View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
nexter

|
Posted: Fri Sep 12, 2008 1:27 pm Post subject: |
|
|
A este k tym politikom, hercom atd. co nedodrziavaju zakony ako si o nich pisal.
Prave preto si myslim ze zakonov ma byt co najmanej. Pokial spolocnost v ktorej zijeme nebude natolko vyspela ze zakony budu platit rovnako pre vsetkych tak hadaj kto bude najviac doplacat na tie zakony... A ked ich bude co raz viac? Tak zase len ten obycajny clovek bude na ne doplacat cim dalej tym viac. A politik ten sa bude len smiat.
A zoberme si idealny stav ze zakon plati rovnako pre vsetkych. Myslis ze by sa tvorilo tolko zbytocnych zakonov a nezmyslov? Myslim ze potom by sa tvorili zakony ktore su naozaj dolezite pre vsetkych lebo sa aj budu dotykat vsetkych. Viem ze takyto stav nenastane nikdy ale mali by sme sa k nemu aspon priblizovat... no bohuzial sa to nedeje. _________________ KIA cee'd, X. edition, Dark Gun, 1,4i 16V 100Hp CVVT, 02/2015
FUSION Flair X, Black Panther, 1.4i 16V 80Hp Duratec, 05/2008 |
|
Back to top |
|
 |
dan
|
Posted: Fri Sep 12, 2008 3:21 pm Post subject: |
|
|
nexter wrote: | A este k tym politikom, hercom atd. co nedodrziavaju zakony ako si o nich pisal.
Prave preto si myslim ze zakonov ma byt co najmanej. Pokial spolocnost v ktorej zijeme nebude natolko vyspela ze zakony budu platit rovnako pre vsetkych tak hadaj kto bude najviac doplacat na tie zakony... A ked ich bude co raz viac? Tak zase len ten obycajny clovek bude na ne doplacat cim dalej tym viac. A politik ten sa bude len smiat.
A zoberme si idealny stav ze zakon plati rovnako pre vsetkych. Myslis ze by sa tvorilo tolko zbytocnych zakonov a nezmyslov? Myslim ze potom by sa tvorili zakony ktore su naozaj dolezite pre vsetkych lebo sa aj budu dotykat vsetkych. Viem ze takyto stav nenastane nikdy ale mali by sme sa k nemu aspon priblizovat... no bohuzial sa to nedeje. |
Ale to naozaj nie je problem poctu zakonov, ale ludi ktori by ich mali respektovat, kontrolovat a postihovat. Tykat by sa to malo rovnako vsetkych. Fakt, ze sa to nie vzdy priblizuje skutocnosti este nemoze byt dovodom, aby sme zakony rusili.
Kradne sa, a vo velkom kradnu hlavne velke ryby. Ale nezrusime predsa paragrafy o zlodejstve. Je jasne, ze ruka ruku myje a velke ryby casto uniknu zo siete. To vsak nie je dovodom, aby nebol potrestany aj obycajny maly zlodejicek, co ukradne babke na dochodku par stoviek. Pretoze aj jedno, aj druhe je svinstvo. Samozrejme, tento priklad je z ineho suflika, suvisi skor s moralkou cloveka. Ale preco nerespektovat aj zakon, ktory chrani nase zdravie? Ked ma rozumny zaklad. Ak to nechas na dobrovolnom rozhodnuti rodicov, velka vacsina deciek sa bude prehanat na bicykloch iba tak, bez prilby. Tym som si isty.
Inak tie kokosy - zaujimave. Do Karibiku sa zatial nechystam, ale mozno raz... Tak si pribalim aj helmu. _________________ FoFu Champion Ebony 1,4 16V, 7/07, Modrá Tonic |
|
Back to top |
|
 |
nexter

|
Posted: Sat Sep 13, 2008 1:41 pm Post subject: |
|
|
dan wrote: | ...Do Karibiku sa zatial nechystam, ale mozno raz... Tak si pribalim aj helmu. |
Potom posli fotku na plazi v plavkach s helmou na hlave  _________________ KIA cee'd, X. edition, Dark Gun, 1,4i 16V 100Hp CVVT, 02/2015
|
Back to top |
|
 |
dan
|
Posted: Sat Sep 13, 2008 3:33 pm Post subject: |
|
|
nexter wrote: | dan wrote: | ...Do Karibiku sa zatial nechystam, ale mozno raz... Tak si pribalim aj helmu. |
Potom posli fotku na plazi v plavkach s helmou na hlave  |
OK, dohodnute. _________________ FoFu Champion Ebony 1,4 16V, 7/07, Modrá Tonic |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Thu Dec 04, 2008 8:36 pm Post subject: |
|
|
reakcia na nieco z debaty o hmlovkach: http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?p=12458#12458
Liboro: suhlas, ten novy cestny zakon je nieco chore ... celorocne svietenie, vraj bezpecnost ... BLBOST !!!! ked svietim, tak je jasne, ze napriklad chodec ma uvidi skor, ale paradoxne ja toho chodca skor neuvidim ...
s tymi zimnymi pneu ... stupidnejsiu definiciu som necital .. zevraj, ked je suvisla snehova vrstva .. to je co za blud? kto mi dokaze ze je taka vrstva a kto nie? uz aj nejaky pravnik bol v TV a povedal, ze je to velmi nejasne formulovana definicia ...
50ka v obci, dalsia blbost ... v inych krajinach to maju na haku ! a preco? lebo maju dialnice a mozu okaslat nejaku 50ku ... ale u nas? ked idem z BA do KE, tak musim ist cez 50 dedin !!! boze, uz vidim tie kolony a to vsetko s tym spjene, ze bude 50ka
ale o tom som uz pisal ....
pan prezident, prosim, nepodpiste to !!! _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Thu Dec 04, 2008 9:06 pm Post subject: |
|
|
Neviem ako mohlo vobec niečo take prejst, akoby pán minister nechodil po cestach, ked dokáže povedať, že to vyrieši dopravnu nehodovosť a bude plynulejšia premávka, to asi sotva.Mimochodom v takej Žiline obchvat, či stará estakáda či nový Ľavobrežná, takmer nikto tam nechodí 60/80(80 je na ľavobrežnej značkou) a teraz tam na 4,miestami 6-8 pruhovej ceste bude 50-tka?Tak to už sa nebude dodržiavať vôbec.A takých prípadov je na Slovensku takmer nekonečne veľa...Alebo aj prilby, tak ja sa pojdem previesť na bicykli do susednej dediny po ceste 3 triedy čo ani nie je v mapách, čo po nej prejde 5 krát linkový autobus a "tri autá" za den a ja budem musieť mať prilbu?na cestách prvej triedy budiš,ale tu?Chcem vidieť ťie staršie panie dôchodkyne s prilbami.
Ako píše Dulius, vie niekto čo je súvisla vrstva snehu a ľadu? to je vtedy ked je už len poľadovica,alebo vtedy ked sú "suché" koľaje v snehu,alebo až keď je 20 centi snehu na ceste?...
a takto by sa dalo menovať nezmyselností z toho zákona.
A najviac ma pobavilo vyhlásenie, že to je učinný nástroj v boji proti cestným pirátom.Ale neviem proti ktorým...
Pripájam sa, dúfam, že pán prezident to nepodpíše.  _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
 |
haplo602
|
Posted: Fri Dec 05, 2008 7:42 am Post subject: |
|
|
no vyhlasenie o tej ucinnej zbrani proti piratom ma pobavilo ...
momentalne skoro denne chodim BA - Lehnice ... max 90tka kedze to dialnica nieje ale ked vidim co stvaraju niektori ... obcas sa citim ako blbec ze dodrziavam predpisy. hlavne ked idem 40 kde je prikazana znackou a nejaky frajer ma predbieha ze nestihnem ani znacku zaregistrovat ...
skor by mali byt akvnejsi co sa kontrol tyka ... _________________ Ford Fusion 1.6 TDCI Urbanite-X (Tango) / 2008
Kia Carnival III 2.9 CRDi EX /2006 |
|
Back to top |
|
 |
vls

|
Posted: Fri Dec 05, 2008 1:46 pm Post subject: |
|
|
mna najviac pobavilo ked ministrik dovodil, ze je vedecky dokazane, ze pri 50-ke je mensia nehodovost a vacsia sanca chodca prezit nez pri 60-ke.
no, kua, podla mna je este vedeckejsie, ze nehodovost sa znizi a chodci preziju ked bude povinna 10-ka alebo ked budeme vsetci stat v garazi, nie? logicke, do rici, ta na to nedosli kvokvoti?
to je ako som videl v telke jedneho chumaja ceskeho starostu, ktory dal za par melonov zuzit cesty v svojej derevni, lebo potom auta chodia pomalsie a nehodovost mu hovadsky klesla.
lenze tam asi v rade stoja stale dnes este ti, co tade potrebovali prest minuly mesiac....
v tej istej telke bol starosta tiez ceskych Teplic, ktory vravel, ze kym bude starostom, nebude v jeho meste nijaky radar, nijaka platba za parkovanie a ze jeho mestski policajti stoja na prechodoch a pohanaju pesiakov, aby sa pri prechadzani neflakali a nezdrzovali auta....
iste, je to iny extremista, ale keby sa prachy na sledovanie, prenasledovanie, buzerovanie a na restrikciu vodicov venovali rozsirovaniu ciest a zvacsovaniu ich priepustnosti, osadzovaniu len tych znaciek, co naozaj musia byt, osadzovanie adaptabilnych znaciek - ako chorvati - je veterno a dazd - svieti na tom 40 km/h, je pekne - svieti na tom 90.... to by boli cesticky
obycajny sedliacky rozum by bol nasobne lepsi nez tie mocne mozocky nasich geniov, ktori presne plnia porekadlo, ze daj somarovi moc....  _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
Suzuki SX4 Scross 2WD, 1.0 Premium 6AT, sphere blue pearl
Peugeot 3008 1.6VTi Active, red rubis
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red |
|
Back to top |
|
 |
dan
|
Posted: Fri Dec 05, 2008 4:21 pm Post subject: |
|
|
[quote="Liboro"]
Prave na ceste 3.triedy, ktora je plna dier a desatrocia ani zdaleka nevidela ziadneho cestara, si najskor rozltciem palicu. Preto si tu prilbu nasadim, aj keby som siel len do suseda, co byva na dolnom konci. _________________ FoFu Champion Ebony 1,4 16V, 7/07, Modrá Tonic |
|
Back to top |
|
 |
nexter

|
Posted: Fri Dec 05, 2008 6:09 pm Post subject: |
|
|
dan wrote: | Prave na ceste 3.triedy, ktora je plna dier a desatrocia ani zdaleka nevidela ziadneho cestara, si najskor rozltciem palicu. Preto si tu prilbu nasadim, aj keby som siel len do suseda, co byva na dolnom konci. |
Prepac ak to poviem trochu tvrdsie ale ak sa nevies bicyklovat a robilo by ti problem prejst k susedovi bez prilby tak by si na cestu s bicyklom vobec nemal ist.
Ti ktori to vedia prilbu nepotrebuju. A ak ma zrazi auto tak mi ziadna prilba nepomoze. Ale myslim ze na tuto temu som tu uz davnejsie toho napisal dost. _________________ KIA cee'd, X. edition, Dark Gun, 1,4i 16V 100Hp CVVT, 02/2015
|
Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Fri Dec 05, 2008 7:26 pm Post subject: |
|
|
nexter wrote: |
Prepac ak to poviem trochu tvrdsie ale ak sa nevies bicyklovat a robilo by ti problem prejst k susedovi bez prilby tak by si na cestu s bicyklom vobec nemal ist.
Ti ktori to vedia prilbu nepotrebuju. A ak ma zrazi auto tak mi ziadna prilba nepomoze. Ale myslim ze na tuto temu som tu uz davnejsie toho napisal dost. |
Je to trochu tvré,ale je to tak..Nexter absolutne súhlasim, ak niekto nevie jazdiť tak nemá prečo sadať na bicykel to isté platí aj o aute,ak niekto nevie šoférovať nemá čo sadať za volant.Ako som tu už písal, pred 5-timi rokmi nám nabúrali Corsu a pani bez problémov priznala, že si pomýlila brzdu s plynom a aj keď mala autosedačku, dieťa v nej nemala posadene.Pýtam sa,takýto človek má byť na ceste???
Keby ludia mali úctu a vzťah k autu tak by sadali za volant s myšlienkou, že auto nesmú rozbiť za žiadnych okolností a bola by 1/100 nehodovosti, lebo nehody sa samozrejme nedajú úplne vylúčiť...
P.S. Na tej ceste 3-tej triedy je nový koberec,žiadna diera  _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá
Last edited by Liboro on Fri Dec 05, 2008 7:31 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
dan
|
Posted: Fri Dec 05, 2008 7:29 pm Post subject: |
|
|
No, musim pripustit, ze niektori natvrdli jedinci tu prilbu naozaj nepotrebuju. V zasade ta prilba chrani svoj obsah, ale ak obsah chyba, tak nie je co chranit ... _________________ FoFu Champion Ebony 1,4 16V, 7/07, Modrá Tonic |
|
Back to top |
|
 |
nexter

|
Posted: Sat Dec 06, 2008 6:27 pm Post subject: |
|
|
Ono je to tak ze niektori jedinci sa vedia bicyklovat a potom nemusia saskovat s prilbou. A ak tu prilbu potrebuju tak si daju aj bez toho aby im to nariadil zakon. Ale uz to nechajme tak asi mas problem diskutovat s niekym kto ma iny nazor ako je ten tvoj. _________________ KIA cee'd, X. edition, Dark Gun, 1,4i 16V 100Hp CVVT, 02/2015
|
Back to top |
|
 |
dan
|
Posted: Sun Dec 07, 2008 9:05 am Post subject: |
|
|
nexter wrote: | Ono je to tak ze niektori jedinci sa vedia bicyklovat a potom nemusia saskovat s prilbou. A ak tu prilbu potrebuju tak si daju aj bez toho aby im to nariadil zakon. Ale uz to nechajme tak asi mas problem diskutovat s niekym kto ma iny nazor ako je ten tvoj. |
Asi. V tejto otazke mam nemenny nazor a som jednoznacne za povinne nosenie prilby.
Som zdravotnik. Aj tento rok som videl niekolko nepeknych urazov hlavy, u deti. Samozrejme bez prilby. Pritom sa bicyklovali iba tak, za domom, v podstate sa spustali po ulici. Vysledok? Zlomenina lebecnych kosti, zlomenina ocnice, zlomenina bedroveho stavca (aj ked v tomto pripade by prilba nepomohla).
Stoji to za to? Ja si myslim, ze rozhodne nie.
P.S. ale ta diskusia asi naozaj nema vyznam, su to dva uplne protichodne nazory stojace proti sebe. Vsetko dobre a vela stastia pri vyletoch bez prilby. Ja si tu svoju urcite pricapnem. _________________ FoFu Champion Ebony 1,4 16V, 7/07, Modrá Tonic |
|
Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Sun Dec 07, 2008 1:59 pm Post subject: |
|
|
dan wrote: |
Asi. V tejto otazke mam nemenny nazor a som jednoznacne za povinne nosenie prilby.
Som zdravotnik. Aj tento rok som videl niekolko nepeknych urazov hlavy, u deti. Samozrejme bez prilby. Pritom sa bicyklovali iba tak, za domom, v podstate sa spustali po ulici. Vysledok? Zlomenina lebecnych kosti, zlomenina ocnice, zlomenina bedroveho stavca (aj ked v tomto pripade by prilba nepomohla).
Stoji to za to? Ja si myslim, ze rozhodne nie.
P.S. ale ta diskusia asi naozaj nema vyznam, su to dva uplne protichodne nazory stojace proti sebe. Vsetko dobre a vela stastia pri vyletoch bez prilby. Ja si tu svoju urcite pricapnem. |
Ano následky sú také aké sú, myslím, že my sme chceli skôr upozorniť nato že ľudia sú nezodpovedný a nedávajú si pozor a prilby im moc nepomôžu.
Keby si ľudia vážili seba samých a svoj majetok tak by si dávali oveľa väčší pozor a to nie len na cestách.
Veď o tom počúvame každý den z médii, samé pracovné úrazy, dopravné nehody, úrazy v domácnosti, v záhrade, pri športe....Keby ľudia viac rozmýšlali, minimalizovali by riziko a nerobili blbosti tak by sa to nedialo.A samozrejme nemuseli by byť až do takej miery ochranné prostriedky. Týmto zákonom totiž ideme znižovať následky použitím prilby ale podľa mna by sme sa mali zamyslieť nad príčinami.
Myslím, že daleko prínosnejšie ako prilby budú reflexné odevy, prísne postihy za alkohol aj u cyklistov a bezproblémov aj chodcov na cestách či dôkladná kontrola technického stavu alebo poriadné výcviky v autoškolách.
Ani prilby ani znížená rychlosť ani celoročné svietenie neriešia situáciu. Treba naučiť ľudí inak rozmýšlať, tak ako nespôsobiť ujmu a nie ako zmenšiť následky. A mali by to naučiť už rodičia!!! _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
 |
|