| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Liboro

|
Posted: Wed Oct 01, 2008 3:17 pm Post subject: |
|
|
čo sa týka servisov,pokial si zvedavý a trochu nepríjemy zakazník, tak si dajú pozor,v Žiline ich už máme "vycvičených" sú pomerne profi,ale boli časy,kedy som chodil zasadne do Bratislavy, inokedy do Humenného, minimálne je to tam lacnejšie...btw. skôr uverím oreginál Ford servisu, ktorý má technickú dokumentáciu priamo k svojím autám ako neoreginálnemu....len treba na ních dávať pozor. Napr. pri 60 tisicoch mi tvrdili, že treba vymeniť brzdové obloženie, keby som bol laik, ktorý nikdy nemal dole koleso a nevedel priebežne v akom je to stave, asi by ma presvedčili, no kedže môj Fusik mám ako svoju "frajerku" (naschvál do uvodzoviek) tak sa starám a viem o vsetkom potrebnom i nepotrebnom.... mimochodom dnes má 115 tisíc a to obloženie ešte nie je treba vymeniť _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
| Back to top |
|
 |
bias

|
Posted: Tue Oct 07, 2008 8:00 pm Post subject: |
|
|
Ohľa*****utoservisu Koyš som Ti poslal súkromnú správu, ale stále ju mám ako nedoručenú. Dostal si ju? _________________ Strieborný Ford Fusion 1,4 16V benzín, r.v. 9/2007, 6,84 L /100 km. Mám rád spoľahlivé autá. |
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Sun Feb 01, 2009 9:26 pm Post subject: |
|
|
| Fraga wrote: | My chodíme meniť olej sem: http://www.oilpartner.sk/ človek je pri tom ako mu s autom robia, a vidí čo mu do motora aj lejú. Olej je krásne číri, nový. Dofúkajú gumy, povysávajú, my sme spokojní. Ale na tie garančky sa asi Fordu nevyhneme  |
Dneska u nás byli známí (mají C-MAXe)...no tak sme se tak bavili, až jsme došli k tématu "garančka". Jejich soused prý chodil 5 let do autorizovaného servisu (Suzuki) a za těch 5 let mu tam ani jednou ten olej nevyměnili!!! Když se tohle dozvěděli, začali shánět Ford servis, ve kterém je možné být u výměny...ani v DANKARu ani v MaV (BTW: V MaV prý přístup otřesný, v životě tam nepůjdou) nebylo možno se jít dívat na výměnu. Přišli na servis ve Vendryni ( http://www.autokantor.cz/ ) ve kterém to možné je. Takže se tam objednali...přijeli, normálně byl u CELÉ GARANČKY a viděl,co mu s tím autem dělají, ukázal mu jaký olej tam dává atd...dokonce něco málo oleje zbylo, tak se ho zeptal, jestli si ho chce vzít ...celková doba +- 3 hod. a celková cena cca 3 000Kč. Jednalo se o AUTORIZOVANÝ SERVIS FORD, takže se zárukou problém není a přístup prý výborný (BTW chtěli i něco jiného mimo garančku a s ochotou udělali-v jiném servise měli problém). Takže na roční prohlídku (za necelé 2 měsíce) pojedem asi tam a pak dáme info,jak to dopadlo . Kdo tady z vás Ostraváků chcete vědět, co vám s FoFem při garančce dělají, myslím, že se vyplatí těch pár km zajet víc (a mít to za stejné peníze-i levněji-do MaV sme psali dotaz-garančka by stála 4-6 tis. podle oleje , Dankar kolem 3 tis.), než to dávat někde, kde nevíte, co s tím dělají . Jinak tady v okolí žádný takový servis není . _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
| Back to top |
|
 |
Kormi

|
Posted: Sun Feb 01, 2009 10:51 pm Post subject: |
|
|
To je zajímavá informace-pak dej vědět jak dopadneš---já mám sice garančku ještě v nedohlednu,ale co kdybych potřeboval něco dříve? _________________ Ford Fusion 1,4 -16V -Ebony Blaser 1/09
Ford Grand C Max-1,9 Tdi 12/13
http://fusion.fordclubs.org/nase5.html
MOTTO: ..je jedno čím jezdíš ,ale jezdi jako člověk |
|
| Back to top |
|
 |
MyTB

