View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
duves

|
Posted: Tue Dec 15, 2009 10:26 am Post subject: |
|
|
Myslim, že maš povinnosť chodiť na garančku a len do autorizovaneho servisu. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
Back to top |
|
 |
Radecko

|
Posted: Tue Dec 15, 2009 10:36 am Post subject: |
|
|
a ked nepojdem, tak co sa stane? _________________ Ford Fusion 1,4 16V benzín, EBONY II, Sea Grey
Daewoo Lanos 1,5 benzín+plyn |
|
Back to top |
|
 |
Robbert

|
Posted: Tue Dec 15, 2009 10:45 am Post subject: |
|
|
Vem si do ruky svou leasingovou smlouvu včetně podmínek, přečti si ji a uvidíš. Může to být případ od případu. V tomhle ti opravdu nikdo není schopen poradit... _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Mondeo Kombi r.v. 2015, Green Guard
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
EX:F Mondeo Kombi r.v. 2009
F Mondeo 2002,
Škoda Superb 1,9 TDi, 2003 |
|
Back to top |
|
 |
MyTB

|
Posted: Tue Dec 15, 2009 11:37 am Post subject: |
|
|
Když pominu leasing, tak je tu ještě druhá věc: záruka… normální je 2 roky, díky Ford Protect může být až 5let. Pokud vynecháš garanční prohlídku - záruku automaticky ztrácíš…
Pokud Ti nejde o záruku (nebo máš už FF po záruce), nikam chodit nemusíš _________________ Ford Fusion 1.4 59kW Ebony (2008-2010)
Ford C-Max 1.6 74kW Gen-X (2010-2015)
Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBoost 74kW (2015) |
|
Back to top |
|
 |
Gil

|
Posted: Tue Dec 15, 2009 1:16 pm Post subject: |
|
|
Na prohlídky při leasingu chodit musíš, akorát nemusíš do Forda, ale udržovat vozidlo dle servisních pokynů je po dobu leasingu nutné _________________ Fusion 2008 1,4 Duratec Ebony ve vecnych lovistich |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Tue Dec 15, 2009 5:37 pm Post subject: |
|
|
MyTB wrote: | Když pominu leasing, tak je tu ještě druhá věc: záruka… |
jj, ale podle nějaké "vyhlášky" nemusíš jít do FORDa - stačí do jakéhokoliv servisu, který má nějaký certifikát nebo co....ted sem o tom někde četl článek,ale je to nějaké "složité a nedořešené", takže bude asi lepší jet k tomu Fordu...  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
Back to top |
|
 |
Kormi

|
Posted: Wed Jan 20, 2010 7:01 pm Post subject: |
|
|
http://img14.imageshack.us/img14/1043/fakturadankar.jpg
Tak jsem absolvoval servisní prohlídku po roce provozu,cena s20% DPH 3460,-Kč což jsme čekal.
..stará bolest - fakturace kontroly laku i když vůz stejně špinavý jako před prohlídkou-na můj dotaz jak to ti kouzelníci dokážou přes tu špínu zkontrolovat odpověděli,že je to nezbytná formalita,aby člověk nepřišel o záruku na lak,dolili mi litr kapaliny do ostřikovačů,přestože jsem večer doléval až po hrdlo a ostřikovače nepoužil apod.nejsem konfliktní typ,příště půjdu prostě jinam.. _________________ Ford Fusion 1,4 -16V -Ebony Blaser 1/09
Ford Grand C Max-1,9 Tdi 12/13
http://fusion.fordclubs.org/nase5.html
MOTTO: ..je jedno čím jezdíš ,ale jezdi jako člověk
Last edited by Kormi on Thu Jan 21, 2010 12:33 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Wed Jan 20, 2010 7:20 pm Post subject: |
|
|
Kormi wrote: | cena s20% DPH 3460,-Kč což jsme čekal.
..stará bolest - fakturace kontroly laku i když vůz stejně špinavý jako před prohlídkou.. |
Hmm..o tisícovku více...
No když si naučtujou kontrolu laku na špinavém autě,tak to je dost ...a to sem si myslel,že v Dankaru by to umyli-při reklamaci torpéda nám fofíka umyli
P.S. Nezobrazuje se mi ten obrázek  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
 |
dulius Site Admin

|
Posted: Wed Jan 20, 2010 7:27 pm Post subject: |
|
|
obrazok vidinm, ale je necitatelny ... pri vacsich obrazkoch je lepsie naozaj dat ten klikatelny nahlad, kde potom obrazok vidim v plnej velkosti a na webe je malicky ...
ohladom nauctovania veci co sa nestali, je to svinstvo, nemam slov  _________________ admin Fusion webu |
|
Back to top |
|
 |
Gil

|
Posted: Wed Jan 20, 2010 7:34 pm Post subject: |
|
|
Kormi wrote: |
..stará bolest - fakturace kontroly laku i když vůz stejně špinavý jako před prohlídkou-na můj dotaz jak to ti kouzelníci dokážou přes tu špínu zkontrolovat odpověděli,že je to nezbytná formalita,aby člověk nepřišel o záruku na lak |
No při téhle logice můžeš být rád, že ta "hovada" vyměnila olej, protože by taky mohli říct, že to jen účtují kvůli záruce, ale neprovádějí.
Další důkaz, že servisi je potřeba hlídat a hlídat a pak ještě hlídat. _________________ Fusion 2008 1,4 Duratec Ebony ve vecnych lovistich |
|
Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Wed Jan 20, 2010 8:12 pm Post subject: |
|
|
dulius wrote: | obrazok vidinm, ale je necitatelny ... |
Hmm..mě se zobrazí jen červený křížek
Gil wrote: | No při téhle logice můžeš být rád, že ta "hovada" vyměnila olej |
No to neví...teda pokud tam nebyl,což pochybuju...  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
Back to top |
|
 |
MyTB

|
Posted: Wed Jan 20, 2010 8:27 pm Post subject: |
|
|
to Kormi: měl jsi jet do Vendryně ke Kantorovi. Byl tam na garančce Ivašek - spokojenost, byl jsem tam já - spokojenost. Vykuřoval jsem u vrat na dílnu a koukal se co mi s Fofíkem dělají. V květnu mám jít na 2.garančku, takže opět Kantor nebo teď zvažuju Auto Tichý v Havířově. Dělá Peugeoty a teď má i Fordy. Na Peugeot fórech ho chválili, takže jestli ta chvála platí i na Fordy, je pro mě jednoznačná volba Auto Tichý Havířov... _________________ Ford Fusion 1.4 59kW Ebony (2008-2010)
Ford C-Max 1.6 74kW Gen-X (2010-2015)
Ford Tourneo Courier 1.0 EcoBoost 74kW (2015) |
|
Back to top |
|
 |
zdenal8

|
Posted: Wed Jan 20, 2010 10:03 pm Post subject: |
|
|
To já už na garančku k fordovi nejedu ani náhodou. Maximálně k Charouzovi, kde někoho tak trošku znám, ale je to malinko z ruky. Jinak mam v plánu ject na garančku sem http://www.moseko.cz/sluzby/ _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
 |
Gil

|
Posted: Wed Jan 20, 2010 10:24 pm Post subject: |
|
|
Ty nemáš záruku 5 let nebo na to hážeš bobana? _________________ Fusion 2008 1,4 Duratec Ebony ve vecnych lovistich |
|
Back to top |
|
 |
zdenal8

|
Posted: Wed Jan 20, 2010 10:47 pm Post subject: |
|
|
Něco takovýho mám zapasanýho v servisní knížce. Mam ale pocit, že dle nějaký směrnice EU tu garančku nemusí provádět ani přímo dealer značky. Ale to je fuk.
I když oni to někde budou mít ošetřený drobnym písmem v podmínkách tý prodloužený záruky, že musíš jezdit pouze k nim.
A jinak jim na to kašlu, protože u tohodle člověka www.moseko.cz mam jistotu, že co mi vyfakturuje, to na tom autě skutečně udělá. Je to už ověřený. Takže cenově to pak vyjde na stejno jako u Forda, možná levněji s tim rozdílem, že to na tom autě skutečně udělá.
Po tom, co mi při garančce u forda vyfakturovali např. zkušební jízdu, při kterej jak sem později zjistil, nenajeli ani kilometr, víc oleje, než se do motoru vejde (to sem naštěstí úspěšně reklamoval). Navíc skoro začínám pochybovat o tom, jestli ten olej skutečně někdo měnil. To co oni vyfakturujou, to si na tom autě zvládnu udělat sám. Takže na nějakou "prodlouženou záruku" jim dlabu. Radši budu mít poctivě udržovaný auto.
Zkrátka prodloužená záruka, navíc zdarma, je podle mě akorát slušnej trik, jak vytáhnou ze zákazníka další spousty peněz.
Navíc, Fusion už se vyrábí celkem dlouho na to, aby neměli zjištěno, že v těch 5ti letech se toho na tom autě moc nevysere. Proč by jinak ve velkym rozdávali tu prodlouženou záruku zdarma. No zdarma, ono se jim to několikanásobně vrátí. Takže asi tak.
A navíc, když se mrknu do podmínek záruky, tak se v podstatě po dvou letech zákonné záruky vztahuje pouze na některé části motoru a karoserii. Takže nic moc. _________________ Tourneo Courier 1,0 EcoBoost Deep Impact
Fusion 1,4 Duratec 05/2008 Panther black - dříč na stavbě
Fiesta 1,25 Duratec 3/2011 Squeeze po totálce jako nová
www.fordfans.cz |
|
Back to top |
|
 |
|