View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
scorsese
|
Posted: Sun Aug 05, 2007 3:51 pm Post subject: vnitrni (vnutorne) osvetleni auta |
|
|
Tak jsem mel moznost vyzkouset jak funguje vypinani vnitrniho osvetleni, osvetleni kufru a radia. Doted jsem si na to nevzpomnel a pritom jsem to na minulem aute se svagrem zkousel.
Byli jsme vcera kempovat a on na svem, taky novem aute (VW Caddy) otevrel zadní pate dvere a mne napadlo se ho zeptat, jestli mu taky po urcite dobe (stejne jako drive na fabii), vypina osvetleni kufru. Zkusili jsme to a jemu to na Caddy vypnulo asi po 15.min a mne nic, ale po pul hodince to vypnulo taky, takze parada, funguje to taky
Nejdrive vypne vnitrni osvetleni interieru, potom kufru a nakonec se vypne i radio. Fakt dobry, nemusim se bat, ze se vybije baterka... _________________ Peugeot Partner Tepee - 1,6 Vti
ex : Peugeot 308 SW - 1,6VTi
ex : Fusion 1,4 16V - modrá ocean |
|
Back to top |
|
 |
Miky21
|
Posted: Tue Feb 26, 2008 8:24 pm Post subject: |
|
|
Ahoj,kdyz mi nebezi motor a zapnu radio,objevi se ,, 1 HOUR " coz znamena,ze se po hodine,kdyz nenastartuju,vypne.A i s radiem se vypne osvetleni jak uvnitr tak i v kufru.S kufrem je to stejny,kdyz ho necham oteveny,tak se kolem pul hodinky vypne svetlo uvnitr i venku _________________ Ford Fusion 1,4 TDCi Doratorq 92PS dalk.central modra Navy 02/2004 |
|
Back to top |
|
 |
ichta
|
Posted: Wed Feb 27, 2008 9:06 am Post subject: |
|
|
Nevim,teda proc se tomu divis,prodejce te ma seznamit s temito detaily,jako kdy se co vypne a co se muze stat pri zabouchnuti dveri..... Ma to v protokolu u predani vozu. Vlastne se vypina po case vse krome vyhrivani oken,ale to zas funguje jen pri zaplem motoru  _________________ Fusion 1.4 champion ebony, blazer;comfort X, boční airbagy, MP3; unor/08 |
|
Back to top |
|
 |
ocean
|
Posted: Wed Apr 02, 2008 8:19 pm Post subject: |
|
|
...ichta: a co se muze stat pri zabouchnuti dveri.....
myslíš na niečo konkrétne alebo zlepšovák, čo robiť pro zabuchnutí? |
|
Back to top |
|
 |
nrgpostsk
|
Posted: Sat May 02, 2009 11:51 pm Post subject: |
|
|
No ja mam Fusion od 10/2007? a mne sa nevypina 12V zasuvka. Uz mi to 2 krat vybilo akumulator. Este ze som si hned k novemu autu kupil aj sadu start kablov.
Moze mi niekto zvas pozriet ci sa mu vypina zasuvka na zapalovac?
Vdaka |
|
Back to top |
|
 |
sedlaq

|
Posted: Sun May 03, 2009 6:29 am Post subject: |
|
|
nrgpostsk wrote: | No ja mam Fusion od 10/2007? a mne sa nevypina 12V zasuvka. Uz mi to 2 krat vybilo akumulator. Este ze som si hned k novemu autu kupil aj sadu start kablov.
Moze mi niekto zvas pozriet ci sa mu vypina zasuvka na zapalovac?
Vdaka |
V zásuvce je šťáva pořád, i když vypneš klíček. Pokud v ní není zapnutý žádný spotřebič, ani zatlačený zapalovač, nemá co vybíjet akumulátor. _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
 |
King24

|
Posted: Sun May 03, 2009 5:20 pm Post subject: vybíjanie |
|
|
Ako písal sedlaq ..:
Pokud v ní není zapnutý žádný spotřebič, ani zatlačený zapalovač, nemá co vybíjet akumulátor.
Nič si si nepridával do auta sám ?
Bolo by rozumné zbehnúť do dielne a premerať dobíjanie a aj ked sa vypne auto ...niekde ti to musi odoberať prúd...
aj imobilizér,cetnrál, rádio..su veci ktoré odoberajú prúd aj ked pomaly ale ked sa s autom nejazdí...príp. len krátke trate ...hlavne teraz ked sa musi stále svietiť tak sa bateria sa nestihne dostatočne dobiť ... _________________ Fusion Comfort, Moondust Silver, r.v. 2/2007, 80 koní v stajni Duratec |
|
Back to top |
|
 |
nrgpostsk
|
Posted: Mon May 04, 2009 7:20 am Post subject: |
|
|
Zabudol som napisat ze problem vybijania je v mojej termostatickej vyhrievacej poduske. Ona po nahriati na teplotu sama vypne a vacsinou si na nu nespomeniem, a zabudnem ju vypnut. V Corse som to mal automaticky vypinanu zasuvku. Samozrejme je chyba na mojej strane. Len som chcel vediet ked uz mysleli na vo FORD-e na vypinanie svetiel a vsetkeho mozneho ci nahodou nemysleli aj na pristrojovu zasuvku 12V. Ale ako pisete ani Vam nevypina. Tak budem musiet nieco vymysliet ale az po zaruke.
Stym dobijanim to nieje az take zle. Ked som naposledy vybil baterku tak som nastartoval cez kable od kamosa. Nastartovane bolo 10 min presiel som asi 2 km z rozsvietenymi svetlami a zastal v obchode na nakup. vonku -10. Po 20 min nakupe som prisiel do auta a vpohode nastartoval. tzn ze 10 min stacilo na obnovenie kapacity baterrky pre minimalne dalsie nastartovanie. Ak by bola baterka stara mozno by to nestacilo. |
|
Back to top |
|
 |
sedlaq

|
Posted: Mon May 04, 2009 2:13 pm Post subject: |
|
|
nrgpostsk pořiď si ochranu proti vybití baterie (dá se dokoupit k autoledničce) a přes tuto ochranu napájej podušku.
http://shop.mulac.cz/store/goodsdetail.asp?strGoodsID=podu _________________ Fusion 1,4 Champion Ebony 6/2007, červená Colorado - prodáno
Mitsubishi SpaceStar 1,3 8/2000, zelená
Dacia Duster Arktica 4x4 dCi 4/2013 stříbrná |
|
Back to top |
|
 |
nrgpostsk
|
Posted: Mon May 04, 2009 3:53 pm Post subject: |
|
|
Toto som potreboval. Diky. Ked som nieco take hladal google mlcal. A ani taky napad ma nenapadol. Idem skusit ci posiela aj na sk. |
|
Back to top |
|
 |
|