|
Posted: Mon Feb 02, 2009 8:32 am Post subject: |
|
|
| Ivašek a spol. wrote: | | ...přišli na servis ve Vendryni ( http://www.autokantor.cz/ )... ...kdo tady z vás Ostraváků chcete vědět, co vám s FoFem při garančce dělají, myslím, že se vyplatí těch pár km zajet víc... |
Tak nevim jak Ostravaci, ale Karvina - Vendryne = 28km, coz je pro me nastejno jako jet do Ostravy k MaV nebo Dankaru  _________________ Ford Fusion 1.4 59kW Ebony (2008-2010)
Ford C-Max 1.6 74kW Gen-X (2010-2015)
Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBoost 74kW (2015) |
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Mon Feb 02, 2009 3:55 pm Post subject: |
|
|
Kormi: Tak u raklamace to je jedno-stejně tam to auto musíš většinou nechat min. přes noc a asi bys tam nepřespával,ne?
Na reklamaci sme už taky byli v DANKARu a OK
Ale ta výměna oleje atd. je něco jiného .
MyTB: Přesně tak..je to skoro na stejno (podle map necelých 50km, ne 28 ),ale to není důležité...myslím, že i z té Ostravy by tam někdo zajel,kdyby kdyby chtěl pro FoFika to nejlepší  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Mon Feb 02, 2009 6:24 pm Post subject: |
|
|
Tak jsem psal "našemu" prodejci do DANKARu ohledně té garančky...odepsal, že i u nich je možno být při garnčce ...nemůže se jít do dílny,pouze přes sklo ale to je logické, že to kvůli bezpečnosti nejde
Takže teda nevím....jestli to je tím, že jsme "jejich" a ten známý byl "cizí" (nikdy tam nebyl, my jsme tam i kupovali)
Jestli to teda takhle jde, tak půjdem tam a uvidíme  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
| Back to top |
|
 |
MyTB

|
Posted: Tue Feb 03, 2009 10:58 am Post subject: |
|
|
| Ivašek a spol. wrote: |
MyTB: ...podle map necelých 50km, ne 28 ... |
podle www.mapy.cz je Karvina - Vendryne 28,9km / 31min... coz znamena, ze za ctvrthodinky jsem tam  _________________ Ford Fusion 1.4 59kW Ebony (2008-2010)
Ford C-Max 1.6 74kW Gen-X (2010-2015)
Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBoost 74kW (2015) |
|
| Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Thu Mar 05, 2009 10:30 am Post subject: |
|
|
| fonder wrote: | | Minulý týden absolvování 1. garančky (najeto 21.000 km) v Rašinu Brno. Cena vč. DPH 3700,- Kč. S jejich jednáním spokojenost, cena si myslím ucházející. V rámci reklamace spravili uvolněnou lištu pod předním oknem, uvolněný plast na předním sloupku z venku u řidiče a odstranili klepot vzadu za řidičem při nerovnostech (prý uvolněný zámek dveří). Dva větší škrábance na plastovém zadním nárazníku neřešili. |
_________________ admin Fusion webu |
|
| Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Wed Mar 18, 2009 9:14 pm Post subject: |
|
|
kopirujem to sem:
| bzucko1 wrote: | Nazdar páni nedá mi aby som nereagoval na tuto temu. Je to sice nepríjemné no je pravdou že takmer a ja si dovolím tvrdiť že všetky servisné strediská FORD klamú a nepriamo okrádajú zákazníkov čiže nás. Moja skusenosť je jednoduchá.
Začalo to nenapadne: prvá serviska všetko v pohode cena: 2730,-SK
Druha serviska samozrejme že tu je už viacej úkonov , cena 5700,-SK
Tretia serviska, a tu sa pozastavím, lebo ukony su ako v jednotke plus Palivový filter. A tu nastal prvý problém. Starý filter som si poznačil značkou modrou farbou a čakal som či mi ho skutočne vymenia, lebo viem od maníkov čo robia fušky že palivak sa mení ako celok a aj tak sa objednáva. Ale samozrejme čo sa nestalo? Nevymenili mi ho.Haha
Tak som tam hned na mieste podal sťažnosť na ktorú mi majitel povedal že sa meni iba vložka vo vnutri,čož bola pekná kravina. No nemohol som nič tak som šiel domov.
Dalsia haluz v tom istom servise. Začalo mi niečo búchať v pravej prednej náprave ako keby ložisko. Samozrejme auto si tam nechali a výmena ložiska im trvala 7 hodin a to krát 720,-Sk na hodinu práce je už celkom dobrá položka nie? Tak som to nechal vymeniť a nedalo mi to a siel som za chalanmi čo to robia vo svojich garažach na živnosť a čo sa stalo? Povedali mi a potvrdili že to ložisko je tam od výroby a nebolo vymenené. Pekný ofajč, takže zase som prišiel o prachy. A to nieje všetko ale nebudem tu vypisovať litánie , každopadne musel som tam chodiť nakolko to bolo jediné servisne stredisko v mojom okolí do 100km a auto som mal na leasing a samozrejme v zaruke.
A teraz to najhlavnejšie: tento servis má názov Auto FORD Koiš a sídli v Bánovciach nad Bebravou. Ak by ste tam niekto chceli isť tak Vám doporučujem radšej ist aj o 200km dalej a hlavne trvať na tom že chcete byť prítomný pri oprave. Spoznal som kamoša čo u neho praxoval a povedal mi aké špinavosti tam musel robiť aby mali zabezpečené pravidelné opravy zakaznikov a bohužial musel držať jazyk za zubami ak chcem mat potvrdenie o praxi. Takže nikdy do Koišu v Bánovciach.
Nový servis je teraz v NITRE a tam Vás pekne nechajú sedieť a pozerať sa na to čo robia servisáci bez problemov a dokonca si možete doniesť a vami zakupene sučiastky na výmenu. Nieje to tam žiadm problem čož u Koiša neexistuje.
Spravte si názor o tom sami.
Zhodnotenie: neverte nikomu a pokial je to možne robte si všetko sami presne tak ako si to po uplynutí záruky robím aj ja. A ak mate auto v záruke vyžadujte v servise vašu prítomnosť pri oprave alebo garančke.
Prajem pekný den. |
a moja reakcia:
| dulius wrote: | bzucko 1 .... pozor ! sam sebe odporujes ...
najskor napises toto:
| bzucko1 wrote: | | Je to sice nepríjemné no je pravdou že takmer a ja si dovolím tvrdiť že všetky servisné strediská FORD klamú a nepriamo okrádajú zákazníkov čiže nás. |
a nasledne tvrdis, ze v Nitre je vsetko OK .. takze naozaj si odporujes ... alebo v tej Nitre nemyslis Ford servis ???
a ohladom tych Banoviec, dakujeme za info ...
ja zatial nemam problem s mojim servisom v KE, uvidime co bude, ale nevidim to vobec negativne, kedze su tam v pohode ludia ...
|
_________________ admin Fusion webu |
|
| Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Thu Mar 19, 2009 7:03 am Post subject: |
|
|
No ja už autorizovany servis po 1.garancke tiež nemusim. Olej sa bude menit na v BA na račianskej, kabinovy filter hadam zvladnem so vzduchovym.
a toto co uviedol bzucko1...
| Code: | | Starý filter som si poznačil značkou modrou farbou a čakal som či mi ho skutočne vymenia, lebo viem od maníkov čo robia fušky že palivak sa mení ako celok a aj tak sa objednáva. Ale samozrejme čo sa nestalo? Nevymenili mi ho.Haha |
...su moresy stareho systemu (do 89 roku) no vidim, že to ma zotrvacnost. Je dost možne, že to nemaju ofiacialne nariadene, ale že mechanici idu na vlasnu päsť. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
| Back to top |
|
 |
Mik
|
Posted: Sun Mar 29, 2009 8:13 pm Post subject: servis BA |
|
|
| Som novým majiteľom FF. Auto som si vyzdvyhol vo štvrtok a v piatok som bol naspäť v servise v BA Zlaté piesky. Chcel som reklamovať brzdový kotúč, na ktorom bola po celom obvode hrdza asi 2cm široká. Garančný technik sa na to ani poriadne nepozrel a už tvrdil, že na brzdy a podvozok sa nevzťahuje záruka a že to treba len prebrzdiť. No ani po prebrzdení kotúč nebol v takom stave v akom mal byť. O výmene kotúča nechcel ani počuť, s tým, že mi zavolá. Po preštudovaní záručných podmienok som zistil, že záruka sa nevzťahuje na opotrebenie ale na vadný diel áno. Ich úžasná ochota ma presvedčila o tom, že budem hľadať iný servis. |
|
| Back to top |
|
 |
Gil

|
Posted: Sun Mar 29, 2009 8:30 pm Post subject: |
|
|
Rezavý kotouč je na každém autě které stojí v mokru, stačí projet a je to pryč _________________ Fusion 2008 1,4 Duratec Ebony ve vecnych lovistich |
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Sun Mar 29, 2009 8:57 pm Post subject: |
|
|
| Gil wrote: | | Rezavý kotouč je na každém autě které stojí v mokru, stačí projet a je to pryč |
jj, po mytí je vždycky celý kotouč rezavý a po probrždění je hned čistý
Ale když se mu to ani tak neočistilo...  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
| Back to top |
|
 |
King24

|
Posted: Mon Mar 30, 2009 9:05 am Post subject: brzdy |
|
|
Ak máš nové auto resp. menené brzdy ( korúč, doštičky)
tak chvílku potrvá kým si "sadnú" počitaj tak 100 - 500 km podľa sposobu jazdy...
a ako bolo písane už vyššie zakaždým ked to auto bude stáť dlhšiu dobu a dostane sa na kotúč voda-vlhkosť sa objaví korozia..
ps. to že bola hrdza široká 2 cm znamená že ti tam ešte nedosadajú celou plochou brzdové doštičky....pravidelným jazdením sa to stratí nemusiš mať s toho strach .  _________________ Fusion Comfort, Moondust Silver, r.v. 2/2007, 80 koní v stajni Duratec |
|
| Back to top |
|
 |
|