View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
kuna
|
Posted: Thu May 28, 2009 9:35 pm Post subject: Klima |
|
|
Auto mám týden a s klimou jsem jel pouze párkrát. To cukání motoru cítím také, např. při 90-ti mám pocit jako by byl malý problém s benzínem nebo vynechávala elektrika. Ale není to nic hrozného a považoval jsem to za vlastnost, za daň z přítomnosti klimatizace. Cvakání jsem postřehl, ale spíše neznatelné. _________________ Ford Fusion (Fučík) 1,4 59kW Ebony, Red Tango, 5/09 |
|
Back to top |
|
 |
Rotteno
|
Posted: Fri May 29, 2009 7:17 am Post subject: |
|
|
No ved to .. ja mam kamosa co ma Fusion tiez a mu to nerobi ... ani mne to nerobilo hned ... az asi po dvoch mesiacoch mi to zacalo.... _________________ Ford Fusion 1,4 80k Flair X 2009 Avalon |
|
Back to top |
|
 |
DANID

|
Posted: Fri May 29, 2009 8:50 am Post subject: |
|
|
No neviem ja použivam klimu už dva roky na fusiku,a ide potichučky žiadne cvakanie klepanie,myslim že by to nemalo v interieri počut. _________________ FORD FUSION 1,4TDCI,2004,COMFORT FRESH. |
|
Back to top |
|
 |
palo.789
|
Posted: Sun May 31, 2009 9:20 pm Post subject: klape klima |
|
|
klima mi i po kontrole a naplnění v servisu klape pořád. Na volnoběh ne, ale až u vyšších otáček. Vím, že to na 100% dělá kompresor který spíná a vypíná podle teploty výměníku. Při nižších otáčkách trvá ochlazení výparníku déle a proto je kompresor sepnutý pořád. Je fakt, že na spoustech aut to buď nedělá a nebo to není slyšet stejně jak hlučnot převodovky. Vždy ale se musí teplota výparníku nějak regulovat aby nešel do auta zmrzlí vzduch. Chci se zeptat: znáte někoho komu se na fusíku pokazil kompresor nebo klimatizace ? nepočítám únik chladícího média nějakou tou netěsností |
|
Back to top |
|
 |
Rotteno
|
Posted: Sun May 31, 2009 9:33 pm Post subject: |
|
|
palo.789 ale vjes co je na tom sranda? Ze polovici ludom co maju Fusion to neklepe vobec ... mne to donedavna neklepalo vobec tiez ... Takze to urcite v poriadku nieje ... A ked je to este aj vada na uplne novom aute, tak neni o com ... Nekupoval som si nove auto preto, aby som sa v nom pri jazde citil ako v nejakom klepajucom starom vraku .... _________________ Ford Fusion 1,4 80k Flair X 2009 Avalon |
|
Back to top |
|
 |
palo.789
|
Posted: Sun May 31, 2009 10:02 pm Post subject: rotteno |
|
|
víš já nevím jestli to v pořádku je nebo není, stejně tak jako nikdo na 100% neřekl jestli je v pořádku hlučnost převodovky, která se tu probírá už dva roky a taky to dělá polovičce a druhé ne a zatím se nikomu nerosypala |
|
Back to top |
|
 |
palo.789
|
Posted: Sun May 31, 2009 10:04 pm Post subject: názor odborného servisu na autoklimi |
|
|
Jak poznat, že klimatizace ve Vašem automobilu potřebuje pozornost? Stačí sledovat chování při jejím provozu. Při zapnuté klimatizaci, kdy se okolní teplota pohybuje okolo 25°C, by se teplota vzduchu z výdechů ventilace auta měla pohybovat okolo 5-10°C a kompresor by se při volnoběžných otáčkách u většiny vozů neměl vypínat. Stejně tak jakýkoliv hluk vycházející z kompresoru může naznačovat problém. Také by z Vaší klimatizace neměl být cítit žádný nepříjemný pach. |
|
Back to top |
|
 |
Rotteno
|
Posted: Wed Jul 01, 2009 6:44 am Post subject: |
|
|
No takže bol som s tou klepajúcov praskajúcov klímov v Szilcare zasa .... tak ma objednali ... dúfam že už konečne príjdu na to čo to robí a vymenia to ... Kua ved som to minule ukazal kamosovi automechanikovi a hned povedal ze to bude nejaky snimac, alebo porucha s kondenzatorom ... proste je jedno co, ale ze to tam nema byt v ziadnom pripade to klepanie ... Lenže to soudruzi v Szilcare asi nevedia ... tak som im to pre istotu povedal, že čo s tým asi bude .... aby sa náhodov nezopakovalo to čo minule, že mi len doplnia klímu .... Kua jak keby to z ich vrecka šlo .... _________________ Ford Fusion 1,4 80k Flair X 2009 Avalon |
|
Back to top |
|
 |
Rotteno
|
Posted: Wed Jul 08, 2009 9:52 pm Post subject: |
|
|
Dnes som tam s tou klímou bol zasa a podla nich je tam vadný nejaký zásobník na médium v klíme .... vraj tam bol pboblém s prietokom .... No ... nevjem prečo ale nejako sa mi to nepozdáva .... No uvidíme .. o týžden mi to idú premontovať ... ak to bude klepat dalej tak im tam auto rovno nechám a najbližšie tam už asi prídem aj s nejakým automechanikom nech im vysvetlí čo je tam za problém .... _________________ Ford Fusion 1,4 80k Flair X 2009 Avalon |
|
Back to top |
|
 |
Rotteno
|
Posted: Thu Jul 16, 2009 2:15 pm Post subject: |
|
|
No tak dnes mi to premontovali a zistili že to nebude to čo si mysleli ... a objednali zasa niečo iné a zasa ma objednali ..... kua tak toto sú zatiaľ moje super zážitky s mojím novým Fordom Fusion a servisom Ford ..... Chodím tam ako na klavír .... Sku.veny system _________________ Ford Fusion 1,4 80k Flair X 2009 Avalon |
|
Back to top |
|
 |
red fofu
|
Posted: Wed Nov 04, 2009 10:43 pm Post subject: časté spínanie klímy-mechanická |
|
|
Ahoj, klíma mi cvaká od kúpy auta / august 2009/, každých cca 5-8 sekúnd, predajca tvrdil, že to tak má byť, po 1000km návšteva servisu, výmena náplne /malo byť 470g- na štítku, bolo 350, nová náplň 480g/. Cvakanie -spínanie tak ako pred výmenou.
Rotteno- vyriešili Tvoj problém? |
|
Back to top |
|
 |
|