View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Fjodor
Joined: 16 Apr 2008 Posts: 298 Location: Bratislava - Michalovce
|
Posted: Fri Apr 18, 2008 3:00 pm Post subject: |
|
|
Ako som pisal vyssie - proti ukradnutiu auta Ti alarm nepomoze, na to su potrebne kvalitne mechanicke zabezpecenia, nakolko seriovo montovane imobilizery su velmi jednoducho prekonatelne a tie dalsie tiez prekonaju... BTW - ak by profik isiel ukradnut auto, ani nezistis, lebo alarm sa nespusti... Su to profici...
Alarm sluzi na "nahodnych", ktorych pokusa...
To iste ako s kolesami - ked mas bezp. skrutky, odradis tym "amatera", ale nie profika zameraneho na kolesa - zase na nich je tu ten alarm s cidlom na zmenu polohy... Zlodeji zamerani na kolesa sa nejako nespecifikuju aj na prekonavanie alarmov, ved na co, ked stale ma kde zobrat kolesa bez bezp. skrutiek, resp. s alarmom bez takehoto cidla...
Ta piezoelektricka sirena do interieru - o tom som sa docital len vcera, chcem si o tom zistit viac a najma cenu... Inak, moze to byt sranda, ked sa Ti to pokazi a budes sediet vo vnutri v aute...
PS: Jedna vec este - hladal som to v net-historii, ale uz som to nenasiel... Testovali auta na otvorenie standardnych zamkov... Fiesta "odolavala" 3,50 sekundy...  _________________ Ford Fusion 1.4i 16V Duratec, RIVAL X, vyrobene 12/2007, zakupene 04/2008, Sea Grey, PP, parkovacie senzory, folie

Last edited by Fjodor on Fri Apr 18, 2008 3:07 pm; edited 2 times in total |
|
Back to top |
|
 |
MajoV
|
Posted: Fri Apr 18, 2008 3:05 pm Post subject: |
|
|
DR-> Je lepsie nedat si nic? Toto je myslim este celkom rozumna moznost. Normalne by ti za tu cenu dali obycajny alarm s malim dialkovym a to je vsetko.
Pager Ta upozorni napr. ked si na pumpe a niekto Ti saha na auto. Alebo ked si niekde blizko aspon zistis vcas, ze sa ti nieco deje s autom a tym myslim najma obsah auta nie auto ako take. Uz sme to tu prebrali a vela ludi si to mysli, ze Fusiony sa nekradnu.
A povedzme si budes sa citit rano dobre ked si najdes rozbite okno na aute a nebudes mat ani len tusenia kto to bol a preco to robil? No ja sa aspon pokusim nieco spravit aby som tomu zabranil. Aj ked to moze byt risk ale je to viac ako nic. Minimalne zavolas policiu a povies im ze teraz Ti ukradli auto a isli tym a tym smerom. Snad to pomoze. _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
 |
Fjodor
Joined: 16 Apr 2008 Posts: 298 Location: Bratislava - Michalovce
|
Posted: Fri Apr 18, 2008 3:16 pm Post subject: |
|
|
MajoV wrote: | No ja sa aspon pokusim nieco spravit aby som tomu zabranil. Aj ked to moze byt risk ale je to viac ako nic. Minimalne zavolas policiu a povies im ze teraz Ti ukradli auto a isli tym a tym smerom. Snad to pomoze. |
Podla trestneho zakona moze fyzicka osoba obmedzit slobodu inej fyzickej osoby v pripade, ze je prichytena pri pachani trestneho cinu, alebo po nom.
