Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

servis BA
Goto page 1, 2  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská
View previous topic :: View next topic  
Author Message
potnobjork

PostPosted: Thu Apr 02, 2009 7:25 pm    Post subject: servis BA Reply with quote

Servis BA. Po 1 1/2 roka som zacal objavovat zavady.Tak som siel do najblissieho servisu,ktorty je v BA.Malickosti ako su madla na dverach,manzeta riadiacej paky,poistka sklapania spolujazdcovho operadla,ci pasung zadnych dveri,mi v pohode vymenili,urobili,aj ked s malymi problemami. Uz 3 krat som bol reklamovat piskot RG ventilu a stale mi tvrdia ze je v poriadku.Tak po konzultacii som im nechal auto na 3dni.Prisiel som po troch dnoch pre auto,s ktorym nic neurobili,tak som si vypytal potvrdenie o 100% technickom stave vozidla. Samozrejme mi ho nedali,ze take nieco nevydavaju. Tak som zobral auto a siel domov. Cestou som spozoroval dalsie zavady v technickej,motorovej casti vozidla. Tak som si ho dal na jamu a neuvrite co som nasiel. Slzi mi olejova vana,lava manzeta poloosi je chybna,kladka tahaca klynovy remen trasie,motor mi klepe a vybruje ako 10r. traktor.Auto vobec nema tah,aby znizili hlucnost RG ventilu,mi uskrtili otacky a to ma nasledok na tieto vsetky spomynane zavady. Zajtra idem tam a uvidim ako dopadnem. Co si zasa vymyslia. Podla toho vyvodim dalsie riesenie. Mas auto v zaruke,su tam zavady a nechcu ti ich odstranit,a musis ist do znackoveho servisu.Mi povedali,chodte tam,kde ste si kupil auto,tak naco mam zarucnu knizku,ktora vravi,ze mozem do ktorehokolvek Fordu ist. Ak je clovek neodbytny,tak taketo nieco sa mu moze stat pri nasteve servisu. Aj to je Ford servis v BA.Ked vtacka lapaju pekne mu spievaju.
Back to top
View user's profile Send private message
mlhoš

PostPosted: Thu Apr 02, 2009 9:08 pm    Post subject: Reply with quote

potnobjork:Je to strašný, co píšeš,jak se chovají v servise.V čechách (na moravě)existuje ČOI(česká obchodní inspekce),která dělá na popud zákazníka,nebo uživatele služby nebo jakékoliv výdělečné aktivity,své vlastní kontrolní akce.Zkus se obrátitna podobný kontrolní orgán.Snad na slovensku je něco takového taky.Existuje též SOS (sdružení obrany spotřebitelů).Poskytuje právní poradu všem zákazníkům a spotřebitelům ve všech oborech.Je mi ale taky jasný,že musíš mít odvahu a silnou vůli,při prosazování svých oprávněných požadavků.Jestli se s nima nedohodneš na odstranění všech závad k tvé plné spokojenosti,radil bych nechat stav vozidla posoudit soudním znalcem.Pokud potvrdí ty nedostaky o kterých ty píšeš,máš 99% jistotu že vyhraješ případný soudní spor.Ono již jen zmínka o soudním znalci dokáže dělat divy.Přeji pevné nervy,odvahu aúspěch.
View user's profile Send private message Send e-mail
duves

PostPosted: Fri Apr 03, 2009 7:31 am    Post subject: Re: servis BA Reply with quote

potnobjork wrote:
Servis BA. Po 1 1/2 roka som zacal objavovat zavady.Tak som siel do najblissieho servisu,ktorty je v BA.Malickosti ako su madla na dverach,manzeta riadiacej paky,poistka sklapania spolujazdcovho operadla,ci pasung zadnych dveri,mi v pohode vymenili,urobili,aj ked s malymi problemami. Uz 3 krat som bol reklamovat piskot RG ventilu a stale mi tvrdia ze je v poriadku.Tak po konzultacii som im nechal auto na 3dni.Prisiel som po troch dnoch pre auto,s ktorym nic neurobili,tak som si vypytal potvrdenie o 100% technickom stave vozidla. Samozrejme mi ho nedali,ze take nieco nevydavaju. Tak som zobral auto a siel domov. Cestou som spozoroval dalsie zavady v technickej,motorovej casti vozidla. Tak som si ho dal na jamu a neuvrite co som nasiel. Slzi mi olejova vana,lava manzeta poloosi je chybna,kladka tahaca klynovy remen trasie,motor mi klepe a vybruje ako 10r. traktor.Auto vobec nema tah,aby znizili hlucnost RG ventilu,mi uskrtili otacky a to ma nasledok na tieto vsetky spomynane zavady. Zajtra idem tam a uvidim ako dopadnem. Co si zasa vymyslia. Podla toho vyvodim dalsie riesenie. Mas auto v zaruke,su tam zavady a nechcu ti ich odstranit,a musis ist do znackoveho servisu.Mi povedali,chodte tam,kde ste si kupil auto,tak naco mam zarucnu knizku,ktora vravi,ze mozem do ktorehokolvek Fordu ist. Ak je clovek neodbytny,tak taketo nieco sa mu moze stat pri nasteve servisu. Aj to je Ford servis v BA.Ked vtacka lapaju pekne mu spievaju.

Skus Trnavu, lebo som sa ich pytal, či opravuju v zaruke, aj ked auto nebolo kupene u nich.
haplo602

PostPosted: Fri Apr 03, 2009 10:39 am    Post subject: Reply with quote

no na summit motors v BA som uz pocul aj horsie veci ... teraz rozmyslam ci do Nitry alebo Trnavy, za 2-3 mesiace mam prvu garancku a potrebovalo by to aj ine opravy (utrhol som predny naraznik Smile)
potnobjork

PostPosted: Sat Apr 04, 2009 12:33 pm    Post subject: Servis BA Reply with quote

[quote="mlhoš"]potnobjork:Je to strašný, co píšeš,jak se chovají v servise.V čechách (na moravě)existuje ČOI(česká obchodní inspekce),která dělá na popud zákazníka,nebo uživatele služby nebo jakékoliv výdělečné aktivity,své vlastní kontrolní akce.Zkus se obrátitna podobný kontrolní orgán.Snad na slovensku je něco takového taky.Existuje též SOS (sdružení obrany spotřebitelů).Poskytuje právní poradu všem zákazníkům a spotřebitelům ve všech oborech.Je mi ale taky jasný,že musíš mít odvahu a silnou vůli,při prosazování svých oprávněných požadavků.Jestli se s nima nedohodneš na odstranění všech závad k tvé plné spokojenosti,radil bych nechat stav vozidla posoudit soudním znalcem.Pokud potvrdí ty nedostaky o kterých ty píšeš,máš 99% jistotu že vyhraješ případný soudní spor.Ono již jen zmínka o soudním znalci dokáže dělat divy.Přeji pevné nervy,odvahu aúspěch.[/qV

Dakujem za info.
V piatok s otcom som siel do servisu v BA za ucelom,ze mi odstrania zavadu spolujazdcovho sedadla.Hned ako ma tam uvideli,vsetci spozorneli.Tak som siel za tym svojim technikom,ze ci uz mi dnes odstrania zavady a hned nahlasil tie dalsie. Robil so mna "debilka",vobec ma nerespektoval,ale po zakroceni otca,sa ukludnil a zacal si spisovat ostatne zavady. Vravel,ze im tam robim zlu reklamu a mam ist tam ,kde som kupil auto,tak som mu zacal citat zarucnu knizku,hned ma zrusil,ze on vie co tam je napisane.Prebral auto a sme ostali cakat v servise.Po 2h nam prisiel povedat,ze musia cele sedadlo demontovat. Po dalsej hod. nam prisiel povedat,ze musia objednat cely machanizmus,ci chcem auto zobrat so sebou abo nie,hovorim ze nie po skusenostiach. Tak sme sa dohodli ze tam necham iba to sedadlo,stym ze mi da-dal potvrdenie o uschovani sedadla.Po 30min. prisiel s klucikmi a dohodli sme si dalsi termin na odstranenie uz vyssie spomynanych zavad.Povedal mi,ze si mam zapisovat dalsie pripadne zavady a vsetky potom nahlasit,ze mi ich odstrania.Ako som prisiel k autu,hned som si ho prekontroloval,ci mi nahodou nic neurobili-nevymenili.Ako som nastartoval,piskot RG ventilu som vobec nepocul,tak som si otvoril kaputu a naozaj ziaden piskot,pozriem na to cidlo a hla,nie je to povodne-vymenili mi ho.Uvidim ako sa bude casom spravat.Ako nas tam nechal cakat,museli ho testovat a vymenit,to som vravel otcovi,bo sedadlo trva maximalne 1h.Buduci tyzden idem opät do sevisu,stym ze si nechaju auto na 2dni,tak mi vravel technik,ze to bude tolko casu trvat.Tak si idem vsetko poznacit,aby som vedel ci mi nieco nevymenili. Musim len povedat,ze pokial si nenechate "skakat" na hlavu,stojite si za svojim,argumentujete odbornymi vyrazmi sa veci zacnu hybat a nebat sa im povedat,ci pohrozit. Ako som toto vsetko urobil,zacal sa ku mne spravat ako v bavlnke,ziaden problem,no ja si myslim ze i koli otcovi ze bol tam so mnou.
Do NR a TT by som urcite tiez nechodil. V TT mam kamosa mechanika a ten mi hned povedal ako to tam funguje,su este horsi ako v BA a NR sa uz tiez knim priblizuje. Ked pojdem na 2,teda aj poslednu garancku,tak urcite do BN ku KOISovi.
Back to top
duves

PostPosted: Sat Apr 04, 2009 1:43 pm    Post subject: Re: Servis BA Reply with quote

potnobjork wrote:

V piatok s otcom som siel do servisu v BA za ucelom,ze mi odstrania zavadu spolujazdcovho sedadla.Hned ako ma tam uvideli,vsetci spozorneli.Tak som siel za tym svojim technikom,ze ci uz mi dnes odstrania zavady a hned nahlasil tie dalsie. Robil so mna "debilka",vobec ma nerespektoval,ale po zakroceni otca,sa ukludnil a zacal si spisovat ostatne zavady.

Moje skusenosti so servisom v BA si asi nečítal?
Pozri prispevok z 1.jula 2008: http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?t=79&postdays=0&postorder=asc&start=150

Zatekalo mi do kufra. Ich vinou, lebo zle odstraniuli tmel okolo otvorov na streche pre original Ford nosič.
Nejake foto sa daju pozriet aj tu cez linky na prislusnom prispevku z 23.juna 2008: http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?t=394&postdays=0&postorder=asc&highlight=voda&start=180
MajoV

PostPosted: Sat Apr 04, 2009 3:51 pm    Post subject: Reply with quote

A co moje? Neskusite tento druhy servis v BA?
http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?p=14685#14685
Odporucam inak zmenit nazov temy na servis Tuhovska BA. Ten moj je na Vajnorskej a to je myslim ine kafe.
potnobjork

PostPosted: Sun Apr 26, 2009 7:09 pm    Post subject: Re: Servis BA Reply with quote

Zdravim Vas citatelov..takze bol som si po auto,stym ze mi konecne vymenia,vyriesia zavady. Technikovi som povedal,ze chcem auto na zdvyhak,ten hned nechapavo na mna pozrel a asi 30sekund nic nepovedal..ze musi najskor zistit ci je volny zdvyhak..po 5min. prisiel,ze mozem ist..tak som vsetko prekontroloval a vyzeralo to slubne-poriadku,nic nevymenili,mal som totiz vsetko poznacene.Pozreli sme sedacku,problem s nou vyriesili..pozreli sme ostatne zavadyy,samozrejme nic snima neurobili,ze to 4 technici pozreli,skumali a usudili ze je to v poriadku. Pri odchode mi ten prijimaci technik vravi,dufam ze ste uz spokojny...pekne som mu podakoval a siel prec. Na druhy den som siel do BnB..keby ste videli ten pristup,normalne som bol v nemom uzase..po nahlaseni a pozreti zavad prijimacim technikom,skonstatoval ze su to vsetky zavady,ktore podliehaju reklamacii v garancke a vsetko mi bez problemov vymenia,len to musia objednat..tak o 14dni idem tam a uvidim..ale uz len ztoho pristupu urcite odporucam len servis Kois BnB...s pozdravom...
Back to top
potnobjork

PostPosted: Mon May 11, 2009 4:12 pm    Post subject: Re: Servis BA Reply with quote

Zdravim vsetkych citatelov..dnes som bol v Banovciach s autom a som vysoko spokojny..sice som musel cakat 5h,ale vsetko mam tak ako ma byt. Preto odporucam lne servis v Banovciach pre vsetkych vlastnikov Fordu.
haplo602

PostPosted: Tue May 12, 2009 8:23 am    Post subject: Re: Servis BA Reply with quote

potnobjork wrote:
Zdravim vsetkych citatelov..dnes som bol v Banovciach s autom a som vysoko spokojny..sice som musel cakat 5h,ale vsetko mam tak ako ma byt. Preto odporucam lne servis v Banovciach pre vsetkych vlastnikov Fordu.

tak to gratulujem ... Smile

a konecne niekto s rovnakym motorom Wink
King24

PostPosted: Tue Jun 16, 2009 8:20 am    Post subject: servis v BA Reply with quote

Tak včera som si prešiel ohňom...BA Zlaté Piesky - Ford Summit....
Pri príprave auta na dovolenku som si všimol že predné sedadlo sa už nedá preklopiť smerom dopredu... Crying or Very sad
Je v záruke... šup ho do servisu...prijmaciemu technikovi som povedal že som nepostrehol že by to nejak puklo či prasko..všetko sa zdalo byť v poriadku lanko sa napínalo .... len sa neuvolnila nejaká poistka... šiel sa pozrieť na auto.. po obhliadke mi povedal že nevidí žiadne poškodenie..a že musí isť celé sedadlo von...
V poriadku...zladili sme si termín ked mám voľno ja aj servis na 9,30 nástup v servise...
Doteraz všetko dobre, spokojný odchádzam... Wink
Na dohodnutý čas prichádzam do servisu...
preberá ma druhý technik...overuje si ešte raz záruku...vysvetlím mu o čo sa jedná... znovu ten istý kolotoč...cca po 15 min. (5 min. len čakanie v rade ) si preberá auto... na moju otázku kedy asi bude auto hotove mi odpovedá že neni voľný žiadny pracovník v servise a že cca do 1 hod sa do toho pustia Mad ... ked bude vedieť približný čas že mi zavolá vymiename si t.č....naštartoval a odišiel dnu do arealu servisu..

po 2 hodinách telefon nezvoní... tak som sa vybral do servisu...
HURÿ auto je už dnu potešil som sa... zavčasu... ešte som si hodinku posedel na sedačke čo je v predajni....
po 3 hodínách ma ohlási prijmaci technik s usmevom na tvari..
hotovo bolo to len vyskočené lanko... Twisted Evil
podpisujem papiere a s "radosťou" odchádzam...konečne..

PS. kúpil som jazdené auto a záruka je viazaná len na servis v BA Mad

Som neskutočne sklamaný ked len oprava jedného vyskočeného lanka trvá 3 hodiny.... Exclamation Twisted Evil
Ale asi ako ospravadnenie za " dlhší " čas opravy mi auto ostriekali wapkou... Question [/i]
MajoV

PostPosted: Tue Jun 16, 2009 8:41 am    Post subject: Re: servis v BA Reply with quote

King24 wrote:

PS. kúpil som jazdené auto a záruka je viazaná len na servis v BA Mad
[/i]

Ako to myslis? Akoze si ho kupil tam vo Forde? Preco by to malo byt viazane na servis v BA?
King24

PostPosted: Tue Jun 16, 2009 5:22 pm    Post subject: Re: servis v BA Reply with quote

štandartná záruka je na 2 roky od kúpy auta...
kedže som kúpil jazdené auto 26.3.2009 (r.v. 3/2007) čiže už po skončení základnej záruky a tak mi Ford BA Summit dal ešte záruku na 1 rok... v servisnej knižke neni o tom žiadny záznam a tým som viazaný len na ich servis..

asi tak...
Bendzo

PostPosted: Tue Oct 20, 2009 9:44 pm    Post subject: Re: Servis BA Reply with quote

chcem sa opytat ci ten servis v BnB je autorizovany servis pre fordy? ja mam auto na lizing tak musim len take servisy riesit. diki za odpoved.
Back to top
duves

PostPosted: Wed Oct 21, 2009 6:07 am    Post subject: Reply with quote

http://www.ford.sk/page.php?url_id=185
Tam je zoznam predajcov a dufam, že čo predajca=servis
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum