Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Vymena ziarovky v prednom svetlomete
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Elektroinstalacia, elektronika
View previous topic :: View next topic  
Author Message
duves

PostPosted: Wed Oct 27, 2010 5:47 am    Post subject: Reply with quote

zdenal8 wrote:
jj. V návodu se o ní píše. Všiml sem si toho až když jsem si to pozorně přečetl. Koukám, že sem nebyl asi jedinej, kdo se na tej matici zaseknul Very Happy
Spíš co mě zarazilo, že jsem k autu dostal v sadě s výbavou šroubovák s plochými a křížovými nástavci. Světlo je ovšem chyceno na torx, který chybí.

Ano. Ja som sa dovybavil iba pred rokom. Ako vravim, skusal som to meniť, nacvičiť si to, aby ma to neprekvapilo niekde. Ak clovek vie, ako to vymenit, nema stres, lebo vie ako postupovat.
hanýsek starší

PostPosted: Sat Oct 30, 2010 4:41 pm    Post subject: Reply with quote

Liboro wrote:
Tak ja som vyberal svetlo a tá silonová vec by mala vlastne slúžiť nadstavovanie záťažového sklonu svetiel. Tiež som si ju nevšimol no vyberal som opatrne a tým pádom som to neulomil. Ale beriem, že to nie je vidno Wink

Takže dnes jsem pravé přední světlo znovu vyndal,nyní již bez "pohromy" Smile Smile
V garáži jsem si v klidu vše prohlédl a musím zkonstatovat,že ten bílý silonový díl dole pod světlem nemá nic společného se zátěžovou regulací předních světlometů.Je to pouze spodní opěrný bod,který je namačknut do předního podběhu a nevedou k němu vůbec žádné dráty el.instalace.
Motorek pro naklápění zátěžové regulace je uvnitř před.světlometu - je součástí světla.To jsem zjistil až doma na stole při kompletní prohlídce světla.
Následovalo přilepení upadlého dílu lepidlem "LOCTITE" + vyztužení spoje přeplátováním kouskem plastu zezhora.Použil jsem plast z výztuže zadního nárazníku,který mi zůstal navíc po montáži tažného zařízení.
Doba schnutí spojů je udávaná výrobcem lepidla na 24hodin a pak uvidíme.
Znovu jsem se v garáži přesvědčil při demontáži předního světlometu,že hlavní nosné body připevnění světla jsou na nosných třech horních packách výlisku+ šroubech.Pokud by upadla některá z nich,průšvih je na světě.
Při prohlídce zadní černé plastové části předního světla jsem naví k mému překvapení zjistil,že na výlisku plastu je vyražen výrobce "HELLA - Made in Czech Republic".
Takže si myslím,že by se měl dát sehnat samostatně zadní černý plastový díl světla a ne pouze kompletní přední světlomet i s el. motorkem zátěžové regulace.Pozeptám se u Fordů v Hradci Králové.
Myslím si ale,že to nebude nutné měnit,neboť tato část výlisku,která mi napůl upadla,není vůbec nosná,tekže zalepení a přeplátování nebude mechanicky namáhané.
To nemění nic na opakovaném prohlášení,že není tato packa na zadním výlisku odnikud vidět a není nikde žádné upozornění na možnost jejího poškození. Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Back to top
View user's profile Send private message
Liboro

PostPosted: Sat Oct 30, 2010 7:41 pm    Post subject: Reply with quote

Tak to je super, som opäť o čosi múdrejší, ja som to nepozeral tak detailne, preto to vo mne budilo dojem, že je to na tú reguláciu, ospravedlnujem sa za nesprávnu info Smile
hanýsek starší

PostPosted: Sun Oct 31, 2010 4:34 pm    Post subject: Reply with quote

Takže hlásím úspěšný konec "anabáze "s prasklou spodní opěrnou objímkou zadního plastového krytu pravého předního světlometu. Smile Smile Smile
Včera po obědě jsem vše slepil a přeplátoval kouskem plastu z výztuhy zadního nárazníku a nechal zaschnout.Dnes dopoledne jsem opravené místo jehlovými pilníky opracoval a zabrousil.
Následně jsem si na stole vyzkoušel vytažení a výměnu hlavní H4 a žárovky 21W na blinkry.Při tom jsem narazil paradoxně na další "rébus".Nepřišel jsem na způsob,jak vytáhnout z těla předního světlometu obrysovou žárovičku 5W.V knize "Jak na to" je napsáno,že se mají stlačit výstupky po stranách objímky a tu i se žárovkou vytáhnout ven z těla světlometu.Při podrobné prohlídce ze všech stran a kroucení se jmenovanou objímkou jsem žádné výstupky nenašel a ani při mírném pokusu o vytažení jsem objímku neuvolnil.Vše uvnitř světla je rovněž "plastové",takže po předchozí nepříjemné zkušenosti jsem další "mírně násilné"pokusy s vyndáním objímky vzdal.
Po obědě jsem se vydal do garáže montovat.Znovu jsem si vše prohlédl a zandání světla na místo bylo dílem okamžiku.Nýní jeho vyndání a výměnu žárovky H4 a 21W bez "odírání"ruky zadem světla odhaduji cca.na pět minut.
Při této "operaci" jsem si všiml,že mi pravý spodní roh předního světla přesahuje roh kapoty motoru cca.o pět milimetrů.Povolil jsem na pravé straně v motorovém prostoru dva šrouby "osmičky",které drží plastový pomocný rám světlometů,chladiče atd.Je tam z výroby vůle,zatlačil jsem pravý roh rámu směrem ke kabině o cca.pět milimetrů a tím se i pravý dolní roh,kam se chytá šroub předního světla, posunul směrem dozadu.Po dotažení a zavření kapoty již vše licuje,jak má.
"Soudruzi"od Fordu to na montážní lince pěkně "odfláli". Evil or Very Mad
Jsem spokojen,že vše dopadlo v pořádku a hlavně že nemusím kupovat nové přední světlo.
Psal jsem výrobci - Hella.cz,zda se dodává na trh jako náhradní díl samostatně zadní plast.Jsem zvědavý,zda odepíší.Dám potom vědět,pokud by někoho potkala ta samá mnou popisovaná nepříjemnost. Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top
fofu2007

PostPosted: Sun Oct 31, 2010 8:12 pm    Post subject: Reply with quote

Když už jsi profesionál na výměnu světla, škoda že jsi meudělal fotonávod pro ostatní (rozuměj pro ty co jsou líní to natrénovat, dokud žárovky fungují).
Back to top
Ivašek a spol.

PostPosted: Sun Oct 31, 2010 8:46 pm    Post subject: Reply with quote

hanýsek starší wrote:
Nepřišel jsem na způsob,jak vytáhnout z těla předního světlometu obrysovou žárovičku 5W.V knize "Jak na to" je napsáno,že se mají stlačit výstupky po stranách objímky a tu i se žárovkou vytáhnout ven z těla světlometu.Při podrobné prohlídce ze všech stran a kroucení se jmenovanou objímkou jsem žádné výstupky nenašel a ani při mírném pokusu o vytažení jsem objímku neuvolnil.

Nedávno jsme museli měnit v levém předním tebou zminovanou obrysovku (bez návodu, bez vymontování světla). Žárovka opravdu vytáhneš s celou objímkou "zmačknutím" paciček na objímce... Wink
Ale nedivím se, žes nechtěl dále s těmi plasty experimentovat Very Happy

http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion#
Back to top
picinko

PostPosted: Mon Nov 01, 2010 9:11 am    Post subject: Reply with quote

Keď Hanýsek starší myslel tú obrysovú žiarovku ako parkovačku tak tam sa to musí trochu pootočiť a potom vytiahnuť.
hanýsek starší

PostPosted: Mon Nov 01, 2010 6:25 pm    Post subject: Reply with quote

Ivašku,ale já přeci jasně popisuji,že ná mé objímce žádné popisované pacičky nejsou!!!
Jsem elektrikář,snad né úplně blbé IQ,ale žádné po stranách objímky pro žárovičku 5W skutečně neeeee.
Vím,že trocha násilí ještě není sadismus,ale dost dobře jsem se neodvážil jej použít.
Achhhhhhhh ty plasty. Sad Sad Sad Sad
Back to top
Ivašek a spol.

PostPosted: Mon Nov 01, 2010 9:14 pm    Post subject: Reply with quote

Podívej se ještě jednou Wink
Už si to moc nepamatuji,ale nějaké výrazné výlisky tam myslím nejsou, musíš to prostě povytáhnout Smile

Back to top
hanýsek starší

PostPosted: Tue Nov 02, 2010 4:08 pm    Post subject: Reply with quote

Oznamuji všem na tomto fóru,že se mi dnes ozvali zástupci z HELLA.cz.
Mám od nich možnost získat za velice zajímavou cenu kompletní pravý přední světlomet včetně el.motorku na zátěžovou regulaci.
Bohužel pro mne není,neboť je to na model 10/2002 až 08/2005.Vše kromě přední průhledné části je ale stejné i na modely novější (zadní výlisek,parabola atd.)
Pokud má někdo zájem,napište na soukromou zprávu.
Back to top
Ivašek a spol.

PostPosted: Tue Nov 02, 2010 8:32 pm    Post subject: Reply with quote

Jak zajímavá ta cena je? Smile

A je to jen pravý?
Nepíšu to do SZ, protože to myslím může někoho zajímat, proč to není i levý Very Happy

Back to top
hanýsek starší

PostPosted: Tue Nov 02, 2010 9:47 pm    Post subject: Reply with quote

Ivašek a spol. wrote:
Jak zajímavá ta cena je? Smile

A je to jen pravý?
Nepíšu to do SZ, protože to myslím může někoho zajímat, proč to není i levý Very Happy

Ivasku,lehké vysvětlení.Z HELLA.cz mi chtějí asi pomoci.A já s nimi korespondoval a hovořil o prasklém pravém předním světlometu.Z nikoho jsem "neloudil" osazení na celé auto,šlo mi pouze o zadní plastový díl a oni nabídli zajímavou cenu za starší model celého pravého světla v rámci pomoci.Pry ať jej použiji celé na náhradní díly.
Podívej se do www.hella.cz na cenu světla v jejich katalogu na str.15,který se dá stáhnout.
Back to top
Ivašek a spol.

PostPosted: Wed Nov 03, 2010 8:07 pm    Post subject: Reply with quote

hanýsek starší wrote:
Podívej se do www.hella.cz na cenu světla v jejich katalogu na str.15,který se dá stáhnout.

Shocked

Díky za vysvětlení Smile

Back to top
Marekskk

PostPosted: Thu Nov 04, 2010 7:39 pm    Post subject: Reply with quote

Pytal som sa vo forde ako sa ma spravne menit prava H4 (z pohladu vodica), lebo tam je horsi pristup a oni tam vyberu tu nadrzku s kvapalinou a tak menia a fakt tak je to ovela lahsie, ta nadrzka tam je tak urobena aby sa dala vybrat von a dat spet bez pouzitia nejakych nastrojov. Chcete foto? Neviem mozno to viete s tou nadrzkou, chcem iba poradit
Ivašek a spol.

PostPosted: Thu Nov 04, 2010 8:00 pm    Post subject: Reply with quote

Porad Smile

Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Elektroinstalacia, elektronika All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Page 3 of 7

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum