View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
breit

Joined: 16 Jun 2008 Posts: 103 Location: Praga mater urbium
|
Posted: Wed Sep 17, 2008 11:07 am Post subject: |
|
|
Já jsem už na vlastnoruční umývání rezignoval. Nikdy se mi to nepovedlo tak dokonale, aby tam nezbyla nějaká čmouha, navíc ručně v životě nevyčistím ty zaschlé mouchy na předku.
Jezdím do myčky, tam jsem s výsledkem spokojen a jak již bylo řečeno - lak se opotřebuje i ježděním, takže pár škrábanečků, které ani nejsou vidět, přežiju. Hlavně že mám perfektně umyté auto během pěti minut a ne*eru se s tím ručně třeba hodinu.  _________________ FUSION Ebony, Frozen White, 1.4i 16V 59kw Duratec, 06/2008 |
|
Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Wed Sep 17, 2008 6:41 pm Post subject: |
|
|
Na bielej neni moc vidiet tie skrabance,takze ti aj verim,ze je to pre teba pohodlnsie a rychlejsie a co sa tyka zaschutnych musiek, pokial je auto navoskovane (ja pouzivam Turtlevox) tak ich staci tlakovou vodou zmyt,doslova odskakuju.Ja mam skusenost, ze prave automaticke umyvarky maju s tym problem.
musiek breit wrote: | Já jsem už na vlastnoruční umývání rezignoval. Nikdy se mi to nepovedlo tak dokonale, aby tam nezbyla nějaká čmouha, navíc ručně v životě nevyčistím ty zaschlé mouchy na předku.
Jezdím do myčky, tam jsem s výsledkem spokojen a jak již bylo řečeno - lak se opotřebuje i ježděním, takže pár škrábanečků, které ani nejsou vidět, přežiju. Hlavně že mám perfektně umyté auto během pěti minut a ne*eru se s tím ručně třeba hodinu.  |
_________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
 |
Gek

|
Posted: Sat Dec 06, 2008 3:28 pm Post subject: |
|
|
Tak nikdy bych neřekl, že budu 6.12. umat Fofína v tričku venku. No koukněte se sami. na Mikuláše jsem ještě venku auto nemyl. _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde. |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Sat Dec 06, 2008 6:03 pm Post subject: |
|
|
jj,bylo teplo (ale na krátký rukáv u nás nebylo )..taky uvažuju,že ho zítra bud umyju,nebo aspon ostříkám hadicí a umyju okna/světla
Protože je teda pořádně špinavý :
http://picasaweb.google.cz/lh/photo/GP6zBEPJjLCJ2HRADG9--w
http://picasaweb.google.cz/lh/photo/LfjlzMKv42Weg30_MhNUVw
http://picasaweb.google.cz/lh/photo/sjBOEPdJeapPmGbnH2gg0w _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
 |
zdenal8

|
Posted: Sat Dec 06, 2008 7:34 pm Post subject: |
|
|
To je ještě dobrý. Zas tolik špinavý to nemáš. Já se ale aky zítra chystám na mytí. Teda aspoň to opláchnout. Dva kýble vody by měly stačit. A odpověď na otázku v názvu tématu: před barákem a ručně. Žádná myčka. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Sat Dec 06, 2008 8:07 pm Post subject: |
|
|
zdenal8 wrote: | To je ještě dobrý. Zas tolik špinavý to nemáš. Já se ale aky zítra chystám na mytí. Teda aspoň to opláchnout. Dva kýble vody by měly stačit. A odpověď na otázku v názvu tématu: před barákem a ručně. Žádná myčka. |
Hmmm..ale tak špinavý ještě nebyl .
Právě chci taky to aspon ostříkat od té soli..a když už,tak umyju aspon okna a světla  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
 |
zdenal8

|
Posted: Sat Dec 06, 2008 11:40 pm Post subject: |
|
|
Tak to to myješ nějak často. Já na to nemám moc čas. Auto je denně v provozu a do myčky se mi s tim moc neche. Takže občas když vyjde počasí o víkendu, tak vezmu kýble s vodou a vyrazim. Na chalupě přes léto teda hadicí. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Sun Dec 07, 2008 12:36 pm Post subject: |
|
|
zdenal8 wrote: | Tak to to myješ nějak často. Já na to nemám moc čas. Auto je denně v provozu a do myčky se mi s tim moc neche. Takže občas když vyjde počasí o víkendu, tak vezmu kýble s vodou a vyrazim. Na chalupě přes léto teda hadicí. |
Často? Naposledy 12.10. ..no vlastně 6.11. nám ho ve FORDu umyli .
Ale stejně dneska nemyju-prší .
Takže někdy příště...  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
 |
ocean
|
Posted: Sun Dec 07, 2008 2:47 pm Post subject: |
|
|
Už pár rokov mi to umýva ručne a rád istý človek za 100 korún, pokým som v práci, ale dávam umývať riedko, tak raz za 2 mesiace. Voskujem si sám, keď je čerstvo umyté a skôr ako sa zapráši (ihneď, ako prídem domov.) Vosk sa mi páčil čo predávjú nejakí českí podnikatelia po stánkoch, s tým môžem natierať lak, plast, aj sklo a nenechá čmuhy.. .. idem pozrieť.... už ho nemám
Voskujem tak 3x ročne, veď má vydržať 6 mesiacov _________________ F-Fusion 1,4 - 16V - 59kW - Rival X - od 03/2008 |
|
Back to top |
|
 |
zdenal8

|
Posted: Sun Dec 07, 2008 7:51 pm Post subject: |
|
|
Ivašek a spol. : No to moje vypadá mnohem špinavější. Ale to asi bude tou černou barvou. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Sun Dec 07, 2008 8:28 pm Post subject: |
|
|
zdenal8 wrote: | Ivašek a spol. : No to moje vypadá mnohem špinavější. Ale to asi bude tou černou barvou. |
Hmm..asi jo
Ale na té modré Ocean ta špína jde vidět skoro stejně jak na té černé (vlastní zkušenost,že MyTB? ) _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
 |
MyTB

|
Posted: Mon Dec 08, 2008 8:49 am Post subject: |
|
|
Ivašek a spol. wrote: | ...ale na té modré Ocean ta špína jde vidět skoro stejně jak na té černé (vlastní zkušenost,že MyTB? ) |
Jj Uz jsem mel par aut: modre, cervene a ted cerne a musim uznat, ze cerna je opravdu "nejpraktictejsi"
Na spinu uz jsem rezignoval, v tomhle pocasi obcas rano v garazi poliju vodou a utru hadrem predni/zadni svetla a bocni okna/zrcatka a kaslu na to.
A na myti mam taky jednoho "cloveka". Rucni myti, vysavani a navoskovani behem toho, kdy ja jsem v praci za 200,- (a jeste odvoz do prace a zpatky v cene)  _________________ Ford Fusion 1.4 59kW Ebony (2008-2010)
Ford C-Max 1.6 74kW Gen-X (2010-2015)
Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBoost 74kW (2015) |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Mon Dec 08, 2008 9:28 am Post subject: |
|
|
MyTB wrote: |
Jj Uz jsem mel par aut: modre, cervene a ted cerne a musim uznat, ze cerna je opravdu "nejpraktictejsi" |
pri kupe auta som silno premyslal nad ciernou, ale presne preto, ze na ciernej je spina najviac vidiet sme sa nakoniec rozhodli pre cervenu  _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
ocean
|
Posted: Mon Dec 08, 2008 5:57 pm Post subject: |
|
|
Analyticko-synteticky explicitne som empiricky zistil, že najmenej špina vidieť na striebornej metalíze. AJ keď už nie je možno tak moderná, mám už 3. auto takéto (strieborné a špinavé). Vždy som si dal predné zásterky, myslím že je to veľmi výhodné, okná sú celkom čisté, určite aj podbehy zašanované od skaliek a iných bordelov. _________________ F-Fusion 1,4 - 16V - 59kW - Rival X - od 03/2008 |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Fri Jan 02, 2009 10:45 am Post subject: |
|
|
Dnes som dal darcek mojmu Fufikovi na Novy rok ... bol som ho 1.krat umyt na autoumyvacke, v tej novej (Oktan, hre na vypadovke na MI) ... dal som si ten najdrajsi program, cena cca 400 Sk, bol tam aj vosk, 2jite susenie, 2umyvanie, aktivna pena atd. _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
|