View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
duves

|
Posted: Tue Apr 21, 2009 8:16 pm Post subject: |
|
|
dulius wrote: | ja mam pomer medzi-mesto mesto asi 50:50, mozno 60:40
takze vls, tvoj pomer je myslim trosku iny, vsak?
ja si uz vazne neviem predstavit, ze by som mal o liter nizsiu spotrebu ...
a zlepsenie pride, snad, ale momentalne strasne vela po Kosiciach beham ... |
Ktovie ci ta niekto netlačí. To v takej kominacii cez mesto neurobiš. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
haplo602
|
Posted: Tue Apr 21, 2009 8:53 pm Post subject: |
|
|
vls wrote: |
vbalko :
- lebo je lacnejsi a ma rovnaku vyhrevnos ako 95. |
vsetky benziny maju rovnaku vyhrevnost ... oktanove cislo len vyjadruje odolnost voci predcasnemu vznieteniu. cim vyssie tyme je aj odolnost vyssia. motor tym padom ide hladsie a v optimalnejsom rezime ... _________________ Ford Fusion 1.6 TDCI Urbanite-X (Tango) / 2008
Kia Carnival III 2.9 CRDi EX /2006 |
|
Back to top |
|
 |
vls

|
Posted: Wed Apr 22, 2009 7:50 am Post subject: |
|
|
haplo602 a vsetci :
hladal som na nete udaje o vyhrevnosti, lebo niektori maju skusenost ze s premiovymi benzinmi maju nizsiu spotrebu - riesili sme to tu x-krat.
mna totiz nic ine ako vyssia vyhrevnost nenapada.
nasiel som ale toto :
http://www.fcd.eu/fcd-vliv-oktanoveho-cisla-paliva-na-vykon-motoru-a-spotrebu-paliva-ve-zkratce-article-83.aspx?menu=242
je tu podla mna dobre vysvetlene ako pracuje logika riadiacej jednotky a ze je jedno, aky benzin tam lejes - co som tu pisal tiez x-krat. _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
Suzuki SX4 Scross 2WD, 1.0 Premium 6AT, sphere blue pearl
Peugeot 3008 1.6VTi Active, red rubis
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red |
|
Back to top |
|
 |
haplo602
|
Posted: Wed Apr 22, 2009 12:17 pm Post subject: |
|
|
no clanok dost o nicom a nic vlastne nepovedal ... jedine potvrdil co som pisal predtym )
co sa tyka vykonu a spotreby, viac oktanovy benzin umoznuje motoru (resp riadiacej jednotke ktora to dokaze vyuzit) presnejsie davkovat palivo, lebo sa moze viac "spolahnut" ze nedojde k predcasnemu vzplanutiu zmesi vo valci. tym padom sa znizuje pocet "minutych" cyklov motora (ked palivo v aktualne pracujucom valci vzplanie skor ako ma a teda motor strati vykon a sucinnost ostatnych valcov v cykle). _________________ Ford Fusion 1.6 TDCI Urbanite-X (Tango) / 2008
Kia Carnival III 2.9 CRDi EX /2006 |
|
Back to top |
|
 |
vls

|
Posted: Wed Apr 22, 2009 1:24 pm Post subject: |
|
|
haplo602 :
sumarizujem :
- vbalko sa pytal preco lejem 91 oktanovy benzin
- dostal odpoved lebo je lacnejsi a ma rovnaku vyhrevnost ako 95
- ty si potvrdil, ze ma rovnaku vyhrevnost a pridal si stat o ulohe oktanoveho cisla, prebrane tu x-krat
- pridal som link kde je vysvetlenie ako sa jednotka motora prisposobuje benzinom a opotrebeniu motora, cim som dolozil, ze je ozaj jedno, co tam lejes - bola tu o tom parkrat diskuzia, tak preto
- pridal si tvoj nazor o dejoch v motore a ulohe oktanoveho cisla pri nich, ok
suhrn : je jedno co tam lejes hlavne ked je to lacnejsie
dostali sme sa po dlhsej debate tam, kde sme boli na zaciatku.
druha moznost je, ze fakt neviem, o com to tu tocime...  _________________ Toyota Corolla 1.8 Hybrid 122 k, e‐CVT comfort Style Tech, Celestine grey
Suzuki SX4 Scross 2WD, 1.0 Premium 6AT, sphere blue pearl
Peugeot 3008 1.6VTi Active, red rubis
VW Golf Plus 1,4 Trendline, red tornado
Ford Fusion 1,25 Rival, colorado red |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Wed Apr 22, 2009 2:42 pm Post subject: |
|
|
duves wrote: |
Ktovie ci ta niekto netlačí. To v takej kominacii cez mesto neurobiš. |
... spotrebu taku mam, ver ci never, nemozem za to, alebo si myslis ze klamem?
proste jazdim max na spotrebu, vytacam to len obcas _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Wed Apr 22, 2009 6:20 pm Post subject: |
|
|
Tu musím súhlasiť s Duliusom, tiež jazdím čo najviac na spotrebu a s 1,6-tkou sa v meste pohybujem max. okolo 6,5 litra, bežne tesne nad 6.( bežným mestom rozumiem 3,5 kilometra z Hričova po tabuľu Žilina-Strážov a potom už len po Žiline a apäť domov).
Kombinovaná spotreba pri výjazdoch do Bratislavy tesne pod 6...Ale Dulius mi určite potvrdí, že nie je problém jazdiť aj za 9-10 litrov a viac, keď sa človek extra ponáhľa alebo si nedáva pozor na spotrebu. _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
 |
sedlaq

|
Posted: Wed Apr 22, 2009 6:48 pm Post subject: |
|
|
Poslední tankování už po přezutí na letní gumy mi vyšlo na 5,91 l/100km. Pánové je to prostě rukama, nohama a hlavou.  _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Wed Apr 22, 2009 7:30 pm Post subject: |
|
|
sedlaq wrote: | Poslední tankování už po přezutí na letní gumy mi vyšlo na 5,91 l/100km. Pánové je to prostě rukama, nohama a hlavou.  |
proste celym telom  _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
Cara
|
Posted: Thu Apr 23, 2009 5:29 am Post subject: |
|
|
dulius wrote: | duves wrote: |
Ktovie ci ta niekto netlačí. To v takej kominacii cez mesto neurobiš. |
... spotrebu taku mam, ver ci never, nemozem za to, alebo si myslis ze klamem?
proste jazdim max na spotrebu, vytacam to len obcas |
Za chvíli ti bude motor místo spotřeby palivo naopak dávat
Já o ničem takovém nemohu ani snít, když např. jedu 2 km 25 minut (v koloně). To je potom spotřeba. Jinak za dva roky mám průměr 7,01 l/100 km. _________________ Ford Fusion 1,4 Duratec, 59 kW, blue tonic, Ebony, 5/2007 |
|
Back to top |
|
 |
zdenal8

|
Posted: Thu Apr 23, 2009 6:38 am Post subject: |
|
|
Já sem na tom se spotřebou taky kolem 7 litrů. Níž se prostě se spotřebou na trase kterou jezdim každej den dostat nedá. A navíc radši se pěkně svezu, než se někde plazit. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
 |
King24

|
Posted: Thu Apr 23, 2009 8:30 am Post subject: spotreba |
|
|
mne to vychádza z 1.4 kúsok nad 6 lit. po prepočítaní natankované/km..
skúšobne na dialnici pri 130 km/hod to skočilo podľa PP na 8,4 lit. a ked sa k tomu zapla klíma tak 9,1 lit...letné plášte 15 " benzín 95
ps.
ešte som si spomenul na príhodu z TV ked si chlapík kúpil nový favorit /škodu/ a chlapy v krčme sa ho pýtali na spotrebu ...
a on si tvrdil že má spotrebu 0 ..keď kúpil auto tak hneď na najbližšej benzínke natankoval plnú nádrž....
prešiel 500 km a nádrž stále plná...
1000 Km a nádrž stále plná...
2000 Km a nádrž stále plná...
bol s tým v škodovke na "reklámacíí" tam na neho pozerali ako na blba...
a cca po 4 mesiacoch keď ho stále kamaráti pýtali či už bol tankovať tak on hovorí že nie a ... potom sa mu priznali že mali 2 kľúč od auta ktorý im "požičala" manželka a tajne mu tam dolievali benzín ...
pps. chcel by som tiež takých kamarátov... _________________ Fusion Comfort, Moondust Silver, r.v. 2/2007, 80 koní v stajni Duratec |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Thu Apr 23, 2009 8:33 am Post subject: |
|
|
Cara wrote: |
Já o ničem takovém nemohu ani snít, když např. jedu 2 km 25 minut (v koloně). To je potom spotřeba. Jinak za dva roky mám průměr 7,01 l/100 km. |
chvalabohu v KE to neni take strasne .. ale tiez tu mame kolony, pri HM Tesco rano a jasne ze aj na Jazere, ale ja chodim do prace pred 7mou, teda sa tym kolonam vyhnem, lebo zacinaju tak akurat po tej 7mej  _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Thu Apr 23, 2009 8:35 am Post subject: Re: spotreba |
|
|
King24 wrote: | potom sa mu priznali že mali 2 kľúč od auta ktorý im "požičala" manželka a tajne mu tam dolievali benzín ...
pps. chcel by som tiež takých kamarátov... |
nadherna prihoda, som sa z chuti pobavil ... no, ked najdes takych kamaratov, posli ich aj zamnou  _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Thu Apr 23, 2009 8:47 am Post subject: |
|
|
Cara wrote: |
Já o ničem takovém nemohu ani snít, když např. jedu 2 km 25 minut (v koloně). To je potom spotřeba. Jinak za dva roky mám průměr 7,01 l/100 km. |
Ved práve!
Studeny motor = vysoka spotreba
Mesto=vysoka spotreba.
Polovicka povie "potrebujeme ist na nakup, malej treba kadeco, rastie ako z vody". Tak nakopnem motor a ide sa 10 kilačikov do nakupneho centra hypernova. Sme tam hodinu, hodinu a pol, motor vychladne, ide sa domov. Co myslite, aku spotrebu pri vynulovani z domu to ma?
9 litrov važení!
A znižovať priemerku môžem iba na ceste ku svokrovcom do Borskeho Mikulasa (80 km tam).
Takže vážení, ak mi niekto povie, že jazdí po meste 50% a 50% po okreskach so spotrebou 6 litrov, tak to nech rozprava konovi, ten ma väčšiu hlavu. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango

Last edited by duves on Fri Apr 24, 2009 6:04 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
|