Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

len spotreba - benzinove motory
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 77, 78, 79  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Palivo, palivová sústava, spotreba
View previous topic :: View next topic  
Author Message
King24

PostPosted: Wed May 27, 2009 7:58 am    Post subject: spotreba Reply with quote

samozrejme...
len som chcel otestovať ako dokážem isť "najnižšie" spotrebou dolu..
a už sa nižšie asi nedostanem.. teda ak ma nebude niekto ťahať Wink

a tiež som si všimol že aj zapnutie klímy = spotreba +0,5 litr. čo je porovnatelné s inými autami

a na dialnici isť 90 km/hod.. to chce dosť odvahy Confused a preto som to testoval ked neni až taká vysoká premávka.. t.j. nedelu ráno Smile
Fjodor

PostPosted: Wed May 27, 2009 1:31 pm    Post subject: Reply with quote

No, vcera som absolvoval trasu Michalovce-Bratislava, vyrazil som okolo 14tej a dosiel som tesne pred 20tou - jedna, cca 20-25 min., zastavka pri Lucenci... Klima, svetla, navigacia, radio - podla PP 6,5l/100km, nizsie som sa uz nedostal... Sad Snazil som sa drzat otacky okolo 3000, obcasna dynamika a podradovanie pri predbiehani a prekonavani prevysenia...
Neviem, ako vy, ale mne sa v meste vplyvom denneho svietenia zvysila spotreba cca az o pol litra... Sad
King24

PostPosted: Wed May 27, 2009 2:30 pm    Post subject: Reply with quote

PP neverím..tam sa to priemeruje...

ked si sám spočítam prejdené km s množstvom natankovaného paliva je to presnejšie...
Fjodor

PostPosted: Wed May 27, 2009 2:36 pm    Post subject: Reply with quote

Jasne, ale este som netankoval po prichode...
BTW PP a realita su u mna takmer za rovno (minimalne rozdiely) a pri kazdom tankovani vsetko nulujem... Tankoval som v MI pred cestou...

No, natankovane... (Tankujem vzdy do druheho vypnutia pistole.) Urobil som dnes v BA cca 30 km...
Natankoval som 30,59l, PP daval tych 6,5l, skutocnost 6,37l, dojazd PP pocital na spotrebu 7l, nakolko udaval 205km... Priemerka od vcerajsieho tankovania 73km/h. Na to, co vsetko bolo pozapinane si myslim, ze fajn... Wink
haplo602

PostPosted: Wed May 27, 2009 4:48 pm    Post subject: Reply with quote

King24 wrote:
PP neverím..tam sa to priemeruje...

ked si sám spočítam prejdené km s množstvom natankovaného paliva je to presnejšie...

PP ma vacsinou pomerne presnu odchylku. u mna to je stabilne -0.3 l/100km. takze orientovat sa podla toho da velmi rozumne.
View user's profile Send private message
Ivašek a spol.

PostPosted: Wed May 27, 2009 5:49 pm    Post subject: Reply with quote

Ted spotřeba 7,51 l/100km (PP 7,2) -zatím nejvyšší Twisted Evil
Ale vesměs město, a při lepení folií si tam topil, takže PP ukazoval 8 litrů Very Happy

PP má taky odchylku +-3 deci...ale jednu dobu byl přesnější Smile

http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion#
Back to top
bias

PostPosted: Wed May 27, 2009 9:17 pm    Post subject: Reply with quote

Mne sa podarilo jazdiť za 5,7 l cca. na 350 km. 35% dialnica (okolo 120 km/h), zvyšok cesty 1. triedy. Spokojnosť. Na to, aby som nemusel púšťať klimatizáciu hneď, ako vonku zasvieti prvé slniečko, mám na oknách fólie a teraz som si dokúpil aj sadu deflektorov na zadné aj predné okná. Vyzerajú super. Takže dúfam, že spotrebu stlačím ešte nižšie, nepotrebujem toľko púšťať klímu hlavne na krátke trasy.

Chlapi, ale jazdiť po dialnici 90 km/h, no ale fuj!!!
Maki

PostPosted: Thu May 28, 2009 4:17 pm    Post subject: Reply with quote

Fjodor wrote:
No, vcera som absolvoval trasu Michalovce-Bratislava, vyrazil som okolo 14tej a dosiel som tesne pred 20tou - jedna, cca 20-25 min., zastavka pri Lucenci... Klima, svetla, navigacia, radio - podla PP 6,5l/100km, nizsie som sa uz nedostal... Sad Snazil som sa drzat otacky okolo 3000, obcasna dynamika a podradovanie pri predbiehani a prekonavani prevysenia...
Neviem, ako vy, ale mne sa v meste vplyvom denneho svietenia zvysila spotreba cca az o pol litra... Sad

Cau,
mne to vyslo pri podobnej jazde na 6.4l. (KE-BA)
ale bez klimy sa da urobit aj 6l co je dost slusne.

Teraz ked jazdim dynamicky do prace, mam priemer 6.9l, co sa mi zda dost vela ked to porovnam s ostatnymi - Je sice pravda, ze ho vytacam pri obehovani (otacky 4-5tis) trasa KE-Sena.

- Pokial sa drzia otacky okolo 3tis, spotreba je rozpravkova - moja skusenost, inac ide hore.

Maki
Fjodor

PostPosted: Thu May 28, 2009 5:04 pm    Post subject: Reply with quote

jj, do tych 3000 je to pekne... Najlepsie je to na I. triede, kde to tahas okolo 2500... To som urobil minuly rok 5,5l dvakrat - Cervenik-ZA a potom ZA-MI... Ak nemas tazku nohu alebo par blbcov pred sebou, ktorych musis trhnut, tak sa to da... Wink
MajoV

PostPosted: Fri May 29, 2009 7:47 am    Post subject: Reply with quote

Fjodor wrote:
jj, do tych 3000 je to pekne... Najlepsie je to na I. triede, kde to tahas okolo 2500... To som urobil minuly rok 5,5l dvakrat - Cervenik-ZA a potom ZA-MI... Ak nemas tazku nohu alebo par blbcov pred sebou, ktorych musis trhnut, tak sa to da... Wink

Rad by som vedel kedy jazdis, ze tam nemas takych. A to si isiel 90 po dialnici??? Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Fjodor

PostPosted: Fri May 29, 2009 7:58 am    Post subject: Reply with quote

jj, isiel... Embarassed Ved aj nakladaky maju niektore max. 90, tak co?!? Chcel som si vyskusat, kolko to vie "popapat" najmenej... Cool Samo, ako som pisal, dnes, ak neponahlam, idem tych 110/3000, ked ponahlam, tak klatim aj 150-160 a nepozeram na spotrebu...
Kedy jazdim?!? Vacsinou mi to vychadza nie pocas spicky... Teraz som slapal na vychod vo stvrtok rano 0230, v KE som bol pred siestou... Naspat v utorok, ako som uz pisal...
Inak, dajte info - ako ste na tom s dennym svietenim oproti minulemu roku - mesto?!?
Liboro

PostPosted: Fri May 29, 2009 10:00 am    Post subject: Reply with quote

Ja chodím s Fusionom tiež tak 110/3000 a na diaľnici mám spotrebu ZA-BA-ZA pod 6 litrov (5,5-5,8 ) záleží, koľko najazdím po Bratislave. Presne ako píše Fjodor, keď sa ponáhľam, tak nehľadím na spotrebu. Osobne preferujem cestu 1.triedy, ja idem radšej o polhodinku skorej ako ísť po diaľnici, no väčšinou si nenavyberám.
Inak chodievam aj s Golfom V 1,9 TDI(90koní) a po starej ceste s klímou pri normálnej jazde 90-100,do dedín vyradzujem (plachtím na neutráli) s ľahkou nohou 3,3-3,6 litra podľa PP. Diaľnica pri držaní diaľničných 130 4,6 litra nafty(viem to je iná téma) No čo tam potom, že je TDI trochu hlučnejšie Very Happy
P.S. Celodenné svietenie nám pridalo na spotrebe, no ešte som to presne nemeral.
meky77

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 10:27 am    Post subject: Spotreba BA-SC Reply with quote

Ja chodim SC-BA, pricom 11km dialnica, 14km mesto a spotreba je okolo 6.5 - 7.0 aj s klimou. Je to usek s priemernou rychlostou 35, vieme ako to tam teraz vyzera. Inak som zistil, ze je dobre drzat otacky medzi 2000-2500 a potom ta spotreba je ok. Cize ked som siel napr. 55 na 4ke, tak to malo vyssiu spotrebu ako na 3ke. Mam nachodenych 200km, tak je tazko sudit, ale po resete palubneho pocitaca sa to takto spravalo. Palivo N95 zo Shellky, predajca mi hovoril, ze nech tam nedavam benzin s aditivami.
Otazka: ma nejaky vplyv vyssie oktanove cislo na spotrebu/vykon? Ako zaujima ma objektivny nazor, este nez to vyskusam a zistim, ze je to to iste. Dakujem.
King24

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 11:16 am    Post subject: tankovanie Reply with quote

Ja osobne každé 4 tankovanie 98...inak 95 Idea
aditiva nedávam... do benzínu nemá význam...myslím si...

aditiva som pridával len do nafty cez zimu aby moc netuhla....
ale to bolo iné auto... Rolling Eyes
Ivašek a spol.

PostPosted: Tue Jun 09, 2009 2:08 pm    Post subject: Re: Spotreba BA-SC Reply with quote

meky77 wrote:
Otazka: ma nejaky vplyv vyssie oktanove cislo na spotrebu/vykon? Ako zaujima ma objektivny nazor, este nez to vyskusam a zistim, ze je to to iste. Dakujem.

Něco je tady Arrow http://fusion.fordclubs.org/forum/viewtopic.php?t=455
Wink

http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion#
Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Palivo, palivová sústava, spotreba All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 40, 41, 42 ... 77, 78, 79  Next
Page 41 of 79

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum