Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

ake zimne pneumatiky mate?
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 40, 41, 42  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Podvozok, brzdy, kolesa, pneumatiky
View previous topic :: View next topic  
Author Message
duves

PostPosted: Sat Nov 01, 2008 9:26 pm    Post subject: Reply with quote

Ani 15 palcove gumy tu nepresnost nezachrania. Dokonca 16 palcove vykazuju stale odchylku, no prijatelnu.
dodo50

PostPosted: Sun Nov 02, 2008 6:13 pm    Post subject: Reply with quote

tak jsem se bavil se sousedem, který dělá na STK, ptal jsem se jej jaké si mám koupit zimní kola, zda 14 nebo 15stky a on se zmínil, že sice jsou 14 levnější ale finančně lepší je koupit 15 protože až spadnou na 4 mm tak je dám na slitinové disky a dojedu v létě, čímž bych měl taky něco ušetřit. teď otázka - jaký je poměr užívání letní -zimní, má soused pravdu? nebudou se mi třeba hromadit v garáži zimní gumy na dojetí? snad jste mě pochopili... díky za odpověď Wink
Liboro

PostPosted: Sun Nov 02, 2008 6:41 pm    Post subject: Reply with quote

dodo50 wrote:
tak jsem se bavil se sousedem, který dělá na STK, ptal jsem se jej jaké si mám koupit zimní kola, zda 14 nebo 15stky a on se zmínil, že sice jsou 14 levnější ale finančně lepší je koupit 15 protože až spadnou na 4 mm tak je dám na slitinové disky a dojedu v létě, čímž bych měl taky něco ušetřit. teď otázka - jaký je poměr užívání letní -zimní, má soused pravdu? nebudou se mi třeba hromadit v garáži zimní gumy na dojetí? snad jste mě pochopili... díky za odpověď Wink

Pochopil,zaujímavý názor, podľa mojích skuseností,ale vyjadrujú sa tak aj odborníci, sa zimná pneumatika v lete chová veľmi zle, najskôr drží drží a zrazu sa auto doslova"utrhne" do šmyku, kde už niet pomoci.Nehovoriac o dosť vyššej spotrebe, takže neušetríš.Dám radu,také pneumatiky buď obuť na vozík,auto v zime málo použivané a pod, predať za symbolicku cenu alebo jednoducho dať zrecyklovať/vyhodiť. Idea
View user's profile Send private message
sedlaq

PostPosted: Sun Nov 02, 2008 7:29 pm    Post subject: Reply with quote

Já s tvým sousedem souhlasím a přesně tak to dělám. Letos jsem staré zimní gumy dojížděl až do dovolené. Měly už 4 roky a zhruba taky 4 mm. Takové gumy už se chovají podobně jako letní. Guma po těch letech ztvrdne a poloviční vzorek už skoro žádný hluk nevydává. Na zimu je to již nevyhovující, ale bylo by mi líto je vyhodit.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
duves

PostPosted: Mon Nov 03, 2008 9:33 am    Post subject: Reply with quote

sedlaq wrote:
Já s tvým sousedem souhlasím a přesně tak to dělám. Letos jsem staré zimní gumy dojížděl až do dovolené. Měly už 4 roky a zhruba taky 4 mm. Takové gumy už se chovají podobně jako letní. Guma po těch letech ztvrdne a poloviční vzorek už skoro žádný hluk nevydává. Na zimu je to již nevyhovující, ale bylo by mi líto je vyhodit.

Podobnu myslienku som uviedol aj ja, možno v marci. Len nedavno som čítal, že to nie je správne. No neviem prečo.
Kedze zimaky mam 14" a letne 16", takze ich dojazdim na plechačoch. Mimochodom, jazdi sa mi na 14" lepsie. Cez vikend som jazdil a aj spotreba šla dolu.
duves

PostPosted: Mon Nov 03, 2008 7:40 pm    Post subject: Reply with quote

Fjodor wrote:
To Duves: Hej, v TP, ale co Ti dali do auta?!? Ja mam v aute 175/65 R14, ale v povodnom TP nebola uvedena... Evil or Very Mad OK, tvorim topic... Twisted Evil

foto rezervy:

Ivašek a spol.

PostPosted: Sat Nov 08, 2008 5:09 pm    Post subject: Reply with quote

Tak sme už taky přezuli Wink .
Poklice máme origoš FORD (viz foto) a jsou fakt pěkné Smile ....jako nechat si to bez poklic uplně je bláznovství,protože ty černé plecháče na tom vypadají otřesně Very Happy ..ty FORDí jsou i jinačí materiálově (jsou ohebnější než normální,takže by neměly praskat)...

http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion#
Back to top
View user's profile Send private message
Gek

PostPosted: Sat Nov 08, 2008 6:48 pm    Post subject: Reply with quote

Tak to jsou přesně ty co mám též. Smile

FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Fjodor

PostPosted: Sun Nov 09, 2008 11:28 pm    Post subject: Reply with quote

To Duves: No, tak mas ten isty problem, ako som mal ja... Mas rezervu, ktoru ale nemas "oficialne" povolenu... 175/... totizto v OEV nemas... Ja uz konecne ano... Twisted Evil
duves

PostPosted: Mon Nov 10, 2008 11:11 am    Post subject: Reply with quote

Fjodor wrote:
To Duves: No, tak mas ten isty problem, ako som mal ja... Mas rezervu, ktoru ale nemas "oficialne" povolenu... 175/... totizto v OEV nemas... Ja uz konecne ano... Twisted Evil

Ehhh...?
A co s tym treba robiť? Zajst za predajcom?
Fjodor

PostPosted: Mon Nov 10, 2008 11:16 am    Post subject: Reply with quote

Hej, chod za predajcom, nech Ti vystavia list na alternativne rozmery pre Tvoje auto - uvedu tam VIN... S tym listom potom na dopr. inspektorat, 150,- SKK kolok a ziadost o dopisanie do OEV... Odporucam prefotit povodne OEV a porovnat s tym, ktore Ti daju, aby si tam nemusel ist dvakrat, ako ja, ze mi zrazu zmizli 16ky z OEV a zmenili sa nejake udaje... Som to bol minuly tyzden reklamovat...
duves

PostPosted: Mon Nov 10, 2008 11:42 am    Post subject: Reply with quote

No vobec sa mi s tym nechce behat. Pockam na garančku a im to ukážem.

Prihlasenie a vydanie EVČ bolo robene cez predajcu, tak to budu musiet doriešiť.
Alebo mi dať uvedene koleso podla techničaku:

duves

PostPosted: Mon Nov 10, 2008 11:59 am    Post subject: Reply with quote

No ja som volal do http://fordcentrum.ford.sk/page.php mojmu predajcovi. Tvrdi, že je to v poriadku, pravdepodobne tam chyba zvyšok - teda dalsi riadok o rozmere dojazdoveho kolesa, teda ta R14 co mam ja.

Este mi povedal, že teraz v zime, čo jazdim zimaky R14, tak pri použití rezervy R14 môžem ist aj vyššou rychlostou ako je 80km/h.
duves

PostPosted: Mon Nov 10, 2008 12:04 pm    Post subject: Reply with quote

Už to bolo prejednavane: http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?t=176&sid=54e718cbcf605555ae4c5cf67332bf5b

Myslim, ze sa jedna o ten isty pripad.
duves

PostPosted: Wed Nov 12, 2008 11:15 am    Post subject: Reply with quote

Tak sa mi vidi, ze poslednu dekadu v novembri ostestujeme zimne gumy naostro.
Je predpoklad (mam to od profika), že december a januar budu naozajstne zimne mesiace, nie ako pred rokom.
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Podvozok, brzdy, kolesa, pneumatiky All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 24, 25, 26 ... 40, 41, 42  Next
Page 25 of 42

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum