Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

len spotreba - benzinove motory
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 77, 78, 79  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Palivo, palivová sústava, spotreba
View previous topic :: View next topic  
Author Message
MajoV

PostPosted: Mon Jun 16, 2008 11:58 am    Post subject: Reply with quote

Fraga wrote:
Laughing Majo preto je tá spotreba taká Laughing na buduce nechaj polovičku šoférovať celú cestu a nebudeš veriť, že je to tvoje auto a spotreba bude ešte nižšia Laughing

No hej. Ale ked budes kazdu cestu = 400km travit 6 hodin tak to prestane byt zabavne skoro len kvoli tomu, ze nemame dialnice. Je to dost na hlavu ist tych par km taku dobu. Zapad europy by asi nechapal co tam tych 6 hodin robis.
Fraga

PostPosted: Mon Jun 16, 2008 12:33 pm    Post subject: Reply with quote

Hi hi ale ja nehovorila nič o dodržovaní rychlosti, alebo aby si na dialnici trávil 6h Laughing len aby si nechal šoférovať polovičku a spotreba pôjde dole Very Happy ono je to aj o štýle jazdenia netreba to turovať a hned je pekná spotreba hi. Inak prave kvoli tym 6h som kupila 1,6 lebo ma to prestavalo bavit Confused
MajoV

PostPosted: Mon Jun 16, 2008 7:21 pm    Post subject: Reply with quote

Fraga wrote:
Hi hi ale ja nehovorila nič o dodržovaní rychlosti, alebo aby si na dialnici trávil 6h Laughing len aby si nechal šoférovať polovičku a spotreba pôjde dole Very Happy ono je to aj o štýle jazdenia netreba to turovať a hned je pekná spotreba hi. Inak prave kvoli tym 6h som kupila 1,6 lebo ma to prestavalo bavit Confused

Sak pockaj, pride na psa mraz. Zavedu vysoke pokuty a zacneme jazdit podla papierov. Inak to bude dost des. Take cesty ako Nitra ZM sa zmenia na suvisly rad aut v nedelu vecer... A auta ako favorit 120tky apod, budu uhlavni nepriatelia.
dulius
Site Admin

PostPosted: Tue Jun 17, 2008 8:39 am    Post subject: Reply with quote

Fraga wrote:

vacsina zien jazdi strasne, ale o tom sme sa uz bavili, preto radsej obetujem tu vyssiu spotrebu kusok ...
http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?t=460
je to proste dane geneticky, a je to potvrdene Cool
Cest vynimkam !
Fraga

PostPosted: Tue Jun 17, 2008 10:24 am    Post subject: Reply with quote

ha ha ha viem že tu taká téma je a dokonca aj to ako vidí Dulius ženy za volantom, ale asi ešte nevidel tie správne Laughing

Inak najazdeno 158 km a spotrebka je 8,6 takže to ide celkom dobre dole Wink

Prišla som na to ako sa nuluje Trip, ešte príst na to ako sa nuluje spotreba, ale čítať navod sa mi nechce Embarassed a zase tak to neponáhla, lebo do dalšieho tankovania daleko. Len ma napadlo, že dufam že ked natankujem a vynulujem spotrebu dufam ze to nebude zase merat do 12l/100 km a čím viac km tym sa to upravovať. Ozaj v múdrej knižke je že by to malo ukazovať aj aktuálnu spotrebu dá sa to nastaviť, alebo to majú len niektoré typy? Rolling Eyes
duves

PostPosted: Tue Jun 17, 2008 11:58 am    Post subject: Reply with quote

Fraga wrote:

...príst na to ako sa nuluje spotreba, ...

Tak isto ako aj ostatne udaje, ktore sa daju nulovat.
Fraga

PostPosted: Tue Jun 17, 2008 12:24 pm    Post subject: Reply with quote

Duves díííky Smile
MajoV

PostPosted: Tue Jun 17, 2008 12:41 pm    Post subject: Reply with quote

duves wrote:
Fraga wrote:

...príst na to ako sa nuluje spotreba, ...

Tak isto ako aj ostatne udaje, ktore sa daju nulovat.

Ked uz pises napis, ze podrzanim packy. Chodia sem rozni ludia a usetris im cas.
duves

PostPosted: Tue Jun 17, 2008 2:03 pm    Post subject: Reply with quote

Fraga wrote:

Len ma napadlo, že dufam že ked natankujem a vynulujem spotrebu dufam ze to nebude zase merat do 12l/100 km a čím viac km tym sa to upravovať.

Zalezi kde a ako budes jazdit. Najvyssia spotreba je na studenom motore. Okamzite spotreby su vtedy na urovni dvojnasobku mestskeho cyklu.
Co obcas musim baby povozit po obchodnych centrach, tak mam des z toho, z tej spotreby.

Fraga wrote:

Ozaj v múdrej knižke je že by to malo ukazovať aj aktuálnu spotrebu dá sa to nastaviť, alebo to majú len niektoré typy? Rolling Eyes

Nenasiel som. Ale ak chces mat okamzitu spotrebu, resp. aby to ukazovalo udaj blizky okamzitej spotreby nuluj kazdy kilometer. Len sa nezabudni venovat aj jazde Wink . A otestuj si spotrebu na studenom motore, prve 3 km. Uvidis!
Fraga

PostPosted: Tue Jun 17, 2008 2:17 pm    Post subject: Reply with quote

aha. no pozitívne zatial je, že stale klesa ešte sa nestalo, ze by ukazal menej a potom viac hihi. Som zvedava kde to skončí Wink Inak mam chut sa previezť aspon do KE Laughing najlepšie by bolo naprieč austráliou no ale... Laughing včera stačila aj nočná BA Laughing
fonder

PostPosted: Thu Jun 19, 2008 6:02 am    Post subject: Reply with quote

První měření po najetých 1300km: vypočítal jsem spotřebu 6,3l/100km. Oproti Fabii 1,2 je to 1 litr navíc, ale jízdní komfort +100% Very Happy Sice nemám PP, ale displej mi ukazuje dojezdové km. Nevím jak vám, ale když ve skutečnosti ujedu 40km (cesta do práce), tak se z displeje odečte ca. 58km. Je to tak ok??
Back to top
View user's profile Send private message
ladin

PostPosted: Thu Jun 19, 2008 6:09 am    Post subject: Reply with quote

fonder wrote:
První měření po najetých 1300km: vypočítal jsem spotřebu 6,3l/100km. Oproti Fabii 1,2 je to 1 litr navíc, ale jízdní komfort +100% Very Happy Sice nemám PP, ale displej mi ukazuje dojezdové km. Nevím jak vám, ale když ve skutečnosti ujedu 40km (cesta do práce), tak se z displeje odečte ca. 58km. Je to tak ok??

Jo ted odečet dojezdových km je trosku podivný, záleží na stylu a délce jízdy a když jedu dál s lehkou nohou odečítá se méně než najedu. Po každém nastartování to hodí jinou hodnotu.

PS: přidej si do popisu alespoň co máš za motor.
View user's profile Send private message
dan

PostPosted: Wed Jun 25, 2008 4:30 pm    Post subject: Reply with quote

Vcera som vyhrabal blocky za benzin za minuly rok, najazdenych skoro 15 tisic km. Priemerna spotreba vysla 6,25 l/100km. V podstate to sedi s udajmi vyrobcu, ktory udava priemer 6,5 litra. Som spokojny.
Fraga

PostPosted: Thu Jun 26, 2008 7:10 am    Post subject: Reply with quote

Bola som v Nitre spotrebu mi ukazoval 5,8 bola zatial najnižšia, potom som sa vratila BA a začalo to stupať, teraz mi ukazuje 7 rovných. Nabehaných od 13.06. 650Km.
Gek

PostPosted: Sat Jun 28, 2008 9:33 pm    Post subject: Reply with quote

Při návratu z Hrozenkova jsme přejeli 6 000 km. Tak jsem spočetl od začátku co jsme do fofína nalili. průměr je 7,24 litrů na 100 km. Sad Pokud jsem se někde nesekl.
Ale jezdí s ním i syn a ten mu asi šlape na krk.

FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde.

Last edited by Gek on Thu Jul 03, 2008 11:29 am; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Palivo, palivová sústava, spotreba All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 19, 20, 21 ... 77, 78, 79  Next
Page 20 of 79

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum