| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
Silver

|
Posted: Fri Oct 16, 2009 10:53 am Post subject: Ozivena historia-Living history |
|
|
Co je ozivena historia?
Je to hobby ktore sa venuje historii nielen teoreticky ale aj prakticki.To znamena ze chodime obleceni v danom dobovom obleceni,pouzivame dobove nastroje,zbrane,vystroj.Taborime tak akobi sme boli v danej dobe
Mna osobne zaujma polovica 18 storocia kedy sa pomali schilovalo k velkej frnacuzskej revolucii a stim suvisiace udalosti odohravajuce sa na americkom kontinente,boje indianov a osadnikov ,snahi koloonii vimanit sa spod anglickeho vplivu.To znamena ze akcie na ktore chodim sa hemzia lesnimi indianmi ,anglickimi,francuzskimi a skotskimi vojakmi.Takisto aj osadnikmi ktori vitvaraju domobranu abi chranili svoje osady.
Cele toto hobbi je zamerane podla mna hlavne na romantiku ,ktorej je v nasich zivotoch malo.  _________________ Ford Fusion 1.4 16V Black Panther |
|
| Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Fri Oct 16, 2009 11:28 am Post subject: |
|
|
na fotke si ty ?  _________________ admin Fusion webu |
|
| Back to top |
|
 |
King24

|
Posted: Fri Oct 16, 2009 11:30 am Post subject: |
|
|
| dulius wrote: | na fotke si ty ?  |
čitaš mi myšlienky ...
podľa mna je to ten s puškou  _________________ Fusion Comfort, Moondust Silver, r.v. 2/2007, 80 koní v stajni Duratec |
|
| Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Fri Oct 16, 2009 11:31 am Post subject: |
|
|
obaja maju pusky  _________________ admin Fusion webu |
|
| Back to top |
|
 |
Silver

|
Posted: Fri Oct 16, 2009 11:54 am Post subject: |
|
|
ja som ten z dvoma puskami
 _________________ Ford Fusion 1.4 16V Black Panther |
|
| Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Fri Oct 16, 2009 12:05 pm Post subject: Re: Ozivena historia-Living history |
|
|
Vojakom z 18.storocia odpustime gramaticke chybičky.
edit by admin: vymazal som citaciu povodneho prispevku s obrazkom, na tvoju odpoved neni vobec potrebny _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
| Back to top |
|
 |
Silver

|
Posted: Fri Oct 16, 2009 2:15 pm Post subject: |
|
|
oooo Merci beacoup monsieur za odpustenie mojich gramatickich megachibičiek.Snád mmi odpustia aj ini pani citlivi na gramatiku ze nie som v tejto vednej discipline znalí.
Este doplnim k predoslej fotke:vedla mna je moj ceski kolega v zbarni s ktorim som bojoval po boku francuzov proti anglicanom v bitke ktora sa odohrala tento mesiac v pevnosti Terezín.Terezín je unikatna autenticka pevnost ktoru postavili v rokoch 1780-1790 ako reakciu na rozpinanie sa Pruska.Je to pevnost hviezdicoveho tvaru z vodnimi preiekopami,mnozstvom obrannich podzemnich chodieb zo strielnami na obranu valu a minerskimi chodbami ktorimi dokazali podminovat pozicie pred pevnostou. Je pomenovana na pocest Marie Terezie-Vrele odporucam. http://vichrice1.rajce.idnes.cz/Terezin_09_Nibous/ _________________ Ford Fusion 1.4 16V Black Panther |
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Fri Oct 16, 2009 3:54 pm Post subject: |
|
|
| dulius wrote: | na fotke si ty ?  |
Vždyt byl na srazu
Si nepamatuješ?
Podle te fotky jsem si uvědomil,že tam byl  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|