Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

tak, na dvore nam pribudne KIA Cee’d Sporty Wagon 1.6
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Guláš - na kus reči
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dulius
Site Admin

PostPosted: Wed Mar 18, 2009 8:09 pm    Post subject: tak, na dvore nam pribudne KIA Cee’d Sporty Wagon 1.6 Reply with quote

svokor ho kupuje, dnes sme ho boli objednat, no poviem, ze vyzera paradne a ten velky priestor, uffff ...

cena tej strednej vybavy EX v cenniku 16 500 Euro, ale po zlave (srotovne + dalsia zlava) = 13 400 Euro, no neber to ... Smile
Ivašek a spol.

PostPosted: Wed Mar 18, 2009 8:35 pm    Post subject: Reply with quote

jj, CEE´Dek je pěkné autí Smile
A ten kufr taky....teta ho má jako služební Cool

http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion#
Back to top
View user's profile Send private message
dulius
Site Admin

PostPosted: Wed Mar 18, 2009 9:06 pm    Post subject: Reply with quote

ked sklopim zadne sedadla, tak vzadu sa v pohode vyspia 2ja ludia .. naozaj je to tam velke Smile
Ivašek a spol.

PostPosted: Wed Mar 18, 2009 9:21 pm    Post subject: Reply with quote

jj, prostorné to je hooodně Razz ..i min. 2 kola se po složení sedadel vejdou bez jakékoliv demontáže části kola Wink
Dozadu se v pohodě 3 lidi vejdou s rezervou Cool
To je autíčko...a ten motor 1.6 taky Smile

Back to top
Gil

PostPosted: Wed Mar 18, 2009 9:33 pm    Post subject: Reply with quote

No já po pročtení Kia fora jsem Ceeda nadobro vypustil z hledáčku možného nákupu
Liboro

PostPosted: Wed Mar 18, 2009 9:37 pm    Post subject: Reply with quote

Ako som písal inde, obišiel som všetkých predajcov v Žiline a Kia CEED a jej brat Hundai i30 som vyradil zo zoznamu....proste po sčítaní kladov a záporov mi vyšlo, že nie.
MyTB

PostPosted: Thu Mar 19, 2009 6:14 am    Post subject: Reply with quote

No my jsme kdysi uvazovali o Kia Cerato, byla v "plne" palbe za 299.999,- Pak jsem zjistil, ze koncila vyroba a byl to vlastne takovy vyprodej... a nez jsme se rozkyvali, Cerata uz nebyly a zacal se prodavat jejich nastupce: Ceed.
Nechcete trosku rozvest ty zapory, ktere jste k Ceedu zjistili?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
dulius
Site Admin

PostPosted: Thu Mar 19, 2009 7:10 am    Post subject: Reply with quote

MyTB wrote:
No my jsme kdysi uvazovali o Kia Cerato, byla v "plne" palbe za 299.999,- Pak jsem zjistil, ze koncila vyroba a byl to vlastne takovy vyprodej... a nez jsme se rozkyvali, Cerata uz nebyly a zacal se prodavat jejich nastupce: Ceed.

ja som bol na tom kia fore a ludia su tam s tym autom spokojni, tak tiez som zvedavy Rolling Eyes
Ivašek a spol.

PostPosted: Thu Mar 19, 2009 6:10 pm    Post subject: Reply with quote

MyTB wrote:

Hmm..taky by mě zajímaly ty "velké" nevýhody Rolling Eyes

Back to top
vbalko

PostPosted: Thu Mar 19, 2009 6:37 pm    Post subject: Reply with quote

Hmmm, No CEED SW 1.6 je velmi sympaticke auto - zvazoval som jeho kupu, ale kvoli cene to vyhral Fusik Wink
Liboro

PostPosted: Thu Mar 19, 2009 7:05 pm    Post subject: Reply with quote

No mne vadili najmä užívateľské veci, ako že pri nastupovaní som si pár krát otrieskal hlavu, lebo auto je nizké, sedačky boli na môj vkus mäkké a hlavne krátke, nelogické a zbytočne jemné ovládanie jednotlivých spínačov, napr. palubný počítač, "gumová" riadiaca páka, nepraktický volant, obrovské nevyužité plochy na palubnej doske (vytiahnutá do priestoru a zaberá miesto), otváranie nádrže na takom praktickom mieste, že nato človek stupí pri nastupovaní a ulomí to, málo miesta na zadných sedačkách na kolená,ramená, hlavu (je to o triedu väčšie ale vo Fusion je vzadu priestrannejší), samozrejme pri combi verzii (SW) je výhodou obrovský kufor. Pri verzii ProCeed boli dvere neuveriteľne obrovské (nepraktické na parkovisku, odtiaľ normálne vystúpi asi len 160 cm žena, ktorá ma 40 kíl) a nastupovanie na zadné sedadlá, no coment
Najmä ma zarazila cena, kde prezentovaná "užastná" cena pod 350 tisíc korún je vybavená pomaly ako Škoda 105S a dovybavenie je drahé, cez 500 tisíc korún.
Osobne sa mi tam páči motor 1,6 CRDI a 2,0 CRDI, tie sú veľmi podarené. Len škoda, že podvozok je relatívne mäkký a pri týchto výkonných motorch nestíha výkonu auta.
A ešte ani tá 7 ročná záruka nie je až taká super.
Nehovorím, že je to extra zlé auto, ale keď človek naozaj obíde všetky dostupné automobilky urobí si názor. Obchádzali sme traja chalani a jednoznačne sme sa zhodli na štyroch variantách: dve luxusné - Škoda Superb(cenou za výbavu porazil Octaviu) a Volvo XC60,potom Seat Ibiza(veľmi výborná výbava, pekné auto, dobrý motor, relatívne pohodlné aj pre vysokých chlapov za a oveľa výhodnejšiu cenu ako jeho konkurentka Fábia, či Corsa) ale top bol Ford (Fusion,Focus, C-max, S-max, Mondeo), myslím, že to nepotrebuje komentár.
Akurát škoda, že sme len zo zaujímavosti a reálne nebudeme ani jeden kupovať auto Sad

Last edited by Liboro on Thu Mar 19, 2009 10:02 pm; edited 3 times in total
Back to top
dulius
Site Admin

PostPosted: Thu Mar 19, 2009 8:02 pm    Post subject: Reply with quote

Liboro, ale si sa rozpisal a teraz napisem ja nieco velmi strucne:

Momentalne sa da kupit u nas verzia EX (teda klima, elektro, super radio a podobne prkotinky) za cenu okolo 13 000 Euro ....

tu je cennik: http://www.kmss.sk/~/media/Files/Upload/SK/Pricelist/ceed_sw_marec.ashx

tam vidis aka je ta vybava EX a cennikova cena je 16 500 Euro, ale po zlave 13 400 Euro cash ...

pisal si o superb, o volve .. tie auta ale stoja trosku ine peniaze .... nemyslis?
ako to mozes porovnavat?
ved super B stoji minimalne o 6 litrov viac, teda o polovicu viac !

pozeram na to volvo, ved to stoji milion !!! chlape ... ty porovnavas diametralne odlisne auta, ved to je o 2 rady vyssie auto, to ako mozes provnavat s tou Kiou Ceed ? Sad

v tej cene okolo 13 az 14 000 euro si dovolim tvrdit, ze podobne auto nekupis a ked ano, tak s nulovou vybavou ...

asi tolko Wink

P.S. to mi normalne pripada tak, ako keby som siel teraz porovnavat Ford Fusion povedzme s Mitsubishi Outlander, co stoji okolo melouna teraz ...
Gil

PostPosted: Thu Mar 19, 2009 8:50 pm    Post subject: Reply with quote

Za 13500,-EUR je Focus kombi s 1,6 a s výbavou * Elektronický stabilizační systém (ESP)
* Airbag řidiče a spolujezdce, boční airbagy řidiče a spolujezdce a stropní airbagy pro cestující na krajních zadních sedadlech
* Klimatizace včetně vnitřní recirkulace vzduchu
* Stereorádio s CD přehrávačem, 6 reproduktorů, dálkové ovládání na sloupku řízení, zásuvka pro připojení externího přehrávače
* Tříramenný kožený volant
* Elektricky ovládaná přední okna s jednorázovým otvíráním na straně řidiče
* Vnitřní kliky s hliníkovou povrchovou úpravou
* Palubní počítač
* Elektricky ovládaná vyhřívaná vnější zpětná zrcátka s integrovanými ukazateli směru
* Světla denního svícení
* Přední mlhová světla
* Zadní spojler
* Kotoučové brzdy na všech kolech
Liboro

PostPosted: Thu Mar 19, 2009 8:52 pm    Post subject: Reply with quote

JA SOM NENAPÍSAL,ŽE ICH POROVNAVAM!!! Len som napísal, že z ponuky áut sa nám páčili a vyšli nám tie štyri varianty, ak si všimneš, písal som že dve luxusné(Superb a Volvo) a potom tie ostatné, Ibiza, Ford. Rozhodne som ich nedal do jednej kategorie.
A čo sa týka Kie Ceed, tak môj osobný názor, zato akej je to auto kvality, čo ponúka, ako jazdí a aké majú skúsenosti s nou majitelia po istom čase používania tak je to prestrelená cena.Lebo sa to chce hrať na Golfa a porovnávať sa s ním ale kvalitatívne je to na úrovni Dacie. Stále je to tá istá Kia ako sa sem dovážala v 90-tych rokoch akurát tomu dali európsky obal podobajúci sa na VW Golf a začali to montovať tu v Žiline.
Inak v tom cenníku čo si tam dal, tak najlacnejšia verzia EX stojí 15 470 eur, nie 13tis....a zľavu myslíš šrotovné? Prepáč ale v tom prípade sa nedajú porovnávať autá za "normálne ceny" a autá ktoré sú zlacnené o šrotovné.
Držme sa klasických akciových cenníkov a porovnávaj tie uvidíš tú ,,užastnú" cenu Wink
BTW ja som si tých predajcov naozaj obehal a fyzicky som v tých autách sedel, skúšal ich a pýtal si info a na základe toho porovnával.
Hauk, môj názor.

Last edited by Liboro on Thu Mar 19, 2009 9:21 pm; edited 8 times in total
Back to top
Gil

PostPosted: Thu Mar 19, 2009 8:53 pm    Post subject: Reply with quote

Nesouhlasím, Dacie hnije po třech letech a Kia již po jedné zimě
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Guláš - na kus reči All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum