Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Čekani na velký technický průkaz - je to normální?

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská
View previous topic :: View next topic  
Author Message
misko

PostPosted: Wed Oct 03, 2007 8:15 pm    Post subject: Čekani na velký technický průkaz - je to normální? Reply with quote

Nový majitel FF se hlásí do diskuse:
dnes je to už 3 týdny od nákupu nového FF a pořád jsem od prodejce nedostal velký technický průkaz. Původně se mluvilo o 10-14 dnech.
Je to normální? Mám přitlačit na pilu nebo zatím zůstat v klidu?
MiŠko

P.S. Existuje nějaký zákon nebo prováděcí předpis, který stanovuje dobu do které musí prodejce při nákupu nového vozidla předat zákazníkovi TP?
View user's profile Send private message
Cara

PostPosted: Thu Oct 04, 2007 5:32 am    Post subject: Reply with quote

O žádném předpisu nevím, ale rozhodně není normální, že zároven s předáním vozu není předán techničák. Vždyť abys mohl vůz užívat, tak musí být přihlášený (tuším že do 10 dnů platí převozní číslo) a k přihlášení je nutný techničák. A pokud registraci (a tedy i přidělení registračního čísla - dříve SPZ) zařizuje prodejce, tak nevidím důvod zdržení.
Matrix

PostPosted: Thu Oct 04, 2007 6:23 am    Post subject: Re: Čekani na velký technický průkaz - je to normální? Reply with quote

misko wrote:
Nový majitel FF se hlásí do diskuse:
dnes je to už 3 týdny od nákupu nového FF a pořád jsem od prodejce nedostal velký technický průkaz. Původně se mluvilo o 10-14 dnech.
Je to normální? Mám přitlačit na pilu nebo zatím zůstat v klidu?
MiŠko

P.S. Existuje nějaký zákon nebo prováděcí předpis, který stanovuje dobu do které musí prodejce při nákupu nového vozidla předat zákazníkovi TP?

Přitlač na pilu, normální to rozhodně není. Normální je, že při převzetí vozidla dostaneš min. velký TP, a když je prodejce "normální" tak ti při předání předá vůz s již zajištěnými reg. značkami. Pohroz jim písemně náhradou škody z důvodu, že vozidlo nemůžeš jejich vinou používat a uvidíš jak se hnou ledy. Do 24hodin budeš mít TP, uvidíš.
scorsese

PostPosted: Thu Oct 04, 2007 6:40 am    Post subject: Reply with quote

Ja jsem na velky TP cekal skoro 10 dnu a tak tak mi stacila platnost prevozni znacky(plati 10 pracovnich dnu). Zpozdeni TP bylo pry zpusobeno cekanim, nez ho zasle centralni dovozce z Prahy a rekonstrukci hlavni posty v Brne. Porad jim vypadaval novy tridici stroj a posta v Brne tenkrat dost problematicky fungovala. Nezapomen se podivat, jaky technicak si prebiras. Ja jsem dostal uplne na jinyho Fusiona a servisni knizku dokonce na Focuse. Jeste ze jsem si toho vsimnul hned na prodejne.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
destroy

PostPosted: Thu Oct 04, 2007 8:03 am    Post subject: Reply with quote

zalezi kedy auto do SR doviezli, ak je niekde v sklade, dostanes technicak hned, ak nie tak si pockas. Vyhrazky asi nepomozu, ale zase totalna pasivita nic nevyriesi. Minimalne by som sa o to AKTIVNE zaujimal.

Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/
Back to top
peca

PostPosted: Thu Oct 04, 2007 12:15 pm    Post subject: Reply with quote

Ja sem cekal na technicak 3 týdny. 2x sem si byl prodlouzit převozní značku. Prý techničáky dělají centrálně jen v Praze a konkrétně jedna osoba a ta měla zrovna dovolenou... Rolling Eyes

best 6.1 l/100km, nyni 7,3
Back to top
misko

PostPosted: Thu Oct 04, 2007 1:34 pm    Post subject: Reply with quote

Takže prý dnes odešel z Prahy a mohl by dojít zítra. Uvidíme... V každém případě mě to už nebaví. Údajně vznikla nějaká chyba mezi prodejcem a českým Fordem...
Zatím 22 dní a mín než 23 to nebude! Asi jsem měl častěji volat, urgovat a požadovat ověření "trasy" TP-čka. Člověk se pořád učí, celý život Smile

Michal
sedlaq

PostPosted: Thu Oct 04, 2007 4:05 pm    Post subject: Reply with quote

Já jsem taky odjížděl bez velkýho techničáku z autosalonu a bylo mi řečeno, že si mám za týden zavolat a pokud ho ještě nebudou mít, tak mi prodlouží přepravní značku. Já jsem jim řekl, že za týden potřebuji s autem odjet do zahraničí a tudíž ho musím mít na značkách. Nevím jestli zabralo právě toto, ale do týdne jsem ho měl.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Matrix

PostPosted: Sat Oct 06, 2007 11:13 am    Post subject: Reply with quote

misko wrote:
Takže prý dnes odešel z Prahy a mohl by dojít zítra. Uvidíme... V každém případě mě to už nebaví. Údajně vznikla nějaká chyba mezi prodejcem a českým Fordem...
Zatím 22 dní a míſ než 23 to nebude! Asi jsem měl častěji volat, urgovat a požadovat ověření "trasy" TP-čka. Člověk se pořád učí, celý život Smile

Michal

Rikam, vycisli si vzniklou skodu, ze auto nemuzes radne pouzivat, treba 3000 CZK/den. Hlavne to dej na papir a zanes jim to tam tak, at ti kopii podepisou. Adresuj to statutarnimu zastupci (jednatel, predseda predstavenstva). Uvidis jak rychle budou pro tebe mit technicak. A navic ti daji teba zasterky, koberecky, nebo nejakou podobnou blbinu, aby ti zacpali hubu. Panove nevim, ale pokud zaplatim za auto chci v den uskuteneni platby mit auto se vsim vsudy. Za svoje penize chci mit plnohodnotnou vec.
misko

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 7:32 pm    Post subject: Reply with quote

Hurá! V pátek dorazil TP (troubové mi ho dovezli domů) a dnes jsem konečně zaregistroval, převedl, převedl bonusy a pojistil. Zítra vyjíždím "naostro".
Teda, ale to trvalo... Už jsem začínal být nerudný a chystal se na vendetu Smile
Michal
MajoV

PostPosted: Tue Oct 09, 2007 9:08 am    Post subject: Reply with quote

Ja som mal technicak hned ale na prevod z banky som cakal dlho. A tvarili sa este, ze co po nich chcem ked som chcel auto o desiatej doobeda.
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum