View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
worazim

|
Posted: Tue Jul 23, 2013 7:44 pm Post subject: Rychlé blikání led směrovek |
|
|
Zdravím. Dostal jsem od známého, co rušil obchod několik led žárovek.
Po výměně mi zadní obrysovky s brzdovkama svítí v pořádku. U blinkrů se mi ale výrazně zvýšila frekvence blikání. Zjistil jsem, že se musí přidat paralelně ke každé ledce ještě výkonový odpor, který stojí okolo 120 kč.
Nestačil by standartní obyčejný odpor používaný na plošné spoje?
Nemáte třeba jiný fígl, jak to blikání vrátit na původní mez? _________________ FORD Fusion Ebony 1,4 16V Duratec 59kW/80k 05/2009 , od 04/2011 předělán na LPG |
|
Back to top |
|
 |
Yardas

|
Posted: Wed Jul 24, 2013 4:48 am Post subject: |
|
|
Paralelním přidáním výkonového odporu možná dosáhneš normálního blikání, ale nic se tím neřeší. Odběr proudu diody s odporem bude skoro stejný jako u původní žárovky. Navíc se odpor bude značně zahřívat.Přerušovač pro blinkry je závislý na proudu , který jím prochází. Při spálení žárovky z blinkrového okruhu začnou blinkry blikat rychleji. Rešením pro diody by byl zbastlený jednoduchý blikač na plošném spoji - ten by nahradil původní. _________________ Ford Fusion Ebony 1,4 Duratec (1/2009) modrá metalíza
http://fusion.fordclubs.org/nase4.html |
|
Back to top |
|
 |
Fordeda

|
Posted: Wed Jul 24, 2013 7:23 am Post subject: |
|
|
Když pominu logiku takového řešení, odpor výkonový být mysí, ztrácí se na něm odhadem nějakých 15 W. Miniaturní odpor by shořel při druhém bliknutí. Mimoto bude problém jej umístit tak, aby nezapálil auto. _________________ Fusion + 1.6 schwarze Katze |
|
Back to top |
|
 |
worazim

|
Posted: Sun Jul 28, 2013 11:46 am Post subject: |
|
|
Tak nakonec jsem zmíněné ledky do blinkrů vrátil. Vypadali ve světlech pěkně, ale zrychlené blikání se mi nepodařilo nijak odstranit. Velké odpory, co se kvůli tomu paralelně k ledkám zapojují jsem odmítl dát, kvůli jejich vysoké teplotě a možnému požáru auta a celkové nesmyslné koncepci.
Červené ledky jsem ale ponechal, protože vypadají dobře a i nakonec nezatěžují tolik odběrem baterii. _________________ FORD Fusion Ebony 1,4 16V Duratec 59kW/80k 05/2009 , od 04/2011 předělán na LPG |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|