| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
duves

|
Posted: Wed Oct 27, 2010 5:47 am Post subject: |
|
|
| zdenal8 wrote: | jj. V návodu se o ní píše. Všiml sem si toho až když jsem si to pozorně přečetl. Koukám, že sem nebyl asi jedinej, kdo se na tej matici zaseknul
Spíš co mě zarazilo, že jsem k autu dostal v sadě s výbavou šroubovák s plochými a křížovými nástavci. Světlo je ovšem chyceno na torx, který chybí. |
Ano. Ja som sa dovybavil iba pred rokom. Ako vravim, skusal som to meniť, nacvičiť si to, aby ma to neprekvapilo niekde. Ak clovek vie, ako to vymenit, nema stres, lebo vie ako postupovat. _________________ FoFu 1.4 Duratec 59 kW, RIVAL X, metaliza Tango
 |
|
| Back to top |
|
 |
hanýsek starší
|
Posted: Sat Oct 30, 2010 4:41 pm Post subject: |
|
|
| Liboro wrote: | Tak ja som vyberal svetlo a tá silonová vec by mala vlastne slúžiť nadstavovanie záťažového sklonu svetiel. Tiež som si ju nevšimol no vyberal som opatrne a tým pádom som to neulomil. Ale beriem, že to nie je vidno  |
Takže dnes jsem pravé přední světlo znovu vyndal,nyní již bez "pohromy"
V garáži jsem si v klidu vše prohlédl a musím zkonstatovat,že ten bílý silonový díl dole pod světlem nemá nic společného se zátěžovou regulací předních světlometů.Je to pouze spodní opěrný bod,který je namačknut do předního podběhu a nevedou k němu vůbec žádné dráty el.instalace.
Motorek pro naklápění zátěžové regulace je uvnitř před.světlometu - je součástí světla.To jsem zjistil až doma na stole při kompletní prohlídce světla.
Následovalo přilepení upadlého dílu lepidlem "LOCTITE" + vyztužení spoje přeplátováním kouskem plastu zezhora.Použil jsem plast z výztuže zadního nárazníku,který mi zůstal navíc po montáži tažného zařízení.
Doba schnutí spojů je udávaná výrobcem lepidla na 24hodin a pak uvidíme.
Znovu jsem se v garáži přesvědčil při demontáži předního světlometu,že hlavní nosné body připevnění světla jsou na nosných třech horních packách výlisku+ šroubech.Pokud by upadla některá z nich,průšvih je na světě.
Při prohlídce zadní černé plastové části předního světla jsem naví k mému překvapení zjistil,že na výlisku plastu je vyražen výrobce "HELLA - Made in Czech Republic".
Takže si myslím,že by se měl dát sehnat samostatně zadní černý plastový díl světla a ne pouze kompletní přední světlomet i s el. motorkem zátěžové regulace.Pozeptám se u Fordů v Hradci Králové.
Myslím si ale,že to nebude nutné měnit,neboť tato část výlisku,která mi napůl upadla,není vůbec nosná,tekže zalepení a přeplátování nebude mechanicky namáhané.
To nemění nic na opakovaném prohlášení,že není tato packa na zadním výlisku odnikud vidět a není nikde žádné upozornění na možnost jejího poškození.  |
|
| Back to top |
|
 |
Liboro

|
Posted: Sat Oct 30, 2010 7:41 pm Post subject: |
|
|
Tak to je super, som opäť o čosi múdrejší, ja som to nepozeral tak detailne, preto to vo mne budilo dojem, že je to na tú reguláciu, ospravedlnujem sa za nesprávnu info  _________________ EX:Fusion 1,4 TDCI Comfort Family,Deep blue metalíza,r.v.12/2004,Fusion 1,6 16V GHIA,blue jeans met.,r.v.5/2005,
Now:BMW X3 20xD,r.v.2010,červená met.,VW Polo 1,2TSI,7st.DSG,r.v.2011,červená žiarivá |
|
| Back to top |
|
 |
hanýsek starší
|
Posted: Sun Oct 31, 2010 4:34 pm Post subject: |
|
|
Takže hlásím úspěšný konec "anabáze "s prasklou spodní opěrnou objímkou zadního plastového krytu pravého předního světlometu.
Včera po obědě jsem vše slepil a přeplátoval kouskem plastu z výztuhy zadního nárazníku a nechal zaschnout.Dnes dopoledne jsem opravené místo jehlovými pilníky opracoval a zabrousil.
Následně jsem si na stole vyzkoušel vytažení a výměnu hlavní H4 a žárovky 21W na blinkry.Při tom jsem narazil paradoxně na další "rébus".Nepřišel jsem na způsob,jak vytáhnout z těla předního světlometu obrysovou žárovičku 5W.V knize "Jak na to" je napsáno,že se mají stlačit výstupky po stranách objímky a tu i se žárovkou vytáhnout ven z těla světlometu.Při podrobné prohlídce ze všech stran a kroucení se jmenovanou objímkou jsem žádné výstupky nenašel a ani při mírném pokusu o vytažení jsem objímku neuvolnil.Vše uvnitř světla je rovněž "plastové",takže po předchozí nepříjemné zkušenosti jsem další "mírně násilné"pokusy s vyndáním objímky vzdal.
Po obědě jsem se vydal do garáže montovat.Znovu jsem si vše prohlédl a zandání světla na místo bylo dílem okamžiku.Nýní jeho vyndání a výměnu žárovky H4 a 21W bez "odírání"ruky zadem světla odhaduji cca.na pět minut.
Při této "operaci" jsem si všiml,že mi pravý spodní roh předního světla přesahuje roh kapoty motoru cca.o pět milimetrů.Povolil jsem na pravé straně v motorovém prostoru dva šrouby "osmičky",které drží plastový pomocný rám světlometů,chladiče atd.Je tam z výroby vůle,zatlačil jsem pravý roh rámu směrem ke kabině o cca.pět milimetrů a tím se i pravý dolní roh,kam se chytá šroub předního světla, posunul směrem dozadu.Po dotažení a zavření kapoty již vše licuje,jak má.
"Soudruzi"od Fordu to na montážní lince pěkně "odfláli".
Jsem spokojen,že vše dopadlo v pořádku a hlavně že nemusím kupovat nové přední světlo.
Psal jsem výrobci - Hella.cz,zda se dodává na trh jako náhradní díl samostatně zadní plast.Jsem zvědavý,zda odepíší.Dám potom vědět,pokud by někoho potkala ta samá mnou popisovaná nepříjemnost.  |
|
| Back to top |
|
 |
fofu2007
|
Posted: Sun Oct 31, 2010 8:12 pm Post subject: |
|
|
| Když už jsi profesionál na výměnu světla, škoda že jsi meudělal fotonávod pro ostatní (rozuměj pro ty co jsou líní to natrénovat, dokud žárovky fungují). |
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

Joined: 29 Mar 2008 Posts: 3292 Location: Dětmarovice, okres Karviná
|
Posted: Sun Oct 31, 2010 8:46 pm Post subject: |
|
|
| hanýsek starší wrote: | | Nepřišel jsem na způsob,jak vytáhnout z těla předního světlometu obrysovou žárovičku 5W.V knize "Jak na to" je napsáno,že se mají stlačit výstupky po stranách objímky a tu i se žárovkou vytáhnout ven z těla světlometu.Při podrobné prohlídce ze všech stran a kroucení se jmenovanou objímkou jsem žádné výstupky nenašel a ani při mírném pokusu o vytažení jsem objímku neuvolnil. |
Nedávno jsme museli měnit v levém předním tebou zminovanou obrysovku (bez návodu, bez vymontování světla). Žárovka opravdu vytáhneš s celou objímkou "zmačknutím" paciček na objímce...
Ale nedivím se, žes nechtěl dále s těmi plasty experimentovat  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
http://picasaweb.google.sk/Ivasekaspol/FordFusion# |
|
| Back to top |
|
 |
picinko

Joined: 28 Dec 2008 Posts: 132 Location: Komárno, momentálne Veľký Kýr
|
Posted: Mon Nov 01, 2010 9:11 am Post subject: |
|
|
Keď Hanýsek starší myslel tú obrysovú žiarovku ako parkovačku tak tam sa to musí trochu pootočiť a potom vytiahnuť. _________________ Ford Fusion, 1,4i, 16V, Duratec 10/2006 Tango metalíza, červené fólie, Chiptuning, Alpine autorádio, ešte neviem koľko koní tam mám |
|
| Back to top |
|
 |
hanýsek starší
|
Posted: Mon Nov 01, 2010 6:25 pm Post subject: |
|
|
Ivašku,ale já přeci jasně popisuji,že ná mé objímce žádné popisované pacičky nejsou!!!
Jsem elektrikář,snad né úplně blbé IQ,ale žádné po stranách objímky pro žárovičku 5W skutečně neeeee.
Vím,že trocha násilí ještě není sadismus,ale dost dobře jsem se neodvážil jej použít.
Achhhhhhhh ty plasty.  |
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Mon Nov 01, 2010 9:14 pm Post subject: |
|
|
Podívej se ještě jednou
Už si to moc nepamatuji,ale nějaké výrazné výlisky tam myslím nejsou, musíš to prostě povytáhnout  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
| Back to top |
|
 |
hanýsek starší
|
Posted: Tue Nov 02, 2010 4:08 pm Post subject: |
|
|
Oznamuji všem na tomto fóru,že se mi dnes ozvali zástupci z HELLA.cz.
Mám od nich možnost získat za velice zajímavou cenu kompletní pravý přední světlomet včetně el.motorku na zátěžovou regulaci.
Bohužel pro mne není,neboť je to na model 10/2002 až 08/2005.Vše kromě přední průhledné části je ale stejné i na modely novější (zadní výlisek,parabola atd.)
Pokud má někdo zájem,napište na soukromou zprávu. |
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Tue Nov 02, 2010 8:32 pm Post subject: |
|
|
Jak zajímavá ta cena je?
A je to jen pravý?
Nepíšu to do SZ, protože to myslím může někoho zajímat, proč to není i levý  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
| Back to top |
|
 |
hanýsek starší
|
Posted: Tue Nov 02, 2010 9:47 pm Post subject: |
|
|
| Ivašek a spol. wrote: | Jak zajímavá ta cena je?
A je to jen pravý?
Nepíšu to do SZ, protože to myslím může někoho zajímat, proč to není i levý  |
Ivasku,lehké vysvětlení.Z HELLA.cz mi chtějí asi pomoci.A já s nimi korespondoval a hovořil o prasklém pravém předním světlometu.Z nikoho jsem "neloudil" osazení na celé auto,šlo mi pouze o zadní plastový díl a oni nabídli zajímavou cenu za starší model celého pravého světla v rámci pomoci.Pry ať jej použiji celé na náhradní díly.
Podívej se do www.hella.cz na cenu světla v jejich katalogu na str.15,který se dá stáhnout. |
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
Posted: Wed Nov 03, 2010 8:07 pm Post subject: |
|
|
| hanýsek starší wrote: | | Podívej se do www.hella.cz na cenu světla v jejich katalogu na str.15,který se dá stáhnout. |
Díky za vysvětlení  _________________ Ford Fusion "4x4" EBONY, Blue Ocean, 1.4 Duratec, Comfort X, PP, fólie, 3/2008
|
| Back to top |
|
 |
Marekskk

|
Posted: Thu Nov 04, 2010 7:39 pm Post subject: |
|
|
Pytal som sa vo forde ako sa ma spravne menit prava H4 (z pohladu vodica), lebo tam je horsi pristup a oni tam vyberu tu nadrzku s kvapalinou a tak menia a fakt tak je to ovela lahsie, ta nadrzka tam je tak urobena aby sa dala vybrat von a dat spet bez pouzitia nejakych nastrojov. Chcete foto? Neviem mozno to viete s tou nadrzkou, chcem iba poradit _________________ Ford Fusion 1,4 16v Duratec Comfort
Ford Mondeo 2.0 TDDi |
|
| Back to top |
|
 |
Ivašek a spol.

|
|
| Back to top |
|
 |