View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Ivo
|
Posted: Sat Nov 24, 2007 8:34 pm Post subject: nové vozidlo |
|
|
Všechny Vás zdravím. Jsem na těchto stránkách poprvé, proto Vás žádám ( kdo máte zkušenosti s FF ) abyste mi napsali zkušenosti ( jak dobré, tak i ty méně ) s tímto vozidlem a jestli by jste znovu šli do koupě nového vozidla? Díky moc a přeji všem mnoho šťastných kilometrů. |
|
Back to top |
|
 |
pirat

|
Posted: Sat Nov 24, 2007 8:37 pm Post subject: Re: nové vozidlo |
|
|
Ivo wrote: | Všechny Vás zdravím. Jsem na těchto stránkách poprvé, proto Vás žádám ( kdo máte zkušenosti s FF ) abyste mi napsali zkušenosti ( jak dobré, tak i ty méně ) s tímto vozidlem a jestli by jste znovu šli do koupě nového vozidla? Díky moc a přeji všem mnoho šťastných kilometrů. |
Najprv si skus pozriet toto: http://fusion.fordclubs.org/forum/viewforum.php?f=26 _________________ 1.4 TDCi Tango-cervena metaliza |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Sat Nov 24, 2007 10:23 pm Post subject: |
|
|
dik Getrag ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
johan
|
Posted: Tue Dec 04, 2007 10:39 am Post subject: Re: nové vozidlo |
|
|
Nemám oprávnění posuzovat vlastnosti, protože Fusíka vlastním měsíc a mám najeto jen přes tisíc km. Ale dojmy popsat mohu.
Porovnám s Fábií, tam mám najeto asi 70 tisíc. Fusík je mírně hlučnější, při standardním huštění pneumatik je trošku tvrdší. Stabilita velmi dobrá, pro nohy víc místa, vyšší sedačky, snadnější nastupování, perfektní výhled. Má trochu větší a vyšší kufr. Složím tam na stojato celé kompletní zimní obutí - 4x 15"195/60 - bez vyndávání "deklu". To mě trochu překvapilo. Spotřeba - prvních 150 km ve sněhu 10,5 l. Dalších 400 km po Šumavě - sníh, cesty do krpálů nad 1000 m - průměr 6,9 l. Všude jen se zimním obutím, bez řetězů ve 20cm sněhu. Poslední cesta asi 450 km na Moravu a zpět - tam po okreskách, zpátky v dešti po dálnici - 6,3 l. Ale stále bez klimy, celkový průměr 72 km/hod!
Při výběru - rozhodoval jsem s ohledem na rozměry místa pro řidiče, velikostí výbavy a cenou.
Negativa - dlouhá čekací doba, nemožnost volit barvu interieru - ke světlému interieru je dodávána pouze fialová palubka.
Počítač nemá funkci okamžité spotřeby - to lze obejít častým nulováním průměrné spotřeby, tím se v podstatě nechá zjistit okamžitá hodnota krátkého úseku. Musíte si dokoupit zástěrky a koberečky.
Pozitiva - prostorný interier, "rozhlednový" posaz, bohaté příslušenství ve vztahu k ceně, příjemné jízdní vlastnosti. Stejná výbava ve Fabii by představovala o hezkou řádku desítek tisíc větší peníz. Výkon motoru 1,4 úplně dostatečný pro rodinné potřeby.
Závěr - koupit znovu? ANO. Jsem spokojen.
Fusion 1,4 Ebony - listopad 2007 _________________ johan |
|
Back to top |
|
 |
bedd
|
Posted: Tue Dec 04, 2007 9:20 pm Post subject: Re: nové vozidlo |
|
|
Mám FF 1,4/16 mesiac, predtým som mal felíciu 1,3 a v robote striedavo používam novú fabiu 1,4 /16 , C4 1,6, novú Oktaviu.
V porovnaní s tou fabiou som si dobre vybral, tá Oktávia je super, ale drahá... _________________ bedd
fordfusion11/07čierny1,4 |
|
Back to top |
|
 |
DR
|
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|