Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Prídavné denné svetlá
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 30, 31, 32  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Elektroinstalacia, elektronika
View previous topic :: View next topic  
Author Message
zdenal8

PostPosted: Mon May 23, 2011 9:12 pm    Post subject: Reply with quote

Dle mého názoru je to v pořádku. Myslím, že je to s přehledem do 400 mm od bočního obrysu vozidla. Pokud je mi známo, tak do bočního obrysu se nepočítají zpětná zrcátka.
A pochybuju o tom, že zrovna Milotec by nabízel něco jako jsou denní světla a nesplňovalo to předpis.

www.fordfans.cz
Back to top
View user's profile Send private message
Ivašek a spol.

PostPosted: Mon May 23, 2011 9:27 pm    Post subject: Reply with quote

zdenal8 wrote:

A pochybuju o tom, že zrovna Milotec by nabízel něco jako jsou denní světla a nesplňovalo to předpis.

Myslím si to samé..
Navíc to vypadá hodně dobře Cool

U toho Focusu bych to ale spíš řešil montáží vedle mlhovek...

http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion#
Back to top
SEKYC

PostPosted: Mon May 23, 2011 9:38 pm    Post subject: Reply with quote

Problém je odkud se měří ten boční obrys,včera jsem vzal metr a koukal jsem jak blázen,na FOFU když měřím od blatníků nad kolem(tam jak je ten vystouplý lem)tak těch 40cm není ani na konec toho černýho plastu co jsou mlhovky,jinak když se zde podívám na čelní foto FOFU ivaška a na ten CEED tak jestli to splnujou tak to maj 39,9cm , od země to budou mít 25,1cm Laughing Laughing je to ale známá firma tak si myslím že si to nedovolej ale ta fotka je zavádějící. Rolling Eyes
Ivašek a spol.

PostPosted: Tue May 24, 2011 7:21 pm    Post subject: Reply with quote

Tak ja sem to měřil tak nahrubo, pořádně to stejně na také karoserii ani nejde..
Dneska sem zrovna viděl fofika s LEDkama umístěnýma v tom otvoru u SPZ (jak sem to zkoušel taky na jedné fotce) Smile

Back to top
SEKYC

PostPosted: Tue May 24, 2011 10:43 pm    Post subject: Reply with quote

ECE-R48 předpis pro denní světla Umístění: 1) vzdálenost od země:minimálně 250mm,maximálně1.500mm 2)vzdálenost mezi vnitřními okraji viditelných svítících ploch denních světel musí být minimálně 600mm 3)vzdálenost mezi vnějším okrajem vozidla a denním světlem:maximálně 400mm Geometrická viditelnost:Horizontálně:ven 20 stupnů a dovnitř 20 stupnů Vertikálně:nahoru 10 stupnů a dolů 10 stupnů Namíření:Dopředu Elektrické zapojení:Jestliže jsou namontována denní světla,musejí se zapínat automaticky, jakmile je zapnuto zapalování.Při aktivaci potkávacích světel se musejí denní světla automaticky vypnout. Denní světla nesmí svítit dohromady s mlhovými světly a dálkovými světly(vyjímkou je světelná houkačka).
Toto je doslovný přepis tohoto předpisu o kterým tady diskutujem nic víc nic mínˇ v něm o denních světlech není.
hanýsek starší

PostPosted: Wed May 25, 2011 7:49 pm    Post subject: Reply with quote

To SEKYC:

Odcitoval jsi to krásně a doslovně.U většíny prodejců autopříslušenství(tedy i LED světel) je to i takto popsáno.
Mnoho dnů se tady vše probírá a propírá, stále a stále se řeší nové umístění.
Na FoFíkovi je to jednoznačné:
1/ Na trhu nejsou schválená denní LED světla s atestem RL,která by se vešla do výřezů nad mlhovky a směřovala rovně v ose vozidla.
2/ Aby se dodržely obě míry (400mm od vnějšího okraje a 600mm od sebe) rovněž nejde s nabízenými typy na trhu zvládnout.

Proto se domnívám, že vakadlec,kuher i já jsme po zralé úvaze přistoupili z důvodu dodržení všech přepisů a atestů k montáži místo mlhovek.Jejich četnost a využití během roku je u každého taky jiná.Rozhodně více odjezdím s LED světly než s mlhovými.
Tímto nechci nikoho "lanařit" a přemlouvat, aby se zbavoval mlhových světel.
Musí se každý rozhodnout dle svého svědomí a odvahy vůči Polici na cestách a případně STK, když nedodrží montážní rozměry a nebo neschválená LED světla bez atestu.
FoFík je prostě na jiné umístění LED světel řešený neprakticky, ale není sám. Sad Sad Sad
Back to top
SEKYC

PostPosted: Wed May 25, 2011 8:36 pm    Post subject: Reply with quote

hanýsek starší wrote:
To SEKYC:

Odcitoval jsi to krásně a doslovně.U většíny prodejců autopříslušenství(tedy i LED světel) je to i takto popsáno.
Mnoho dnů se tady vše probírá a propírá, stále a stále se řeší nové umístění.
Na FoFíkovi je to jednoznačné:
1/ Na trhu nejsou schválená denní LED světla s atestem RL,která by se vešla do výřezů nad mlhovky a směřovala rovně v ose vozidla.
2/ Aby se dodržely obě míry (400mm od vnějšího okraje a 600mm od sebe) rovněž nejde s nabízenými typy na trhu zvládnout.

Proto se domnívám, že vakadlec,kuher i já jsme po zralé úvaze přistoupili z důvodu dodržení všech přepisů a atestů k montáži místo mlhovek.Jejich četnost a využití během roku je u každého taky jiná.Rozhodně více odjezdím s LED světly než s mlhovými.
Tímto nechci nikoho "lanařit" a přemlouvat, aby se zbavoval mlhových světel.
Musí se každý rozhodnout dle svého svědomí a odvahy vůči Polici na cestách a případně STK, když nedodrží montážní rozměry a nebo neschválená LED světla bez atestu.
FoFík je prostě na jiné umístění LED světel řešený neprakticky, ale není sám. Sad Sad Sad
Bohužel pro nás co chceme zachovat mlhovky máš ve všem pravdu. Ten úhel je neskutečných rovných 30 stupnů v zaměstnání jsem ho změřil nejdříve manuálně pokosníkem a pak pro jistotu i laserem takže cokoliv tam přidělat pod takovým úhlem by vypadalo jak dodělaný mlhovky na škodě 120L no hrůza.
Ivašek a spol.

PostPosted: Wed May 25, 2011 9:06 pm    Post subject: Reply with quote

Nepraktická karoserie,no Mad
Tak ono pokud nenarazíš na blbce policajta (Stejně pochybuju že by to někdo měřil), tak se to dá..na STK to odpojíš a řekneš, že to používáš pouze jako poziční,ne jako denní Wink

Back to top
SEKYC

PostPosted: Tue Jun 07, 2011 8:49 pm    Post subject: Reply with quote

to Hanýsek starší Chtěl jsem se tě optat jak si to vyřešil s tou dírou do kabiny,já tam taky nemám průchodku ale plech a důlek jako ty,jsem tak přemýšlel nějakou špičkou to protuknout.
hanýsek starší

PostPosted: Wed Jun 08, 2011 6:33 pm    Post subject: Reply with quote

SEKYC wrote:
to Hanýsek starší Chtěl jsem se tě optat jak si to vyřešil s tou dírou do kabiny,já tam taky nemám průchodku ale plech a důlek jako ty,jsem tak přemýšlel nějakou špičkou to protuknout.

to SEKYC:

V kabině jsem od pedálu plynu odpojil konektor s elektrikou, aby nepřekážel a malou vrtačkou jsem vyvrtal dirku vrtákem 6,5mm směrem do motorového prostoru.
Do ní jsem pak vsunul malou gumovou průchodku, aby při průchodu plechovou přepážkou nedošlo k poškození el.drátu.Ještě jsem na něj pro jistotu natáhl i bužírku a v motorovém prostoru i umělohmotnou ohebnou hadičku.
Tu jsem použil i při průchodu el drátů předním nosníkem před chladičem od levého světla k pravému.
Jsem tak trochů maximalista. Smile Smile Smile
Back to top
SEKYC

PostPosted: Wed Jun 08, 2011 7:39 pm    Post subject: Reply with quote

hanýsek starší wrote:
SEKYC wrote:

to SEKYC:

V kabině jsem od pedálu plynu odpojil konektor s elektrikou, aby nepřekážel a malou vrtačkou jsem vyvrtal dirku vrtákem 6,5mm směrem do motorového prostoru.
Do ní jsem pak vsunul malou gumovou průchodku, aby při průchodu plechovou přepážkou nedošlo k poškození el.drátu.Ještě jsem na něj pro jistotu natáhl i bužírku a v motorovém prostoru i umělohmotnou ohebnou hadičku.
Tu jsem použil i při průchodu el drátů předním nosníkem před chladičem od levého světla k pravému.
Jsem tak trochů maximalista. Smile Smile Smile
Díky za odpověd,máš to teda udělaný líp jak original v Kolíně .Já se na to pomalu připravuji ale ted jdu na 1.servisní prohlídku a uvidím kolik to bude stát a podle peněz tak příští měsíc,nechci kupovat ty levný z aukra i když mají to RL a E tak je objednám u p.Bražiny v Rakovníku jak tu byl na něj odkaz v předešlích příspěvcích,samozdřejmě ty kulatý, našel jsem pro ně i místo které by splnovalo těch 40cm od kraje(bylo by to 39,5cm)ale byl jsem ted na myčce a bojím se že by ty kartáče nemusely přežít,tak asi padnou ty mlhovky Crying or Very sad Crying or Very sad
hanýsek starší

PostPosted: Wed Jun 08, 2011 8:05 pm    Post subject: Reply with quote

SEKYC wrote:
t,tak asi padnou ty mlhovky Crying or Very sad Crying or Very sad

To musíš zvážit sám, co využiješ během kalendářního roku častěji.Já každopádně LED světla, není tolik namáhán alternátor,baterie,osvětlení atd.
Jsem po cca.1měsíci naprosto spokojený a rád, zě jsem se k tomu po dlouhém přemýšlení a "dokopal". Smile Smile Smile
Back to top
Robbert

PostPosted: Fri Jun 24, 2011 7:32 am    Post subject: Reply with quote

Tak jsem se konečně dostal k tomu, podívat se na ten kryt mlhovky. A musím říct, že jsem to nikdy nestudoval, až nyní a je fakt, že tam opravdu MUSÍ být to světlo vuďto zešikmené nebo úplně šíleně vložené. Kdyby tam bylo normální namontované souběžně s tou dírou, která vznikne vyříznutím toho otvoru nad mlhovkou, svítilo by to naprosto mimo osu vozidla, což jsem zamítl. Takže uvažuji, že si na vrakovišti koupím tu krytku mlhovky a budu obcházet obchody, a hledat světlo, kam by se to vešlo aniž by bylo nutno to nějak více upravovat. Jsem ochoten vyříznout ten otvor větší, ale musí to nějak vypadat. Takže Philipsy padají. Crying or Very sad
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
EX:F Mondeo Kombi r.v. 2009
F Mondeo 2002,
Škoda Superb 1,9 TDi, 2003
Back to top
SEKYC

PostPosted: Fri Jun 24, 2011 3:44 pm    Post subject: Reply with quote

Robbert wrote:
Tak jsem se konečně dostal k tomu, podívat se na ten kryt mlhovky. A musím říct, že jsem to nikdy nestudoval, až nyní a je fakt, že tam opravdu MUSÍ být to světlo vuďto zešikmené nebo úplně šíleně vložené. Kdyby tam bylo normální namontované souběžně s tou dírou, která vznikne vyříznutím toho otvoru nad mlhovkou, svítilo by to naprosto mimo osu vozidla, což jsem zamítl. Takže uvažuji, že si na vrakovišti koupím tu krytku mlhovky a budu obcházet obchody, a hledat světlo, kam by se to vešlo aniž by bylo nutno to nějak více upravovat. Jsem ochoten vyříznout ten otvor větší, ale musí to nějak vypadat. Takže Philipsy padají. Crying or Very sad
Jedny jsem našel ale ta šíře je moc 20cm posud sám,muselo by se to vyzkoušet jak říkáš ty sehnat kryt a obcházet obchody. http://www.kanclservis.cz/cz-detail-581539-vertex-car-hid-523hp-auto-tuning-led-svetla-pro-denni-sviceni.html
hanýsek starší

PostPosted: Fri Jun 24, 2011 7:18 pm    Post subject: Reply with quote

To Robbert:
Máš někde nějakou adresu vrakoviště, které by bylo ve východních Čechách nebo okolí a měli něco na FoFíky?
Dej sem prosím nějaký typ.Díky.
Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Elektroinstalacia, elektronika All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 30, 31, 32  Next
Page 16 of 32

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum