Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Servisne prehliadky - konkretne udaje a ceny
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 44, 45, 46  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dulius
Site Admin

PostPosted: Thu May 19, 2011 12:29 pm    Post subject: Reply with quote

Liboro wrote:
Dulius, úprimne olej by som nekupoval cez net...Ale samozrejme ak to niekomu vyhovuje, tak možno ušetrí Smile

uprimne, kupim ho cez net ... predajcov mame aj partnerov webu ...
vls

PostPosted: Thu May 19, 2011 1:39 pm    Post subject: Reply with quote

prave ma tato tema dost jeduje....idem na prvu prehliadku s golfom

VW ma takzvanu garanciu mobility, co su nejake asistencne sluzby - nahradne auto, odvoz, hotel... podobne ako rozdavali zadarmo poistovne ak s nimi clovek uzavrel zmluvu..

garanciu ti opeciatkuje autorizovany servis, ked v nom servisujes vozidlo.
ked donesies svoj olej, garanciu mobility ti neopeciatkuju, vraj si mohol nahriat flasku, otvorit ju bez toho aby to bolo vidiet, naliat tam miesto oleja sracky a zasa zavriet. oni teda, chudaci, by potom garantovali poruchy vzniknute tvojou vlastnou chybou a to nechcu.

na vw fore pise chlap, ktoremu galimex zilina odmietol uznat reklamaciu hrdze na zadnych dverach golfa, lebo nemal orazenu garanciu mobility pri poslednom servise. zrejme nasli vplyv nevhodneho motoroveho oleja alebo neznackoveho servisu na hrdzu na dverach.

preco predavaju longlife olej za 29.-eur/l, ked v obchode stoji 20 a na nete 12 - to nekomentuju...

rozmyslam, ze tam poslem obchodnu inspekciu, vsetky vw servisy reaguju rovnako...
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red
Back to top
View user's profile Send private message
Robbert

PostPosted: Thu May 19, 2011 1:51 pm    Post subject: Reply with quote

Zase to všechno vidíš rudýma očima.
Servis by měl při každé garančce provést i kontrolu karoserie a při ní odhalit případná poškození vč. rzi. Tohle se třeba u Forda potvrzuje v servisní knížce razítkem. Mnohé servisy tohle nedělají, ale bez toho pak nelze reklamovat rez a podobné věci. Myslím, že to bude u všech automobilek stejné. Nemůže za to ani tak servis, ale automobilka, která nastavuje podmínky. Servisu je defacto jedno, co opraví a kdo mu to zaplatí a opravy, které provede zákazníkovi jako záruční servisu uhradí automobilka.
To, že chce ten který zákazník ušetřit a nosí si vlastní díly vede v konečném důsledku k tomu, že servis poskytně jen záruku na práci a nikoli na daný díl. A co se týká cen, tak každý vydělává jak umí. Co se týká olejů, tak zde je Ford jednou z vůbec nejlevnějších značek. Já třeba mezi servisními prohlídky u Fordů olej jen kontroluji a ještě nikdy jsem ho nemusel dolévat. U Superba jsem doléval mezi prohlídkami běžně litr až dva a podobně jsou na tom kolegové s Tourany. Takže zde nezbývá než Forda pochválit.
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
EX:F Mondeo Kombi r.v. 2009
F Mondeo 2002,
Škoda Superb 1,9 TDi, 2003
Back to top
dulius
Site Admin

PostPosted: Thu May 19, 2011 1:54 pm    Post subject: Reply with quote

vls, yoyo, trafil si klinec po hlavicke ...
ved na tom zarabaju, o tom je cela garancia ! aby si musel ist k nim a len za idiotsky olej zaplatit minimalne 3 x viac ako je bezna cena !

bohvie, ci to je tak aj v zahranici, alebo len v tomto nasom idiotskom state.

P.S. Ford Szilcar Kosice, chvalabohu, ziaden problem som nemal s vlastnym materialom ... rovnako ani teraz pri Kii, siel som do Spisskej, kde maju lepsie ceny a tiez ziaden problem ... dokonca mi zdarma vypli tu stupiditu, co mi liezla cely cas na nervy - automaticke zatvaranie vsetkych dveri po prekroceni rychlosti nad 40km/h ... v KE v Kii za to chceli prachy, brrrrrr
Robbert

PostPosted: Thu May 19, 2011 2:05 pm    Post subject: Reply with quote

dulius: Tohle je opravdu pro servis hodně riskantní, resp možná ještě více pro tebe. Servis má v papírech, že sis dodal sám materiál a věř, že v okamžiku, kdy se ti něco stane s motorem, kdy jen vzdáleně mohl hrát roli olej, servis se vyváže z veškeré záruky...

Takže je otázka jestli ti ta úspora stojí za tohle...

Příklad z vlastní zkušenosti: Byl jsem na garančce v servisu a technik se mě ptal, jaký chci olej, že mají Fordí a nebo nějaký lepší, já chtěl lepší a dostal jsem lepší, ovšem, když jsem auto přebíral, tak na faktuře byl uveden olej, který nesplnoval Fordí specifikaci, já tedy chtěl od servisu písemně, že tento olej je vhodný do Forda a oni jako autorizovaný servis to deklarují. Nešlo mi o peníze, ale o jistotu. Jejich tvrzení, že ten olej běžně už několik let používají bylo fajn, ale písemně nic potvrdit nechtěli. Nic víc jsem nechtěl, místo toho, mi dali náhradní auto, že mám přijet večer, že do auta dají Ford formula olej. Dokonce mi vrátili zaplacené peníze.
Takže ani autorizovaný servis si nevezme na triko riziko při zadření či jiných problémech s motorem.
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
F Mondeo 2002,
Back to top
vls

PostPosted: Thu May 19, 2011 2:28 pm    Post subject: Reply with quote

robbert :

ze olej nema vplyv na hrdzu na karoserii, na tom sa dufam zhodneme

ze servis kupuje olej vo velkom, v sudoch, kde je to niekolkokrat lacnejsie nez v maloobchodnom baleni, to by sme sa mohli tiez zhodnut.

v mojom pripade bude ich olej pri vymene drahsi nez u ineho predajcu o cca 2000.-Kc

presne kvoli tomuto sa riesila blokova vynimka ci ako sa to volalo, nie? aby sa nemohol niekto nabalovat na tom, ze zakaznik musi ist k nemu a konkurencne prostredie je v rici....
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red
Back to top
Robbert

PostPosted: Thu May 19, 2011 2:34 pm    Post subject: Reply with quote

ohledně karoserie: píši, jak to má FORD: Musíš mít v servisní knížce potvrzenou kontrolu karoserie při každé servisní prohlídce...

že se oleje kupují ve velkém pro servisy se taky shodneme, ale servis prostě potřebuje nějak vydělat. A tebe nikdo nenutí do servisu chodit. Já za sebe mohu prohlásit, že jsem s cenou oleje u Forda (autorizovaného) spokojený. Asi bude dražší než na netu, ale je levnější než LL pro VW Very Happy.
Více já neřeším.
A bloková výjimka je jen na papíře, chci vidět, jak ti bude nějaký servis provádět záruční opravu. Resp, jak ty u neutorizovaného servisu prokážeš, že postupoval podle Fordem vydaných SOP. To bude na tobě, abys to prokázal Fordovi, když po něm budeš chtít zaplacení nějaké záruční opravy.

Já už po několikáté říkám, že člověk si může vybrat a je to jen jeho volba, jestli chce někde ušetřit a risknout to, nebo zaplatí víc a má jistotu. Je to podobné jako s pojištěním Very Happy
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
F Mondeo 2002,
Back to top
Liboro

PostPosted: Thu May 19, 2011 3:22 pm    Post subject: Reply with quote

VLS ja som bol s Golfom u nich (Galimexe), doniesol som vlastný olej a mám razítko mobility. O cene sa radšej nebavme lebo s vlastným olejom bola prehliadka drahšia ako vo Forde normál kompletka. A hlavne VW autá sa sypú po prekročení 150 tisíc km + drahé diely + drahý servis, nešiel by som už do toho.
Robbert - súhlasím, na Fordoch som nikdy nedolieval olej, či to bol Fusion, Mondeo benzín, či Transity diesle...na Superbe? Bežne čo 5000 km to liter olej, Golf TDI? Na 30 tisícovom intervale minimálne 1,5 litra oleja. Jediné čo tá 1,9 vyváži, je pocit po natankovaní plnej nádrže keď vieme, že najbližích 1200-1300 km nemusím tankovať lebo spotreba sa pohybuje výrazne pod 5 litrov( štandard 4,2-4,5 na sto). Takže tu výrazne klesajú náklady na PHM a to kompenzuje všetky ostatné nedostatky, lebo stále je prevádzka lacnejšia ako napr. 1,6 benzín FoFu.
Každý má možnosť výberu, ale ako sme sa presvedčili pri elektre, pri strave atď, nie to najlacnejšie býva vždy najvýhodnejšie.
dulius
Site Admin

PostPosted: Thu May 19, 2011 6:02 pm    Post subject: Reply with quote

Robbert: takze tvrdis, ze niekde v zmluve, ked kupujes auto, resp. ked ho davas do autorizovaneho servisu - tak je tam niekde malickymi pismenkami napisane, ze ked si donesies svoj olej a o pol roka Ti odide motor, ze ti neuznaju reklamaciu ? - ak je to tam napisane, OK

ak nie, tak myslim, ze nemaju sancu, aj priemerny pravnik by ich dal na lopatky ...
Liboro

PostPosted: Thu May 19, 2011 6:35 pm    Post subject: Reply with quote

Myslím, že Robbert to myslel tak, že ak preukázateľne použiješ iný olej ako je výrobcom predpísanej normy tak Ti neuznajú záruku. To je presne to isté ako keď je predpísaný benzín 95 bezolovnatý a tankoval by si 91 s náhradou za olovo či podobne. Bežne to robia pri diesloch ak prídu nato, že bola používaná zelená (bio) nafta, okamžite padá záruka na celý motor.
Robbert

PostPosted: Thu May 19, 2011 7:26 pm    Post subject: Reply with quote

dulius wrote:
Robbert: takze tvrdis, ze niekde v zmluve, ked kupujes auto, resp. ked ho davas do autorizovaneho servisu - tak je tam niekde malickymi pismenkami napisane, ze ked si donesies svoj olej a o pol roka Ti odide motor, ze ti neuznaju reklamaciu ? - ak je to tam napisane, OK

ak nie, tak myslim, ze nemaju sancu, aj priemerny pravnik by ich dal na lopatky ...

Já tvrdím, že servis řekne, že k poruše motoru došlo použitím "nekvalitního" ojele, který si dodal zákazník. A tečka. Takže bude jen a jen na tobě, abys prokázal, že ten olej, který jsi dodal nejen splnoval specifikace dané výrobcem, ale i normy kvalitativní. Mohl jsi do originál lahve nalít cokoli. Podívej se na faktury případně objednávkový formulář, kde máš zmíněno, že zákazník dodal vlastní materiál. Servis se s tebou nebude dál bavit. nalil ti tam, to, co sis donesl...

Nemyslím to zle, ale prostě kde bereš jistotu, že máš ten správný olej?
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
F Mondeo 2002,
Back to top
duves

PostPosted: Thu May 19, 2011 7:50 pm    Post subject: Reply with quote

Liboro wrote:
Dulius, úprimne olej by som nekupoval cez net...Ale samozrejme ak to niekomu vyhovuje, tak možno ušetrí Smile

Posledne som nakupoval na www.olejposta.sk, v čom je ten olej horší, ak splnuje presne tu normu a špecifikáciu, ktorú má?
Robbert

PostPosted: Thu May 19, 2011 7:53 pm    Post subject: Reply with quote

duves: otázku bych položil trošku jinak. Splnuje danou specifikaci? Wink
Podvodníci jsou všude... Bohužel...
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
F Mondeo 2002,
Back to top
Liboro

PostPosted: Thu May 19, 2011 7:58 pm    Post subject: Reply with quote

Tam som pozeral akurát olej pre Golf, je to síce OT ale napíšem, lebo je použiteľný aj do FoFu. Castrol edge 5W30 - plná syntetika, oni píšu že normálna cena 24,90, ja ho kupujem 19,90 a na www.olejposta.sk ho predávajú za 11 eur liter, to je dosť podozrivá cena, nie? Dulius píše, že aj za 8 eur sa dá zohnať olej...Také veľké réžie kamenný obchod nemá aby oni o nej znížili ceny pri internetovom predaji. Takže kdesi bude zrada....
Robbert

PostPosted: Thu May 19, 2011 8:13 pm    Post subject: Reply with quote

Liboro:
Nemáš pravdu.
Do fordího motoru je nejvhodnější Fordem předepsaný olej, tzn. takový, který splnuje specifikaci

WSS-M2C913-A (WSS-M2C912-A1), tedy ACEA A1/B1.

TAkže to co doporučuješ do Forda
NEPATRÍ
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
F Mondeo 2002,
Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 44, 45, 46  Next
Page 34 of 46

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum