| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
MajoV
|
Posted: Mon Jun 16, 2008 11:58 am Post subject: |
|
|
| Fraga wrote: | Majo preto je tá spotreba taká na buduce nechaj polovičku šoférovať celú cestu a nebudeš veriť, že je to tvoje auto a spotreba bude ešte nižšia  |
No hej. Ale ked budes kazdu cestu = 400km travit 6 hodin tak to prestane byt zabavne skoro len kvoli tomu, ze nemame dialnice. Je to dost na hlavu ist tych par km taku dobu. Zapad europy by asi nechapal co tam tych 6 hodin robis. _________________ Ford Fusion Flair |
|
| Back to top |
|
 |
Fraga

|
Posted: Mon Jun 16, 2008 12:33 pm Post subject: |
|
|
Hi hi ale ja nehovorila nič o dodržovaní rychlosti, alebo aby si na dialnici trávil 6h len aby si nechal šoférovať polovičku a spotreba pôjde dole ono je to aj o štýle jazdenia netreba to turovať a hned je pekná spotreba hi. Inak prave kvoli tym 6h som kupila 1,6 lebo ma to prestavalo bavit  _________________ FF Flair X 1,6i Duratec 5/2008 Black Panther alias Čérna kočka |
|
| Back to top |
|
 |
MajoV
|
Posted: Mon Jun 16, 2008 7:21 pm Post subject: |
|
|
| Fraga wrote: | Hi hi ale ja nehovorila nič o dodržovaní rychlosti, alebo aby si na dialnici trávil 6h len aby si nechal šoférovať polovičku a spotreba pôjde dole ono je to aj o štýle jazdenia netreba to turovať a hned je pekná spotreba hi. Inak prave kvoli tym 6h som kupila 1,6 lebo ma to prestavalo bavit  |
Sak pockaj, pride na psa mraz. Zavedu vysoke pokuty a zacneme jazdit podla papierov. Inak to bude dost des. Take cesty ako Nitra ZM sa zmenia na suvisly rad aut v nedelu vecer... A auta ako favorit 120tky apod, budu uhlavni nepriatelia. _________________ Ford Fusion Flair |
|
| Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Tue Jun 17, 2008 8:39 am Post subject: |
|
|
| Fraga wrote: | Hi hi ale ja nehovorila nič o dodržovaní rychlosti, alebo aby si na dialnici trávil 6h len aby si nechal šoférovať polovičku a spotreba pôjde dole ono je to aj o štýle jazdenia netreba to turovať a hned je pekná spotreba hi. Inak prave kvoli tym 6h som kupila 1,6 lebo ma to prestavalo bavit  |
vacsina zien jazdi strasne, ale o tom sme sa uz bavili, preto radsej obetujem tu vyssiu spotrebu kusok ...
http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?t=460
je to proste dane geneticky, a je to potvrdene
Cest vynimkam ! _________________ admin Fusion webu |
|
| Back to top |
|
 |
Fraga

|
Posted: Tue Jun 17, 2008 10:24 am Post subject: |
|
|
ha ha ha viem že tu taká téma je a dokonca aj to ako vidí Dulius ženy za volantom, ale asi ešte nevidel tie správne
Inak najazdeno 158 km a spotrebka je 8,6 takže to ide celkom dobre dole
Prišla som na to ako sa nuluje Trip, ešte príst na to ako sa nuluje spotreba, ale čítať navod sa mi nechce a zase tak to neponáhla, lebo do dalšieho tankovania daleko. Len ma napadlo, že dufam že ked natankujem a vynulujem spotrebu dufam ze to nebude zase merat do 12l/100 km a čím viac km tym sa to upravovať. Ozaj v múdrej knižke je že by to malo ukazovať aj aktuálnu spotrebu dá sa to nastaviť, alebo to majú len niektoré typy?  _________________ FF Flair X 1,6i Duratec 5/2008 Black Panther alias Čérna kočka |
|
| Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Tue Jun 17, 2008 11:58 am Post subject: |
|
|
| Fraga wrote: |
...príst na to ako sa nuluje spotreba, ... |
Tak isto ako aj ostatne udaje, ktore sa daju nulovat. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
| Back to top |
|
 |
Fraga

|
Posted: Tue Jun 17, 2008 12:24 pm Post subject: |
|
|
Duves díííky  _________________ FF Flair X 1,6i Duratec 5/2008 Black Panther alias Čérna kočka |
|
| Back to top |
|
 |
MajoV
|
Posted: Tue Jun 17, 2008 12:41 pm Post subject: |
|
|
| duves wrote: | | Fraga wrote: |
...príst na to ako sa nuluje spotreba, ... |
Tak isto ako aj ostatne udaje, ktore sa daju nulovat. |
Ked uz pises napis, ze podrzanim packy. Chodia sem rozni ludia a usetris im cas. _________________ Ford Fusion Flair |
|
| Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Tue Jun 17, 2008 2:03 pm Post subject: |
|
|
Len ma napadlo, že dufam že ked natankujem a vynulujem spotrebu dufam ze to nebude zase merat do 12l/100 km a čím viac km tym sa to upravovať. |
Zalezi kde a ako budes jazdit. Najvyssia spotreba je na studenom motore. Okamzite spotreby su vtedy na urovni dvojnasobku mestskeho cyklu.
Co obcas musim baby povozit po obchodnych centrach, tak mam des z toho, z tej spotreby.
Ozaj v múdrej knižke je že by to malo ukazovať aj aktuálnu spotrebu dá sa to nastaviť, alebo to majú len niektoré typy? |
Nenasiel som. Ale ak chces mat okamzitu spotrebu, resp. aby to ukazovalo udaj blizky okamzitej spotreby nuluj kazdy kilometer. Len sa nezabudni venovat aj jazde . A otestuj si spotrebu na studenom motore, prve 3 km. Uvidis! _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
| Back to top |
|
 |
Fraga

|
Posted: Tue Jun 17, 2008 2:17 pm Post subject: |
|
|
aha. no pozitívne zatial je, že stale klesa ešte sa nestalo, ze by ukazal menej a potom viac hihi. Som zvedava kde to skončí Inak mam chut sa previezť aspon do KE najlepšie by bolo naprieč austráliou no ale... včera stačila aj nočná BA  _________________ FF Flair X 1,6i Duratec 5/2008 Black Panther alias Čérna kočka |
|
| Back to top |
|
 |
fonder

|
Posted: Thu Jun 19, 2008 6:02 am Post subject: |
|
|
První měření po najetých 1300km: vypočítal jsem spotřebu 6,3l/100km. Oproti Fabii 1,2 je to 1 litr navíc, ale jízdní komfort +100% Sice nemám PP, ale displej mi ukazuje dojezdové km. Nevím jak vám, ale když ve skutečnosti ujedu 40km (cesta do práce), tak se z displeje odečte ca. 58km. Je to tak ok?? |
|
| Back to top |
|
 |
ladin

|
Posted: Thu Jun 19, 2008 6:09 am Post subject: |
|
|
| fonder wrote: | První měření po najetých 1300km: vypočítal jsem spotřebu 6,3l/100km. Oproti Fabii 1,2 je to 1 litr navíc, ale jízdní komfort +100% Sice nemám PP, ale displej mi ukazuje dojezdové km. Nevím jak vám, ale když ve skutečnosti ujedu 40km (cesta do práce), tak se z displeje odečte ca. 58km. Je to tak ok?? |
Jo ted odečet dojezdových km je trosku podivný, záleží na stylu a délce jízdy a když jedu dál s lehkou nohou odečítá se méně než najedu. Po každém nastartování to hodí jinou hodnotu.
PS: přidej si do popisu alespoň co máš za motor. _________________ Fusion 1,25 deep navy, 04/2007
klima, mlhovky, radio 5000c, defend lock, tazne, hagusy |
|
| Back to top |
|
 |
dan
|
Posted: Wed Jun 25, 2008 4:30 pm Post subject: |
|
|
Vcera som vyhrabal blocky za benzin za minuly rok, najazdenych skoro 15 tisic km. Priemerna spotreba vysla 6,25 l/100km. V podstate to sedi s udajmi vyrobcu, ktory udava priemer 6,5 litra. Som spokojny. _________________ FoFu Champion Ebony 1,4 16V, 7/07, Modrá Tonic |
|
| Back to top |
|
 |
Fraga

|
Posted: Thu Jun 26, 2008 7:10 am Post subject: |
|
|
Bola som v Nitre spotrebu mi ukazoval 5,8 bola zatial najnižšia, potom som sa vratila BA a začalo to stupať, teraz mi ukazuje 7 rovných. Nabehaných od 13.06. 650Km. _________________ FF Flair X 1,6i Duratec 5/2008 Black Panther alias Čérna kočka |
|
| Back to top |
|
 |
Gek

|
Posted: Sat Jun 28, 2008 9:33 pm Post subject: |
|
|
Při návratu z Hrozenkova jsme přejeli 6 000 km. Tak jsem spočetl od začátku co jsme do fofína nalili. průměr je 7,24 litrů na 100 km. Pokud jsem se někde nesekl.
Ale jezdí s ním i syn a ten mu asi šlape na krk. _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde.
Last edited by Gek on Thu Jul 03, 2008 11:29 am; edited 2 times in total |
|
| Back to top |
|
 |
|