View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
destroy
|
Posted: Sat Sep 01, 2007 2:56 pm Post subject: |
|
|
xxxnobodyxxx wrote: | Skus sa tade prehnat podstatne rychlejsie ci bude odchylka...z mojej skusenosti viem ze pri vyssich rychlostiach sa moze prejavit vacsia odchylka na tacho podla skutocnosti... |
Skusim. Doteraz som nemal GPS a myslel som ze GPS bude ukazovat menej, ale rozdiel je mozno 2kmh ak vobec, takze tachac je presny.
DR wrote: | destroy: jestli tím policejním radarem myslíš tu digitální tabuli, která ti ukazuje naměřenou rychlost, tak tam bych na přesnost moc nespoléhal. Protože díky tomu, že ten radar neměří v ose jízdy, ale více, či méně zešikma, tak stejně jako u skutečného policejního radaru podstatně záleží na přesnosti jeho zkalibrování. Musíš tam přesně zadat, pod jakým úhlem měří, když to zadáš nepřesně, taki taky nepřesně ukazuje. S kalibrací se často nenamáhají ani policisté, takže od nějaké cedule na sloupu nečekej zázraky. Některé z nich určitě mří přesně, ale jak chceš zjistit, které to jsou? |
Dohodnime sa ze proste ten radar vedla cesty v Dudinciach mi ukazuje presne a ked ta najblizsie niekde zastavim tak ti ten rammer predvediem podrobnejsie.  _________________ Ford Fusion 1.4 TDCi 7/2006
Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/ |
|
Back to top |
|
 |
DR
|
Posted: Sat Sep 01, 2007 9:11 pm Post subject: |
|
|
destroy: s tou "přesností" těch cedulí u cesty je zásadní problém. Kromě toho, že můžou být špatně zkalibrované, tak (protože měří zešikma) přesně měří jenom v jednom bodě na silnici. Prostě když k té ceduli přijíždíš, tak podel toho, jak je nastavená, když jsi od ní v určité vzdálenosti, zobrazuje přesnou hodnotu, když jsi od ní dál, nebo naopak blíž, už ukazuje špatně.
Polopatě. Když k té ceduli budeš přijíždět konstatní rychlostí (např 50/km/h na tempomat), číslo na ceduli se bude měnit. nejdřív ti bude ukazovat víc, než 50km/h, jak se budeš blížit, bude to číslo klesat až pod 50km/h.
To jenom technická poznámka ohledně přesnosti, proti žádné z těch cedulí nic nemám. _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
 |
destroy
|
Posted: Mon Sep 03, 2007 7:15 am Post subject: |
|
|
ok, tak technicku poznamku beriem
Hned mi prislo divne preco sa niekto hada ked jednoducho skonstatujem ze ked proste tade idem (rovno, nikoho nepredbieham, ziadne zhorsene meteorologicke podmienky, nejdem sikmo, nepadam do priepasti, nefajcim a nepijem) tak mi to jednoducho presne zmeria rychlost. _________________ Ford Fusion 1.4 TDCi 7/2006
Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/ |
|
Back to top |
|
 |
pirat

|
Posted: Mon Sep 03, 2007 6:27 pm Post subject: |
|
|
Nieje to meranie rychlosti zalozene _________________ 1.4 TDCi Tango-cervena metaliza |
|
Back to top |
|
 |
fusik

|
Posted: Sun Sep 23, 2007 1:42 pm Post subject: Výkon a tachometr |
|
|
Zdravim, muj tachometr mi ukazuje o cca 5km vyšší rychlost než ve skutečnosti jedu. Porovnaval jsem s navigaci a informacni tabuli co ukazuje aktualni rychlost.Měřil jsem nekolikrat a ruznych mistech atd. Vždy to bylo 5-6 km. Jinak rozdil nebo změna mezi koly s disky 15 - 195/60 a disky 16 - 205/60 co mam ja na leto je 1 km, takže to je zanedbatelne - kdyby někdo potřeboval vědět. Při vyši rychlosti se odchylka tachometru zvyšuje z 5-6 na cca 8km. Max rychlost jsem jel 185 km/h (tachomet 190) a no problem, 1.6 je dost silna. _________________ Fusion 1.6 TDCI,Jeans Blue,2005,Xenony,AutoChip,Disky16-TOORA chrom,UniroyalRainSport2,205/50 R16,Audio Pioneer,6repro,Bruxafol,2xvýfuk UlterSport,Chrompaket OmsaLine,zrcatkaazadni světla NewFusion,chrom-Hagusy,maskaazadní nárazník kopie MondeoS. |
|
Back to top |
|
 |
destroy
|
|
Back to top |
|
 |
fusik

|
Posted: Sun Sep 23, 2007 2:27 pm Post subject: Re destroy |
|
|
Aha, tys to hned prozkoumal. Na ty stranky jsem se dival už když jsem kupoval ty kola, těch 6 mm neni zas až tak velky rozdil aby se to projevilo nějak znatelně a ve velkem. Ten 1 km je moje osobni měřeni, neni to žadny podloženy test, prostě co jsem stihal za jizdy odkoukat z tachometru,navigace a tabule. Několik lidi mě strašně přesvědcovali, že to bude nějak hrozne a tak, tak proto jsem si to takhle změřil. Taky to bylo při 50, při vyšši rychlosti to je určitě víc, ale ne nějak zásadně. Ty mysliš, že těch 6% ti to ovlini nějak hodně nebo co? _________________ Fusion 1.6 TDCI,Jeans Blue,2005,Xenony,AutoChip,Disky16-TOORA chrom,UniroyalRainSport2,205/50 R16,Audio Pioneer,6repro,Bruxafol,2xvýfuk UlterSport,Chrompaket OmsaLine,zrcatkaazadni světla NewFusion,chrom-Hagusy,maskaazadní nárazník kopie MondeoS. |
|
Back to top |
|
 |
DR
|
Posted: Sun Sep 23, 2007 2:40 pm Post subject: Re: Re destroy |
|
|
fusik: hlavně 205/60/16 nemají na fusionu co dělat. Tam patří 195/55/16. A když už musíš mít šířku 205, která není pro tohle auto schválená, tak s profilem 50 - tzn 205/50/16. _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
 |
fusik

|
Posted: Sun Sep 23, 2007 2:50 pm Post subject: Re DR |
|
|
Aha, chybyčka se mi vloudila, samozřejmě, že mam 205/50 ne 205/60 to už by asi škrabalo o blatniky. A schvaleny nejsou, to vim, ale viděl jsem tento rozměr na 2 fusionech v praze, tak jsem usoudil,že žadny problem s nimi nebude. A taky je mam hlavně kvuli větši ochraně disku a samozřejmě i vzhledu,že. Jinak žadny problem ani při plně obsazenem autě, plny kufr nakupu. _________________ Fusion 1.6 TDCI,Jeans Blue,2005,Xenony,AutoChip,Disky16-TOORA chrom,UniroyalRainSport2,205/50 R16,Audio Pioneer,6repro,Bruxafol,2xvýfuk UlterSport,Chrompaket OmsaLine,zrcatkaazadni světla NewFusion,chrom-Hagusy,maskaazadní nárazník kopie MondeoS. |
|
Back to top |
|
 |
fusik

|
Posted: Sun Sep 23, 2007 2:54 pm Post subject: To destroy |
|
|
Pneu jsou 205/50 R 16 ne 205/60, takže ten 1 nebo 2km by tedy odpovidaly. _________________ Fusion 1.6 TDCI,Jeans Blue,2005,Xenony,AutoChip,Disky16-TOORA chrom,UniroyalRainSport2,205/50 R16,Audio Pioneer,6repro,Bruxafol,2xvýfuk UlterSport,Chrompaket OmsaLine,zrcatkaazadni světla NewFusion,chrom-Hagusy,maskaazadní nárazník kopie MondeoS. |
|
Back to top |
|
 |
DR
|
Posted: Sun Sep 23, 2007 2:56 pm Post subject: Re: Re DR |
|
|
fusik: pak ale díky té tvé "chybičce" byla celá debata o ničem, protože 205/50/16 má proti 195/60/15 obvod menší o pouhých 0,57%. Možná by to pro příště chtělo si to po sobě před odesláním přečíst . _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
 |
fusik

|
Posted: Sun Sep 23, 2007 3:00 pm Post subject: Re: Re DR |
|
|
1) nečekal jsem, že se tak rychle někdo ozve a hlavně to hned prozkouma
2) ok, polepšim se. Byl to maly překlep ve spěchu a co naděla.  _________________ Fusion 1.6 TDCI,Jeans Blue,2005,Xenony,AutoChip,Disky16-TOORA chrom,UniroyalRainSport2,205/50 R16,Audio Pioneer,6repro,Bruxafol,2xvýfuk UlterSport,Chrompaket OmsaLine,zrcatkaazadni světla NewFusion,chrom-Hagusy,maskaazadní nárazník kopie MondeoS. |
|
Back to top |
|
 |
Maki

Joined: 09 Jul 2007 Posts: 124 Location: Kosice - Zelezniky
|
Posted: Thu Jan 31, 2008 8:11 pm Post subject: Re: Re DR |
|
|
Nejak ste sa utrhli od temy.
Prisiel som na to, ze pri ceste cez hory rychlostou 40-80km/h mam spotrebu nizsiu a to 5.4l ako pri rovnej ceste ci dialnici 6.3l.
Ak poznate usek Poprad - branisko - Krompachy- Kosice viete, ze su tam riadne stupaky.
Len zaver, ze FOFU je stavany viac na nizsie rychlosti a skor do mesta ci do "lesa" ako na dialnice.
Mate podobne skusenosti?
Maki _________________ Fusion 1.4 16V/80PS, 06/2007, model Flair-X
cervena tango metal |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Fri Feb 01, 2008 1:51 pm Post subject: |
|
|
Maki: Poprad - Kosice robim za priemer 5,3l ... chodim pravidelne _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
MajoV
|
Posted: Fri Feb 01, 2008 3:16 pm Post subject: |
|
|
Uz toho zacinam mat dost. Tu napis kolko otazok a akou rychlostou jazdis. Komplet styl. Aj po dialnici. Ked sa dostanem pod sedem tak som stastny jak blcha a ty tu pises taketo cifry. Bez akychkolvek problemov idem nad 7 litrov takze tu nieco nesedi. Uvidime dnes - BA- KE. _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
 |
|