| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Liboro

|
Posted: Thu May 19, 2011 8:34 pm Post subject: |
|
|
Dobre, tak tam nepatrí, ospravedlnujem sa za dezinformáciu, veď píšem, že ho kupujem do Golfa...ale ako cenová ilustrácia to stačí,nie? _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
| Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Thu May 19, 2011 9:06 pm Post subject: |
|
|
| Liboro wrote: | | Dobre, tak tam nepatrí, ospravedlnujem sa za dezinformáciu, veď píšem, že ho kupujem do Golfa...ale ako cenová ilustrácia to stačí,nie? |
vies, na Slovensku su taki podnikatelia, ze na kazdom litri oleja chcu strasne zarobit ... a preto su u nas take ceny ake su ... pozri sa len na polsko ... preco maju nizsie ceny ? lebo tam ti obchodnici inak rozxmyslaju ...
pozri sa na pneumatiky, to je nieco podobne ... tam su tiez rozdiely v cenach na nete a v kamennom, ale ved vo vsetkom to tak je ... uplne vo vsetkom ...
takze ja by som tu zradu az tak neriesil ALE ak mas pochybnosti ... nevidim najmensi problem, aby si dal podnet na obch. inspekciu, nech proste kupia olej na webe a potom v obchode normalnom a spravia testy ...
ale podla mna ten olej je ten isty, uplne ten isty _________________ admin Fusion webu |
|
| Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Fri May 20, 2011 6:06 am Post subject: |
|
|
| dulius wrote: |
vies, na Slovensku su taki podnikatelia, ze na kazdom litri oleja chcu strasne zarobit ... a preto su u nas take ceny ake su ... pozri sa len na polsko ... preco maju nizsie ceny ? lebo tam ti obchodnici inak rozxmyslaju ...
|
My sme chorá krajina. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
| Back to top |
|
 |
Robbert

|
Posted: Fri May 20, 2011 7:27 am Post subject: |
|
|
| dulius wrote: | pozri sa na pneumatiky, to je nieco podobne ... tam su tiez rozdiely v cenach na nete a v kamennom, ale ved vo vsetkom to tak je ... uplne vo vsetkom ...
ale podla mna ten olej je ten isty, uplne ten isty |
Ale ty rozdíly net a kamenný obchod musí být všude. Jde o to, kdo má jaké náklady kdo co platí. Net obchod má ve srovnání s kamenným obchodem minimální náklady, proto má nízké ceny. Tak to bylo je a bude.
| dulius wrote: |
takze ja by som tu zradu az tak neriesil ALE ak mas pochybnosti ... nevidim najmensi problem, aby si dal podnet na obch. inspekciu, nech proste kupia olej na webe a potom v obchode normalnom a spravia testy ...
Duli: Tys nepochopil, co jsem chtěl říct. Já netvrdím, že ten olej z netu je jiný než ten v autorizáku. Ten problém je v tom, že v případě, že se nedej bože něco stane z motorem, a hlavně v době záruky, servis prohlásí, že to bylo olejem, který si donesl zákazník. A odmítně provést záruční opravu. A bude na tobě, abys dokázal, že jsi dodal olej odpovídající kvality. Podotýkám, že faktura z Eshopu nic nedokazuje, mohlo dojít k záměně a servis ti tam nalil, co sis donesl. Tohle je to největší riziko, které může nastat, pokud si dodáš svůj olej. Ten olej může být opravdu v pořádku a může se stát v tom motoru cokoli jiného, ale tohle je pro servis to nejjednodušší řešení, které navíc s největší pravděpodobností využije. A jestli zaplatím za olej o pár korun více (už jsem psal že fordí olej patří k těm nejlevnějším) tak mě osobně to za tu jistotu stojí.
btw: Duli, když jsem se díval na ten první tvůj příspěvek, jsi si jistý, že Shell Helix Ultra splnuje specifikaci Forda? Ono i autorizovaný servis může udělat chybu. _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Mondeo Kombi r.v. 2015, Green Guard
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
EX:F Mondeo Kombi r.v. 2009
F Mondeo 2002,
Škoda Superb 1,9 TDi, 2003 |
|
| Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Fri May 20, 2011 7:31 am Post subject: |
|
|
| Robbert wrote: | | dulius wrote: | pozri sa na pneumatiky, to je nieco podobne ... tam su tiez rozdiely v cenach na nete a v kamennom, ale ved vo vsetkom to tak je ... uplne vo vsetkom ...
Ale ty rozdíly net a kamenný obchod musí být všude. Jde o to, kdo má jaké náklady kdo co platí. Net obchod má ve srovnání s kamenným obchodem minimální náklady, proto má nízké ceny. Tak to bylo je a bude.
|
preco tu komentujes mna ? nepomylil si sa ? nemal si komentovat libora? ved on kusok asi nechapem, preco v kamennom obchode je nieco aj o 1/3 drahsie ako na webe .. ja na webe kupujem veci uz X rokov
 _________________ admin Fusion webu |
|
| Back to top |
|
 |
Robbert

|
Posted: Fri May 20, 2011 7:38 am Post subject: |
|
|
Já citoval tebe, protože ty jsi to napsal, jako poslední, takže to beru jako reakci.  _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
F Mondeo 2002,
|
| Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Fri May 20, 2011 7:38 am Post subject: |
|
|
| Robbert wrote: |
Duli: Tys nepochopil, co jsem chtěl říct. Já netvrdím, že ten olej z netu je jiný než ten v autorizáku. Ten problém je v tom, že v případě, že se nedej bože něco stane z motorem, a hlavně v době záruky, servis prohlásí, že to bylo olejem, který si donesl zákazník. A odmítně provést záruční opravu. A bude na tobě, abys dokázal, že jsi dodal olej odpovídající kvality. Podotýkám, že faktura z Eshopu nic nedokazuje, mohlo dojít k záměně a servis ti tam nalil, co sis donesl. Tohle je to největší riziko, které může nastat, pokud si dodáš svůj olej. Ten olej může být opravdu v pořádku a může se stát v tom motoru cokoli jiného, ale tohle je pro servis to nejjednodušší řešení, které navíc s největší pravděpodobností využije. A jestli zaplatím za olej o pár korun více (už jsem psal že fordí olej patří k těm nejlevnějším) tak mě osobně to za tu jistotu stojí.
btw: Duli, když jsem se díval na ten první tvůj příspěvek, jsi si jistý, že Shell Helix Ultra splnuje specifikaci Forda? Ono i autorizovaný servis může udělat chybu. |
OK, ja som sa vyjadril. Pokial mam v servisnej knizke doklad, ze som bol v servise, pokial mam fakturu zo servisu, ze mi previedli servisnu prehliadku = splnil som podmienky pre zaruku. A ja nikde ziadnymi malymi pismenami naozaj nevidim, ze olej musia dat ONI ... teda ako som pisal, aj priemerny pravnik to zvladne / ak by sa stalo to co si napisal TY, ze povedia ze chyba bola mojim olejom PRETOZE pri preberani oleja im to nevadilo a na nic take ma neupozornili.
+ Shell Helix Ultra - momentalme mam Kiu Ceed SW CRDi ... tento olej presne mi napisali z autorizovaneho servisu Kia, ze aj oni ho pouzivaju pri garancnych prehliadkach pri diesel motori, preto som si ho kupil na webe. _________________ admin Fusion webu |
|
| Back to top |
|
 |
Robbert

|
Posted: Fri May 20, 2011 7:56 am Post subject: |
|
|
Duli: Tys pořád nepochopil, co jsem chtěl říct a na co upozornuji. Servis není povinen tě upozornit, na cokoli. Ty sis dodal, ty neseš zodpovědnost. Servis to provedl na tvé přání. A bude na tobě, abys dokázal a věř, že z tohoto tě porávník možná vyseká, ale za jakou cenu? Budeš muset doložit, že olej, který jsi dodal (a nikoli jen papírově) odpovídá tomu, co předepsal výrobce. Servisu je jedno, co ti do auta naleje, když si to doneseš sám. Teoreticky by ti tam nalil i olej na smažení, kdyby sis to přál a donesl si ho.
Nic jiného se nesnažím říct. Podmínky pro obecnou záruku jsi splnil, ale věř, že kdyby opravdu došlo na problémy s motorem, má servis okamžitě výmluvu, proč si za to můžeš sám. A dál se s tebou nebude bavit. A na tobě bude důkazní břemeno.
A co se toho oleje týká, měl jsem na mysli fakturu ze strany 1. Tuhle:
Tady je jiný olej než fordem předepsaný. _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
F Mondeo 2002,
|
| Back to top |
|
 |
vls

|
Posted: Fri May 20, 2011 10:27 am Post subject: |
|
|
robbert :
zvykol som si na tazke diskusie, vsak...
olej je spotrebny material ako voda v chladici, zmes do ostrekovacov a palivo - u tych netreba aby ich dodaval len znackovy servis? znackovemu servisu dodava rovnaky vyrobca a ak by mal predajca nieco ine nez deklaruje - pojde po nom inspekcia a mozes ho riesit rovnako ako keby ti predali ovčí moč v krabici od trvanliveho mlieka. naviac stale trvam na tom, ze servis ma olej lacny v sudoch a to ze potrebuje tiez z niecoho zit je blud. znackove servisy si vybrali olej ako paku ktorou vyrazia zo zakaznika nicim neopravnene peniaze nasilu...urcite aj preto, lebo olej ma na motor vplyv.
rovnaku politiku robi aj vyrobca, ktory vyzaduje schvalenie daneho oleja podla svojej specifikacie. to je ina forma vypalnictva vyrobcov oleja a auta. robil som viacero dlhodobych skusok motorov s odoberanim a analyzovanim vzoriek oleja a schvalovanim a viem o com hovorim...
robim obchod uz skoro desat rokov. viem si zivo predstavit ako sa zakaznik potesi, ked mu budem nutit rovnaky produkt ako ma konkurencia za trojnasobnu cenu....to sa da len kartelovou dohodou vsetkych na trhu a ta je zakazana. ked sa ale taka dohoda zastresi prazdnymi pindami o zaruke a lepsej sluzbe zakaznikovi - znie to lepsie ale zlodejstvo je to stale... _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
Suzuki SX4 Scross 2WD, 1.0 Premium 6AT, sphere blue pearl
Peugeot 3008 1.6VTi Active, red rubis
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red |
|
| Back to top |
|
 |
Robbert

|
Posted: Fri May 20, 2011 10:51 am Post subject: |
|
|
vls: Ach jo, já tady mluvím ale úplně o něčem jiném.
Kup si olej kde chceš. Servis ti do auta nalije, co mu dodáš. (podívej se na fakturu, kde je uvedeno, že zákazník si dodal svůj olej)
A teď znovu, já neříkám, že sis dodal špatný olej nebo, že obchodníci s oleji jsou podvodníci, že šidí zákazníky, já to beru z pohledu servisu. Servis ti tam nalije, co si řekneš, ale odpovědnost za to, co tam máš je ne tobě. Ty sis to dodal, ty si to řeš. Servis je z obliga.
Podobné to bude, když si na auto necháš namontovat třeba svoje světla pro denní svícení. A pak se ti něco stane s elektronikou, a servis ti řekne, že to způsobila světla pro denní svícení. A bude na tobě, abys dokázal, že to tak není. I kdyby nakrásno to bylo něčím jiným, nejdříve se bude hledat příčina u tebe.
Nic jiného se nesnažím říct.
Úplně stejné je to z benzínem/ naftou. Tankuj si tam, co chceš, ale pokud se ti něco stane s motorem v důsledku paliva, těžko budeš uplatnovat záruku... _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
F Mondeo 2002,
|
| Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Fri May 20, 2011 11:04 am Post subject: |
|
|
Robbert, ok ... uz nereagujem, ale napisem len jednu vec, ze ta faktura nie je moja ... ja s Presovom nic nemam, ja som Fusiona kupoval v Szilcar Kosice ... ta faktura je od nicku: pirat, par prispevkov nizsie to on sam potvrdil  _________________ admin Fusion webu |
|
| Back to top |
|
 |
vls

|
Posted: Fri May 20, 2011 11:07 am Post subject: |
|
|
robbert :
- meritum veci je v mojom prvom prispevku.
Ak chcem mat istotu - teoreticky rad by som sa obratil na servis aby mi olej dal.
(mimochodom, co som na svete, a to je pekne dlho, znacili sme na aute vsetky gumy a hlavne diely pred vstupom do servisu, lebo servisy ta okradli kde mohli, namontovali dodrbany stary diel namiesto mojho dobreho a podobne, teraz nas idu ucit poctivosti)
preco ma ale servis olej trikrat drahsi nez inde?
ja vychovavam mojich zakaznikov ze sa na mna mozu spolahnut a snazim sa, aby sa ku mne vratili.
servisy ma nutia kupovat 300 percent predrazene veci a vychovavaju ma - so skutocne efektivnym vysledkom - vid viacero miest na tomto fore - nikdy sa k nim nevratit od okamziku, ked ich zlodejska páka pominie. _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
|
| Back to top |
|
 |
Robbert

|
Posted: Fri May 20, 2011 11:12 am Post subject: |
|
|
Já třeba nechápu, proč jezdíš do servisu, kde nejsi spokojený?
Něco se ti nelíbí, najdi si jiný servis. Máš možnost to řešit jinak.
Já jen poukazoval na skutečnost, že donesením svého materiálu na sebe přebíráš plnou zodpovědnost za škody, které tebou donesený materiál může způsobit. Nic jiného jsem nechtěl říct.
To, že máš problémy v servise kam jezdíš, že servisu nevěříš, je něco úplně jiného a vůbec to nesouvisí s tím, o čem píši já. _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
F Mondeo 2002,
|
| Back to top |
|
 |
vls

|
Posted: Fri May 20, 2011 12:13 pm Post subject: |
|
|
robbert :
stazujem sa na to, ze VSETKY!! vw autorizovane servisy na Slovensku reaguju rovnako = predrazeny olej a nemoznost doniest si svoj pri zachovani garancie mobility...
ist do servisu, kde by som bol spokojny ma zenie napriklad do Rakuska.... _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
|
| Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Fri May 20, 2011 4:53 pm Post subject: |
|
|
vls, ja kašlem na servisy, čo treba meniť pravidelne a je to špinava vymena, tak to necham na male servisy, olej som kupil za 25,-€, vymena v Mikone je za 17,-€. Pozeram, ako to robia a viem, že je to vymenene.
Takto som nakupoval pred rokom na olejposta.sk
Názov Množstvo Cena s DPH / ks Cena s DPH
SCT-Filter SM 196 2 ks 6,27 € 12,54 €
Fiaam PA 7398 2 ks 10,48 € 20,96 €
Bestair BA-K-115 1 ks 16,55 € 16,55 €
Valvoline DuraBlend FE 5W-30, 4L 2 ks 25,10 € 50,20 €
http://olejposta.sk/r_1797.html
CENA ZA 1 LITER JE 6,33EUR _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
| Back to top |
|
 |
|