Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

SX4 ka
Goto page Previous  1, 2, 3  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Guláš - na kus reči
View previous topic :: View next topic  
Author Message
DR

PostPosted: Fri Jul 27, 2007 11:19 am    Post subject: Reply with quote

dulius: to si děláš sradnu ... podívej se, co všechno musí mit 4x4 na zadní nápravě navíc proti pohonu předních kol. To "něco" musíš nekam nacpat, většinou na úkor zmenšení kufru (musí mít vyšší podlahu). Zepředu dozadu musí vést kardan, který zase potřebuje pod podlahou prostor.

Ale možná má sx4 prostornější interiér na úkor kufru, chtělo by to postavit obě auta vedle sebe a porovnat, 60litrů je dost na to, aby ten rozdíl byl vidět.
View user's profile Send private message Visit poster's website
destroy

PostPosted: Fri Jul 27, 2007 12:13 pm    Post subject: Reply with quote

SX4 s pohonom 2WD ma presne taky isty kufor aj vsetko ostatne ako SX4 s pohonom 4x4. 4WD nezabera nad urovnou podvozku nic navyse,
len jednu gucu a tyc na zadnej naprave.

Co sa mi na SX4 nepaci:

- Priecne umiestneny vyfuk ktory je pod urovnou svetlej vysku povozku.
- Lahko doskriabatelne plasty (biela umela hmota pod vrchnou cernou) a celkovo skareda pristrojovka
- Snad kazdemu druhemu vrzga a klepoce skrinka pred spolujazdcom
- Chyba priemerna spotreba na palubaku, ma to len v praxy nepouzitelnu aktualnu spotrebu.
- Miniokienko za A stlpikom zvnutra je strasne (moj pocit)
- Diesel len 1.9 od fiatu ktory nie je ziadna vyhra a je strasne predrazeny
- Nizko umiestnene spatne zrkadlo (tu aj tych par cm vo fusione robi rozdiel pre nas vyssich)
- Cena...trosku drahsie ako fusion na podobnu (mnou pozadovanu) vybavu.
- Kufor presne ako vravi Dulius + neprijemne vysoka nakladacia hrana.

Co sa mi na SX4 paci:

- Jednoznacne pekny charizmaticky taliansky design
(aj ked fusion je dokaz ze aj nemecky chlad moze chytit za srdce)
- Vacsie kolesa (tiez tie krasne 16" original disky)
- Sedenie je pre mna lepsie a pohodlnejsie v SX4 ako vo fusione
- Dobre benzinove motory
- Realne 4x4, ziadny haldex ako v Ignise.
- Vacsi razvor

Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/
Back to top
View user's profile Send private message
DR

PostPosted: Fri Jul 27, 2007 12:34 pm    Post subject: Reply with quote

destroy wrote:
SX4 s pohonom 2WD ma presne taky isty kufor aj vsetko ostatne ako SX4 s pohonom 4x4. 4WD nezabera nad urovnou podvozku nic navyse, len jednu gucu a tyc na zadnej naprave. ..

A nebo naopak, karoserie SX4 je postavená na 4x4 a v případě jen předního pohonu je po podlahou kufru nevyužité místo (což se mi sice nezdá, ale kdo to ví?). technické specifikace jsem samozřejmě četl, i na fotky jsem se podíval.
dulius
Site Admin

PostPosted: Fri Jul 27, 2007 1:07 pm    Post subject: Reply with quote

DR wrote:
dulius: to si děláš sradnu ... podívej se, co všechno musí mit 4x4 na zadní nápravě navíc proti pohonu předních kol.

nie, sranda nie, ale vychadzal som z rovnakeho predpokladu ako destroy, ze tie rozmery su rovnake ako na SX4ke bez 4x4, tak neviem.
Mozme si len domyslat ako to je ... ja neviem, mam napisat vyrobcovi? Cool
DR

PostPosted: Fri Jul 27, 2007 1:35 pm    Post subject: Reply with quote

dulius: napiš, to bude nejlepší Twisted Evil
dulius
Site Admin

PostPosted: Fri Jul 27, 2007 2:38 pm    Post subject: Reply with quote

DR wrote:
dulius: napiš, to bude nejlepší Twisted Evil

uz som napisal, cakam na odpoved Razz
scorsese

PostPosted: Fri Jul 27, 2007 2:51 pm    Post subject: Reply with quote

Kvuli pohonu 4x4 to nebude. Normalni 4x2 ma stejny kufr jako 4x4 (papirove). Musim priznat, ze se mi SX4 take dost libi a pred koupi Fusionu jsem ji mel zaradenou mezi kandidaty, ale rozhodnul ten, jiz zminovany kufr a take cena. Jinak osobni zkusenosti jednoho majitele jsou na auto.cz, ne zadny "objektivni" test a podle neho je s ni docela casto v servisu. A take se na SX4 dost dlouho ceka, nez ji vyrobi.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
dulius
Site Admin

PostPosted: Fri Jul 27, 2007 2:54 pm    Post subject: Reply with quote

1. emailova odpoved:

súvisí to s väčším priestorom a komfortom pre cestujúcich na zadných sedadlách

pripajam rozmery:

Fusion:
Vnútorné rozmery
Vzadu (mm)
Priestor v oblasti hlavy 981
Minimálny priestor v oblasti nôh 953
Maximálny priestor v oblasti ramien 1324

SX4:
nenasiel som, ehm.

+ mala recenzia SX4: http://auto.sme.sk/clanok.asp?cl=2785146
dulius
Site Admin

PostPosted: Fri Jul 27, 2007 7:14 pm    Post subject: Reply with quote

dalsie reakcie, kopirujem:

SUZUKI ma vacsi priestor vo vozidle na ukor kufra, v tom bude pravdepodobne rozdiel.

Samozrejme aj pohon 4x4 vezme trocha priestoru, lebo pod kufrom musi byt priestor na zadny diferencial.

fundovana ! :

Dobrý den pán Duľa,

Váš Fusion je v triede medzi IGNISOM A SX4, pretože ani IGNIS ani SX4 nieje mozne presne zaradit do istej triedy auta. Hoci naše vozidlá majú menšie kufre ako podstatná časť konkurencie, efekt sa odzrkadluje na posede na zadných sedadlách. Osobne som vo fusion v zadu sedel a priestor na zadných sedadlách je skoro rovnaký ako s IGNISOM ( nic v zlom proti Fusionu auto je to dobre, no Suzuki je podstatne lacnejsia a s lacnejsimi dielmi kedze tovaren je 150 km od Piestan hned za hranicami v Madarsku, a kvalita je 100% o com sveci fakt ze na SX4 je dlha vyrobna cakacia doba, a velmi velky zaujem, samozrejme je to otazka toho ktore auto sa Vam viac paci ). Samozrejme súvisi to s casti s náhonom 4x4 t.j. s umiestením zadného diferenciálu. Pre fabriku sa neoplatilo vyrabat 2 podlahy pri kufri jedno s a druhe bez 4x4, preto najprv urobili auto 4x4 a nasledne len odobrali zadny diferencial t.j. predny nahon a nasledne u predneho nahonu zostal rovnaky podvozok ako u 4x4, t.j. mozme teoreticky priposovat mensi kufor 4x4 aj ked v aute nieje. Kdezto u Swifta je kufor pre modeli 4x4 o 20 litrov mensi, pretoze sa povodne nepredpokladalo s 4X4. Vobec nezalezi na objeme ale na tvare kufra. Koniec koncou rozdiel medzi Ignisom a SX4 je len 30 litrov ale realny rozdiel je podstatne väcsi. Konstrukteri sa sustredili hlavne na posadku, pretoze u ziadneho modelu nieje problem zainvestovat cca. 15.000 do stresneho boxu s nosicmi, pricom boxy maju objem okolo 400 litrov a hlavne nieje problem do boxu vlozit lyze kdezto pre dlzku kufra do vnutra to problem je. No europska klientela vyzaduje väcsi kufor preto ford urobil fusion s velkym kufrom no bez moznosti 4x4.

PS: Prajeme vela statnych kilometroc

naozaj fundovana odpoved, len mi tam nesedi to jeho: Suzuki je lacnejsia, ved opak je pravdou ...

dalsia:

určite to súvisí s pohonom zadnej nápravy a má to súvis aj s tým, že suzuki robí väčšie interiéty trochu na úkor kufra.

destroy

PostPosted: Fri Jul 27, 2007 8:49 pm    Post subject: Reply with quote

fundovana odpoved, kde kazde moderne auto by malo mat stresny box (sa zblaznil?) a SX4 je lacnejsia volba? Inak s tym vysvetlenim mensieho kufra sa da suhlasit. Moze to tak byt, aj ked doteraz som si myslel ze je to skor tym ze fusion ma vyssi kufor, kratsi predok a razvor a trosku menej miesta na zadnych sedackach, proste trosku inaksia koncepcia.

Inak dik za paste

Back to top
dulius
Site Admin

PostPosted: Sat Jul 28, 2007 12:22 pm    Post subject: Reply with quote

takze ja som na tu fundovanu odpoved napisal toto:

velmi dobra odpoved dakujem za detailne vysvetlenie.

Len jedna poznamka: Suzuki je podstatne lacnejsia?
tak s tymto nemozem suhlasit, naozaj nie.
Viete ze Fusiony s klimou, palubnym PC, elektronami, tmave skla, elektro dvere predne atd. sa teraz predavaja napriklad v cechach za 299 999 Cz ?
to je realita ... u nas to stoji okolo 439 000 Sk v akcii, dost drahsie, ale este stale lacnejsie ako SX4 v tej istej vybave
opravte ma , ak sa mylim ...
Dakujem a prajem aj Vam vela stastnych km !

a on mi odpisal aj uz:

Dobrý den,

ospravedlnujem sa ak som sa Vás niečím dotkol. Vyjadrujem svoj nazor a fakty ktore mam k dispozii, samozrejme každy človek sa môže pomýliť
SX4 je síce drahšia ale Fusion je niečo medzi IGNISOM a SX4. Fakt je ten ze IGNIS v plnej výbave bez bocnych airbagov s metalizou kupite za 339.000,- Sk a 94 PS co je pre mna skutocne az neuveritelna cena. A dalsia vec je aj motorizacia, samozrejme cena auta zalezi od motora. Nasa nevyhoda je v tom, ze suzuki nevyraba dieslove motory, ale skupuje od konkurencnych znaciek, cim sa cena podstatne predrazuje. Na druhej strane sa plne sustredujeme na benzinove prevedenia. Vdaka velkym skusenostiam a tradicii v lodnych a motorkovych motoroch pre SUZUKI nieje problem vyrobiť špičkový motor ako je v napr. v ignise 1,3 VVT / 94PS. No ja nehovorim ze motory Duratec sú nejakým spôsobom horšie no tie naše sú podstatne asi ako každý japonský výrobca výkonejší. Uznajte sám že na 1,4 je 80 koní v dnešnej dobe málo.
Osobne sa mi Fusion páči, s porovnaním s IGNISOM je auto na jednej úrovni ale SX4 je už o niečom inom. Samozrejme v prípade, že by prišiel nový model Fusiona tak s istotou predbehne opäť SX4. Zväčša platí pravidlo čím novší model tým lepší. Koniec koncov čím dlhšie auto je na trhu tým jeho cena postupne klesá. A povedzme si otvorene, že na to že fusion má 5 rokov života už za sebou tak na cene moc neklesol, čo je možno fakt aj pre ale aj proti. No najväčší úspech SUZUKI na našom trhu je v umiestnení fabriky hned za slovenskými hranicami v madarksu cca. 120 km od PN. V prílohe Vám zasielam porovnávaciu tabulku s ND cca. 2 roky starú. Ceny vďaka euru ešte klesli. Skoro najlacnejšie náhradné diely pre slovenksý trh je fakt, prečo je Ignis predávaným a takiež prečo si bude držat vysokú cenu pri jazdených autách, pretože cena a dostupnosť dielov je na vysokej úrovni a bude aj o 10 rokov.

PS: vyjadrujem svoj nazor o ktorom som presvedčení, na druhej strane Vy ste presvedčení o Fusione takže sme asi na tom rovnako)

Prajem pekný den

dulius
Site Admin

PostPosted: Sat Jul 28, 2007 12:23 pm    Post subject: Reply with quote

a dalsia reakcia:

Dovolte mi, aby som Vam v prvom rade podakovala, ze Ste prejavili zaujem o znacku SUZUKI.

Ano, mate pravdu batozinovy priestor v SX4ke je mensi od Fusionu, ale to nesuvisi s moznostou pohonu 4x4.
To znamena iba vacsi predny priestor pre cestujuci. Cestujuci na zadnych miestach mozu nastupovat a vystupovat jednoducho vdaka dosiroka sa otvarajucim zadnym dveram a maju vacsi priestor v SX4ke.

Ak mate zaujem o vacsi batozinovy priestor, od oktobra mozte kupit SX4 Sedan s 500 l batozinovym priestorom.

Ostavam s pozdravom a prajem prijemny zvysok dna,
dulius
Site Admin

PostPosted: Sat Jul 28, 2007 2:20 pm    Post subject: Reply with quote

a pokracovanie debatky:

ja:

Nie, vobec ste sa ma nedotkli, ved som nic take nenapisal.

Ja som len reagoval na tu cenu auta, vy ste asi mysleli, ze Ignis je lacnejsi ako Fusion, to ANO, ale bavime sa o SX4ke.

Pred kupou som rozmyslal aj nad Ignisom, ale Fusion je trosku v predu, aj priestorom aj prevedenim, jasne, ze je aj drahsi, to je fakt, ale vratme sa k SX4 ... pisete, ze to auto uz je o nicom inom v porovnani s Fusionom, ale nenapisali ste nic konkretne, len o tom motore, ze ma viac koni, mysleli ste aj nieco ine?

Ono, je to uplne v pohode, pisete ze som presvedceny o Fusione, ale nie ... mne sa SX4 velmi paci !!! a pravdu povedia, ak by mal porovnatelny kufor ako Fusion, myslim, ze by som si kupil radsej Sx4 !!! to je fakt .. takze nie som zaujaty na Fusion, to nie ...

P.S. v dobe ked som kupoval Fusiona, tak SX4 s porovnatelnej vybave bola drahsia od Fusiona asi o 45 000 Sk

Marek

a on :

Samozrejme, pri kúpe auta treba počkať na ten spávny čas, SX4 je trosku niekde ine hlavne pri jazde, priznam sa ze na Fusione som sa neviezol preto Vam neviem presne porovnat jazdne vlastnosti ale ked porovnam SX4 nie len s nasou ponukou ale aj s okolitou konkurenciou na ktorej som sa mal moznost previest musim bez prikraslovania povedat ze sa im fakt vydarila, auto je urcene pre nase trhy z toho aj nazov SX4 - S-sport X-cross 4 - 4 rocne obdobia, konecne sa vyvarovali tvrdsieho podvozku u Ignisa , no priechodnost a priestranost modelu je velka. Podvozok si podla mojho nazoru zasluzi 1*. Motor takiez 100 koni je tak akurat na velkost auta a dielenske spracovanie je tiez na vysokej urovni. Ohladom rozmerov by som nepovedal ze SX4 väcsia od fusiana, ale mensia od skoro konkurentov ceed, auris...To ze je SX4 uz o niecom inom som myslel skor v porovnani s nasim Ignisom. Nie ze by bol Ignis nejako zly, ale zlate casy ma z za sebou, samozrejme odzrkadluje sa to aj na cene, ktora je skutocne dobra. Samozrejme aj SX4 ma nevyhody ako mensi kufor a kvoli vyske väcsiu hlucnost v interieri avsak len ked auto porovnavame s osobnymi nizsimi autami. Sme rodina firma a casto osobne jazdym nie malo kilometrov na vsetkych nasich autach.

PS: máte velmi peknú stránku a na margo Ford tak si dovolím tvrdit ze znacka s takou historiou je maloktora, v dobe ked Mičiou Suzuki vyrábal šijace stroje tak pán Ford už do sveta chŕlil jeden z najpopularnejsich modelov

destroy

PostPosted: Sun Jul 29, 2007 6:41 am    Post subject: Reply with quote

No ja neviem, fordistom hovorit ze SX4 ma lepsi podvozok Smile

Ten clovek sa obcas tak nadherne prekecne, ale inak zaujimave citanie, dik Dulius.

Back to top
dulius
Site Admin

PostPosted: Sun Jul 29, 2007 8:21 am    Post subject: Reply with quote

mna zaujalo v jednej odpovedi toto: Ak mate zaujem o vacsi batozinovy priestor, od oktobra mozte kupit SX4 Sedan s 500 l batozinovym priestorom.

to moze byt naozaj zaujimave ... uvidime
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Guláš - na kus reči All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum