé, v tichosti sleduji každý den, jak na fóru pokračuje diskuze a podněty ohledně denních LED světel.
Dnes mi to nedalo a rozjel jsem se do nedaleké STK pro vyjádření a následně na Dopravní inspektorát.Dozvěděl jsem se následující:

1/ světla musí vyhovovat nejen homologaci dle příslušného E!!!

2/ musí být rovněž schválená jako denní a ne poziční - takže musí mít atest RL, který je vyražený na skle příslušného LED světla.Na škodu není ani homologační list a ten mám i já k těm, co jsem nyní montoval!!!

http://www.stualarm.cz/Files/drl019web.pdf

Proto jsem u obou výše citovaných institucí dostal "požehnání". Very Happy Very Happy Very Happy
Souhlasím ale E 4 je RL , takže na tom sklíčku stačí mít budˇ E4 nebo RL a víde to nastejno.
Robbert

PostPosted: Thu May 19, 2011 7:52 pm    Post subject: Reply with quote

Homologační značka E je jen symbol Homologace a číslo udává danou zemi. pro denní svícení musí být na světlech RL jako jednofunkční denní světla případně ARL, kdy danná světla mají funkci sdruženou: parkovací a denní svícení...
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
EX:F Mondeo Kombi r.v. 2009
F Mondeo 2002,
Škoda Superb 1,9 TDi, 2003
Back to top
zdenal8

PostPosted: Thu May 19, 2011 7:54 pm    Post subject: Reply with quote

Přesně tak. To E-čko ti značí pouze to, že je to schváleno k namontování na auto.

www.fordfans.cz
Back to top
SEKYC

PostPosted: Thu May 19, 2011 8:09 pm    Post subject: Reply with quote

Jo jo díkes jsem zas o něco chytřejší. Ty jak jsem dal na ně odkaz mají E4 a taky RL označení na tom sklíčku tak snad by byli OK. Embarassed Embarassed
Ivašek a spol.

PostPosted: Thu May 19, 2011 8:52 pm    Post subject: Reply with quote

SEKYC wrote:
Jo jo díkes jsem zas o něco chytřejší. Ty jak jsem dal na ně odkaz mají E4 a taky RL označení na tom sklíčku tak snad by byli OK. Embarassed Embarassed

Vypadá to,že to tam má...chtělo by to napsat pro jistotu mail Smile

http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion#
Back to top
SEKYC

PostPosted: Fri May 20, 2011 4:02 pm    Post subject: Reply with quote

Ivašek a spol. wrote:
SEKYC wrote:

Vypadá to,že to tam má...chtělo by to napsat pro jistotu mail Smile
Tak jsem tady až dnes , včera jsme tu měli trochu šrumec (kroupy,průtrž) vypadlo připojení k netu a ani ted to moc nejde. Co se týče toho mailu tak mě to pořád otevírá ten outlok a ten nemám nakonfirmátován či co já se v tom moc nevyznám ale je to nějaký moc složitý(musím kontaktovat svého dodavatele internetu a nějaký úložiště dat tak na to nemám čas) až budu mít lepší spojení tak tam nějak napíšu.
Ivašek a spol.

PostPosted: Fri May 20, 2011 5:19 pm    Post subject: Reply with quote

Už jsem tam napsal Wink

BTW: Pokud nemáš Outlook, stačí adresu zkopírovat a vložil klasicky do příjemce v emailu Wink

http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion#
Back to top
SEKYC

PostPosted: Fri May 20, 2011 7:40 pm    Post subject: Reply with quote

Ivašek a spol. wrote:
Už jsem tam napsal Wink

BTW: Pokud nemáš Outlook, stačí adresu zkopírovat a vložil klasicky do příjemce v emailu Wink
Kdyžtak sem prosím napiš co ti odepsali,jo a díky za radu, já když něco nevím s PC tak musím odchytnout dceru a ta se mě vždy směje,počítače jdou mimo mě já jsem přes dřevo Laughing Laughing
SEKYC

PostPosted: Sun May 22, 2011 10:19 am    Post subject: Reply with quote

Mě to nedalo tak jsem tam včera napsal,dnes ráno přišla odpovědˇ,jsou to bohužel jen poziční ,ale divím se že mě odepsali v neděli ráno-asi dobrý internetový obchod.http://www.jb-tuning.cz/www-jb-tuning-cz/eshop/1-1-Svetla-pro-denni-sviceni/0/5/145-Svetla-pro-denni-sviceni-8-led-homologace
hanýsek starší

PostPosted: Sun May 22, 2011 10:55 am    Post subject: Reply with quote

Tak jsem se včera vrátil z HK.Na dvou různých parkovištích jsem zahlédl FoFíky s LED světly zabudovanými nad mlhovkami.
Dva různé typy, oba ale nebyly šikmé konstrukce.Jeden je měl zabudované po vzoru "kuhera", na jedné straně vyčnívaly ven z výřezu, vypadalo to dost divně.
U druhého je měl zabudované rovnoběžně z výřezem, tím pádem šikmo.Tak to se asi policajtům moc zamlouvat nebude.A hlavní věc:
Ani jedny LED světla nebyla s označením RL na skle!!!
Osobně mám dojem, že na trhu zřejmě jiná než kulatá místo mlhovek nenajdete.Od minulého roku jsem tuto oblast dost sledoval a hlavně hledal, ale bohužel nic.Psal jsem i do pár firem a úpravcům, kteří se montážemi zaobírají.Vždy mi bylo odpovězeno, že kromě mlhovek jiná nemontovali, aby vyhověli veškerým předpisům.
Nechci nikoho svým příspěvkem "dráždit" a proto přeji mnoho zdaru při dalším hledání. Smile Smile Smile
Back to top
martin.ivanov

PostPosted: Sun May 22, 2011 12:11 pm    Post subject: Reply with quote

V mojom meste existuje firma ktorá sa zaoberá montažov folii, denného svietenia ale aj inej elektroniky.

Ten pán my už robil fólie, parkovacie senzory a na inom aute aj karbonovú kapotu. Vždy som bol spokojný. V pondelok k nemu zájdem nech sa na to popozerá, či sa nedajú svetla umiestniť aj niekde inde. Cena je 65e.

www.mosino.sk
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Elektroinstalacia, elektronika All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 13, 14, 15 ... 30, 31, 32  Next
Page 14 of 32

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum