| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
haplo602
|
Posted: Mon Feb 01, 2010 10:36 am Post subject: |
|
|
| ikoala wrote: | | hanýsek starší wrote: | ikoala napsal:
| ikoala wrote: | | v ceske tistene verzi na strane 74 |
Pokud ano,tak v českém návodu je to na str.65.Musím to schválně někdy vyzkoušet.
A jak je to s opěrkami hlavy zadních opěradel???Musí se vyndat ven??? |
Jo je to ono a ja to mam na strane 74, cisla jeste umim  |
njn ... ale rovina tam aj tak nevznikne  _________________ Ford Fusion 1.6 TDCI Urbanite-X (Tango) / 2008
Kia Carnival III 2.9 CRDi EX /2006 |
|
| Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Mon Feb 01, 2010 2:41 pm Post subject: |
|
|
| vls wrote: | Liboro :
cumel som v sobotu na autosalon na Prime .. |
JJ tosom kukal aj ja, to nemalo chybu, ďalšie mínus pre DSG...Čosa týka rýchlosti tak áno rýchlosť preradenia je vysoká, ale kým sa rozhodne preradiť tak tomu riadne trvá...Osobná skúsenosť.Nepomohol ani športový modul. _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Mon Feb 01, 2010 4:23 pm Post subject: |
|
|
| Ivašek a spol. wrote: | | kuna wrote: | | V pondělí 1.2. má vyjít ve Světu motorů ... |
jj, a ještě proti našemu "oblíbenci" Roomsteru
No taky si myslím, že Fusika Kia dostane,když jsem viděl její bezpečnostní výbavu,tak se FF vůbec nechytá...  |
Tak je to tady: Fusion prohrál
Že ho porazí ta Kia sem počítal,ale že Roomster,to sem nečekal
No když oni to vezmou jako "Test MPV" a pak dají jako nedostatky Fusika variabilitu sedadel apod....
Jinak FoFu doplatil na svoje neduhy jako špatná sedadla atd. jako v každém testu...
Ještě sem to nečetl, ale je to "MegaTest" na 8 stránek, tak si to kdyžtak kupte
| Robbert wrote: | | Ford do Fusiona ESP už dodávat nebude (myslím samozřejmě 1,4), protože má přijít nástupce, který ESP bude mít už v základní výbavě. Dneska, pokud auto nemá ESP, automaticky ztrácí v crash testu hvězdičku |
jj, každou chvíli bude v Evropě ESP i povinné jako je ABS  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
| Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Mon Feb 01, 2010 4:40 pm Post subject: |
|
|
| Ivašek a spol. wrote: |
jj, každou chvíli bude v Evropě ESP i povinné jako je ABS... |
Konkrétne od 1.1.2014 každé nové vozidlo Hovorili pred nedávnom v Pozor, zákruta! _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
| Back to top |
|
 |
Robbert

|
Posted: Mon Feb 01, 2010 8:12 pm Post subject: |
|
|
četl jsem ten zmíněný test a pokud Roomster dostal za design známku 1,5 a Fusion 2,25 tak se nemám dále o čem bavit. Roomster je naprosto designově šílený, já osobně bych ho známkoval 4 a to ještě s oběma očima zavřenýma.
Stejně tak Fusion nebyl a nemí MPV. Je to spíše kombi od Fiesty.
Nemyslím si, že je bez chyby, je to přece jen 6 let staré auto, ale některé věci mě pořád dokáží rozčílit. _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Mondeo Kombi r.v. 2015, Green Guard
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
EX:F Mondeo Kombi r.v. 2009
F Mondeo 2002,
Škoda Superb 1,9 TDi, 2003 |
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Mon Feb 01, 2010 9:30 pm Post subject: |
|
|
| Robbert wrote: | | četl jsem ten zmíněný test a pokud Roomster dostal za design známku 1,5 a Fusion 2,25 tak se nemám dále o čem bavit. |
No tak to máš pravdu...sem na to zvědavý... jak tak vidím, tak to bude zase "klasický český test",kde je Škodovka ta nej
Protože to je dost,aby Fusionu dali horší známku za design než Roomsteru... protože jak jsem viděl ty 3 auta vedle sebe z boku (jestli víš kterou fotku myslím),tak FoFu z nich vypadal nejlíp...všechno krabice,ale Kia useknutý čumák i zadek a Roomster vysoký a to ani nemluvím o jeho "leteckém" předním bočním okně  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
| Back to top |
|
 |
Robbert

|
Posted: Tue Feb 02, 2010 8:14 am Post subject: |
|
|
Já mám obecně problém ztotožnit se s hodnocením desighnu se SM. A nejde jen o Fusion. Nikdy se neshodnu. I když tak nad tím přemýšlím, zdá se mi, že většinou se jedná o koncern. Třeba Design Superba II dostal známku 1,25 a Mazda 6 myslím 2, přičemž, když ta auta vedle sebe postavím, tak nový Sup je hlavně zezadu naprosto katastrofa.
Ale někde ty body musí získat.
Venga se mi líbí, kdyby byla dříve, asi bych o ní uvažoval, ale je to klasické MPV, což třeba Fusion není. Je s MPV srovnáván, proto, aby měli toho posledního .
Ale co mě překvapilo je fakt, že vyhřívané sklo a litá kola jsou za příplatek (10 000 paket Ebony), takže od ledna Fusion de facto zdražil . _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
F Mondeo 2002,
|
| Back to top |
|
 |
wilson
|
Posted: Tue Feb 02, 2010 10:21 am Post subject: |
|
|
clanok som necital, (iba na nete videl nejaku tu titulku) a postavili proti sebe vengu a na druhej strane najpredavanejsie na ceskom trhu (fusion, roomster).
dizajn je jedna vec, kazdy ma nato svoj nazor a kazdemu sa paci nieco ine. druha vec je cena ktora vo vecsine rozhoduje. pripadne co za dane peniaze dostanes. a zakaznici si v cechach, prip. svk rozmyslia ci daju o cca 3000 eur viac za vengu oproti FoFu. |
|
| Back to top |
|
 |
Robbert

|
Posted: Tue Feb 02, 2010 10:32 am Post subject: |
|
|
problém je ten, že design hraje roli v celkovém hodnocení.
Nedávno z hodnocení vyčlenili cenu, prý je neporovnatelná a hodně ovlivňuje testy holt škoda byla a je drahááááááá _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
F Mondeo 2002,
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Tue Feb 02, 2010 2:45 pm Post subject: |
|
|
jj, na to,že je Škoda české auto,tak má u nás dost vysoké ceny..a nebýt slev u konkurence,má je pořád ještě hooodně vysoké
jj, na design má každý vlastní názor-proto by to třeba do těch testů neměli započítávat...ta Kia není nic extra, má moc useknutý předek a zadek (podle mě) a tím pádem menší kufr.
Bezpečnostní výbavou se ale Fusion vůbec nechytá
SM už nějaký ten rok čtu,mám předplatné a je fakt,že ve většině článků te Škodovce nadržujou...už i v jiném testu FoFu vs. nějaká Škodovka prohrál FF... přitom prostorově Roomster pořád na Fusina nemá...sice má sklopné/vyjmutelné a nevím co zadní sedačky-no a co? Fusion je auto do města,ne žádné MPV,takže nepotřebuje takové vymoženosti...navíc se do něj vlezou dozadu 3 sedačky, což do Roomstera ani nahodou..  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
| Back to top |
|
 |
Robbert

|
Posted: Tue Feb 02, 2010 3:18 pm Post subject: |
|
|
jj, na design má každý vlastní názor-proto by to třeba do těch testů neměli započítávat... |
No jo jenomže právě na tom designu dávají body tomu, komu chtějí. A vo tom to je...
Bezpečnostní výbavou se ale Fusion vůbec nechytá
|
Myslím, že jediné co Fusionu chybí je ESP. Já mám 6 bagů, no dobře tak Venga má ještě kolenní, no, ale to zase není takový rozdíl...
přitom prostorově Roomster pořád na Fusina nemá...sice má sklopné/vyjmutelné a nevím co zadní sedačky-no a co? Fusion je auto do města,ne žádné MPV,takže nepotřebuje takové vymoženosti...navíc se do něj vlezou dozadu 3 sedačky, což do Roomstera ani nahodou..  |
Ale o to přece nejde jestli se posadí 3, podstatné je, že tam můžeš sedět v klobouku. Nicméně Fusion MPV vzdáleně připomíná, proto se srovnává s konkurencí. Stejně tak jako Sup se řadí do vyšší třídy, ale je srovnáván s vyšší střední. Takže by měl excelovat ve všech parametrech, ale ani to není pravda. Škoda dělá dlouhá ale úzká auta. _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
F Mondeo 2002,
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Tue Feb 02, 2010 3:38 pm Post subject: |
|
|
| Robbert wrote: | | No jo jenomže právě na tom designu dávají body tomu, komu chtějí. A vo tom to je... |
jj,máš pravdu..a vždycky je dostane Škodovka...
| Robbert wrote: | | Myslím, že jediné co Fusionu chybí je ESP. Já mám 6 bagů, no dobře tak Venga má ještě kolenní, no, ale to zase není takový rozdíl... |
Hmm..tak to máš dobré..ale není to základní výbava.
Co sem viděl v obchodáku vystavenou tu Vengu,tak ta tam v druhé výbavě za něco přes 300 000 Kč měla přední, boční, zadní, kolenní a nevím co ještě... + to ESP a ještě něco...
Ale samozřejmě má i motory o něco málo silnější...
| Robbert wrote: | | Ale o to přece nejde jestli se posadí 3, podstatné je, že tam můžeš sedět v klobouku. Nicméně Fusion MPV vzdáleně připomíná, proto se srovnává s konkurencí. |
Njn...ale kdyby už na to došlo,tak i do toho Fusinu se posadíš v klobouku
jj,ale MPV není a proto nemůže mít tak vyriabilní interiér..i když si myslím,že i bez něj se do FF vleze víc než do Rooma...  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
| Back to top |
|
 |
Robbert

|
Posted: Tue Feb 02, 2010 3:48 pm Post subject: |
|
|
| Ivašek a spol. wrote: | | Robbert wrote: | | Myslím, že jediné co Fusionu chybí je ESP. Já mám 6 bagů, no dobře tak Venga má ještě kolenní, no, ale to zase není takový rozdíl... |
Hmm..tak to máš dobré..ale není to základní výbava.
Co sem viděl v obchodáku vystavenou tu Vengu,tak ta tam v druhé výbavě za něco přes 300 000 Kč měla přední, boční, zadní, kolenní a nevím co ještě... + to ESP a ještě něco...
Ale samozřejmě má i motory o něco málo silnější...
|
Já chtěl bagy kvůli syna, sedí vzadu a taky jsem na auto 3 měsíce čekal než se vyrobí. Jinak mě stál FoFu 308K, ale má vše, co jsem chtěl a považoval za nutné. Btw. Manželka byla ten nejšťastnější člověk pod sluncem, když za něj vyměnila Superba  _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
F Mondeo 2002,
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Tue Feb 02, 2010 4:27 pm Post subject: |
|
|
| Robbert wrote: |
Jinak mě stál FoFu 308K, ale má vše, co jsem chtěl a považoval za nutné. |
Hmm..tak to si štastný člověk
My máme za 320 a to nemáme žádne bagy navíc (jenom metlu, PP, Sadu ComfortX = auto klima+ovládání rádia na sloupku řízení, loketku a dál si nevzpomínám...)... njn...si kupoval v dobré době
| Robbert wrote: | Btw. Manželka byla ten nejšťastnější člověk pod sluncem, když za něj vyměnila Superba  |
Si děláš srandu? no zase na druhou stranu por ženskou do města to je lepší volba  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
| Back to top |
|
 |
Robbert

|
Posted: Tue Feb 02, 2010 4:44 pm Post subject: |
|
|
Hmm..tak to si štastný člověk
My máme za 320 a to nemáme žádne bagy navíc (jenom metlu, PP, Sadu ComfortX = auto klima+ovládání rádia na sloupku řízení, loketku a dál si nevzpomínám...)... njn...si kupoval v dobré době
|
Já mám comfort a k tomu autoklimu, metlu, rádio sony, opěrku vzadu, loketní opěrku, tmavená skla, sklápění zrcátek, boční a zadní bagy. Jenom mě trošku mrzí, že jsem nechtěl park asistent (ten se ještě doplní) a senzor stěračů(zvykl jsem si ně něj a těď mi chybí )
| Robbert wrote: | Btw. Manželka byla ten nejšťastnější člověk pod sluncem, když za něj vyměnila Superba  |
Si děláš srandu? no zase na druhou stranu por ženskou do města to je lepší volba  |
Ne myslím to naprosto vážně. Tady v Brně je problém s parkováním a třeba parkovací domy jsou naprosto mimo mísu. Otáčet se tam s větším autem je fakt o hubu... _________________ Škoda Kodiaq Sportline, r.v. 2023
VW Up, r.v. 2022
F Edge TDCi, r.v. 2019
F Kuga, r.v. 2010
F Fusion 1,4
---------------------
F Mondeo 2002,
|
| Back to top |
|