View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
dulius Site Admin

|
|
Back to top |
|
 |
nexter

|
Posted: Tue Sep 09, 2008 7:56 pm Post subject: |
|
|
No tak mame este na 6 mesiacov pokoj  _________________ KIA cee'd, X. edition, Dark Gun, 1,4i 16V 100Hp CVVT, 02/2015
FUSION Flair X, Black Panther, 1.4i 16V 80Hp Duratec, 05/2008 |
|
Back to top |
|
 |
vls

|
Posted: Wed Sep 10, 2008 10:45 am Post subject: |
|
|
mne sa na tom paci, ze to vymyslel niekto s mentalnou subnormou, a ta ista subnorma mu neumoznila, aby to dokazal sam sebe podla pravidiel schvalit. _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
Suzuki SX4 Scross 2WD, 1.0 Premium 6AT, sphere blue pearl
Peugeot 3008 1.6VTi Active, red rubis
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red |
|
Back to top |
|
 |
dan
|
Posted: Thu Sep 11, 2008 7:44 am Post subject: |
|
|
Breit, gek, Duves:
Suhlas. Nahodou viem, pretoze sa s tym stretavam pri svojej praci, ze uplna vacsina tazkych a smrtelnych urazov hlavy postihne zranenych cyklistov bez prilby. A to nielen po zrazeni autom. Staci sa vyburat do plota doma na dvore. Mne osobne prilba zachranila hlavu pred rozbitim, skoncil som len s niekolkymi stehami na brade. Takze prilby ano, a povinne, a pre vsetkych (to je moj nazor).
A denne svietenie tiez podporujem. Myslim si, ze celkove naklady na prevadzku auta zvysuje minimalne. Penazka viac pociti prasaci styl jazdenia a pod. _________________ FoFu Champion Ebony 1,4 16V, 7/07, Modrá Tonic |
|
Back to top |
|
 |
nexter

|
Posted: Thu Sep 11, 2008 10:01 am Post subject: |
|
|
Tak dlho som sa netesil lebo pan misnister nasiel nejaku klucku v zakone a novy cestny zakon chce predlozit uz opat v oktobru aj ked zakon o rokovacom poriadku to pripusta najskor o pol roka.  _________________ KIA cee'd, X. edition, Dark Gun, 1,4i 16V 100Hp CVVT, 02/2015
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Thu Sep 11, 2008 10:18 am Post subject: |
|
|
dan wrote: | Breit, gek, Duves:
Suhlas. Nahodou viem, pretoze sa s tym stretavam pri svojej praci, ze uplna vacsina tazkych a smrtelnych urazov hlavy postihne zranenych cyklistov bez prilby. A to nielen po zrazeni autom. Staci sa vyburat do plota doma na dvore. Mne osobne prilba zachranila hlavu pred rozbitim, skoncil som len s niekolkymi stehami na brade. Takze prilby ano, a povinne, a pre vsetkych (to je moj nazor).
|
Suhlasim.
Este som pocul nazor, že vodic ak vidí (zodpovedný vodič) cyklistu s ochrannymi prvkami, je opatrnejší. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
vls

|
Posted: Thu Sep 11, 2008 10:37 am Post subject: |
|
|
chlapi co suhlasite s povinnostou :
ked idem robit kickbox, dam si urcite suspenzor, ale preco ho maju mat vsetci povinne?
kto sa dorazi bez prilby? - len ten kto si ju neda!
ved nepanuje zakaz nosenia prilby...
koho ohrozi chodec s prehravacom v uchu na prechode? len seba, preco nesmie mat hluchy v uchu prehravac ked u neho je to jedno?
ked sa chcem postarat o svoju bezpecnost alebo o moje deti, tak sa urcite postaram ale nik mi to predsa nesmie nakazovat!! dostanem pokutu za jedenie za volantom a kto dostane pokutu za hlôadne deti bez riadnej starostlivosti?
urcite viem ja lepsie co je pre mna a moju rodinu dobre nez to vie nejaky kokso na ministerstve!
havarijnu poistku predsa tiez nemame povinnu, preco nas nechrania povinnostou poistenia aby sme sa havarijou nezruinovali..
keby tu energiu a peniaze vrazili radsej do organizacie dopravy a zlepsovania stavu ciest, to by bolo!! a nie kopec darmozracov spekulovat, za co este by mohli od nas brat pokuty.
myslite, ze priemerny fachcenko je vobec schopny o vselijakych idiotskych zakonoch vobec vediet, nieto ich este dodrziavat?
 _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
|
Back to top |
|
 |
nexter

|
Posted: Thu Sep 11, 2008 2:07 pm Post subject: |
|
|
Uplny suhlas s vls.
Nebudme stado volov, ktori sa nevedia starat sami o seba a svojich blizkych a potrebuju na to panov z ministerstva a ich zakony.
A v prvom rade treba tieto veci riesit prevenciou a nie represioiu.... _________________ KIA cee'd, X. edition, Dark Gun, 1,4i 16V 100Hp CVVT, 02/2015
|
Back to top |
|
 |
dan
|
Posted: Thu Sep 11, 2008 7:26 pm Post subject: |
|
|
vls wrote: | chlapi co suhlasite s povinnostou :
ked idem robit kickbox, dam si urcite suspenzor, ale preco ho maju mat vsetci povinne?
kto sa dorazi bez prilby? - len ten kto si ju neda!
ved nepanuje zakaz nosenia prilby...
koho ohrozi chodec s prehravacom v uchu na prechode? len seba, preco nesmie mat hluchy v uchu prehravac ked u neho je to jedno?
ked sa chcem postarat o svoju bezpecnost alebo o moje deti, tak sa urcite postaram ale nik mi to predsa nesmie nakazovat!! dostanem pokutu za jedenie za volantom a kto dostane pokutu za hlôadne deti bez riadnej starostlivosti?
urcite viem ja lepsie co je pre mna a moju rodinu dobre nez to vie nejaky kokso na ministerstve!
havarijnu poistku predsa tiez nemame povinnu, preco nas nechrania povinnostou poistenia aby sme sa havarijou nezruinovali..
keby tu energiu a peniaze vrazili radsej do organizacie dopravy a zlepsovania stavu ciest, to by bolo!! a nie kopec darmozracov spekulovat, za co este by mohli od nas brat pokuty.
myslite, ze priemerny fachcenko je vobec schopny o vselijakych idiotskych zakonoch vobec vediet, nieto ich este dodrziavat?
 |
Vls, so svojim prirodzenim si nakladaj podla vlastnej vole. Ak si nedas suspenzor, je to iba tvoja vec. S tym suhlasim.
Ale ak si neda decko na hlavu prilbu, dotlcie sa a do konca zivota skonci ako mrzak, tak to az taka banalitka nie je. Ak by si s tym mal osobnu skusenost, urcite by si zmenil nazor.
Ak by si chodec kvoli hudbe na usiach nevsimol prechadzajuci nakladniak, vbehol mu pod kolesa - no dakujem. Nechcel by som byt v kozi toho sofera. Do konca zivota ma pokazeny spanok.
Naozaj nechapem, co je zleho na noseni prilby, ak bol dokazany jej jednoznacne pozitivny vplyv na ochranu cyklistu. Je to ako s bezpecnostnymi pasmi - tiez sme si zvykli. radsej si ich zapnem, ako by som si mal otrieskat hlavu o celne sklo.
Ale kickbox - to je asi o inom (nemam nastastie osobnu skusenost). Tam ti prinajhorsom preskoci hlas o nejaky ten stupienok vyssie. A na to sa neumiera. _________________ FoFu Champion Ebony 1,4 16V, 7/07, Modrá Tonic |
|
Back to top |
|
 |
dan
|
Posted: Thu Sep 11, 2008 7:30 pm Post subject: |
|
|
nexter wrote: | Uplny suhlas s vls.
Nebudme stado volov, ktori sa nevedia starat sami o seba a svojich blizkych a potrebuju na to panov z ministerstva a ich zakony.
A v prvom rade treba tieto veci riesit prevenciou a nie represioiu.... |
Cyklisticka prilba je prevencia.
Bezpecnostny pas je prevencia.
A stado volov tak-ci-onak sme: platime dane, posielame deti do skoly, pozerame spravy na STV, volime silnu trojku, atd... _________________ FoFu Champion Ebony 1,4 16V, 7/07, Modrá Tonic |
|
Back to top |
|
 |
nexter

|
Posted: Fri Sep 12, 2008 7:49 am Post subject: |
|
|
dan wrote: | Cyklisticka prilba je prevencia.
Bezpecnostny pas je prevencia...... |
Ked som pisal o prevencii mal som na mysli nezmyselne zvysovanie pokut za priestupky.
Netvrdim ze vo vsetkom ale vo vacsine pripadov ano.
Samozrejme ze mozes namietat ze ked chodim podla predpisov tak sa nemam coho obavat.
Ale ked sa stretnes so zelenym ktory si chce dokazat ze ON je pan tak ti pokutu da za vypalenu ziarovku, za ostru hranu na aute... atd.
Problem je ten ze ten co pojde na X5-ke po dedine 100 a zastavi ho zelenac tak sa mu aj tak nic nestane lebo zvacsa ma nejakeho kamosa tam hore zo zelnenych a tak je to OK.
Ale ked pojde moj kamarat na felicii po dedine 50 a zastavi ho zelenac a povie mu ze ma ostru hranu na aute (mimochodom totalna kravina) tak podla noveho zakona moze dostat vyssiu pokutu a on ju aj dostane lebo nema nikoho tam hore.
A ked pojde ozraty poslanec na aute a sposobi dopravnu nehodu tak sa mu tiez nic nestane....
Uz mi rozumies kto bude platit tie pokuty???
Takze o tomnto som pisal....
A co sa tyka stada volov tak preto ze ludia posielaju deti do skolky tak sa z nich nestava stado volov. Je to naopak prospesna vec ci uz pre vyvoj dieta alebo pre rodicov. Koniec koncov skolka nie je povinna a ak tam neposles dieta tak ti nehrozi ziadny finnancny postih. Ale ti ktori volia silnu trojku tak o nich uz pochybujem.... _________________ KIA cee'd, X. edition, Dark Gun, 1,4i 16V 100Hp CVVT, 02/2015
|
Back to top |
|
 |
vls

|
Posted: Fri Sep 12, 2008 8:32 am Post subject: |
|
|
dan :
neviem uz vymysliet priklad, ktory by dal jasnejsie najavo co si myslim.
nikomu nezakazujem svietit, moje deti nosia prilby a nie je to zatial v zakone, svietim aj cez den, ked to povazujem za vhodne.
hovorim len to, ze tvorit dalsie a dalsie zakony nieco prikazujuce a zakazujuce je nezmysel, lebo ich nik nebude ani poznat, nieto dorziavat.
mozno este tento priklad :
urcite je velkym problemom to, ze deti rodia deti. napriek tomu, nik nenakazuje nosit dievkam od 8 rokov do dospelosti pasy cudnosti.
Aj ked aj na to mozno nasi geniusi pridu...
 _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
|
Back to top |
|
 |
dan
|
Posted: Fri Sep 12, 2008 11:49 am Post subject: |
|
|
nexter wrote: | dan wrote: | Cyklisticka prilba je prevencia.
Bezpecnostny pas je prevencia...... |
Ked som pisal o prevencii mal som na mysli nezmyselne zvysovanie pokut za priestupky.
Netvrdim ze vo vsetkom ale vo vacsine pripadov ano.
Samozrejme ze mozes namietat ze ked chodim podla predpisov tak sa nemam coho obavat.
Ale ked sa stretnes so zelenym ktory si chce dokazat ze ON je pan tak ti pokutu da za vypalenu ziarovku, za ostru hranu na aute... atd.
Problem je ten ze ten co pojde na X5-ke po dedine 100 a zastavi ho zelenac tak sa mu aj tak nic nestane lebo zvacsa ma nejakeho kamosa tam hore zo zelnenych a tak je to OK.
Ale ked pojde moj kamarat na felicii po dedine 50 a zastavi ho zelenac a povie mu ze ma ostru hranu na aute (mimochodom totalna kravina) tak podla noveho zakona moze dostat vyssiu pokutu a on ju aj dostane lebo nema nikoho tam hore.
A ked pojde ozraty poslanec na aute a sposobi dopravnu nehodu tak sa mu tiez nic nestane....
Uz mi rozumies kto bude platit tie pokuty???
Takze o tomnto som pisal....
A co sa tyka stada volov tak preto ze ludia posielaju deti do skolky tak sa z nich nestava stado volov. Je to naopak prospesna vec ci uz pre vyvoj dieta alebo pre rodicov. Koniec koncov skolka nie je povinna a ak tam neposles dieta tak ti nehrozi ziadny finnancny postih. Ale ti ktori volia silnu trojku tak o nich uz pochybujem.... |
Mas v niecom pravdu. Ale to, ze niekomu postih odpustia (politik, podnikatel, znamy herec, Smerekova dcera, ...) nie je problem zakonov, ale ludi, ktori by ich mali uplatnovat.
A ten priklad so skolou bol skutocne pritiahnuty za vlasy. Myslel som nim iba to, ze aj skolska dochadzka je povinna, nariadena zakonom, a aj napriek tomu ju vacsina z nas akceptuje bez vacsich vyhrad.
Takze, ja som za prisne a presne zakony, ale aj za ich spravodlive dodrziavanie.
Ako vravia Nemci: ordnung muss sein. _________________ FoFu Champion Ebony 1,4 16V, 7/07, Modrá Tonic |
|
Back to top |
|
 |
dan
|
Posted: Fri Sep 12, 2008 11:54 am Post subject: |
|
|
vls wrote: | dan :
neviem uz vymysliet priklad, ktory by dal jasnejsie najavo co si myslim.
nikomu nezakazujem svietit, moje deti nosia prilby a nie je to zatial v zakone, svietim aj cez den, ked to povazujem za vhodne.
hovorim len to, ze tvorit dalsie a dalsie zakony nieco prikazujuce a zakazujuce je nezmysel, lebo ich nik nebude ani poznat, nieto dorziavat.
mozno este tento priklad :
urcite je velkym problemom to, ze deti rodia deti. napriek tomu, nik nenakazuje nosit dievkam od 8 rokov do dospelosti pasy cudnosti.
Aj ked aj na to mozno nasi geniusi pridu...
 |
Moj nazor je, ze niektore rozhodnutia sa nedaju ponechat na dobrovolnom rozhodnuti jednotlivca. Ak by boli bezpecnostne pasy dobrovolne, stupol by pocet smrtelne zranenych. Podobne to vidim aj s cyklistickou prilbou. Ak jej povinne nosenie moze zachranit iba niekolko ludi pred smrtou alebo tazkym zranenim, som jednoznacne za.
Ludske spolocenstvo je od svojich pociatkov regulovane nejakymi normami, nariadeniami a obmedzeniami. Anarchia asi nie je to najlepsie riesenie. _________________ FoFu Champion Ebony 1,4 16V, 7/07, Modrá Tonic |
|
Back to top |
|
 |
nexter

|
Posted: Fri Sep 12, 2008 1:17 pm Post subject: |
|
|
dan wrote: | .... Ak jej povinne nosenie moze zachranit iba niekolko ludi pred smrtou alebo tazkym zranenim, som jednoznacne za.
Ludske spolocenstvo je od svojich pociatkov regulovane nejakymi normami, nariadeniami a obmedzeniami. Anarchia asi nie je to najlepsie riesenie. |
Podla tvojej filozofie by mali zakazat cigarety, alkohol a ak pojdem do extremu tak aj nejake sporty... Pretoze "ak mozme zachranit iba niekolko ludi pred smrtou alebo tazkym zranenim, som jednoznacne za"?
Cital som nejaku statistiku ze na svete zomrie viac ludi na svete uderom kokosoveho orechu do lebky ako utokom zraloka na cloveka. Takze potom by mali aj prikazat nosit prilby ked sa ides poprechadzat po plazi, kvoli bezpecnosti. Alebo zakazat kupanie mori ved mozeme zachranik niekolko zivotov pred napadnutim zraloka alebo popalenim meduzy....
Toto je absurne takto uvazovat ze ak tym mozme zachranit nejaky ludsky zivot.
Pravdu mas v tom ze ano spolocnost ma byt regulovana v tych pripadoch kde mojim spravanim mozem poskodit zdravie alebo vytvorit majetkovu ujmu inemu... (napr. riadenie auta a obmedzenie jeho rychlosti.) Vtedy to ma zmysel. Ale konkretne ta prilba je fakt blbost.
Aby sme sa rozumeli ja netvrdim ze je to blbost nosit prilbu ale prikazovat to zakonom je blbost.
Ludia maju byt vychovaní k zodpovednosti sami za seba, za svoje rozhodnutia a svoje ciny a zodpovednosti k ostatnym ludom. Nechajme ludom moznost vybrat si ked je to mozne a neprikazujme im co a ako maju robit ked tym neobmedzuju inych.
Uvedomme si jednu vec ze cim vacsi pocet zakon tu bude tym vacsi chaos v nich ludia budu mat. Preto by zakony mali byt skutocne len tak kde ich je skutocne potreba. _________________ KIA cee'd, X. edition, Dark Gun, 1,4i 16V 100Hp CVVT, 02/2015
|
Back to top |
|
 |
|