View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
misko
|
Posted: Wed Oct 03, 2007 8:15 pm Post subject: Čekani na velký technický průkaz - je to normální? |
|
|
Nový majitel FF se hlásí do diskuse:
dnes je to už 3 týdny od nákupu nového FF a pořád jsem od prodejce nedostal velký technický průkaz. Původně se mluvilo o 10-14 dnech.
Je to normální? Mám přitlačit na pilu nebo zatím zůstat v klidu?
MiŠko
P.S. Existuje nějaký zákon nebo prováděcí předpis, který stanovuje dobu do které musí prodejce při nákupu nového vozidla předat zákazníkovi TP? _________________ MiŠko
Ford Fusion Ebony - 1.4 Duratec 58 kW |
|
Back to top |
|
 |
Cara
|
Posted: Thu Oct 04, 2007 5:32 am Post subject: |
|
|
O žádném předpisu nevím, ale rozhodně není normální, že zároven s předáním vozu není předán techničák. Vždyť abys mohl vůz užívat, tak musí být přihlášený (tuším že do 10 dnů platí převozní číslo) a k přihlášení je nutný techničák. A pokud registraci (a tedy i přidělení registračního čísla - dříve SPZ) zařizuje prodejce, tak nevidím důvod zdržení. _________________ Ford Fusion 1,4 Duratec, 59 kW, blue tonic, Ebony, 5/2007 |
|
Back to top |
|
 |
Matrix

|
Posted: Thu Oct 04, 2007 6:23 am Post subject: Re: Čekani na velký technický průkaz - je to normální? |
|
|
misko wrote: | Nový majitel FF se hlásí do diskuse:
dnes je to už 3 týdny od nákupu nového FF a pořád jsem od prodejce nedostal velký technický průkaz. Původně se mluvilo o 10-14 dnech.
Je to normální? Mám přitlačit na pilu nebo zatím zůstat v klidu?
MiŠko
P.S. Existuje nějaký zákon nebo prováděcí předpis, který stanovuje dobu do které musí prodejce při nákupu nového vozidla předat zákazníkovi TP? |
Přitlač na pilu, normální to rozhodně není. Normální je, že při převzetí vozidla dostaneš min. velký TP, a když je prodejce "normální" tak ti při předání předá vůz s již zajištěnými reg. značkami. Pohroz jim písemně náhradou škody z důvodu, že vozidlo nemůžeš jejich vinou používat a uvidíš jak se hnou ledy. Do 24hodin budeš mít TP, uvidíš. _________________ Matrix |
|
Back to top |
|
 |
scorsese
|
Posted: Thu Oct 04, 2007 6:40 am Post subject: |
|
|
Ja jsem na velky TP cekal skoro 10 dnu a tak tak mi stacila platnost prevozni znacky(plati 10 pracovnich dnu). Zpozdeni TP bylo pry zpusobeno cekanim, nez ho zasle centralni dovozce z Prahy a rekonstrukci hlavni posty v Brne. Porad jim vypadaval novy tridici stroj a posta v Brne tenkrat dost problematicky fungovala. Nezapomen se podivat, jaky technicak si prebiras. Ja jsem dostal uplne na jinyho Fusiona a servisni knizku dokonce na Focuse. Jeste ze jsem si toho vsimnul hned na prodejne. _________________ Peugeot Partner Tepee - 1,6 Vti
ex : Peugeot 308 SW - 1,6VTi
ex : Fusion 1,4 16V - modrá ocean |
|
Back to top |
|
 |
destroy
|
Posted: Thu Oct 04, 2007 8:03 am Post subject: |
|
|
zalezi kedy auto do SR doviezli, ak je niekde v sklade, dostanes technicak hned, ak nie tak si pockas. Vyhrazky asi nepomozu, ale zase totalna pasivita nic nevyriesi. Minimalne by som sa o to AKTIVNE zaujimal. _________________ Ford Fusion 1.4 TDCi 7/2006
Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/ |
|
Back to top |
|
 |
peca
|
Posted: Thu Oct 04, 2007 12:15 pm Post subject: |
|
|
Ja sem cekal na technicak 3 týdny. 2x sem si byl prodlouzit převozní značku. Prý techničáky dělají centrálně jen v Praze a konkrétně jedna osoba a ta měla zrovna dovolenou...  _________________ Fusion Ambiente 1.25, 03/2007, klima, Radio CD 6000, Garmin Nuvi 300
best 6.1 l/100km, nyni 7,3 |
|
Back to top |
|
 |
misko
|
Posted: Thu Oct 04, 2007 1:34 pm Post subject: |
|
|
Takže prý dnes odešel z Prahy a mohl by dojít zítra. Uvidíme... V každém případě mě to už nebaví. Údajně vznikla nějaká chyba mezi prodejcem a českým Fordem...
Zatím 22 dní a mín než 23 to nebude! Asi jsem měl častěji volat, urgovat a požadovat ověření "trasy" TP-čka. Člověk se pořád učí, celý život
Michal _________________ MiŠko
|
Back to top |
|
 |
sedlaq

|
Posted: Thu Oct 04, 2007 4:05 pm Post subject: |
|
|
Já jsem taky odjížděl bez velkýho techničáku z autosalonu a bylo mi řečeno, že si mám za týden zavolat a pokud ho ještě nebudou mít, tak mi prodlouží přepravní značku. Já jsem jim řekl, že za týden potřebuji s autem odjet do zahraničí a tudíž ho musím mít na značkách. Nevím jestli zabralo právě toto, ale do týdne jsem ho měl. _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
 |
Matrix

|
Posted: Sat Oct 06, 2007 11:13 am Post subject: |
|
|
misko wrote: | Takže prý dnes odešel z Prahy a mohl by dojít zítra. Uvidíme... V každém případě mě to už nebaví. Údajně vznikla nějaká chyba mezi prodejcem a českým Fordem...
Zatím 22 dní a míſ než 23 to nebude! Asi jsem měl častěji volat, urgovat a požadovat ověření "trasy" TP-čka. Člověk se pořád učí, celý život
Michal |
Rikam, vycisli si vzniklou skodu, ze auto nemuzes radne pouzivat, treba 3000 CZK/den. Hlavne to dej na papir a zanes jim to tam tak, at ti kopii podepisou. Adresuj to statutarnimu zastupci (jednatel, predseda predstavenstva). Uvidis jak rychle budou pro tebe mit technicak. A navic ti daji teba zasterky, koberecky, nebo nejakou podobnou blbinu, aby ti zacpali hubu. Panove nevim, ale pokud zaplatim za auto chci v den uskuteneni platby mit auto se vsim vsudy. Za svoje penize chci mit plnohodnotnou vec. _________________ Matrix |
|
Back to top |
|
 |
misko
|
Posted: Mon Oct 08, 2007 7:32 pm Post subject: |
|
|
Hurá! V pátek dorazil TP (troubové mi ho dovezli domů) a dnes jsem konečně zaregistroval, převedl, převedl bonusy a pojistil. Zítra vyjíždím "naostro".
Teda, ale to trvalo... Už jsem začínal být nerudný a chystal se na vendetu
Michal _________________ MiŠko
|
Back to top |
|
 |
MajoV
|
Posted: Tue Oct 09, 2007 9:08 am Post subject: |
|
|
Ja som mal technicak hned ale na prevod z banky som cakal dlho. A tvarili sa este, ze co po nich chcem ked som chcel auto o desiatej doobeda. _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
 |
|