Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Novy cestny zakon ...
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Zaujímavé odkazy a informacie
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ivašek a spol.

PostPosted: Sat Feb 07, 2009 9:27 pm    Post subject: Reply with quote

Mám dotaz:
U vás na SK je v autě povinný hasičák ( Question )
Jaký má být prosím jeho obsah (hmotnost) ??? Rolling Eyes
Díky za odpověd Wink

http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion#
Back to top
View user's profile Send private message
Liboro

PostPosted: Sun Feb 08, 2009 11:50 am    Post subject: Reply with quote

Ivašek a spol. wrote:
Mám dotaz:
U vás na SK je v autě povinný hasičák ( Question )
Jaký má být prosím jeho obsah (hmotnost) ??? Rolling Eyes
Díky za odpověd Wink

Nie nie je povinný.
Povinná výbava je:
http://www.minv.sk/?Najcastejsie_otazky&sprava=povinna-vybava-motorovych-vozidiel-kategorie-m-n

http://www.etrend.sk/docs/06doku/Vyhlaska578_2006.pdf
vls

PostPosted: Sun Feb 08, 2009 5:29 pm    Post subject: Reply with quote

paci sa mi co som pocul, ze v Cechach bude povinna ceruzka a meter aby som mohol pomerat a zapisat situaciu po nehode a policajti sa nemuseli namahat.

este si sam drbnem aj pokutu, dam si blocky a im poslem len peniaze s ospravedlnujucim listom, ze sa museli unúvať ich skešovať.

u nas papierik do lekarnicky, madar by si mohol vymysliet povinne nahradne topanky, nemec lyze a lopatu, rakusan stroj na vyrobu syra a ostatni ine nutne predmety.

este ze sa harmonizuju tie predpisy, len fakt neviem, ktore.
asi o povinnej vybave lokomotiv...

sie sein alle dummkopfen zusammen...
they are all assholes together...
Twisted Evil
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red
Back to top
Liboro

PostPosted: Tue Feb 10, 2009 2:06 pm    Post subject: Reply with quote

Dnes som šiel Žilina Bratislava a späť. Tam po dialnici, nazad po I/61 a I/18 (stará cesta Bratislava - Žilina). cit.: ,,Ste se zase kochal, že jo..."
Stretol som mnoho Fusionov, čo ma potešilo, veďla jedného som stál v Novom Meste nad Váhom pri Tescu Smile
Inak gratulujem pánovi Kalinákovi. Na potrebných miestach, nebezpečné úseky, úzke dediny bez chodníkov (Blatné, Madunice, Považany, Ladce, či Visolaje) nikde nikoho...Zato doslova "vyberali mýto" na dialnici a na bezpečných úsekoch(napr. 4 prúdovka v Považskej Bystrici, nie pri križovatke, kde sú prechody, ale úplne na začiatku/konci PB pri OMV,doslova za tabuľou. Za tabuľou aj v Hornej Strede. ATĎ. Jednoducho nech mi niekto hovorí, že ako merajú na vytipovaných nebezpečných úsekoch. Ide im len o napĺnanie kasy aby si mohli kúpiť hypervýkonné autá ako BMV M6, či Audi RS6( 580 koní,650 Nm, 6-litrový 10 valec z Lamborgini Galardo), napríklad generálovi Packovi, keď sa mu bude po pol roku zase zdať jeho súčasné zlé.Inak by ma naozaj zaujímalo, kde najazdí človek, ktorý pôsobí len na území Slovenska za 6 mesiacov 90 tisíc km???Rolling Eyes
Aby som nebol len kritický, dnes písali v regionálnych novinách(Žilinský večerník) že vrámci Žiliny by v dohľadnej dobe mala byť 70 na starom obchvate, privádzači smer Rajec, aj na výjazde/vjazde od Bratislavy v Strážove.

Last edited by Liboro on Tue Feb 10, 2009 4:18 pm; edited 3 times in total
Back to top
haplo602

PostPosted: Tue Feb 10, 2009 3:25 pm    Post subject: Reply with quote

Liboro wrote:
Dnes som šiel Žilina Bratislava a späť. Tam po dialnici, nazad po I/61 a I/18 (stará cesta Bratislava - Žilina).
Gratulujem pánovi Kalinákovi. Na potrebných miestach, nebezpečné úseky, úzke dediny bez chodníkov (Blatné, Madunice, Považany, Ladce, či Visolaje) nikde nikoho...Zato doslova "vyberali mýto" na dialnici a na bezpečných úsekoch(napr. 4 prúdovka v Považskej Bystrici, nie pri križovatke, kde sú prechody, ale úplne na začiatku/konci PB pri OMV,doslova za tabuľou. Za tabuľou aj v Hornej Strede. Jednoducho nech mi niekto hovorí, že ako merajú na vytipovaných nebezpečných úsekoch. Ide im len o napĺnanie kasy aby si mohli kúpiť hypervýkonné autá ako BMV M6, či Audi RS6( 580 koní,650 Nm, 6-litrový 10 valec z Lamborgini Galardo), napríklad generálovi Packovi, keď sa mu bude po pol roku zase zdať jeho súčasné za zlé.Inak by ma naozaj zaujímalo, kde najazdí človek, ktorý pôsobí len na území Slovenska za 6 mesiacov 90 tisíc km.Rolling Eyes
Aby som nebol len kritický, dnes písali v regionálnych novinách(Žilinský večerník) že vrámci Žiliny by v dohľadnej dobe mala byť 70 na starom obchvate, privádzači smer Rajec, aj na výjazde/vjazde od Bratislavy v Strážove.

nikto predsa necakal nic ince od nasej Policie ... len sa naplnaju predpovede ktore sa Kalinak snazil dementovat ...
scoop_sk

PostPosted: Wed Feb 11, 2009 5:22 pm    Post subject: Reply with quote

Ahoj Liboro, ja som siel rovnakym usekom BA-ZA v pondelok rano o osmej, policajti sa na dialnici veru cinili. Dost casto sa stavalo, ze som obiehal drahe BMW, Mercedesy a pod. a policajny Golf zaparkovane na krajnici. Policajti samozrejme inkasovali za rychlu jazdu... Smile
Inac je zaujimave, hned prvy den platnosti noveho cestneho zakona, 1. februara popoludni som si cestou z PP do ZA vsimol, ako kazdy bez rozdielu dodrziava v dedinach 50-ku. Very Happy Dnes sa to pomaly vracia do normalu, 50 v dedinach a mestach pre mnohych neplati... Rolling Eyes
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Liboro

PostPosted: Thu Feb 12, 2009 2:17 pm    Post subject: Reply with quote

Dnes sú v Žiline iné hody...Defacto na všetkých 4-prúdových ťahoch vyberajú za 50-tku (výnimkou je akurát Ľavobrežná - tam za 80-tku). Kedy konečne začnú plniť to čo sa píše v zákone. Dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky.Zaťial len znižujú plynulosť na niektorých úsekoch nezmyselnou 50, či 40 a merajú na miestach, kde to okrem vyberania pokút nemá žiadny iný význam! Exclamation
Zajtra idem opäť do Bratislavy, tak uvidím čo bude Smile
Btw. pobavila ma hláška, že o 75% klesla nehodovosť vplyvom tvrdých pravidiel nového zákona. Len zabudli na fakt, že k drvivej väčšine nehôd sa už policajti nevolajú, takže tie ich štatistiky sú objektívne ako to...
Mna skôr zaujal fakt, ktorý len tak v tichosti prebehol médiami.V 7/8 krajov za minulý rok 2008 pomerne rapídne klesla nehodovosť oproti minulosti.Tak isto, klesla mortalita nehôd.A platil starý zákon a nemerali rýchlosť v takom meradle ako teraz.
Príklad z Trnavy: http://www.poko.sk/2009/01/22/pokles-nehodovosti-v-roku-2008/
Nech si urobí obraz každý sám... Wink

Last edited by Liboro on Thu Feb 12, 2009 5:13 pm; edited 2 times in total
Back to top
duves

PostPosted: Thu Feb 12, 2009 2:22 pm    Post subject: Reply with quote

Podla mna sa pristup policie nezmeni. Kalinak može rozpravat co chce (on bude aj tak jazdit ako sa mu chce) a jednotlive okrsky PZ budu robit ako potrebuju. T.j. vyberat na pokutach.
scorsese

PostPosted: Fri Feb 13, 2009 10:25 am    Post subject: Reply with quote

Chlapi, stejne je to i unas v Cechach a na Morave. Policajti meri hlavne rychlost, kontroluji dalnicni znamky a celnici hlidaji mytne, proste co je zpoplatnene a co jde jednoduse zjistit a postihnout. Vsem jde hlavne o penize a za bezpecnost provozu se jen schovavaji a mluvi o ni. Stejne je to i u obecni a mestske policie.
U nas skoro kazde rano stoji statni policie u skoly a "zajistuje bezpecny provoz kolem prechodu pro chodce". Do vedlejsi ulice je zakaz vjezdu, u krizovatky stoji policajt, kolem neho vjede auto do toho zakazu, kousek za krizovatkou zastavi (10 m od policajta), ten se na to diva, ci spise radeji nediva a vubec nic neresi. Mestsky policajt stoji na namesti a povida si s kamaradem. Pred nim v zakazu zastaveni se zastavi auto a on vubec nic, ani to s nim nepohne..... to jsou jen dva priklady z posledni doby.
Bohuzel to neni jen v doprave, podobne veci se deji ve vsech oblastech a pritom by spousta veci sla tak jednoduse resit, staci selsky rozum. Zrejme to "nekdo" neumi, nechce se mu nebo to dela zamerne.
......."Cosi je shnileho ve state danskem" ........
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Liboro

PostPosted: Fri Feb 13, 2009 4:31 pm    Post subject: Reply with quote

Dnes Žilina - Bratislava a späť. Opäť musím konštatovať, policajti merajú na nezmyselných úsekoch, tam kde je striktné dodržiavanie pravidiel nutné a kde ich 98% vodičov dodržuje, nie sú.Nie je to pre nich výhodné. Stále to isté...nebudem sa opakovať.
Pri ceste nazad ma na dialnici za Trenčínom obiehali pán Kalinák. Zrejme sa poučili a dnes vodič Touaregu pri svojej jazde použil majáky.Len dodám, že aj tak sa prehrnul okolo nás odhadom 170-180 km/h za silného nárazového vetra a sneženia.
BTW. dnes žilinský policajti majú dopravno-bezpečnostnú akciu, podľa mojich skúseností aj podľa toho čo hlásia v rádiu opäť to má od "dohliadania nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky" daleko....
Ivašek a spol.

PostPosted: Fri Feb 13, 2009 5:47 pm    Post subject: Reply with quote

scorsese wrote:
Chlapi, stejne je to i unas v Cechach a na Morave.........

Nějak tak no Very Happy
Ted ale nemůžou měřit měštáci sami-musí jim ty useky schválit dopravka...no prý se budou zaměřovat jenom na nebezpečné useky,kde to je třeba..ale to je fakt asi jenom "prý" Twisted Evil Laughing
A s těma policajtama: poslední asi 2-3týdny v Karviné taky stojí na přechodech a přechází s dětmi i "nedětmi" Razz
Stojí tam tak 2 a někdy i 3 cajti Exclamation
Jinak známé měřící místo je v Orlové při sjezdu na Dětmarovice-celkem dlouhý kopec, rovný (přehledný), široká cesta a 50...měří těsně před značkou "konec Orlové",za kterou platí už 90 Mad
Jinak to místo mi nepřipadá nějak extra nebezpečné-pár baráků kolem široké cesty... Rolling Eyes

http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion#
Back to top
duves

PostPosted: Mon Mar 02, 2009 12:54 pm    Post subject: Reply with quote

"Skúsenosti z ciest ukazujú, že na nové pravidlá na cestách boli najlepšie pripravení šoféri. Horšie je to s policajtmi a správcami ciest. Hoci sa o zákone debatovalo skoro dva roky, v praxi sa uplatňuje na úkor vodičov."
http://nazory.pravda.sk/fackovaci-vodici-0ki-/sk-nkom.asp?c=A090301_201328_sk-nkom_p29

"Tisíce dopravných značiek so štyridsiatkou aj tam, kde nie sú školy či zvýšený pohyb chodcov, z ciest tak rýchlo nezmiznú. Vodiči sa tiež tak skoro nedočkajú značiek povoľujúcich vyššiu rýchlosť ako 50 km/h na úsekoch v obciach, kde je to možné. Zoznam s takými úsekmi nemá polícia zatiaľ hotový."

http://spravy.pravda.sk/nezmyselne-styridsiatky-stale-nezmiznu-fpe-/sk_domace.asp?c=A090302_093849_sk_domace_p29
duves

PostPosted: Tue Mar 03, 2009 12:46 pm    Post subject: Reply with quote

Ze vraj BA-Petrzalka, a ani nenechali 1,5 m na chodniku!

Liboro

PostPosted: Tue Mar 03, 2009 5:19 pm    Post subject: Reply with quote

Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

A že klesá nehodovosťVery Happy
Btw. je pekné, že o 60% klesla nehodovosť, ale zabudli na fakt, že nehoda po starom nie je nehoda po novom...
Liboro

PostPosted: Fri Mar 06, 2009 7:18 pm    Post subject: Reply with quote

Dnes ma fatálne vytáčali ľudia s hmlovkami...proste nevedia kedy ich majú zapnúť a kedy vypnúť...ale čo ma ser...znepokojuje je to, že som si potom doma nalistoval nový zákon o cestnej premávke, paragraf 32( osvetlenie vozidla ) odsek 3. kde sa píše o používaní hmloviek.
A čo tam nevidím? Nejako im odtiaľ vypadla definícia "za hustého" takže teraz môžu beztrestne oslnovať aj za obyčajného slabulinkého dažda či sneženia. A ja si kladiem otázku, je to normálne? Rolling Eyes
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Zaujímavé odkazy a informacie All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Page 5 of 10

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum