View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
haplo602
|
Posted: Mon May 10, 2010 8:59 am Post subject: |
|
|
Pepikos wrote: | No, zdarec,
to si mal fakt stastie, zevraj tie 1,6 uz nerobia.
No, rozbehol som to na druhom qualte a nevibrovalo to - dokonca to motoru ani nerobilo problem, len som musel opatrno so spojkou. Ked som sa rozbiehal (1500 - 2000), tak to vobec nevibrovalo. Myslim, ze je to OK, Prvy kvalt pri pomalom rozbehu bez plynu neklepe, takze to asi neriesim, mozno som si to zacal vsimat az teraz, inak ked sa dotykam spojkoveho pedalu, tak pocas jazdy trochu vibruje stale (ale cital som, ze Loganu vibruju vsetky pedale ) Skusim im to vsak povedat v servise,
Opät vsak zopakujem, ze to robi len pri zatazenom aute (3 osoby) a proti svahovej prekazke.
Dakujem, som kludny. |
trochu viac pridat plyn a je to diesel proste nesmies podtocit, nema to rad ... _________________ Ford Fusion 1.6 TDCI Urbanite-X (Tango) / 2008
Kia Carnival III 2.9 CRDi EX /2006 |
|
Back to top |
|
 |
fusik

|
Posted: Sun Aug 01, 2010 8:33 am Post subject: Re: Dvojhmotný zotrvačník a veci súvisiace |
|
|
Pepikos wrote: | Čafte chalani a samozrejme aj nežné pohlavie,
mám jednú otázku. Má Fusion, 1,4 TDCI dvojhmotný zotrvačník? Lebo mne niekedy (keď sa rozbieham) dost razantne rozvibruje auto - je to len pri rozbehnutiu. Myslíte, že je zotrvačník v čudu? Ako to mám reklamovať? Lebo práve rozbitiu zotrvačníka som sa snažil vyhnúť brzdením podraďovaním.
Má niekto podobný problém? |
Před 14 dny jsem byl na vyměně spojky a vytekle bzdove kapalině atd atd, musel jsem Fusika dotahnout do servisu.
V original servisu Ford, mě strašili, že pokud budu mit dvojhmotny setrvačnik tak to bude stat majland. (jako u mondea, focusu)
Potom jsem volal do servisu, že to auto rozbrali, převodovka ven a dalši věci, atd,
Tak nakonec zjistění, že Fusiony nemaji dvojhmontné setrvačniky!!!!
A to mam tu nejsilnější 1.6 TDCI, taže 1.4 tdci ho určitě nema! _________________ Fusion 1.6 TDCI,Jeans Blue,2005,Xenony,AutoChip,Disky16-TOORA chrom,UniroyalRainSport2,205/50 R16,Audio Pioneer,6repro,Bruxafol,2xvýfuk UlterSport,Chrompaket OmsaLine,zrcatkaazadni světla NewFusion,chrom-Hagusy,maskaazadní nárazník kopie MondeoS. |
|
Back to top |
|
 |
ALAF
|
Posted: Sun Aug 01, 2010 10:18 am Post subject: |
|
|
Asi te zklamu, ale moje 1.4TDCI ho ma(motor byl venku). _________________ FF 1,4 TDCI, r.v.2002 |
|
Back to top |
|
 |
fusik

|
Posted: Sun Aug 01, 2010 10:50 am Post subject: |
|
|
ALAF wrote: | Asi te zklamu, ale moje 1.4TDCI ho ma(motor byl venku). |
Aha, tak to sem blazen....
Tak bud mi něco nakecali ve Fordu (doufam, že si tak ušetřili práci, ironicky řečeno)
nebo to je zase nějaky rozdil mezi 1.6 a 1.4.... _________________ Fusion 1.6 TDCI,Jeans Blue,2005,Xenony,AutoChip,Disky16-TOORA chrom,UniroyalRainSport2,205/50 R16,Audio Pioneer,6repro,Bruxafol,2xvýfuk UlterSport,Chrompaket OmsaLine,zrcatkaazadni světla NewFusion,chrom-Hagusy,maskaazadní nárazník kopie MondeoS. |
|
Back to top |
|
 |
Pepikos
|
Posted: Wed Aug 04, 2010 7:15 pm Post subject: Dvojhmotnostný zotrvačník |
|
|
No, ono medzi 1,4 a 1,6 TDCI su znacne rozdiely... . Napr.: 1,6 ma variabilnu geometriu lopatiek turboduchadla, 1,4 to nema, to iste s intercoolerom (medzichladicom turboduchadla). Inak mam pocit, ze 1,4 nastastie nema dvojhmotny zotrvacnikl. Dnes som studoval letak pre Fusion (od predajcom) a pre 1,4TDCI sa dvojhmotny zotrvacnik neuvadza, pre 1,6 ano... _________________ Fofik, Urbanite X, modrá metalíza, 1,4 TDCI a maximálna spokojnosť  |
|
Back to top |
|
 |
port3r

|
Posted: Wed Aug 04, 2010 8:29 pm Post subject: |
|
|
pravdu sa nedozvieme a je taka, ze na tuto otazku nevie odpovedat nik, ani predajca ba mozno ani vyrobca motora lebo Ford uz vobec o tom nic nevie, bolo mi povedane, ze byt tam moze aj nemusi, zavisi na aku sadu natrafite, raz ho tam davali a raz nie nechapem ako to takto mohli skladat asi to bolo tak, ze skladali z toho co bolo na sklade  _________________
Ford Fiesta 1.4TDCi, 12/2006, Blog |
|
Back to top |
|
 |
|