View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
dulius Site Admin

|
|
Back to top |
|
 |
Fordeda

|
Posted: Tue Apr 09, 2013 7:08 pm Post subject: |
|
|
Protože je to moje aktuální téma, vyjádřím se. Poslední tři týdny jsem na netu studoval disky, kola, elektrony, etc., etc. mám z toho hlavu jak balón. Ale už jsem vybral. Vybral jsem kola certifikovaná, ABE/ECE, u všech prodejců uváděná jako vhodná pro fofu. Jsou to 15". Protože ET neodpovídá hodnotě v TP, budu chtít typový list a nechám to zapsat do TP. Jsem, přiznávám prostě předposraný z toho, kdybych náhodou do někoho ťuknul a pojišťovna musela plnit, vyvlékla by se z toho tvrzením, že vozidlo nebylo způsobilé provozu, protože... Toho by se určitě chytli i policajti a platil bych jak mourovatej. Nemám tak nějak obavu z toho, že nehomologovaný kolo upadne, ale z toho co jsem popsal jo. Zkrátka jsem už starší člověk a držím se v brázdě.
Edit 1: Letmo jsem prolétl ty odkazy a pochopuju to takto: STK (Slovenská) uzná za dobré disky, které jsou zapsané v TP. Když tam zapsané nejsou, vozidlo není způsobilé. Do TP disk zapíše (v Čechách) úřad po evidenční kontrole na STK, k níž je potřeba typový list=certifikát. A je vymalováno. _________________ Fusion + 1.6 schwarze Katze |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Tue Apr 09, 2013 8:52 pm Post subject: |
|
|
Ahojko, neviem ci sme sa pochopili, tu nejde o ET, o to cislo, aby pasovalo presne na moje auto, ale ide o to, ci disky su certifikovane, alebo nie su ...
tie co nie su, mozu pochadzat napriklad z Ciny a inych krajin ... rozmerovo vsetko sedi tak ako ma podla TP
alebo som potom ja zle pochopil tvoju odpoved ... ale ja teraz akoze vazne neviem, ci niekto aj kontroluje tie certifikaty .. t.j. sposobis nehodu a policajt ta bude pytat papier, certifikat od ALU diskov , nikdy som nic take nepocul _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
Fordeda

|
Posted: Wed Apr 10, 2013 5:31 am Post subject: |
|
|
Jestli rozměry sedí, nenajde TK rozdíl a nemá proč se v tom šťourat. V tom jednom postu je to popsané, že za schválená jsou považována kola odpovídajících rozměrů. Ostatní je jen otázka víry. _________________ Fusion + 1.6 schwarze Katze |
|
Back to top |
|
 |
zdenal8

|
Posted: Wed Apr 10, 2013 7:26 am Post subject: |
|
|
Asi tak. Kdyby to muselo mít certifikaci tuv, pokud se nepletu tak je německá, tak by si diskrinoval třeba americké výrobce kol. z hlediska stk je důležitý ten rozměr. Ale jak jsem psal už jinde, pokud to není nějak do očí bijící tak to řešit nebudou. Pro ověření se musí sundat kolo, protože to bývá vyraženo na dosedací ploše kola. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Wed Apr 10, 2013 9:15 am Post subject: |
|
|
Fordeda: mne nejde o TP, o policatov, ale skor o tie disky, ci sa po 1000km nerozpadnu, ci nema niekto skusenosti s tymto _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
Fordeda

|
Posted: Wed Apr 10, 2013 11:17 am Post subject: |
|
|
Když mám prachy, nekupuju podivný záhadnosti a koupím značku. Německá kola se všechna rentgenují. Když mám málo, koukal bych po provedení. Nějaký subtilní kolečka s tenkými špicemi bych noname nekoupil. Když budou paprsky jak sloupy, vydrží lecos i kdyby byly jak ementál. Dovnitř nevidíš. Zkušenosti nemám. Ale protože je to jedna z věcí, na který závisí život, osobně jsem opatrnej. _________________ Fusion + 1.6 schwarze Katze |
|
Back to top |
|
 |
zdenal8

|
Posted: Wed Apr 10, 2013 8:18 pm Post subject: |
|
|
Zkušenosti se špatně odlitýma kolama s číny nemám, ale čínskej odlitek už jsem nějakej viděl. Samá bublina a ne malá. Povrch zatmelí, přelakujou a nepoznáš nic.
Osobně bych to viděl jak píše Fordeda. Kupovat osvědčený značky. Myslim, že třeba kolem 2tis. Kč za kolo, se toho na trhu najde dost. Alutec, Borbet, Enzo, Dotz, Ronal atd. Dokonce i v rozměru 16".
Přímo rozpadnout se ty disky asi nerozpadnou, ale je otázka, jestli po jednej sezoně budou ještě kulatý. Aby ten materiál nebylo úplný bláto.
Zase nejsme tak bohatý, abychom si kupovali úplně levné věci kažou sezonu. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Fri Apr 12, 2013 10:24 am Post subject: |
|
|
OK, vybral som si ANZIO TURN - z tych lacnejsich sa mi najviac pacia
kaslem na Cinske napodobneniny ...
 _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Sat Apr 13, 2013 10:08 pm Post subject: |
|
|
tak nie, tieto nie su na celom Slovensku ... vyberem daco ine _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
Fordeda

|
Posted: Sun Apr 14, 2013 11:12 am Post subject: |
|
|
No a vo tom to je, proto taky muj předchozí post tady. Můžu samozřejmě vybrat něo prudce dyzajnového ale když jdu blíž, zjistím že není rozměr, nebo šířka, nebo rozteč nebo zális a když nechci nějak šmrdlat s blatníkama, výběr se zúží na pár typů. A ty zas nejsou tak krásný...
Edit 1: byl blbě, smazan. _________________ Fusion + 1.6 schwarze Katze
Last edited by Fordeda on Mon Apr 15, 2013 5:35 am; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
|
Back to top |
|
 |
Fordeda

|
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Fri Apr 19, 2013 7:51 am Post subject: |
|
|
no a tie o ktorych je rec tam samozrejme nie su
inak uz som necakal a kontaktoval obchody, ake maju na sklade a hned som kupoval, uz to mam na aute, zobral som tieto:
 _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
Fordeda

|
Posted: Fri Apr 19, 2013 11:56 am Post subject: |
|
|
Dopytle vzdyt ty Anzio Turn jsem tam videl, mrknu tam znovu.
Edit 1. Maji na obrazku, ne ve sklade. Rekl bych, ze jeste nedavno tam byla zelena tecka. _________________ Fusion + 1.6 schwarze Katze |
|
Back to top |
|
 |
|