| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
zdenal8

|
Posted: Mon Nov 10, 2008 10:33 pm Post subject: |
|
|
No tak zrovna na tom obrázku bych řekl, že tak do 1mm budou. Navíc ty kolíky bude nějaká mosaz či co, takže to tam naboucháš a ono se to ve spolupráci s kvalitním materiálem bezpečnostního šroubu tvarově přizpůsobí. Něco jako modelína akorát pevnější a tvarovaný kladivem. Ty kolíky sou tam spíš proto, že kdyby to byl plnej materiál, tak by to bylo hůře tvarovatelný. Ale nechci teda strašit. No zkrátka existuje spousta nářadí. Navíc jak by si chtěl dostat ven třeba poškozenej bezpečák. Když teda nepočítám pracné vrtání nebo použití 6ti hrané matice a svářečky. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
| Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Tue Nov 11, 2008 6:28 am Post subject: |
|
|
Mna iba teoreticky napadla taka myslienka k tej matici s drotmi. Ze vlastne podla plastelinovej otlačky sa da na freze vyrobit "original". Niekto môže mať čas a naokolo po sidlisku snimať otlačky. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
| Back to top |
|
 |
Gek

|
Posted: Tue Nov 11, 2008 8:27 am Post subject: |
|
|
Nebo když bude mít samosvorný ořech s ráčnou...... To když už budu uvažovat takhle, tak si budu brát kola na noc domu, nebo prostor pod pokličkou vyleju asfaltem, nebo matice zavařím.
Prostě jak bylo již řečeno. Když se někdo zaměří na vaše kola, tak je prostě jednou ukradne. To platí naprosto u všeho. Jde jen o to to zloději znepříjemnit. Parkovat pod lampou, pod kamerou, prostě něco. _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde. |
|
| Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Tue Nov 11, 2008 9:36 am Post subject: |
|
|
| Gek wrote: | | Jde jen o to to zloději znepříjemnit. Parkovat pod lampou, pod kamerou, prostě něco. |
Alebo nekúpiť žiadne auto! To by sme s nimi vydr---i.  _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
| Back to top |
|
 |
Gek

|
Posted: Tue Nov 11, 2008 10:53 am Post subject: |
|
|
| duves wrote: | Alebo nekúpiť žiadne auto! To by sme s nimi vydr---i.  |
Tak ti ukradnou kolo (picikl), nebo boty za dveřma. Kradení je dneska v modě. A ani se není čemu divit. Zloděj má spoustu práv a okradený nic. V podstatě je okradený hajzl, co umožnil chudákovi zlodějovi aby u něj kradl. _________________ Pohodove kilometry bez šílencu a pamatujte " Festina lente "
FoFík 1,4 Duratec, Ebony + MP3. Hejbací zrcátka, ruční A/C. Barva Červená metla - Tango. Unor / 2008. Je nádherný, je milý a je prodaný. Už dělá radost jinde. |
|
| Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Tue Nov 11, 2008 12:07 pm Post subject: |
|
|
ano, to je stav spoločnosti vseobecne. To musi prist zmena zhora. Teda tí, čo kradnu miliony (tunelovanim) budu pozitivnym prikladom. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
| Back to top |
|
 |
furas
|
Posted: Mon Nov 17, 2008 3:26 pm Post subject: |
|
|
Ozivujem staru temu "Matice"
Pisal som do Fordu, prislo mi odtial toto:
| Quote: |
...
Matice zo zliatinových diskov nie sú použiteľne na plechové disky
S pozdravom
Michal C....
predajca náhradných dielov
Summit Motors Bratislava, s.r.o.
Tuhovská 9
831 07 Bratislava
|
Dufal som v inu odpoved...
Ale kedze som si objednal cez net uz obute a vyvazene zimne pneu na plechovych diskoch (http://www.aaa-pneu.sk, Bridgestone Blizzak LM-20), a teda menil som si ich sam, nechal som tam povodne ford matice z hlinikovych diskov. Rozhodol som aj na zaklade toho, ze som si ich prilozil k rezerve (ktora je samozrejme na plechovom disku), "sedela" tam presne tak isto ako na tych zimnych plechacoch.
Bol som sa uz previest, mam z toho dobry pocit
Btw, viaceri prispievatelia tu kritizovali original zdvihak aj kluc, ja ako pneupanic k nim nemam ziadne vyhrady, splnili svoj ucel bez zavahania, mozno keby som poznal ine, tak frflem tiez...
Na zaver otazocka. Vsimol som si, ze kolesa na prednej naprave nemaju v strede tie plechove kryty "neviemcoho".
Predne (http://www.grci.host.sk/fofu/DSC00204.JPG):
Zadne (http://www.grci.host.sk/fofu/DSC00207.JPG):
Je to OK ? _________________ FoFu Flair X 1,4i 16V Duratec 09/2008 Black Panther 
Last edited by furas on Mon Nov 17, 2008 11:18 pm; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
Horal

|
Posted: Mon Nov 17, 2008 5:33 pm Post subject: |
|
|
Nechcel som sa k tomu vyjadrovať, ale neda mi- každy nech si robi ako uzna za vhodne- ja mam tiež tieto zo zl. diskov a zdaju sa mi dobre,ale - načo ich potom take robia? A nerobia ich len na zl. disky? _________________ Ford Fusion 1.4i 16V Duratec 05/2008
http://picasaweb.google.sk/scootiphoto/FordFusion |
|
| Back to top |
|
 |
joko69
|
Posted: Mon Nov 17, 2008 7:46 pm Post subject: |
|
|
nevim to na 100 procent, ale štouby na Al ráfky by měli mět kuželovou hlavu a na plecháče vypouklou, takže se Al ráfky vymačkají a dokonce někde psali že se špatně vystřeďují. Já jsem radši zaplatil 500,-než zdrbat ráfky za x tisíc _________________ Ford Fusion, Ebony 5D 1.4 Duratec /barva:DEEP NAVY/tmavě tónovaná skla / Mio C520 / 9/2007 |
|
| Back to top |
|
 |
sedlaq

|
Posted: Mon Nov 17, 2008 8:02 pm Post subject: |
|
|
joko69 Asi jsi ještě neviděl originální matice Ford. Ty mají totiž obě tebou zmíněné plochy. A ty jsi tyto ke svému Ebony dostal.
Už mě to nebaví, přidělávejte si kola čím chcete, když máte prachy na vyhazování. _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
| Back to top |
|
 |
MyTB

|
Posted: Tue Nov 18, 2008 8:10 am Post subject: |
|
|
| furas wrote: | | ...Vsimol som si, ze kolesa na prednej naprave nemaju v strede tie plechove kryty "neviemcoho".... Je to OK ? |
Nevim proc ty krytky nejsou i vepredu, ale opravdu je to tak, jsou jen vzadu  _________________ Ford Fusion 1.4 59kW Ebony (2008-2010)
Ford C-Max 1.6 74kW Gen-X (2010-2015)
Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBoost 74kW (2015) |
|
| Back to top |
|
 |
zdenal8

|
Posted: Tue Nov 18, 2008 9:22 am Post subject: |
|
|
Ty krytky vepředu nebyly na žádném fordu co jsem měl. K maticím bych se už nevyjadřoval. To už bych jenom kopíroval příspěvky z tématu o poklicích, kde se matice též řešili.
joko69: Ano, pokud máš matice na plechy, nemůžeš s nimy přidělat alu kola. Pokud máš originál matice na alu kola, jde s tím přimontovat i plechové kolo. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
www.fordfans.cz |
|
| Back to top |
|
 |
sedlaq

|
Posted: Tue Nov 18, 2008 5:02 pm Post subject: |
|
|
| MyTB wrote: | | furas wrote: | | ...Vsimol som si, ze kolesa na prednej naprave nemaju v strede tie plechove kryty "neviemcoho".... Je to OK ? |
Nevim proc ty krytky nejsou i vepredu, ale opravdu je to tak, jsou jen vzadu  |
Vzadu musí krytky být, protože kryjí ložiska. Vpředu koukají pouze závitové konce a matice poloos. Krytky tam nejsou třeba a ani u jiných značek je nedávají, ale bez předních poklic bych s ohledem na tuto sutečnost nedoporučoval jezdit. Já jsem si ty koukající závity a matice nakonzervoval tenkým filmem vazelíny. _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
| Back to top |
|
 |
MyTB

|
Posted: Tue Nov 18, 2008 8:39 pm Post subject: |
|
|
| sedlaq wrote: | | ...ale bez předních poklic bych s ohledem na tuto sutečnost nedoporučoval jezdit. Já jsem si ty koukající závity a matice nakonzervoval tenkým filmem vazelíny. |
No ja si koupil Tesco poklice, jednu jsem ztratil po par km a pak jsme s Ivaskem juniorem zjistili, ze zbyvajici 3 poklice delaji pri jizde takovy rachot, ze jsem je vsechny sundal a uz asi visi Ivaskovi v garazi jako dekorace....na original Fordy poklice kaslu, pochybuji, ze bych "prezil" zaparkovani u supermarketu bez ztraty kvetinky....takze follow Sedlaq to napatlam vazelinou a budu jezdit bez poklic. Ono to vypada docela dobre, cerne auto, cerna kola....
 _________________ Ford Fusion 1.4 59kW Ebony (2008-2010)
Ford C-Max 1.6 74kW Gen-X (2010-2015)
Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBoost 74kW (2015) |
|
| Back to top |
|
 |
zdenal8

|
Posted: Tue Nov 18, 2008 8:44 pm Post subject: |
|
|
No a co myslíš, že tam kouká, když sundáš tu pokličku vzadu. Je tam konec čepu se závitem, matice (u fusiona nejspíš složená z předepnutých plechů v kleci) a podložka co kryje ložiska. Z druhé strany bubnu bude druhé ložisko, olejové víčko a přes něj "ozubený" kroužek k ABS. Kadopádně asi tak jak píšeš. Radši bych bez poklic nejezdil aby se tam vpředu zbytečně nedostával bordel. Pak až jednou bude potřeba měnit manžetu, homokineťák, nebo ložisko, tak to půjde líp povolit. Sice spousta zdejších uživatelů to neocení, ale třeba ty, co jsou normálně zvyklí si měnit tyhle věci sami to ocení. Ale těm je zbytečný tohle psát, protože ty to dobře ví. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
www.fordfans.cz |
|
| Back to top |
|
 |
|