Je niekolko "humannych" prostriedkov, ktore mozes pouzit... V kazdom pripade ale, ako MajoV napisal, budem chciet nieco urobit... Nie ako poniektori uvadzali, citujem: "Aj teraz, ak niekomu huka alarm, tak zavriem okno, aby som to nepočúval. Nezaujima ma debko, ktory ma zle nastaveny alarm a otravuje nas." To je to, preco je tu taky velky priestor pre tych "zlych"... "Pokial nejde o moje, tak ma to nezaujima..." Aj zenam pri sebaobrane vtlkaju do hlavy - nekricte POMOC, ale HORI... Lebo na HORI to bude kazdeho zaujimat, ci nehori jeho... Sorry, ale tak to dnes je a je to velmi smutne...!!!  _________________ Ford Fusion 1.4i 16V Duratec, RIVAL X, vyrobene 12/2007, zakupene 04/2008, Sea Grey, PP, parkovacie senzory, folie
 |
|
Back to top |
|
 |
DR
|
Posted: Fri Apr 18, 2008 9:05 pm Post subject: |
|
|
MajoV wrote: | DR-> Je lepsie nedat si nic? ... |
IMHO to není horší, ale je to levnější.
Když půjde parta ožralců po ulici a ulomí ti stěrač a poškrábou lak, tak alarm ani nepípne, pager to samé.
Když ti bude chtít ukrást auto "amatér", tak buď nepřejde přes standardní imobilizér, nebo ho zastaví skrytý vypínač - pokud si ho namontuješ. Ale škodu ti určitě způsobí.
Když ti bude krást auto profík, tak ti ho ukradne.
tohle je reklama na prodej alarmů apod.
http://auto.idnes.cz/jak-uchranit-auto-pred-zlodeji-pomuze-cokoliv-f4f-/pneu.asp?c=A060822_171213_pneu_fdv
http://www.autoalarmy.cz/clanky/jak_se_kradou_auta_-_fikce_nebo_skutecnost_.html - na webu firmy prodávají autoalarmy se samozřejmě nedozvíte, že sryté zabezečení nikoho neodradí (protože o něm předem neví) a na zjevné zabezpečení se zase připraví předem.
a takhle to pak vypadá ve skutečnosti http://revue.idnes.cz/ales-hama-koukal-jak-mu-kradou-auto-d5s-/lidicky.asp?c=A070620_164740_lidicky_lf
http://www.famousbmw.cz/underground/?p=751
Opravdu si nedělejte iluze. O fous lepší to bude, ale opravdu jen o ten fous.
Co se týká volání policie, tak stejně jako při přepadení máte křičet "hoří" (horí), tak při krádeži máte hlásit ozbrojeného nebezpečného pachatele, nejlépe i několik výstřelů. V tom rozrušení se přece můžete splést, ale policie to bude brát podstatně vážněji, než "obyčejnou" krádež auta. _________________ administrator www.forum.fordclubs.org
Ford Mondeo ST200 HB |
|
Back to top |
|
 |
Otík
|
Posted: Tue Mar 24, 2009 12:15 am Post subject: |
|
|
Spomínajú sa tu rôzne zariadenia, tak by som bol rád, keby sa k nim mohli vyjadriť aj autorizované firmy. Takto mi to pripomína, že každý povie z toho čo sa dozvedel len to čo mu vyhovuje, aby podporil svoj názor. Keď bude viac času skúsim obvolať pár výrobcov, nech niečo bližšie povedia. _________________ DISAI CitX, 1.4 16V mesačný prach |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Tue Mar 24, 2009 7:24 am Post subject: |
|
|
Otík wrote: | Spomínajú sa tu rôzne zariadenia, tak by som bol rád, keby sa k nim mohli vyjadriť aj autorizované firmy. Takto mi to pripomína, že každý povie z toho čo sa dozvedel len to čo mu vyhovuje, aby podporil svoj názor. Keď bude viac času skúsim obvolať pár výrobcov, nech niečo bližšie povedia. |
dobry napad ... a nech ti vyjadrenie hodia do emailu
kazdopadne ja rovnako ako DR si ziadne iluzie o alarmoch nerobim ...
presne ako pisal, aj ti auto maju ukradnut, tak ti ho ukradnu "aj zo spálne" ... _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
MajoV
|
Posted: Tue Mar 24, 2009 9:27 am Post subject: |
|
|
Otík wrote: | Spomínajú sa tu rôzne zariadenia, tak by som bol rád, keby sa k nim mohli vyjadriť aj autorizované firmy. Takto mi to pripomína, že každý povie z toho čo sa dozvedel len to čo mu vyhovuje, aby podporil svoj názor. Keď bude viac času skúsim obvolať pár výrobcov, nech niečo bližšie povedia. |
Reklamu by som tu netlacil. Ak chces vediet nazor predajcov najdi si ktorykolvek alarm a precitaj si vsetky jeho vyhody. Co viac cakas od predajsu??? Ze ti povie ze ten a ten alarm je zly? Alebo, ze ma poruchove cidlo?
Ja alarm mam. Ak chces nieco vediet o nom opytaj sa. Budes mat hodnotnejsiu informaciu pretoze ja ho nepredavam a poviem Ti o nom aj nevyhody. _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
 |
Otík
|
Posted: Tue Mar 24, 2009 7:47 pm Post subject: |
|
|
MajoV wrote: | Otík wrote: | Spomínajú sa tu rôzne zariadenia, tak by som bol rád, keby sa k nim mohli vyjadriť aj autorizované firmy. Takto mi to pripomína, že každý povie z toho čo sa dozvedel len to čo mu vyhovuje, aby podporil svoj názor. Keď bude viac času skúsim obvolať pár výrobcov, nech niečo bližšie povedia. |
Reklamu by som tu netlacil. Ak chces vediet nazor predajcov najdi si ktorykolvek alarm a precitaj si vsetky jeho vyhody. Co viac cakas od predajsu??? Ze ti povie ze ten a ten alarm je zly? Alebo, ze ma poruchove cidlo?
Ja alarm mam. Ak chces nieco vediet o nom opytaj sa. Budes mat hodnotnejsiu informaciu pretoze ja ho nepredavam a poviem Ti o nom aj nevyhody. |
Presne ako píšeš. Zatiaľ sa snažím čo najlepšie sformulovať otázky tak, aby predajca porovnal svoje výhody oproti konkurenčným modelom atď. Keď chceš pomôcť, uvítam. Vieš aj tvoj názor považujem za silne subjektívny, keďže máš skúsenosti predpokladám len s tým"tvojim" modelom. Osobne preto nepíšem aké mám zabezpečovacie zariadenia, aby som sa vyhol nejakému vlastnému hodnoteniu alebo ovplyvňovaniu. Preto si myslím,že názor si má urobiť každý sám.
Na fóre VW Golf sa raz ozval zástupca jedného z výrobcov a zhodnotil info, ktoré sa premieľalo o jeho výrobku. Aj to svedčí o tom, kto má alebo nemá snahu svoje tvrdenia hodnoverne zdôvodniť. O tom potom _________________ DISAI CitX, 1.4 16V mesačný prach |
|
Back to top |
|
 |
MajoV
|
Posted: Tue Mar 24, 2009 9:40 pm Post subject: |
|
|
Nevidim ziadny zmysel v otazkach vyrobcom/predajcom.
Konkretne moj alarm ma taku chybicku, ze ak sa spusti poplach tak sa neda vzdy na prve stlacenie vypnut. Vyrobca to odovodnuje obojsmernou komunikaciou medzi alarmom a pagerom. WTF??? To co je za vysvetlenie? Tak bud robim veci poriadne alebo nie. Aku vypovednu hodnotu ma pre Teba jeho odpoved? Pre mna ziadnu. Dokonca si dovolim pochybovat o pravdivosti tohto tvrdenia. Vedel som o tom a beriem to ako fakt. Ale zeby to bolo nejake plus k alarmu sa neda povedat. Radsej by som uvital taketo podla teba subjektivne nazory typu:
"Ano ma ten alarm taku chybu ale este sa nestalo aby som ho nevypol na nejake 2-3 stalcenie". A takto by som mohol pokracovat.
Ale nedaj sa odradit. Uvidime aky bude vysledok a podla nazorov co som cital aj kolko ludi si naozaj da namontovat vobec nejaky alarm. _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
 |
worazim

|
Posted: Wed Mar 25, 2009 3:36 pm Post subject: |
|
|
Zdravím. Chtěl jsem se zeptat, jestli má někdo zkušenost se zabezpečením auta alarmem s GSM modulem. U některých GSM modulů je také možnost ovládat kontakty relátek z vlastního mobilu. Mohla by se vypnout elektrika a zloději by aspoſ nezdrhly i s autem. Alarm využívám v bytě a pomocí GSM hlásiče si ovládám topení.Nemůžu si vynachválit.
Myslím, že by to šlo dát i do auta. Nastavení funkcí je jednoduché přes internet.
http://www.dstechnik.cz/produkty/produkt.html?kid=01.05&pid=2347&qkk=f3e51cf1a38831a3ae8f836b2cf87668
Jsem tu zatím nováček, tak nevím, jestli se to tu už probíralo (nenašel).
Od pondělí mám objednaného FU a bude za dva měsíce, tak bych do té doby tohle chtěl nějak dořešit. Předem děkuji za reakce _________________ FORD Fusion Ebony 1,4 16V Duratec 59kW/80k 05/2009 , od 04/2011 předělán na LPG |
|
Back to top |
|
 |
Szabados

|
Posted: Thu Mar 26, 2009 10:36 am Post subject: |
|
|
Ahoj. Já to kdysi kupoval tchánovi na barák, ale od Eurotelu, jmenovalo se to Patriot a bylo to právě konstruovaný spíš na auto než na dům. Ale funguje to dobře. Podmínka je abys měl v autě alarm, který to spustí. Mělo to pak dva ovladaný výstupy (relátka) a dokonce mikrofon a repro. Úplně jsem si představoval jak auto někdo vezme, mě to zavolá, já odposlechnu z vnitřku auta, zařvu na ně ať to okamžitě někde zastaví a pak jim vypnul přívod paliva
Ale jaká byl byla praxe... toho bych se trochu bál  _________________ Ford Fusion Ebony 1,4 - Colorado Red - PP
do provozu 10/2008
7,3 l/100km
na statistiku mám DrivEx |
|
Back to top |
|
 |
MajoV
|
Posted: Thu Mar 26, 2009 11:41 am Post subject: |
|
|
gsm alarm je uz trocha prehnany do Fusiona. To by som daval asi az to nejakeho mercedesu a pod. Staci myslim obycajny alarm. Ved kolko fusionov a vseobecne Fordov sa kradne? _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
 |
worazim

|
Posted: Thu Mar 26, 2009 3:11 pm Post subject: |
|
|
Už mi parchanti jedno auto ukradli a nikdy ho už neuvidím.
Tak chci aspoň něco, abych věděl, že se s autem dějou nepravosti.
Mluvil jsem s kamarádem co je policajt a přes ten mobil by se nechalo přibližně najít ukradené auto. Jako zbytečnost to nevidím. Vyjde to asi na 6000 a potom se platí jen sms při poplachu. Když si vemu cenu nového auta, tak to tak hrozný nevidím. _________________ FORD Fusion Ebony 1,4 16V Duratec 59kW/80k 05/2009 , od 04/2011 předělán na LPG |
|
Back to top |
|
 |
Gil

|
|
Back to top |
|
 |
MajoV
|
Posted: Thu Mar 26, 2009 4:18 pm Post subject: |
|
|
worazim wrote: | Už mi parchanti jedno auto ukradli a nikdy ho už neuvidím.
Tak chci aspoň něco, abych věděl, že se s autem dějou nepravosti.
Mluvil jsem s kamarádem co je policajt a přes ten mobil by se nechalo přibližně najít ukradené auto. Jako zbytečnost to nevidím. Vyjde to asi na 6000 a potom se platí jen sms při poplachu. Když si vemu cenu nového auta, tak to tak hrozný nevidím. |
neviem ako vy ale u nas bol nejaky problem s kreditom a jeho platnostou takze dobijat by si musel stale tu SIM kartu ak ma byt pouzitelna. _________________ Ford Fusion Flair |
|
Back to top |
|
 |
|