Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Zavady a poruchy Ford Fusion
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 12, 13, 14  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská
View previous topic :: View next topic  
Author Message
vls

PostPosted: Thu Oct 25, 2007 6:31 pm    Post subject: Reply with quote

tak som si dnes prvy raz pustil tie pazvuky, co tu o nich diskutujete. su mrzke!
ak to spravne chapem, ozyvaju sa pri nezaradenej rychlosti na volnobeh, spojka nie je vymacknuta, ano? Getrag, ty si odbornik - co sa vlastne vtedy v prevodovke toci? nezatazeny predlohovy hriadel a na nom nejake volne kolesa? a ked vymacknem spojku tak by sa tam nemalo tocit nic, nie? ak teda pri vymacknuti spojky hluk neprestane, nie je zdrojom prevodovka? ak prestane, tak podla toho kovoveho zvuku ako ked pilis do zeleza je to nejake nemazane lozisko predlohy alebo kolizia niecoho s niecim?
ako som tu uz niekde pisal, mal som kamarata pred 100 rokmi na brigade v Liaze a ked nestihali na montazi, nasypali zvysne diely do prevodovky - koncova kontrola to odchyti a oni plnia. nedavno som videl montaz prevodoviek vo vw blava a kazdy kus tocili na skusobnom stave a radili rychlosti, testovali funkcnost. je fakt, ze v tom hluku tam ten obsluhujuci fachcenko nemohol pocut nijake zvuky ani pazvuky. Getrag, ako to testuju v tom Halewoode, alebo to nebodaj uz montuju nasi vychodniari - povidej-prehanej!
na mojom fofiku citim len sem-tam trhnutie pri rozbehu pri posuvani sa v kolone na jednotke, neda sa mu uplne zabranit ani super jemnostou pri ovladani pedala spojky. myslim, ze je to tym, ze na volnobehu a v nizkych otackach mi do toho keca elektronicka regulacia motora.
problemove zaradenie jednotky ci spiatocky - synchrony sice zosuladia otacky oboch hriadelov, ale mozu nastavit zuby kolies tak oproti sebe, ze napriek nabehovym sikminam na ozubeni to nezatlacis, alebo nedotlacis, alebo tlacis prilis nasilu - tak si to predstavujem - Getrag - je to tak? ak ano, ked sa ti to stane, v pohode zanadavaj, vyrad, pusti spojku, nechaj motor kolesa natocit inak a pod znova. to chce klid Twisted Evil
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red
Back to top
View user's profile Send private message
pirat

PostPosted: Thu Oct 25, 2007 7:16 pm    Post subject: Reply with quote

vls wrote:
tak som si dnes prvy raz pustil tie pazvuky, co tu o nich diskutujete. su mrzke!
ak to spravne chapem, ozyvaju sa pri nezaradenej rychlosti na volnobeh, spojka nie je vymacknuta, ano? Getrag, ty si odbornik - co sa vlastne vtedy v prevodovke toci? nezatazeny predlohovy hriadel a na nom nejake volne kolesa? a ked vymacknem spojku tak by sa tam nemalo tocit nic, nie? ak teda pri vymacknuti spojky hluk neprestane, nie je zdrojom prevodovka? ak prestane, tak podla toho kovoveho zvuku ako ked pilis do zeleza je to nejake nemazane lozisko predlohy alebo kolizia niecoho s niecim?
ako som tu uz niekde pisal, mal som kamarata pred 100 rokmi na brigade v Liaze a ked nestihali na montazi, nasypali zvysne diely do prevodovky - koncova kontrola to odchyti a oni plnia. nedavno som videl montaz prevodoviek vo vw blava a kazdy kus tocili na skusobnom stave a radili rychlosti, testovali funkcnost. je fakt, ze v tom hluku tam ten obsluhujuci fachcenko nemohol pocut nijake zvuky ani pazvuky. Getrag, ako to testuju v tom Halewoode, alebo to nebodaj uz montuju nasi vychodniari - povidej-prehanej!
na mojom fofiku citim len sem-tam trhnutie pri rozbehu pri posuvani sa v kolone na jednotke, neda sa mu uplne zabranit ani super jemnostou pri ovladani pedala spojky. myslim, ze je to tym, ze na volnobehu a v nizkych otackach mi do toho keca elektronicka regulacia motora.
problemove zaradenie jednotky ci spiatocky - synchrony sice zosuladia otacky oboch hriadelov, ale mozu nastavit zuby kolies tak oproti sebe, ze napriek nabehovym sikminam na ozubeni to nezatlacis, alebo nedotlacis, alebo tlacis prilis nasilu - tak si to predstavujem - Getrag - je to tak? ak ano, ked sa ti to stane, v pohode zanadavaj, vyrad, pusti spojku, nechaj motor kolesa natocit inak a pod znova. to chce klid Twisted Evil

No ja som pisal o zvukoch co su sposobene nespravnou polohou ozubenia pri spiatocke.
Ak je motor spojeny cez spojku s prevodovkou otaca sa vstupny hriadel, vsetky pevne kolesa na nom a vsetky volne kolesa na vystupnom hriadeli, ktore su roztacane vstupnym hriadelom (Pri IB5ke vsetky).

Ak auto stoji a motor nieje spojeny s prevodovkou netoci sa nic teda nejaka zotrvacnost tam je ale tu zanedbame.

No tazko povedat co konkretne huci, pretoze to mozu byt nepresnosti (Montaz, alebo pocas vyroby odchylky a nepresnosti), necistoty, alebo aj opotrebenie napr. pri nespravnom zakaleni materialu, ale to sa tyka skor aut co maju nieco najazdene. V prevodovke su na zachytavanie kovovych necistot magnety pri opotrebeni sa mozu uvolnit male kovove castice a tie robia bordel v ozubeniach Smile.

Nuz z Halewoodu mam len sprostredkovane info, ja som bol v centrale v Koline, tam je kabina, kde je chlapik co testuje prevodovky. Prebieha to asi takto na pase mas prevodovky tie su automaticky napojene na testovaciu masinu otacky okolo 3500ot/min chlapik skusa vsetky prevodove stupne pricom tam nieje ziadna spojka a radi ako pod plnym plynom pakou. Ak je vsetko ok vyrazi na veko svoju znacku a prevodovka ide dalej. Ak je problem s radenim ide na rozobranie a kontrolu co pokaslali. Ak je nadmerny hluk mala by ist tiez na rozobranie.
Je to vsetko subjektivne od toho ako dobre si robi chlapik robotu alebo aky ma sluch Smile Zvuk je nieco take " Huuuuuuuuuuuu" Smile

Cela prevodovka je v oleji cize sa to maze z vnutra.

Nuz radenie je riesene ze vsetky sikme ozubenia su vzdy v zabere a radi sa pomocou prstencov ktore zapadaju do ozubenych prstencov, ktore su navarene na kazdom kolese. Jedina vynimka je napr. nasa spiatocka V IB5ketam sa v spiatocke zasuva koleso s priamym ozubenim medzi 2 kolesa.

Snad z toho co som napisal videte ak nie tak som slubil tym co pridu na nejaky zraz v KE tak Vam ukazem prezentaciu 6rychlostnej manualnej prevodovky.
dan

PostPosted: Thu Oct 25, 2007 9:17 pm    Post subject: Reply with quote

Getrag wrote:
vls wrote:

No ja som pisal o zvukoch co su sposobene nespravnou polohou ozubenia pri spiatocke.
Ak je motor spojeny cez spojku s prevodovkou otaca sa vstupny hriadel, vsetky pevne kolesa na nom a vsetky volne kolesa na vystupnom hriadeli, ktore su roztacane vstupnym hriadelom (Pri IB5ke vsetky).

Ak auto stoji a motor nieje spojeny s prevodovkou netoci sa nic teda nejaka zotrvacnost tam je ale tu zanedbame.

No tazko povedat co konkretne huci, pretoze to mozu byt nepresnosti (Montaz, alebo pocas vyroby odchylky a nepresnosti), necistoty, alebo aj opotrebenie napr. pri nespravnom zakaleni materialu, ale to sa tyka skor aut co maju nieco najazdene. V prevodovke su na zachytavanie kovovych necistot magnety pri opotrebeni sa mozu uvolnit male kovove castice a tie robia bordel v ozubeniach Smile.

Nuz z Halewoodu mam len sprostredkovane info, ja som bol v centrale v Koline, tam je kabina, kde je chlapik co testuje prevodovky. Prebieha to asi takto na pase mas prevodovky tie su automaticky napojene na testovaciu masinu otacky okolo 3500ot/min chlapik skusa vsetky prevodove stupne pricom tam nieje ziadna spojka a radi ako pod plnym plynom pakou. Ak je vsetko ok vyrazi na veko svoju znacku a prevodovka ide dalej. Ak je problem s radenim ide na rozobranie a kontrolu co pokaslali. Ak je nadmerny hluk mala by ist tiez na rozobranie.
Je to vsetko subjektivne od toho ako dobre si robi chlapik robotu alebo aky ma sluch Smile Zvuk je nieco take " Huuuuuuuuuuuu" Smile

Cela prevodovka je v oleji cize sa to maze z vnutra.

Nuz radenie je riesene ze vsetky sikme ozubenia su vzdy v zabere a radi sa pomocou prstencov ktore zapadaju do ozubenych prstencov, ktore su navarene na kazdom kolese. Jedina vynimka je napr. nasa spiatocka V IB5ketam sa v spiatocke zasuva koleso s priamym ozubenim medzi 2 kolesa.

Snad z toho co som napisal videte ak nie tak som slubil tym co pridu na nejaky zraz v KE tak Vam ukazem prezentaciu 6rychlostnej manualnej prevodovky.

