View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
haplo602
|
Posted: Mon Nov 23, 2009 10:42 am Post subject: |
|
|
dulius wrote: | pipa to pri prechode na 4stupne a potom na 0stupnov |
ak je 0 a menej, pipne to pri zopnuti elektriny alebo klesnuti na 0. ak je to <4,1> tak sa len rozsvieti ta oranzova vlocka bez pipnutia. _________________ Ford Fusion 1.6 TDCI Urbanite-X (Tango) / 2008
Kia Carnival III 2.9 CRDi EX /2006 |
|
Back to top |
|
 |
Radecko

|
Posted: Mon Nov 23, 2009 12:55 pm Post subject: |
|
|
A ako to je, ked napriklad odide ziarovka alebo v ostrekovaci nieje voda? Tiez to pipne alebo nie? Jazdim aj fabiou a ta mi zakazdym pipne ak je nejaka porucha alebo mi chyba zmes do ostrekovaca.  _________________ Ford Fusion 1,4 16V benzín, EBONY II, Sea Grey
Daewoo Lanos 1,5 benzín+plyn |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Mon Nov 23, 2009 1:53 pm Post subject: |
|
|
Radecko wrote: | A ako to je, ked napriklad odide ziarovka alebo v ostrekovaci nieje voda? Tiez to pipne alebo nie? Jazdim aj fabiou a ta mi zakazdym pipne ak je nejaka porucha alebo mi chyba zmes do ostrekovaca.  |
Na čo take vymoženosti. Cim viac techniky = viac možnosti na poruchy a náklady na opravu monitorovacieho systemu. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Mon Nov 23, 2009 3:40 pm Post subject: |
|
|
Radecko wrote: | A ako to je, ked napriklad odide ziarovka alebo v ostrekovaci nieje voda? Tiez to pipne alebo nie? Jazdim aj fabiou a ta mi zakazdym pipne ak je nejaka porucha alebo mi chyba zmes do ostrekovaca.  |
nie, Fusion taketo funkcie nema. _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Mon Nov 23, 2009 7:17 pm Post subject: |
|
|
Jedine čo je fakt užitočné je, že napr. v Golfe ma informuje, keď sa vypáli žiarovka a tak si ju môžem kedykoľvek vymeniť a nebáť sa pokuty. Pretože cez den človek nemá takmer šancu prísť nato, že nesvieti. A páni policajti sa už nedajú zlomiť vetou, že keď som vychádzal tak som kontroloval a svietilo, majú možnosť pokutovať aj keď zhasne počas jazdy podľa skvelého zákona 8/2009. Hovorili to minule v Pozor, zákruta!
Inak som prišiel nato, že ľudia sú lenivý a technický antitalenti. Vymeniť žiarovku..argument, to je moderné auto a nejde to urobiť je smiešny. Pokiaľ nie je xenón tak to ide úplne normálne aj na takých kde sa vraj nedá (napr. Fabia, Golf, Megane...) A keby chcel tak si vymení aj ten xenón.Kde sú časy, keď každý vodič vedel o svojom aute všetko - bola to jeho láska.
Ja si ich už bohužiaľ nepamätám ale snažím sa tak chovať k autu a myslím, že na jeho technickom stave a výzore to je poznať...
Napr. k tým kontrolkám, mne nikdy nedošla voda v ostrekovačoch - minimálne raz do týždna sa venujem umývaniu a údržbe auta a vždy okrem iného skontrolujem a dolejem. Alebo keď prídem z dlhej cesty, resp. ak som veľa ostrekoval tak nie je problém doliať aj inokedy.
Ale asi sa zhodneme, že niektoré hlásenia sú veľmi užitočné, niektoré trochu menej. _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá
Last edited by Liboro on Sun Feb 14, 2010 11:56 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Mon Nov 23, 2009 9:52 pm Post subject: |
|
|
Liboro wrote: | Vymeniť žiarovku..argument, to je moderné auto a nejde to urobiť je smiešny...Kde sú časy, keď každý vodič vedel o svojom aute všetko - bola to jeho láska...
|
No máš pravdu, ale musíš zase vzít, že v dnešní době to už fakt není sranda tu žárovku vyměnit
Jako představa měnit v noci po tmě (třeba ještě za deště nebo v zimě) žárovku v zadním světla je děsivá  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
 |
duves

|
Posted: Tue Nov 24, 2009 7:12 am Post subject: |
|
|
Ivašek a spol. wrote: |
No máš pravdu, ale musíš zase vzít, že v dnešní době to už fakt není sranda tu žárovku vyměnit
Jako představa měnit v noci po tmě (třeba ještě za deště nebo v zimě) žárovku v zadním světla je děsivá  |
Zrovna asi pred mesiacom som to testoval (nacvičoval) ako sa dostať k zadnym žiarovkam. Normalne je potrebne si to natrenovať, aby ste neboli zaskočený. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
Robbert

|
Posted: Tue Nov 24, 2009 7:16 am Post subject: |
|
|
Liboro wrote: | Vymeniť žiarovku..argument, to je moderné auto a nejde to urobiť je smiešny. Pokiaľ nie je xenón tak to ide úplne normálne aj na takých kde sa vraj nedá (napr. Fabia, Golf, Megane...) |
Ty jsi někdy měnil žárovku na Mégane? Mění se přes podběh a jsi špinavý až za ušima. Takže pokud nejsi v garáži, ale stane se ti t na cestě, třeba v obleku, tak to není o lenosti, ale o téměř nemožnosti... _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Mondeo Kombi r.v. 2015, Green Guard
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
EX:F Mondeo Kombi r.v. 2009
F Mondeo 2002,
Škoda Superb 1,9 TDi, 2003 |
|
Back to top |
|
 |
Gil

|
Posted: Tue Nov 24, 2009 2:07 pm Post subject: |
|
|
Souhlas s Robbertem - stejná zkušenost _________________ Fusion 2008 1,4 Duratec Ebony ve vecnych lovistich |
|
Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Tue Nov 24, 2009 4:04 pm Post subject: |
|
|
Robbert wrote: |
Ty jsi někdy měnil žárovku na Mégane? Mění se přes podběh a jsi špinavý až za ušima. Takže pokud nejsi v garáži, ale stane se ti t na cestě, třeba v obleku, tak to není o lenosti, ale o téměř nemožnosti... |
Ano presne tak som ju menil..je to trochu namáhacvejšie, áno človek musí rátať, že sa trochu zašpiní. _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Tue Nov 24, 2009 4:17 pm Post subject: |
|
|
duves wrote: | Normalne je potrebne si to natrenovať, aby ste neboli zaskočený. |
jj, už jsme to zkoušeli ...ale i tak-měnit to v noci asi nebude moc velká zábava  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Tue Nov 24, 2009 8:10 pm Post subject: |
|
|
Ivašek a spol. wrote: |
jj, už jsme to zkoušeli ...ale i tak-měnit to v noci asi nebude moc velká zábava  |
Preto nosím so sebou malú multifunčnú LEDdiodovú baterku. A asi by som to nemenil len tak na ceste ale na nejakom osvetlenom parkovisku
Toto má dobre vymyslené starší Passat(2 a 2 kruhy pod sebou), že má 8 dvojvláknových žiaroviek v zadných svetlách - 8 obrysovky, 4 brzda, 4 hmlovky. Takže ak sa aj niektorá vypáli akútne sa nič tak nedeje. Obdodne to malo aj staršie Mondeo - 3 ks. _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Tue Nov 24, 2009 9:33 pm Post subject: |
|
|
Liboro wrote: | Preto nosím so sebou malú multifunčnú LEDdiodovú baterku. A asi by som to nemenil len tak na ceste ale na nejakom osvetlenom parkovisku
|
No lampičku taky máme, ale teda nevím, jestli by až dozadu dostala...a i tak...no a na nějaké "opuštěné" okresce bys asi těžko hledal osvětlené parkovisko ... u nás by ses z toho nějak vykecal, ale u vás s tím novým inteligentním zákonem o nesvítící žárovce teda nevím...  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
 |
|