Ford Auto Web

Fusion Forum - Forum majitelov a priaznivcov auta Ford FUSION   |  Pozri si Ford Auto Web

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Fusion alebo Ignis
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ladin

PostPosted: Fri Jun 29, 2007 12:05 pm    Post subject: Reply with quote

DR wrote:
ladin wrote:
.... Pouze tvoje vysoce výkonná Š120 se těm neplnohodnotným čtyřkolkám vyrovná - podle mě pěkná blbost....

Nic takového jsem nikdy nikde ani náznakem netvrdil, tak proč si pořád dokola musíš takhle trapně vymýšlet? Nepiš kraviny a nebudu je po tobě opravovat Wink.

tak si to po sobě přečti, v každém příspěvku tvrdíš, že kde neprojede škoda bude mít levná čtyřkolka problém a o výkonech tu také cosi padlo, promin ale z tvých názorů jsem fakt zoufalý
Back to top
View user's profile Send private message
ladin

PostPosted: Fri Jun 29, 2007 12:08 pm    Post subject: Reply with quote

xxnobodyxx wrote:
Trošku to zkrátím, shodneme se na tom, že jakákoliv čtyřkolka je lepší než dvoukolka. ----- Tak s tymto vyrokom urcite nasuhlasim osobne !!!!!

bavíme se o vlastnostech v terénu, jestli nesouhasíš tak nesouhlas, víc už to nebudem řešit. K tomuto tématu jsem už řekl všechno co jsem chtěl.
Back to top
ladin

PostPosted: Fri Jun 29, 2007 12:09 pm    Post subject: Reply with quote

Užijte si víkend Smile
Back to top
DR

PostPosted: Fri Jun 29, 2007 7:39 pm    Post subject: Reply with quote

ladin wrote:
DR wrote:
ladin wrote:
.... Pouze tvoje vysoce výkonná Š120 se těm neplnohodnotným čtyřkolkám vyrovná - podle mě pěkná blbost....

Nic takového jsem nikdy nikde ani náznakem netvrdil, tak proč si pořád dokola musíš takhle trapně vymýšlet? Nepiš kraviny a nebudu je po tobě opravovat Wink.

tak si to po sobě přečti, v každém příspěvku tvrdíš, že kde neprojede škoda bude mít levná čtyřkolka problém a o výkonech tu také cosi padlo, promiſ ale z tvých názorů jsem fakt zoufalý

Že jsi zoufalý ti klidně věřím, ale mě to za vinu nedávej Cool. ty tvrdíš, že "Kterékoliv menší (rozuměj lehčí) auto s motorem vepředu a náhonem na předek vyjede to samé co ta škodka." Tak co kdybys aspon jedno takové auto jmenoval, to by ti třeba spravilo náladu Twisted Evil. Pohotovostní hmotnost Š120 je 875kg.

P.S. co tu kde ode mě padlo o výkonech, abys to musel komentovat ...Pouze tvoje vysoce výkonná Š120.....?
View user's profile Send private message Visit poster's website
KK

PostPosted: Fri Jul 20, 2007 10:16 pm    Post subject: Reply with quote

Já jsem si připlatil IVD a v tom je i TCS nebo tak nějak. Stará se to o to aby se obě přední kola točili stejně, tedy zabírali stejně. Nedělá to nic jinýho, než že to prokluzující kolo je přibržděno a tím se přenese i trochu výkonu do toho druhého kola. Párkrát se mi povedlo vyzkoušet a můžu říct že to je moc dobrý doplněk. Do svahu na rozbahněné trávě a vyjel jsem v pohodě. Trochu to sice chrochtalo, jak se střídavě přibrždovalo jedno z kol, ale auto se rozjelo a vyjelo. S normálním pohonem kol, bych asi musel počkat až tráva uschne, byl bych bez šance. Na čtyřkolku to samozřejmě nemá, ale je to sakra znát když to auto tohleto má.
Back to top
destroy

PostPosted: Mon Jul 23, 2007 7:06 am    Post subject: Reply with quote

zaujimave, netusil som ze fusion ma moznost dokupit si takuto ficuriu.

Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/
Back to top
icask

PostPosted: Mon Jul 23, 2007 8:04 am    Post subject: Reply with quote

No ono aspon ked som ja kupoval fusiona tak vobec nic sa mi nesnazili predat navise. To myslim nejaky zoznam doplnkov a podobne. Vsetko som sa musel vypitovat.
dulius
Site Admin

PostPosted: Mon Jul 23, 2007 9:16 am    Post subject: Reply with quote

to hej, to hej....ja zase som ani na ziadne doplnky velmi nemyslel,vravim, bola to u mna rychlovka, vystavny model, vybava bola slusna, ani som nerozmyslal nad nejakymi doplnkami specialnymi, len som sa tesil na auto
KK

PostPosted: Wed Aug 01, 2007 10:25 pm    Post subject: Reply with quote

To stím TCS nebude asi zas tak horký. Sice to fungovalo a z bahna jsem vyjel krásně a i na sněhu a ledu paráda. Pochlubil jsem se kamarádovi a ten mi řekl ať to vyzkouším se zataženou ruční brzdou na delším svahu. Že jel nějakým autem ( značku nevim ale Ford to nebyl ) a mělo TCS taky. Jakmile se rozjel, tak to začalo tak moc ty kola přibrždovat, až je to zablokovalo a zdechnulm mu z toho motor. Tak musím počkat do zimy, jestli tady u nás v nížině vůbec nějaká bude. Letos byl u nás 1cm sněhu pár dní a naleděný silnice asi tak 3 dny. Víc nic.
Back to top
icask

PostPosted: Thu Aug 02, 2007 6:55 am    Post subject: Reply with quote

TCS - to by znamenalo, ze na tom aute bol velmi blbo vymysleny program, ved ked zacne preklzovat jedno koleso tak sa pribrzdi ale v momente preklzovania druheho su dve moznosti:
1 . pribrzdit aj druhe a postupne pribrzdovat kolesa az zdochne motor
2 . povolit prve koleso, co by malo zobrat krutak z pretacajuceho sa kolesa.

Inac pravdepodobne by stacilo malinkato znizit vykon motora a auto prestane preklzovat. Pokial nie si v takej kasi ze potrebujes vsetku silu potom pomoze iba traktor.
destroy

PostPosted: Thu Aug 02, 2007 9:14 am    Post subject: Reply with quote

nie je to to iste co sme v zime robievali na skodovkach? Prava noha na oba pedale (plyn/brzda) a vysiel si vsade lebo zaberali obe kolesa na naprave. Ktovie ci to tak funguje aj na novych autach, nikdy som to neskusal.

Nové aktuálne testy na vodičák len tu:
https://www.kvizmajster.sk/
https://www.kvizmajster.sk/vodicak/
Back to top
KK

PostPosted: Thu Aug 02, 2007 7:42 pm    Post subject: Reply with quote

A nebo mě ten kámoš chtěl naštvat a kecal. Připadá mi to taky jako pitomost aby to současně zastavilo obě kola. Z toho mála co jsem měl možnost to vyzkoušet, tak bych řekl že to funguje dobře. Akorát ti nezapískají gumy při rozjezdu na asfaltu. U moskviče jsem na ledu zatahoval ruční brzdu a trochu to pomáhalo, jenže ten měl náhon na zadek. Každý systém má holt svý + a - .
Back to top
icask

PostPosted: Fri Aug 03, 2007 6:56 am    Post subject: Reply with quote

Ty si mal moskvica? Ja tiez chvilu otcovho. Kopa dobrych spomienok mi po nom ostalo. Ak by bol fusion aspon tak spolahlivy tak by som bol nekonecne happy.
Maroš

PostPosted: Fri Aug 03, 2007 6:08 pm    Post subject: Reply with quote

destroy wrote:
nie je to to iste co sme v zime robievali na skodovkach? Prava noha na oba pedale (plyn/brzda) a vysiel si vsade lebo zaberali obe kolesa na naprave. Ktovie ci to tak funguje aj na novych autach, nikdy som to neskusal.

malo by tiež. v podstate oklameš príliš jednoduchú logiku diferenciálu. len kedysi na mojej starej 105 mi stačila ručná brzda jemne (o 2 zúbky) a teraz sú tie dva pedále nutnosť.
KK

PostPosted: Sat Aug 11, 2007 4:25 pm    Post subject: Reply with quote

JO JO, měl jsem Moskviče 1500, bylo to první auto a na to je asi nejvíc vzpomínek. Taky jsem používal ruční brzdu když se mi to klouzalo při rozjezdu. Ale ono to moc potřeba nebylo s tím zadním náhonem. Jednou jsem s ním přejel naleděný most s takovými dlouhými prudkými nájezdy a zase sjel dolů. Po celé délce stálo plno aut opřených o sebe nebo o svodidla. Všichni čekali až ten led po dešti roztaje ( zrovna totiž zapršelo a přituhlo ) pak vylezlo slunce a začalo tát. To byl docela dobrý den. nikdy jsem sebou nic v Moskviči nevozil jako ostatní ( písek a pod jako zátěž ), pouze tašku s nářadím. Lehká noha, dobrý gumy, plynulé ovládání auta a vyjel jsem všude kde jsem chtěl. Wink

Jednou při projíždění lesem jsem projel i díru kterou tam někdo vyhrabal traktorem když zapadnul. Zdáli jsem tušil že ta kaluž bude hlubší a a tak jsem se pořádně rozjel. Že ji ale projedu setrvačností po přední nápravě, vaně motoru, podlaze a pak diferenciálu, jsem netušil ( všechny 4 kola byla asi na trase 1 metru ve vzduchu - ve vodě ). Naštěstí bahno klouže. Docela slušný rachot a zpáteční cestu jsem pak musel vymyslet jinudy, protože opakování by nemuselo dopadnout jako poprvé a Moskal by to taky nemusel vydržet. uf uf Confused

A abych přispěl k tématu, moje volba by byl Fusion ( a taky to tak skončilo ). Ignis jsem si taky prohlížel, ale jediné co mě zaujalo byl náhon na 4 kola. Prospekty na toto auto skončili docela rychle tam kde nechtěli. I při osobní prohlídce mi to auto nesedlo, připadlo mi hlavně malý a málo pohodlný.
Back to top
Post new topic   Reply to topic     Forum Index -> Nákup auta, servisy, vrakoviská All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 3 of 5

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum