View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
dulius Site Admin

|
Posted: Wed Sep 26, 2007 8:51 am Post subject: |
|
|
s tou lopatou s army je to dobry napad
inak len aby nejaka zima vobec bola, staci si spomenut na minuly rok ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
fusik

|
Posted: Wed Sep 26, 2007 10:26 am Post subject: Ještě jednou Multi Grip |
|
|
Tak sem napsal do Velcaru a dpověděli mi toto.
"Dobrý den,
naše stránky se budou předělávat takže momentálně tam víc nenajdete.
Návleky stojí 1390Kč,-a jsou k vydění u nás na prodejně."
Děkuji za pochopení
S pozdravem
Velcar Nymburk _________________ Fusion 1.6 TDCI,Jeans Blue,2005,Xenony,AutoChip,Disky16-TOORA chrom,UniroyalRainSport2,205/50 R16,Audio Pioneer,6repro,Bruxafol,2xvýfuk UlterSport,Chrompaket OmsaLine,zrcatkaazadni světla NewFusion,chrom-Hagusy,maskaazadní nárazník kopie MondeoS. |
|
Back to top |
|
 |
DR
|
Posted: Wed Sep 26, 2007 11:08 am Post subject: Re: Sněhove řetězy |
|
|
Tak ještě jednou k řetězům-neřetězům Multigrip. Podle odpovědi z Velcaru stojí 1390,- Kč za pár v rozměrech 195/60/15, 215/45/17 a 215/65/15.
Výhody (podle mě):
- jsou lehké s skladné
-nehrozí ziziko poškrávání disku (já mám tedy na zimu plecháče, ale pro někoho to může být důležité).
Nevýhody (podle mě)
- mondáž s nutností najíždění na řetězy. Za celý svůj život jsem potřeboval řetězy 2x, v obou případech k vyproštění zapadlého auta. najížděcí řetězy jsou v takové situaci k ničemu (leda tak k vzteku). Současné klasické řetězy se montují všechny na stojícím autě, není nutné kvůli montáži popojíždět s autem nebo otáčet kolem. A dají se nasadit i na zapadeném autě.
- životnost. Materiál multigripu je obdoba protiskluzovépoložky pod mobil, je to síťka z měkké gumy (vyztužená tkaninou). Nesmí se s tím jet po holém asfaltu, nebo po štěrku (takže asi ani po posypaných silnicích). Pár metrů opatrné jízdy by to určitě přežilo, ale o moc víc asi ne. Obecně mechanická odolnost gumové siťky je někde jinde, než u ocelového řetězu.
- nutnost montovat multigripy na vlhkou pneumatiku. Ve větším mrazu bude asi s tím vlhkem trochu problém.
-cena. To je podle mě vzhledem k výše napsaným omezením zcela zásadní nedostatek. Za 400 Kč koupím klasické sněhové řetězy, za 800-1500 už koupím opravdu kvalitní klasické řetězy s prakticky neomezenou životností
Suma sumárum. Kdyby ty Multigripy stály 200-400Kč, byla by to zajímavá alternativa k laciným řetězům, které třeba já vozím v autě pro strýčka Příhodu, kdybych někde v noci na samotě u lesa zapadl ve sněhu. Ale za 1390,- Kč je to IMHO nehorázně drahé.
A docela by mě zajímalo srovnání jízdních vlasntostí slušných zimních pneu a toho Multigripu. Protože veškerá účinost Multigripu je založená na "protiskluzovosti" té pracovní části. Ale zimní gumy jsou taky slušně protiskluzové, té protiskluzovosti dosahují nejen složením gumové směsi, ale i tvarem a konstrukcí dezénu.
Fusik: proti tobě osobně nemám vůbec nic. Jenom jediný dotaz - už jsi ty multigripy vyzkoušel na sněhu?
BTW, za mách mladých let existovaly (možná pořád existují) sněhové řetězy ve spreji. Proste se na penumatiku nastříkal nějaký sprej, který krátkodobě zlepšil její protiskluzové vlastnosti, používalo se to i na boty. Ty multigripy mi to připomněly, i když aplikace toho spreje byla mnohem jednodušší . _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
 |
fusik

|
Posted: Wed Sep 26, 2007 12:54 pm Post subject: Re: Sněhove řetězy |
|
|
DR wrote: | Tak ještě jednou k řetězům-neřetězům Multigrip. Podle odpovědi z Velcaru stojí 1390,- Kč za pár v rozměrech 195/60/15, 215/45/17 a 215/65/15.
Výhody (podle mě):
- jsou lehké s skladné
-nehrozí ziziko poškrávání disku (já mám tedy na zimu plecháče, ale pro někoho to může být důležité).
Nevýhody (podle mě)
- mondáž s nutností najíždění na řetězy. Za celý svůj život jsem potřeboval řetězy 2x, v obou případech k vyproštění zapadlého auta. najížděcí řetězy jsou v takové situaci k ničemu (leda tak k vzteku). Současné klasické řetězy se montují všechny na stojícím autě, není nutné kvůli montáži popojíždět s autem nebo otáčet kolem. A dají se nasadit i na zapadeném autě.
- životnost. Materiál multigripu je obdoba protiskluzovépoložky pod mobil, je to síťka z měkké gumy (vyztužená tkaninou). Nesmí se s tím jet po holém asfaltu, nebo po štěrku (takže asi ani po posypaných silnicích). Pár metrů opatrné jízdy by to určitě přežilo, ale o moc víc asi ne. Obecně mechanická odolnost gumové siťky je někde jinde, než u ocelového řetězu.
- nutnost montovat multigripy na vlhkou pneumatiku. Ve větším mrazu bude asi s tím vlhkem trochu problém.
-cena. To je podle mě vzhledem k výše napsaným omezením zcela zásadní nedostatek. Za 400 Kč koupím klasické sněhové řetězy, za 800-1500 už koupím opravdu kvalitní klasické řetězy s prakticky neomezenou životností
Suma sumárum. Kdyby ty Multigripy stály 200-400Kč, byla by to zajímavá alternativa k laciným řetězům, které třeba já vozím v autě pro strýčka Příhodu, kdybych někde v noci na samotě u lesa zapadl ve sněhu. Ale za 1390,- Kč je to IMHO nehorázně drahé.
A docela by mě zajímalo srovnání jízdních vlasntostí slušných zimních pneu a toho Multigripu. Protože veškerá účinost Multigripu je založená na "protiskluzovosti" té pracovní části. Ale zimní gumy jsou taky slušně protiskluzové, té protiskluzovosti dosahují nejen složením gumové směsi, ale i tvarem a konstrukcí dezénu.
Fusik: proti tobě osobně nemám vůbec nic. Jenom jediný dotaz - už jsi ty multigripy vyzkoušel na sněhu?
BTW, za mách mladých let existovaly (možná pořád existují) sněhové řetězy ve spreji. Proste se na penumatiku nastříkal nějaký sprej, který krátkodobě zlepšil její protiskluzové vlastnosti, používalo se to i na boty. Ty multigripy mi to připomněly, i když aplikace toho spreje byla mnohem jednodušší . |
1) se ti omlouvam, že jsem tak vyjel, ale těma otazkami jsi mně dostal
2) ano, mutligripy jsem vyzkoušel na sněhu, jak jsem psal na začatku, dle mně super.
Zkoušel jsem je hned jak jsem si je koupil, tak v tom nadšení jsem jel na nejbližší pole a tam to vyzkoušel ve sněhu a na rozdježděne polni cestě. Bohužel snih vydržel jen asi dalši tyden, a pak nic, takže toto jedina zkušenost.
Nasidit se mi je podařilo na poprve docela snadno, navliknul co nejvic na kolo až k mistu kde stalo na zemi, povolil ručni brzdu a rychlost, popostrčil fusiona cca o 30 cm a dovliknul zbytek a srovnal, pak kyž u jsem popojel vic, šel jsem pro jistotu zkontrolovat, a fakt byly srovnany, jak ma byt.
Jine podminky jsem neměl, tak nevim, kdybys třeba zapadnul, tak dle mně stači trocha protočit kola decentně s plynem abys dovliknul tu plošku co stoji na zemi - Jen muj nazor.
Jinak s multigripami kola zabirali znatelně lip, minimalni prokluz, dokonce i na travu jsem se prohrabal.
Na rozjetem snehu a břečce taky dobry zaběr, kam jsem zatočil, tam kola tahali.
Pak zase sviknul, popostrčil auto, nebo popojel, a sundal zbytek. Doma oplachnul vodou, nechal uschnout,složil do obalu, dale vozil pod sedačkou v přihradce. _________________ Fusion 1.6 TDCI,Jeans Blue,2005,Xenony,AutoChip,Disky16-TOORA chrom,UniroyalRainSport2,205/50 R16,Audio Pioneer,6repro,Bruxafol,2xvýfuk UlterSport,Chrompaket OmsaLine,zrcatkaazadni světla NewFusion,chrom-Hagusy,maskaazadní nárazník kopie MondeoS. |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Wed Sep 26, 2007 1:02 pm Post subject: |
|
|
Myslim, ze tuto diskusiu by ste uz mohli ukoncit ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
fusik

|
Posted: Wed Sep 26, 2007 1:07 pm Post subject: |
|
|
dulius wrote: | Myslim, ze tuto diskusiu by ste uz mohli ukoncit ... |
Souhlasim _________________ Fusion 1.6 TDCI,Jeans Blue,2005,Xenony,AutoChip,Disky16-TOORA chrom,UniroyalRainSport2,205/50 R16,Audio Pioneer,6repro,Bruxafol,2xvýfuk UlterSport,Chrompaket OmsaLine,zrcatkaazadni světla NewFusion,chrom-Hagusy,maskaazadní nárazník kopie MondeoS. |
|
Back to top |
|
 |
scorsese
|
Posted: Thu Sep 27, 2007 11:11 am Post subject: |
|
|
Pristi tyden si jedu k Fordum pro ty objednane pneumatiky na discich i s poklicema. Vcera se mi ozvali SMS-kou, abych si je vyzvednul. Az je privezu, dam vedet, jestli jstou ty poklice original. _________________ Peugeot Partner Tepee - 1,6 Vti
ex : Peugeot 308 SW - 1,6VTi
ex : Fusion 1,4 16V - modrá ocean |
|
Back to top |
|
 |
peca
|
Posted: Thu Sep 27, 2007 5:09 pm Post subject: |
|
|
tak mne uz dnes prisla zasilka kol domu.
koupil sem nakonec bridgestone blizzak LM20 R15 195/60 s ocel. diskama  _________________ Fusion Ambiente 1.25, 03/2007, klima, Radio CD 6000, Garmin Nuvi 300
best 6.1 l/100km, nyni 7,3 |
|
Back to top |
|
 |
sklima

|
Posted: Thu Sep 27, 2007 6:01 pm Post subject: |
|
|
peca wrote: | tak mne uz dnes prisla zasilka kol domu.
koupil sem nakonec bridgestone blizzak LM20 R15 195/60 s ocel. diskama  |
Blahopreji k volbe, já koupil presne ty same, jen je to uz dele. Docela jsem na ne zvedavy, v testech vypaji moc dobre.
Dneska, za velmi prudkeho deste (voda nestacila odtekat), jsem na dalnici zkousel letni Hankooky co jsem dostal na FoFu a musim rict, ze podle mne nejsou vubec spatny. |
|
Back to top |
|
 |
antonin
|
Posted: Thu Sep 27, 2007 8:46 pm Post subject: Hankook |
|
|
Mozem potvrdit. Pri ceste zo Senca do Trencina ma pocas celej cesty chytila 14 hod. riadna prietrz mracien a fuzik si to bez mihnutia sinul, bol k vozovke ako prikovany  _________________ Ford Fusion 1.4i 16V Duratec 07/2007 strieborna metaliza |
|
Back to top |
|
 |
dan
|
Posted: Thu Sep 27, 2007 8:56 pm Post subject: |
|
|
peca wrote: | tak mne uz dnes prisla zasilka kol domu.
Ahoj, peca. Nedas mi tip, cez aky on-line obchod si kupoval pneumatiky? A ak to nie je tajomstvo, co to stalo. Myslim pneu + disky. Dik, Dan. _________________ FoFu Champion Ebony 1,4 16V, 7/07, Modrá Tonic |
|
Back to top |
|
 |
scorsese
|
Posted: Tue Oct 02, 2007 12:01 pm Post subject: |
|
|
Tak chlapci dneska jsem si privezl ty zimni pneumatiky, ktere byly u Forda v akci. Objednal jsem si Kleber (jen pro poradek) a mam Kleber Krisalp HP 195/60 R15 88T. Jsou vyrobene v Anglii v tydnech od 17 do 27/2007. Disky i poklice (docela hezke) original Ford, pneu nasazene a kola vyvazena. Cena dle objednavky (10.990,- Kc za vsechno) plus jsem si k tomu vzal matky na plechace za 500,- Kc. Uvidime jak to bude na nich jezdit a jaka bude zima
Pozn : Nebyl jsem tam pro to sam, bylo si to vyzvednout vice lidi a v hromadce objednavek jich tam mely tak 30. Asi o tu akci zajem byl. _________________ Peugeot Partner Tepee - 1,6 Vti
ex : Peugeot 308 SW - 1,6VTi
ex : Fusion 1,4 16V - modrá ocean |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Tue Oct 02, 2007 12:12 pm Post subject: |
|
|
pekne, pekne ... mozes tie pneu a puklice odfotit? _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
peca
|
Posted: Tue Oct 02, 2007 1:10 pm Post subject: |
|
|
dan wrote: | Ahoj, peca. Nedas mi tip, cez aky on-line obchod si kupoval pneumatiky? A ak to nie je tajomstvo, co to stalo. Myslim pneu + disky. Dik, Dan. |
cau, stalo mne to 11.920kč. Objednaval sem na www(tecka)dobrepneu(tecka)cz  _________________ Fusion Ambiente 1.25, 03/2007, klima, Radio CD 6000, Garmin Nuvi 300
best 6.1 l/100km, nyni 7,3 |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Tue Oct 02, 2007 1:35 pm Post subject: |
|
|
dan wrote: | peca wrote: | tak mne uz dnes prisla zasilka kol domu.
Ahoj, peca. Nedas mi tip, cez aky on-line obchod si kupoval pneumatiky? A ak to nie je tajomstvo, co to stalo. Myslim pneu + disky. Dik, Dan. |
poradim Ti jedno: prejdi si viacero inet obchodov, linky mas napr. tu: http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?t=39
aby si nedopadol tak, ze si kupis pneu v jednom obchode a v druhom by si ich mal o 500 korun lacnejsie ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
|