Mne uz hucia kolecka v mojej palici.
Som technicky antitalent.
Nastastie, na nasom FoFu som ziaden pazvuk nespozoroval. Teda okrem deti na zadnych sedadlach, ale to asi nebude vyrobna chyba, vsak?
vls

PostPosted: Fri Oct 26, 2007 7:33 am    Post subject: Reply with quote

getrag - vdaka

este ma napadlo co som pocul uz dvakrat v autosalone na Prime pri hodnoteni roznych aut (pocul som to pri mazde a pri volve tusim), citujem :

"razeni je u tohoto vozu vyborne, presne ale ve skode a u fordu to umi lip"
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red
Back to top
Plesnivec

PostPosted: Fri Oct 26, 2007 7:53 am    Post subject: Reply with quote

Getrag wrote:

Díky moc za info, zajimavé, aspoň nebudu v servise za blbce a nenechám se hned tak odbýt.
PS - netušíte, jakou převodovku budou dělat v Kechněci? Když nová B6 bude z Halewoodu...
pirat

PostPosted: Fri Oct 26, 2007 4:52 pm    Post subject: Reply with quote

vls wrote:
getrag - vdaka

este ma napadlo co som pocul uz dvakrat v autosalone na Prime pri hodnoteni roznych aut (pocul som to pri mazde a pri volve tusim), citujem :

"razeni je u tohoto vozu vyborne, presne ale ve skode a u fordu to umi lip"

Mno Ford vlastni Volvo a 20 % akcii Mazdy Smile Motor 1.25 benzin je z Mazdy, len nemam info ci je v tej 1,25ke prevodovka IB5, ale bolo by to logicke Smile.

Btw. Fabia ma o dost lepsiu prevodovku hlavne presnejsiu a ma mensiu paku.
pirat

PostPosted: Fri Oct 26, 2007 5:48 pm    Post subject: Reply with quote

Plesnivec wrote:
Getrag wrote:

Díky moc za info, zajimavé, aspoň nebudu v servise za blbce a nenechám se hned tak odbýt.
PS - netušíte, jakou převodovku budou dělat v Kechněci? Když nová B6 bude z Halewoodu...

Hm.. Hm.. Embarassed Su 2 verzie sportova SPS6 pre jednu nemenovanu automobilku a MPS6 pre bezne seriovky.
Matrix

PostPosted: Sat Oct 27, 2007 12:59 pm    Post subject: Reply with quote

FF

Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 5:01 pm; edited 1 time in total
Back to top
destroy

PostPosted: Sat Oct 27, 2007 6:26 pm    Post subject: Reply with quote

huh, a to je spotreba merana pocitacom o uplneho zaciatku ako prislo nove auto, alebo namerana na pumpe na nadrz?

Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/
Back to top
xxnobodyxx

PostPosted: Sat Oct 27, 2007 9:24 pm    Post subject: Reply with quote

Aj Mazda ma prevodovku IB5...
Rozne- http://s219.photobucket.com/albums/cc132/fordfusion16/Fusion-rozne/
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Matrix

PostPosted: Sun Oct 28, 2007 9:19 am    Post subject: Reply with quote

FF

Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 5:02 pm; edited 1 time in total
Back to top
dulius
Site Admin

PostPosted: Sun Oct 28, 2007 9:37 am    Post subject: Reply with quote

Matrix wrote:
destroy wrote:
huh, a to je spotreba merana pocitacom o uplneho zaciatku ako prislo nove auto, alebo namerana na pumpe na nadrz?

To je průměr, který ukazuje palubní počítač po ujetí 800km.

uz to tu pisal asi kazdy, ze palubak neukazuje presnu spotrebu, vacsinou ukazuje viac, takze zmeraj si presnu spotrebu a potom uvidis Smile
pirat

PostPosted: Sun Oct 28, 2007 9:48 am    Post subject: Re: Focus Reply with quote

Maki wrote:
Matrix wrote:

Vcera jsem si byl vyzvednout Fusiona. Nakonec jsem dostal uplne nove auto...

Takze gratulujem.
dopadol si skvele.

Ako je to s tym prednym sklom stale Ti robia stierace smuhy ?
Mne to robilo na predchodzom a robi to aj teraz. Tie smuhy sa objavia tesne po zotreti a po par sekundach zmyznu. Problem je ze ked pustim stierace rychlejsie tak tie smuhy nestihaju miznut. V lavo okolo miesta kde stierac konci to smuhy neroby. Inak celkovo sa to celne sklo blbo cisti aj z vnutra.
destroy

PostPosted: Mon Oct 29, 2007 6:20 pm    Post subject: Reply with quote

dulius wrote:
Matrix wrote:
destroy wrote:

To je průměr, který ukazuje palubní počítač po ujetí 800km.

uz to tu pisal asi kazdy, ze palubak neukazuje presnu spotrebu, vacsinou ukazuje viac, takze zmeraj si presnu spotrebu a potom uvidis Smile

jj, uz sa to tu predebatuvavalo ze prve meranie je obycajne nanic, treba resetnut pocitac po 1000k a uz by to potom malo byt lepsie.

Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/
Back to top
Matrix

PostPosted: Tue Oct 30, 2007 1:49 pm    Post subject: Reply with quote

FF

Last edited by Matrix on Wed Nov 07, 2007 5:03 pm; edited 1 time in total
Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 8, 9, 10 ... 12, 13, 14  Next
Page 9 of 14

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum